Dobodaná vlastnou matkou
Grciam a revem s tohto pripadu. Moja dcerka s nou bola pred dvomi rokmi na tabore a odvtedy si len pisali ja som nevedela ze to je to dievca az dcera mi to povedala....... ostala som v riti poviem vam.. Dcera place ked vidi komentare ze si ludia zastavaju tej jej matky neviem co si o tom mam mysliet ale ak sa to vnimanie dcere zhorsi asi navstivime psychologa
@kiki68 do bodky suhlasim. problem je, ze malokedy si clovek sam od seba uvedomi, ze potrebuje odbornu pomoc a mnoho ludi ma este stale predsudky k dusevnym porucham a preto lekara nevyhladaju. a potom sa stavaju taketo tragedie.
@matkahelka vela ludi to taji a vela rodicov je single a neriesia to, lebo nikto nema okrem dietata moznost to vidiet a zazivat. Ono to ma vsetko varovne signaly, ale dieta to nema sancu vyhodnotit, lebo v tom stale zije
Super no, píše sa o tom všade a ty ešte o tom založ diskusiu na verejnom fóre, kde sa k tomu ľahko môže dostať ich rodina. Nie je lepšie seba aj dcéru vziať k odborníkovi a konzultovať to s ním?
@ivca88 ale ved @matkahelka dotycnu neobhajuje, ani neschvaluje jej skutok, len analyzuje mozne pohnutky a okolnosti. To je velky rozdiel.
Nechápem, ako niektoré ju tu ešte idú obhajovať, že ju nepoznáme a ani jej situáciu 🤦♀️ Však samozrejme, matky vždy majú na všetko dôvod. Aj na vraždu. 🙄
Neprekvapilo by ma, keby niekto povedal, že si to dievča za to môže samo. Choré
@sparrows O čo sa stavíme, že ešte pred piatimi, troma rokmi, rokom, mesiacom, možno aj predvčerom si tá matka myslela, že nikdy by nič také nespravila? Ako povedala @0silvia0 hľadať dôvody nerovná sa vyjadreniu, že skutok bol v poriadku. Nie je náhoda, že aj vyšetrovatelia zisťujú, v akom psychickom rozpoložení vrah konal a čo činu predchádzalo.
Ľudia žijú vo veľkom tlaku a psychických porúch pribúda.Ten dôvod so školou mi príde zvláštny možno nevedela uniesť, že jej jediná dieťa chce odísť na internát či preč od nej..toto musel byť strašný skrat veď susedia hovorili, že nikdy neboli problémové a tiché osoby.Nemyslim, že sa dozvieme dôvod možno bola mama smrteľne chorá, možno paranoje..
Nerozumiem, čo tu máte poniektoré za úchylku konšpirovať o takýchto nešťastiach. Spomínam si, ako v prípade Judity a jej vraždy tu bola diskusia so stovkami príspevkov, a toto bude zrejme tiež podobné. Vám to robí dobre? Nikto danej situácii nerozumie a nie je potrebné si na všetko vytvoriť verejný názor, nikto to od vás nežiada.
@sparrows preco mala zasahovat socialka, ak sa na matku nikto nestazoval? socialka nechodi bezdovodne od rodiny k rodine len tak. a ano, matka sa mala liecit. len tak ako mnozstvo inych psychicky chorych ludi, ani ona si zrejme neuvedomovala, ze je psychicky chora.
@matkahelka mi chceš povedať, že v rodine, kde matka zabila svoju dcéru, nikdy nebol ani len náznak problémov? Určite. Len tu každý žije mentalitou “nestaraj sa,” a tak to tu aj vyzerá s týraným deťmi
@sparrows matka zila s dcerou sama, vsetci susedia sa vyjadrili, ze obe boli tiche a bezproblemove. to som sa docitala. ja naopak mam pocit, ze v dnesnej dobe susedia nahlasuju kazde prdnutie. ak by po sebe po veceroch hadzali taniere, neverim, ze by sa o nich susedia vyjadrili, ze boli tiche a bezproblemove.
@matkahelka tak toto je také diskutabilné,mala som susedu, jej chlapec bol úplne ako zmoknute kuriatko, vždy mal po rukách modriny a keď som povedala mojej mamine ze sa u nich niečo deje tak mi povedala ze určite nie ,že to je taka slušná pani. Za pár mesiacov sa jej muž vrátil zo zahraničia a syna odtiaľ zobral, neskôr som sa dozvedela vraj ho máčala v ľadovej vode a bila... takže to ze je niekto tichý a nikto sa na nich nesťažuje nemusí znamenať ze sa u nich nič nedeje.. ale tak život tomu dievčatku nikto nevráti a uz len jej matka vie co sa tam stalo.. ak neuniesla problémy a chcela si siahnuť na život, dcérku mala nechať žiť...
@matkahelka bezproblémoví ľudia nevraždia. Ako som už povedala, niektorí ľudia aj keby niečo počuli, tak sa budú tváriť, že sa nič nestalo, lebo sa ich to netýka. Tá žena bodla svoju dcéru nie raz, ale viackrát. Keby ženám, ktoré tu s ňou sympatizujú, zabila niekoho v rodine, už vidím, ako by ich zaujímalo jej psychické rozpoloženie
@sparrows nejde o to, ze bezproblemovi ludia nevrazdia, ide o to, ze nie vzdy su ti demoni, ktorych so sebou ludia vlacia viditelni aj okoliu - a nie vzdy tak moze okolie nieco zmenit. Mozno vo vela pripadoch ano, ale urcite nie vzdy. Do hlavy nikomu nevidite, vdakabohu - alebo aj bohuzial v tomto pripade... Takmer vsetci psychologia tvrdia, ze kazdy clovek je za istych okolnosti schopny vrazdy. Len kazdy ma tu hranicu inde a kazdy ma inu psychiku. To nie je ospravedlnovanie, ale fakt.
@sparrows teraz sa snazis hladat vinnika ci ako? Nikto z nas nezil v ich okoli. Ti, ktori ich poznali, asi nic nevideli, nepoculi. Mozno nechceli vidiet, mozno skutocne nevideli. Mozno sa dievca nikomu nezdoverilo, mozno nevedelo vyhodnotit situaciu. Ved chodilo do skoly, k lekarovi, malo kamosky...
Jej matka tiez urcite fungovala v nejakom okruhu ludi...
Mozno u vas u susedov sa deje nieco podobne a ty to nevidis a preto nezasahujes. Je zbytocne sa v tom ryt teraz, ved sa to urcite vysetruje a riesi v teame odbornikov, nie tetiek na modrom koni.
@ivca88
@banderaska29
Dievčatá, ale nikto, ani @matkahelka tu neobhajuje danu matku, ani netvrdi, ze takto sa maju riesit problemy. Nie je tu jediny prispevok o tom, ze sa zachovala spravne. Toto je len diskusia, ze nevieme co sa stalo, co sa odohravalo, zabitie vlastneho dietata je zle (ano aj v brusku) a pravdepodobne nastalo skratovo. Matka zomrelej uz nikdy nebude zit spokojne a stastne, roky si posedi v base a potom nejako dozije - netreba skutocne sudit, ona si svoj ortiel ponesie.
@zmrzlinka2021 skôr si myslim, že si siahne na život a k spravodlivosti formou odsúdenia nepríde. Ak to urobila raz ,myslím si ja osobne, že sa pokúsi znovu.
Podľa mňa jej závidela jej potenciál, vzhľad, schopnosti. Dievča prišlo do veku, kedy začalo fyzicky rozkvitať, u matky už dávnejšie začal opačný proces a nevedela to zniesť. Ibaže je to tabu, hovoriť o tom, ako matky závidia vlastným dcéram a naopak synom robia sluzky (z čoho vyrastajú arogantní mamičkári) a najradšej by im robili aj milenky, lipnu na synoch a žiarila na svoje nevesty. Materstvo je stavané na piedestál a táto spoločnosť je silne pronatalistická. Keby sa to stalo v opačnom garde, a teda že dcéra zabije matku, to by boli oveľa horšie komentáre o tom, aký je to nevďačný netvor. Naozaj “milujem” tie matere, ktoré si robia z materstva identitu. Nič iné v živote nedosiahli ako otrcit nohy chlapovi a potom pôrodníkovi a potom si myslia, že by mali byt za to uctievané. Už pochopte, ze urobiť si dieťa, nie je nič výnimočne, výnimočné je venovať sa mu a dobre ho vychovať. Decká sa na svet nepýtajú, nič vam nedlzia a to, že niekto robí bare minimum (da decku strechu nad hlavou, nejake ošatenie a jedlo) ešte neznamená, že ho ma rad alebo že je dobrý rodič. Keby to nerobil, nabehne k nemu sociálka, veľa rodičov to robí iba z povinnosti a keď nemusia, nerobia ani to (viď veľa chlapov, čo robia na čierno a decku neplatia výživné). To je teda rodičovská laaaska 🙂 A ženské, čo si tu matku zastávajú, svoje decká takisto nemajú rady, mali ich len z povinnosti, kvôli náhode alebo preto, ze sa to patrí, väčšinou ešte s viac pribrzdenymi mužmi 🙂
@verkaveverka ty kokos, to je co za komentar mimo reality? Ty si fakt divna, nehnevaj sa. Ze zeny ziarlia na dcery? Pretu je tu milion tem - tuzim po dievcatku, som sklamana z chlapceka? A ze zavidia dceram mladost atd. To je chore, co pises. Kazda normalna matka (bez psychickej ci sexualnej uchylky), sa TESI, ked jej dcera rastie do krasy, je na nu velmi HRDA... Ked sa teda bavime len o fyzickej stranke. Ale samozrejme aj ten potencial a moznosti nezavidia - naopak, casto si matka odtrhne od ust, aby dieta malo vsetko po com tuzi - od znackovych handier az po byt ci dom na zlatom podnose. Vykonstruovala si tu taky nepravdepodobny motiv, ze dovidenia. A styl akym pises - matere, otrcit nohy chlapovi a porodnikovi... Mas "uroven". A ktore su to, co tu matku obhajuju? Lebo ja tu ziaden taky koment nevidim. Ked premyslame nad motivom, ci nad tym, ci to mohlo okolie tusit a odvratit, ze sa takato tragedia stane , to je obhajovanie?
@luuubik To je iba pravda, ktorá ťa uráža. Keby bola každá mater taká, ako ich opisuješ, tak asi by neexistovali týrané deti. Sú rodičia a je ich viac než dosť, čo svoje deti radi nemajú, to, čo s nimi bude, je im ľahostajné a áno, závidia im ich potenciál, schopnosti a krásu. Neviem, kto ti vtlkol do hlavy, že každý debil, čo ma sex a porodí sa zrazu stane svätcom a v jeho osobnosti nastane obrat o 180 stupňov, ale je to sprostosť. A radšej nemať “úroveň”, ako veriť rozprávkam a klamať samu seba a aj ostatných.
@verkaveverka @luuubik Su citovo chladne matky (aj otcovia). Ono profesionalne sa tomu hovori absentujuca matka (a to je ten lepsi pripad ked len absentuje psychicky). Dosledky takejto matky mozu byt rozne (aj agresivne a ako vidime fatalne).
To, ze sa niekto stane matkou nemusi automaticky znamenat, ze tou matkou aj je (v tom klasickom vyzname).
@verkaveverka tak pokial je zname, ta dotycna mrtva dievcina tyrana nebola, podla dostuplnych info to bola dovtedy normalna rodina. Keby bola pravda taka, ako opisujes zasa ty, tak by to tyranie bolo normou, lebo ty sa tu tak s despektom vyjadrujes o matkach vseobecne a prezentujes tu patologicke javy (ktore sa tykaju absolutnej mensiny) akoby to bolo nieco v spolocnosti prevazujuce. Ja neviem, co vnimas ty - ale porodit deti a dalej.sa velmi nestarat platilo dakedy pred dvesto rokmi, kde deti odmalicka casto tvrdo makali na statku a fakt jedina uloha rodicov bola im dat co to jest a obliect. Ty vnimas dnesnu dobu, kam sa posunula? Ved dieta je pomaly boh. Nedajboze skus (hoc aj opravnene) napomenut cudzie dieta, priemerna dnesna matka ti da taku hubovu polievku, aku si nevidela. Takisto v skolach deti bezne otlkane kedysi (a este doma dostali od rodica druhu za to, ze nerespektovali PANA ucitela), dnes by sa len opovazil na ne pedagog krivo pozriet. Kedysi venovanie sa detom nula bodov - dnes uz babatka plavanie, kruzky, sporty, aktivity, montesori, maminky dnes vymyslaju aktivity pre deti od vymyslu sveta, vsade sama respektujuca vychova a "nevychova", pomaly s kazdym fnuknutim treba k detskemu psychologovi... Ja teda neviem, co ty popisujes, ale akoby som zila fakt v inom svete... A ano, su aj rodicia, ktori cas na deti nemaju, ani nervy - ale ti to prave vacsinou kompenzuju materialnom - drahymi vecami, hrackami atd. - proste prejavuju svoju "lasku" takto. Ale uz tak alebo onak, ci uz zdravym alebo nezdravym sposobom, deti su dnes na piedestale - tak ako nikdy v historii. Samozrejme, vzdy existuju aj vynimky - ozajstne patologicke rodiny - ale hovorit o niecom takomto - zavisti rodicov voci dietatu - ako o niecom beznom, mi pride priam absurdne.
@verkaveverka mas zjavne z detstva velku traumu, chcelo by to odbornika. zit s rakymito pocitmi musi byt velmi narocne.

To je ten problem systemu, ze nezachyti a hlavne nenahlasi, teraz cez pandemiu je to este horsie tychto rodicov na pokraji niecoho. Rodicov, co maju psychiatricke diagnozy je vela. Ti ludia by mali byt pod naozaj drobnohladom socialky a inych institucii. Zial nedeje sa to a potom pride k tragedii. Myslim, ze toto nebolo len tak hned a urcite tomu nieco dlhodobe predchadzalo. Vela mojich kamosov ma narusenych rodicov a viem ako to dost tutlali. Casto to zachranila vsimava ucitelka v skole. Jedneho kamosa mama je uz napr 10 rokov liecena elektrosokmi. Nastastie deti su velke, ale rodinu to velmi poznacilo. Toto su naozaj strasne veci