icon

Dnešní muži - najprv dieťa potom svadba?

amy456
30. apr 2019

Baby, čo je to za generácia mužov, ktorá skôr navrhne bábätko ako svadbu? Dieťatko mi príde ako omnoho väčší záväzok a predsa mi ho už 3 partneri navrhli, zatiaľ, čo svadbu ani jeden. Posledný mi vyhadzoval na oči vraj si dávam podmienky, keď chcem svadbu a až potom dieťa. To je dnes vážne pre mužov taký problém?

blontimka
2. máj 2019

@felycity ano toto často hovoria ženy. Láska je slepá keď máš 15. Keď máš 30 už používaš aj rozum. Si racionálna pri vybere partnera. Samotná zamilovanost trvá možno dva roky A potom? Je to o ucte, respekte atd.....ak veris, ze do niekoho mozes byt zamilovana cely zivot len preto, ze je to on a nie preto aky je a co ti zivot s ním ponúka. Prepáč Ale podľa mňa je toto zase naivné a toto som si myslela v 15tich....a áno keby mi muž nedokáže dať deti bola by som natoľko sebecka, že by som odišla. Veľa ľudí robí to iste, iba potichu a nájdu inú príčinu 🙂

via88
2. máj 2019

@kvetinka75 ta v tom je na tom lepsie ze sa zbavila takeho bujaka glupeho 😁😁😁

threetail
2. máj 2019

Nechcelo sa mi čítať celé.

Zobratí nie sme. Svadbu chcem ale úprimne poviem, že kvôli tomu okolo: šaty, zábava, veselica. Nie kvôli statusu manželka. Práve preto, že chcem väčšiu svadbu sme sa ešte nevzali- rozmýšľali sme už aj, že iba na úrade dačo minipidi zbuchneme... ale tak si to jednoducho nepredstavujeme. Teraz máme iné veci, do ktorých potrebujeme dať peniaze. Máme dcéru. Lebo čakať kým sa vezmeme by mohlo znamenať, že už budem na dieťa "stará".

Chceme svadbu kvôli sebe a preto ju chceme takú, ako si predstavujeme.

ave17
2. máj 2019

@kikusa008 mne sa zase protivi meniť si priezvisko po mužovi, svadba, manželstvo OK, ale priezvisko mam raz a navždy rovnaké, od mala, odkedy si pamätám, mi to prišlo cudne premenovať sa, raz som sa narodila ako Mrkvickova, aj tak umriem,

mircalla
2. máj 2019

@majkeel Nuz musim povedat, ze zeny su dnes ovela vypocitavejsie. Nieco ako laska je casto na druhom mieste, viac velku cast zaujima ake ma chlap auto a kolko zaraba. Vela bab pred 30 ti bez okolkov povie, ze ak nema byt a dobre platenu pracu, ani sa s chlapom dalej nebavi. To, co si opisal byva casto realitou. Mam znameho, dost vysokopostaveny clovek v nadnarodnej firme, je cudzinec. Slovenska manzelka z dedinky na vychode zarabajuca si v UK ako aupair bez vzdelania, vyzmykala ho z penazi, prepisal na nu polovicu z 3 nehnutelnosti vratane jednej v UK, popritom si uzivala, kde sa dalo. Samozrejme deti velke, nepracuje. On si styk s detmi teraz prakticky kupuje kralovskym vyzivnym, dostava 1800 eur mesacne. Keby si to nemohol dovolit - smola...

Takze tu sa riesia muzi, ale mozno by sa niektore dotycne mali pozriet same do zrkadla. Nechcem tym povedat, ze zrovna v tejto diskusii, ani nemyslim niekoho konkretneho, ale faktom je, ze dost vela zien dnes prahne po peniazoch a pohodlnom zivote bez namahy. Preto vcelku chapem, ze aj chlapi su uz dost opatrni

cigipepe1247
2. máj 2019

@majkeel presne tak 👍

cigipepe1247
2. máj 2019

@mircalla cista pravda👌

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
mircalla
2. máj 2019

@pivonka6 Tak myslim, ze to je v 99% pripadoch typicke skor pre zeny, ale dobre.

cigipepe1247
2. máj 2019

@mircalla plne súhlasím 👍 👌 😉

romiada
2. máj 2019

@mircalla chcela som napisať niečo v podobnom zneni. Už netreba. Presne si to vystihla 👍

romiada
2. máj 2019

Nedavno som sa rozpravala s 24 ročnym chlapcom (pekny mlady muž, športovec). Presne mi povedal svoje pocity a to čo si mysli o dnešnych mladych babach. Sama vypočitavosť , zaučena "už od kolisky" aku spravnu partiu si hľadať, nevadi že som blba ako tágo, hlavne že budem mať pekne vlasy a nechty a hubu nabuchanu botoxom našpulenu v peknom aute.

janedoe
2. máj 2019

@amy456 ja som mojmu (uz teraz manzelovi povedala), kedze sme mali rovnaky problem, ze OK. Dieta moze byt, ale priezvisko bude mat po mne. Neviem, sa to da, ale nevedel to ani on, lebo do roka bola svadba 😂🤷‍♀️

romiada
2. máj 2019

Cela tato vztahova katastrofa je vypoveďou dnešnej doby. Doby v ktorej mame malo pohybu. Kedysi ženy potrebovali silneho chlapa s rukami ako lopaty. Chlapi boli tlačeni do fyzickeho prejavenia sily, nie ekonomickeho. Dnes si žena zoberie obtlstleho, vychudnuteho, krpateho, bez chlpov, bez vlasov a aj testosteronu keď ma peniaze. Lebo tie sa stali synonymom prežitia. Chlapi už nemusia rubať drevo, robiť na poli, v bani atď. Stači že sedia s notebookom položenym na vajciach a dobre prehadzuju peniaze hrablami. Ženy robia zo seba lepšie (a plodnejšie) vďaka silikonom v ceckach a klamstvam maskujucich realny stav tela, zdravia a schopnosti porodiť (mejkap, rozne kozmeticke vylepšenia kože, zubov, vlasov). No darmo. Klameme sa navzajom a pritom oklameme len samych seba ako (vraj vyspelu?) civilizaciu. Lebo vykapeme a prevalcuju nas ti čo žiju jednoduchšie a nesnažia si nič dokazovať, nepozeraju telku a deti robia vždy keď sa da.

iveska
2. máj 2019

@romiada tak toto je taka pravda 👍👍👍

romiada
2. máj 2019

@iveska dopisala som to a rozmyšlam: hmm, moj muž to ma s vlasmi za par, ja ku kaderničke aj na nechty chodim, ksicht si musim každe rano "dokresliť" a každy pohlad do zrkadla bez podprdy na mna kriči : vypni hruď a vystri chrbat alebo sa daj vypchať! No ale my sme už starí a deti máme zarobené 🤣

bulka86
2. máj 2019

Chlap, ktory sa nechce priputat k zene (zobrat si ju) je v postate zbabelec, male nezodpovedne dieta. Vyhovorky, ze je to iba "papier" svedsia o nevyzretosti muza. Dieta je vacsi zavazok, ktory si berie zena na seba. Ked chlapovi nevyhovuje zena opusti ju. Moze si zena dovolit opustit dieta??? Kto to ma jednoduchsie. Zeny uz stracaju sebauctu a same ospravedlnuju chlapov. Chlapi tak prestavaju byt chlapmi a su z nich nerozhodne deti. Ked chcu len deti, pripodobnuju sa zvieraciemu svetu. Oplodnit a ist dalej a zas oplodnit. To ludske priputanie sa v laske tak nabera podobu zivocisneho pudu sebazachovy - urobit si potomka. Spravny muz si zenu neberie s myslienkou, co stratim ked sa ti cely odovzdam, naopak, ziskava. Ozeni sa = obklopi sa zenou, ktora ho doplna v ludskej prirodzenosti. To uz len dnesna doba zakryva svoje nedostatky a nazyva to "modernym". Najkrajsi dar otca pre dieta je, ked si vezme jeho mamu. Pred svadbou to je "JA" a "TY". Po svadbe "MY". Ale toto pochopi len vydatana zena. A je nepodstatne aka bola svadba (kazdi podla gusta). Zodpovednost za muzov v ich nazerani na svadbu mame uz my mamy, vstepujme im to co je tak prirodzene krasne a netreba sa tohomi bat.

mircalla
3. máj 2019

@romiada Ano, vytraca sa prirodzenost. Telo a vzhlad je investicia a vstupenka na pohodlny zivot. Inestujem do vzhladu--> ziskam sponzora --> ziskam pohodlny zivot. Osobne ma udivuje, ze kolkym chlapom to nevadi byt tymi sponzormi a kolke zeny maju takuto zivotnu filozofiu.
Hoci sa medzi takymi ludmi nepohybujem, je ich dost a to najma v Bratislave

kvetinka75
3. máj 2019

@halienka presne tak, lepšie by som to nenapísala. A nejde mi o socík, alebo inú dobu. Ide o tie vzťahy. Vymizli pevné putá, človek nemá nikoho pri sebe, nemáš sa na koho spoľahnúť v čase núdze. Rýchlo sa všetkého, čo mi nevyhovuje zbaviť. Naučili sme sa hneď všetko vymieňať a nie opravovať.

kvetinka75
3. máj 2019

@romiada ale nie všetky sú také. MInule mi moja 18 ročná dcéra hovorí že keď tak vidí ako každý ide iba za svojim, nepodporí ťa v tom, čo chceš ty, v čom si dobrá, čo ťa baví ale iba druhému máš vyhovieť. Žiadny kompromis, že raz teda spravím čo chceš ty a druhýkrát sa prispôsobím ja tebe. Že nie ako tí starší - myslela nás, že tí sa vedia dohodnúť, robia kopu vecí spolu. Dôverujú si. Že má pocit, že tomu druhému nemôže dôverovať, že keď vidí, že ju nepodporí v tom, čo chce ona a ťahá ju druhým smerom, len aby bolo podľa druhého aj keď to jej uškodí. Že ona by potrebovala niekoho s kým by sa vedela porozprávať, kto by ju podporil, podržal a keď je problém tak sa rozprával a nie sa hneď urážal a vyhrážal, že keď nebude podľa mňa tak spravím toto a pod. Že by mala byť vzájomná dôvera a podpora a to cíti pri málo ľuďoch. Takže nie všetci sú takí, že idú po prachoch a majetkoch ale je ich čoraz menej.

iveska
3. máj 2019

@romiada no ale tak my už máme niečo za sebou, pôrod, stres, deti.... To všetko na nás zanechalo stopy. Keď ešte chceme aspoň trochu vyzerať k svetu, my si musíme už dopomôcť. Ale my už nepotrebujeme zbaliť chlapa. To už máme za sebou 🤣🤣🤣

mircalla
3. máj 2019

@kvetinka75 vsak jasne, ze nie vsetci. Nastastie

bulka86
3. máj 2019

.... este by som doplnila. Okrem takych nezrelych chlapov je vela pokazenych zien dnesnou dobou. A potom sa ich chlapi boja a ublizuju tym, co maju zmysel pre rodinu. Je to cele chore. Muzi sa boja vypocitavych zien, zeny nezodpovedych muzov. To co by malo byt prirodzene vyhladavanie sa meni na nezmyselne odpudzovanie. A potom tu vznika priestor pre homosexualitu. Zacina sa vyhladavat rovnake pohlavie. A potom je zmysel rodiny uplne vytrateni. Napriek tomu deti na svetfoto prichadzaju, v tejto atmosfere vyrastaju a my sa cudujeme preco sa z nich stava cudna generacia. Kopiruju a ucia sa od nas, nemaju dobre priklady. Chlapi a zeny spametajte sa nad svojou sebeckostou a pohodlnostou!!!!!!!!

romiada
3. máj 2019

@iveska ja mam rozparane brucho horizontalne aj vertikalne. Moj muž mi povedal že sa mu to páči (asi starne) veď je to "vďaka" našim deťom a že plavky zakryju 🤣 A minule mi kamoška vravi: prosim Ta načo by sme si davali robiť kozy po deťoch, aj tak to je všetko len kvoli chlapom, sexovať sa da aj v podprde a tričku 🤣🤣🤣

janickacrazy
3. máj 2019

@romiada prečo aj horizontálne? ved také sa už dávno nerobí, alebo som mimo?

romiada
3. máj 2019

@janickacrazy pri druhom cisarskom. Aby mali vacsi priestor na vybratie babatka a pripadny zasah na zachranu života. Pri prvom som totiz skoro vykrvacala.

janickacrazy
3. máj 2019

@romiada aha, tak to chápem, jasné

romiada
3. máj 2019

@kvetinka75 tak aj ja dufam, že dceru vychovavam a vychovam uspešne aspoň so zachovanim ako takeho realneho pohladu na život. U nas to začina obmedzovanim mobilu a vedenim k športu - ma 12r čochvila tak dufam že sa to nezosype pod návalom puberty.

mircalla
3. máj 2019

@bulka86 Priestor pre homosexualitu nevznika preto, preco pises. Clovek sa tak narodi a nemoze za to. Kazdy, ktor tvrdi, ze homosexualita je nieco ovplyvnene prostredim je uplne mimo. Ide len o to, ze ci sa cely zivot chce pretvarovat, ze nie je homosexual, alebo nie. To prve je urcite horsie aj pre neho, aj pre pripadnu manzelku ci partnerku

kvetinka75
3. máj 2019

@romiada tak to držím palce. U nás to ako tak vydržalo. Samozrejme má občas nejaké úlety, ale to patrí aj k veku a keď si zoberiem vplyv okolia, tak je to na normálnej úrovni.