icon

Dobrý sex alebo dobrý vzťah - ako mať oboje v jednom?

lenka_932
13. júl 2020

ahojte, mam 31 rokov a za sebou dva dlhorocne vztahy. obaja partneri boli fajn, v prvom vztahu (6rokov) sme ku koncu uz boli takmer len kamarati, vasen uplne vyprchala, skusali sme na vztahu pracovat ale nakoneic sme sa predsa len rozisli. Mne sa vtedy stalo to, co odvtedy este niekolko krat, ze som sa zalubila do muza, ktory bol pre vztah takmer nepouzitelny, nezodpovedny, nestabilny, chemia medzi nami bola obrovska aj fyzicka kompatibilita, po roku som ale pochopila, ze s nim to naozaj nikam nevedie, ze nie je vyzrety na vztah a ze si seba vazim dostatocne na to, aby som odisla. Nasla som si muza, ktory bol vyzrety, rozumeli sme si ludsky, bol tam respekt, tolerancia, vzajomne porozumenie aj vizia buducnosti, no chybala ta iskra. Myslela som si, ze to pride spolu s narastajucou laskou, naozaj som sa snazila, ale neprislo. Rozumeli sme si naozaj dobre, aj sex sme mali pravidelny, ale nebolo to ono. Citil to po case aj on, a nakoneic sme sa odcudzili. Opat som stretla muza, ktoreho by ste nechceli do vztahu z viacerych dovodov, a opat sa opakovalo, ze iskra super, chemia fungovala dvestopercentne... aj som tomu chvilu skusala dat sancu, ale ked som si predstavila, ze by to mal byt otec mojho dietata, niekto kto sa nevie postarat ani sam o seba, zobrala som nohy na plecia. A tak sa chcem spytat, ci to zazil aj niekto iny a kde robim chybu? Lebo uz to asi nei je uplne nahoda, co s ami deje. Velmi tuzim po dlhodobom zdravom vztahu, kde by bola aj ta chemia, nerozbim si iluzie o motyloch v bruchu ktore budu trvat donekonecna, je mi jasne ze na dobrom vztahu treba pracovat, len ked tam raz nie je vasen clovek ju z nicoho nerozducha, a ked je niekto nespolahlivy a inak problemovy, nie som matka tereza aby som toho cloveka napravala, lebo myslim ze to sa ani neda, ak sam nechce

mandzula
13. júl 2020

@lenka_932 riesila som tiez nieco podobne, preto viem, o com hovorim a o com hovoris ty. Akurat, ze moj otec mamu cely zivot podvadzal a nemala som teda v rodine pozitivny priklad. Moj prvy muz by mi bol modre z neba zniesol, ale zas bol strastne uzkostlivy a zo vsetkeho "predposraty" a to mi prislo malo muzne, takze po case sa mi az hnusil, co sa sexu tykalo. Do toho prisiel moj sucasny, vtedy "hajzlik od kosti", s ktorym som isla vybuchnut od vzrusenia. Nastastie to bol typ, ktory potreboval padnut na hubu a tym dozriet. A teraz je to pre mna najlepsi chlap na svete. Ale asi jeden z miliona, co sa takto zmeni.

bluka2
13. júl 2020

@montemotherone peňaženka nie je až taký silný indikátor. Nejaký študent dnes tre biedu a zajtra založí Facebook resp. nejaký mafián dnes má plnú pivnicu tehličiek a zajtra mu "kamosi" prejdú cez rozum

bluka2
13. júl 2020

@mandzula a ako teda dozrel? Mozno by nám to pomohlo

makova333
13. júl 2020

A este taka poznamocka, ak zenu muz nepritahuje, je uplne jedno ci mu povie, co by sa jej pacilo a co jemu. Aj keby to co sa jej paci robil dokonale, nebude to dobre.

bluka2
13. júl 2020

@mandzula zaujímavé, možno. A aký by mal byť mechanizmus toho, že mala taký vzťah s otcom (resp. jej rodičia), že ju priťahujú takí chlapi?

lenka_932
autor
13. júl 2020

@makova333 spoznali sme sa a zistili sme ze si dobre rozumieme, on sa do mna zalubil az sa zem triasla a ja som citila, ze potrebujem vazny vztah a niekoho s kym si rozumiem a komu na mne zalezi.

mandzula
13. júl 2020

@bluka2 z chlapa s milionmi bol jeho lahkovaznostou zrazu chlap s obrovskymi dlhmi. Vtedy sme sa prave davali dokopy a ja zena s dietatom na krku, vyplacajuc z domu byvaleho muza, s hypotekou a platom statneho zamestnanca som ho zivila, kym sa z toho dostal. Vtedy zistil, ze "kamarati" zrazu nie su kamarati, ze vlastne nikoho nema, iba mna. Zrovnal si to v hlave a pochopil hodnoty.

bluka2
13. júl 2020

@mandzula super. Ale keď raz vie zarobiť peniaze, tak so snahou je fakt sanca, že sa z dlhov dostane. Som rada za teba...

bluka2
13. júl 2020

@makova333 možno, keď zavrie oči a predstavi si niekoho iného 😀

makova333
13. júl 2020

@lenka_932 no a tam je problem, projektujes si muza, aby nebol ako tvoj otec. Hladala si stabilitu, zodpovednost atd. A zobrala si nieco, co ta nepritahovalo. Pacil sa ti tym, ze ta ma rad. A to je na vztah strasne malo.

makova333
13. júl 2020

@bluka2 leda tak 😀 ale neviem ci by ma to bavilo dlho 😀

mandzula
13. júl 2020

@bluka2 dlhov sme sa nastastie zbavili, lebo je velmi sikovny, robi aj pat robot naraz, len sa potreboval odrazit od svojho psychickeho dna. A je si vedomy toho, ze sa mu to podarilo len vdaka mne a podla toho sa ku mne aj sprava🙂

lenka_932
autor
13. júl 2020

@makova333 strasne malo? a zaroven mi tu niektoi pisu ze som velmi narocna? to nejak nejde dokopy nie? 🙂 ... co je potom na vztah "dostatocne dost" ?

anita6666
13. júl 2020

Viem o čom píšeš a čo asi riesis a poviem ti za seba,ja mám tak vysoké nároky na chlapa,že som sa rozhodla už po poslednom vzťahu dobrovoľne ostať sama. Nie preto,že by som bola sklamana alebo zatrplnuta,ale taký,ktorého by som pri sebe bola ochotná zniesť,sa žiaľ,ešte nenarodil a pre obyčajného bežného chlapa sa svojho pohodlia a súkromia nikdy nevzdám. Každý má časom prestane baviť a v mojich očiach klesne a vidím v ňom už len dilina 😀

makova333
13. júl 2020

@lenka_932 aby tam okrem povahovych kvalit bola aj chemia. Narocna nie si, len si si nasla blby kluc na vyber partnera.

montemotherone
13. júl 2020

@bluka2 tak ale bavíme sa o prapôvodnom inštinkte 😉 Ani veľké prsia nie sú zárukou že dokážu "uživiť" potomstvo, či široké boky zárukou plodnosti 🤷‍♀️ to bola taká antropologická odbočka 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lenka_932
autor
13. júl 2020

@makova333 asi mas pravdu, ale tak to jednoducho bolo... neviem, ako si najst lepsi kluc, lebo ved nejdem do niecoho s tym, ze ty ma pritahuj ale bud zaroven chuj, alebo ok ok tak kde teraz v dave najdem toho zodpovedneho co ma nepritahuje....

lenka_932
autor
13. júl 2020

@miriam11 lol to vazne? ..ked budem 75rocna tak mozno ani nebudem.... a mozno ani ty nie.... a kde je zaruka, ze sa niektori hociktori partner toho veku tiez dozije.... toto je taka rada, ze fakt dik

mandzula
13. júl 2020

@miriam11 do 75ky to s chlapom, s ktorym to neklape v sexe nedotiahnes. Bud ho budes podvadzat ty alebo on teba.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lenka_932
autor
13. júl 2020

@miriam11 to ti nikto neberie, mne to nevyhovuje

mandzula
13. júl 2020

@miriam11 musi to byt vyvazene, aby to klapalo. Obe veci su rovnako dolezite.

lenka_932
autor
13. júl 2020

mozno toho co by bol aj aj prehliadam...neviem, aj preto som zalozila toto forum, ze ako to mate vy, ci ste presli niecim podobnym, pripadne ako to zmenit... nie je to lahke, hovori sa ze rovnake pritiahne rovnake, a ze treba zacat od seba, vela som nad tym rozmyslala, aj som sa pozerala na moj vztah s otcom, lebo ved to je prvy muz v zivote zeny ktoreho vnima, ze kolko mojich podvedomych blokov a sklamani mohlo vzniknut tam, ale napriek tomu sa to nejak nevyvija tak ako by som potrebovala

mandzula
13. júl 2020

@lenka_932 obavam sa, ze ti tu nijako konkretne neporadime, skus to mozno riesit cez psychologa.

katarinka89
13. júl 2020

@lenka_932 no ale tak vyzerá pán dokonalý, ktorého ty hladas- vášeň v posteli a porozumenie vo vztahu

sella38
13. júl 2020

všetky ti tu píšu, že nie si vyzretá na vzťah.. a ja si myslím, že si až "prezretá" 😀 Snáď ma pochopíš..proste už máš svoj vek, isté skúsenosti, už nie si 18 ročná žaba, ktorá sa zamiluje, lebo má bohovské mihalnice a veľké ruky... si dospelá žena, ktorá vie, čo od života očakáva a nie je ochotná zahadzovať sa s niekým, koho si nevie predstaviť ako otca svojich detí.
A chápem ťa, čo chceš... a myslím si, že taký muž existuje, len ti ešte neprišiel do cesty. Áno, každý má chyby a každý musí robiť ústupky v manželstve, ale ak je raz (ako píšeš) niekto alkoholik, je správne, že ti včas bliká kontrolka a ujdeš z kratšej cesty. A myslím si, že v 31 rokoch ti je nanajvýš jasné, že vášeň po rokoch nie je taká ako na začiatku (ako ti tu píšu), ale chápem, čo očakávaš.. túžbu po partnerovi aj po 15tich rokoch manželstva.. a tá by tam mala byť (ak je vzťah správny a zdravý) aj keď nemusíte volať hasičov kvôli iskrám.
Držím palce 😉

lenka_932
autor
13. júl 2020

@sella38 ano❤👏 presne toto!!

komplikovana
13. júl 2020

@lenka_932 pises, ze ti nejde o « motyle » ale predsa ich vyzadujes. Mala som priatela, kde to riadne iskrilo, ale co z toho, ked sa z neho vyklul agresivny debil. Teraz mam partnera, kde tie iskry niesu, ale predsa som spokojna ovela viac. Pracujeme na vztahu po oboch strankach, aj fyzickej aj psychlogickej. Mozno si este nestretla takeho, ktory by bol ochotny zdielat s tebou rovnake zivotne postoje.

makova333
13. júl 2020

@komplikovana ale ona nevyzaduje "motyle v bruchu", ale to, aby ta partner aj po par rokoch pritahoval, aby ste mali +- rovnaku chut na sex, aby ste mali potrebu sa dotykat, dat si pusu. A to su rozdielne veci ako "motyle v bruchu".