Dnešní muži - najprv dieťa potom svadba?
Baby, čo je to za generácia mužov, ktorá skôr navrhne bábätko ako svadbu? Dieťatko mi príde ako omnoho väčší záväzok a predsa mi ho už 3 partneri navrhli, zatiaľ, čo svadbu ani jeden. Posledný mi vyhadzoval na oči vraj si dávam podmienky, keď chcem svadbu a až potom dieťa. To je dnes vážne pre mužov taký problém?
@katulienkax Za kratší koniec?! Dedia deti. My sme spolu 18rokov. Všetok hmotný majetok je moj. Nechcem svadbu a ani muž. 😉
Btw.ked tu citam akych tu ma vacsina zien-matiek "super" manželov, ktorý su v tom ze zena na RD ma všetko tahat z RD, pride domov ani "slamu" neprelozi" a vsetky este drzia "hubu a krok" len sa stazuju na MK. Rada by som vediet kde na takých blbcov vsetky chodia. Ale jasneee hlavne ze je to manzel.😂😂😂
A úctu , rešpekt, lasku a ine mne muž prejavuje určite inak ako manželstvom. To je akoze ucta ked sme manzelia?!
ak je bohatá nevesta - na takú svadbu pristane nejeden muž...Chlap príde k majetku ako slepá kura k zrnu...Horšie je to opačne...vtedy uź muž rozmýšľa...
hmmm....z tychto par prispevkov to vychadza velmi cierno-bielo - bud su tu nezosobasene pary, ze ved to je fajn, lebo muzi sa desia svadby a zavazkov alebo vydate chudery, kt. dotlacili muzov do svadby....wtf.?
zeny, preboha s takymito nazormi sa ani nedivim, ze to takto je a ze ti muzi sa toho boja.....
som rada, ze som este ekdysi pred 16timi rokmi stretla muza, pre kt. bolo prirodzene zalozit si rodinu!.......ano, v tom sme nasli spolocny zmysel, nie, ze svadba, saskovanie....pre ans nebola dolezita svadba, ale prave to, co prislo po nej a to je manzelstvo!....ano, ej to sakra tazke......a myslim, ze vela ludi si je vedomych, ze to "mozno nezvladne".....ale o tom to je....v dobrom , aj v zlom......skoda, ze vacsina tento zmysel nevidi....
mila zakladatelka, verim, ze este taki muzi su a ze snad takeho najdes.....lebo je nas kopu, co si maju doma tych, kt. si vazia rodinu a hodnotu manzelstva a nepozeraju len na nejake "nevyhody"...... aj ked toto je vzdy o nas ludoch, odkial beru vzory? z rodin.... my vychovavame predsa takych synov-muzov - a ak uz teraz polovica ludi ma v pazi manzelstvo....tak sa bojim, ze tato institucia moze zaniknut.....a preto je s tym taky problem.......
Dievcata, ja som v manzelstve uz 12 rokov. Dobrovolne. Neznasame saskovanie ani jeden. Ale svadba nie je o saskovani. Ved existuje aj obrad na urade, cca 30 minut a dvaja svedkovia. Toto je o egoizme muzov. A mojho by som nemenila za nic na svete. My mame vsetko spolocne, okrem mojho dedicstva. To je moje. On nevedel, co mam, LV som mu ukazala az po svadbe. Takze nie je to o peniazoch. Je to o ucte k tomu druhemu. A zivot na kopke neschvalujem.
Jasom tiež stará škola, najprv sme mali svadbu, potom deti... Mne sa hlavne tie priezviska protivia, poväčšine chlap a deti majú iné priezvisko ako žena.. A potom ze rodina... Keď rodina, tak si všetkým...
My máme 1 dieťa bez svadby a teraz čakáme druhé a svadbu plánujeme iba kvôli tomu aby nám aj to druhé pokrstili .. Inak by sme sa nebrali ani mi..je to zbytočnosť
Mne to nepríde záležitosť mužov, ale skôr mladých celkovo. U nás som tiež bola ja tá čo svadbu nechcela / nepotrebovala keď sme sa o tom bavili a to sme spolu 12 rokov a čakáme už bábo. Sobáš síce budeme teraz mať, ale čisto len z praktického hľadiska kvôli dieťaťu. Keby nebol, vôbec by mi to nevadilo. Prečo ti tak veľmi záleží na to aby si ťa niekto najprv zobral? Podľa mňa s tým láska a pekný vzťah vôbec nesúvisí.
dámy odpustite mi moju drzosť a neznalosť a zvedavosť, ale tie ktoré nie ste zobraté tak všetky máte poriešené majetky v prípade rozchodu? skutočne vám neprekáža, že vaše deti sa volajú inak ako vy a pomaly v škole učiteľka nevie priradiť priezvisko dieťaťa k matke a pod. , lebo mnohé dievčatá dnes a veľa je ich v mojom okolí, žije síce na kopke, ale ak by došlo k rozchodu tak by odišli s jednou igelitkou a dieťaťom na krku. Svadba nie je maškaráda, je v tom niečo viac a to nielen verejný sľub, /určite svadba nezabezpečí šťastie/ a teda aj úcta voči partnerke zas je cťou byť niekoho manželka, ale najmä právny zväzok, ktorým sú chránení obaja a nie , kde má výhodu len 1. Ale možno sa mýlim....
@sorciera24 ďakujem za milé slová 🙂
@wena laska mozno nie, ale ucta a ochota byt s tym druhym. Muz, ktory si ma nevezme a neda mi svoje meno(apropo zvazovala som nechat si rodne, lebo mnou vyhynie rod) si nezasluzi byt otcom mojho dietata. Kebyze mam ine meno ako manzel a dcera, necitila by som sa sucastou rodiny. Ked spolu, tak vo vsetkom, este aj v tom blbom mene.
@felycity My máme napríklad spoločne kúpený byt na hypo na polovicu t.j. každý vlastníme 50%. Kým sme študovali tak sme spoločne platili prenájom a potom sme vedeli, že chceme spolu bývať vo vlastnom. Takže v prípade rozchodu by sme byt predali, hypo vyplatili a zvyšok si rozdelili na polovicu. Ja v majetku problém nevidím, všetko sa dá právne vysporiadať.
@sorciera24 Ale moj muz sa ničoho nedesi a ani ja nie som chudera co nie je je vydata.😉 Sme spokojni a štastni tak ako sme 😉 Sme uplna rodina a sme spolu. Tak ako je orw niekoho dôležité manželstvo pre nas ten papier nic neznamena. Sme "manželia" aj bez neho.😉
Svadba je slub pred svedkami ci uz ide o civilny alebo cirkevny sobas. ze ta a ten su ty jediny v dobrom a v zlom, v zdravy..... nie kazdy chlap ma skratka gule na tento slub. Vsetky argumenty preco svadba nie su vyhovorky. muz si ta vybral pre to aka si a ty si si ho vybrala pre to aky je. nie pre to ze mu das dieta ....chce ta len pre potomka? alebo pre to ze si skratka ta jedina. ak len koly potomkovy tak si len kus masa co mu vyrobi dieta. Ludia sa maju brat sami za seba s vidinou deti a co ked nepridu?
Ja len taku otazku: PRECO si vas ti chlapi nechcu vziat?
Ja by som bez svadby deti nerodíĺa
@southbay velmi zastarale nazory a statistiky.ja osobne som nebola PN nikdy, mam svoje byvanie aj prostriedky,ktore nepotrebujem nadobudnut s manzelom.Doba sa zmenila, muzi su cim dalej viac vychcani, nechaju si platit, hladaju zabezpecene baby ktore ich pozvu, prichylia,nakupia.Len ziadne, zavazky,plany dobuducna, staci si uzit par chvil a nic neplanovat..asi takto je to v mojom okoli,zial.
@sonicka96 Kvoli krstu?! A to co ti sľúbil na urade ti moze tiez sľúbiť len v tej posteli. Je to o tom istom. Ci myslíš ked to niekde podpisal tak akoze co?😂😂😂
A ked už chces krst tak svadba v kostole.
My nemame krstene deti a nie kvoli tomu že nie sme manželia. To je najmenši problém-staci tucna odmena pre knaza.😉
urobit dieta je rychla zalezitost,ale podstupit cely ten svadobny pre niekoho "cirkus" a ukazat pred celou rodinou, znamymi ze to mysli vazne je uz tazsie plus asi aj myslia na zadne vratka-lahsie sa rozist ako rozviest.

@amy456 mužov desí svadba. Desí ich tá kostolná komédia, rev matiek a kázanie pred oltárom. Je to celé cirkus, a muži nenávidia cirkus. Z môjho okolia sa muži odmietli ženiť, a keď už do toho išli tak preto lebo ženská povedala, že kým nebude svadba, nebude dieťa. Bol to taký obchod. Ale všetci máme po 30. Nemáme ilúzie. Stali sa z nás cynické beštie, pretože sme videli ako vďaka rozvodu sa išli ľudia pomaly povraždiť. Paradoxne my čo sme svoje vzťahy nespečatili svadbou sme spolu 10+ rokov a máme aj nemáme deti. 50% žien ktoré chceli silou mocou svadbu zostávajú samé - bez manžela a bez detí. Tomu zvyšku sa buď podarilo dupnúť si a svadba bola, zvyšok sa na to vykašlal a išiel rovno do dieťaťa, pretože ich tlačil čas.