icon

Dočasne oddelené bývanie s budúcim manželom

7. feb 2021

Ahojte 🙂 idem si k vám po radu aj váš názor 🙂 so snúbencom o mesiac začíname stavať domček. Svadbu máme o 2 mesiace. Zatiaľ obidvaja bývame u svojích rodičov v susedných dedinách takže sme od seba vzdialený cca 2 km. Ide o to, že síce by sme mali u nás aj u snúbencových rodičov dočasne mieste na bývanie ale z rôznych dôvodov takto bývať nechceme. Naozaj nechceme 😁 Nechceme ani vyhadzovať peniaze na podnájom hoci iba malej garsónky za pár eur keďže potrebujeme každé euro na nový domček. Bolo by v poriadku keby sme po svadbe nejaký čas bývali ešte každý oddelene u svojích rodičov? Lebo zatiaľ nevieme o nikom kto by takto býval takže nevieme zhodnotiť či by to prišlo ľuďom v dedine v poriadku.

Strana
z4
evkamotka
8. feb 2021

Ked sme sa s manzelom vzali, este sme byt prerabali, tak sme 3 mesiace docasne byvali obaja spolu u mojich rodicov. Nemoze po svadbe on byvat u vas alebo naopak?

lujza123
8. feb 2021

😂😂😂 A čo pôjdete do podnájmu ked to ľuďom na dedine nepríde v poriadku?

Ved bývajte ako vám to vyhovuje, u rodičov predsa nemáte zmluvu na dobu určitú, keď vám bude smutno prespíte pár dní u jedných, pár dní u druhých.

Ja osobne by som si skôr kúpila na pozemok schopnú maringotku, mobile house, takú zo zázemím kde by sa dalo byvat už od jari až do jesene kým nedokončíte dom. Keď by bol dom už obývateľný tak by som budu predala a peniaze použila na dokončovanie práce.... Ploty, záhradu, vstavaný nábytok v interiéry a pod.

vilma7
8. feb 2021

Jasné že je to v poriadku, ja som tak bývalá s manželom, on doma a ja v zahraničí, asi o 8 mes.sa prisťahoval ku mne.
Voľakedy sa chlapi pred vojnou ženili a potom odišli na dva roky. Veď stretávať sa budete aj naďalej.

katkami123
8. feb 2021

Ja v tom nevidím žiadnu tragédiu. Tragédia je pre mna diskusia, kde ma napríklad 22-ročná slečna chlapa mamickara, spoločne nič neriešia, ani len ju nepožiada o ruku a dotyčná chce do toho čím skôr dieťa a mohla by som pokračovať. To, ze po svadbe hneď nebudete spolu nevnímam ako žiadnu tragédiu, je super, ze Vam chcú rodicia pomôcť a hrubá stavba na montovaním dome trvá 10 dni, takze to nie je žiadna tragédia. Tragédie sú zeny, ktoré majú násilníkov, trpia oni, deti a veria stále na zázrak. A v dedine sa isto rozchýri, ze staviate, neboj, babky budú vedieť hneď všetko 😀

autor
8. feb 2021

Ďakujem za prečítanie mojej diskusie a veľmi pekne ďakujem za povzbudivé slová 😊 chcela som niektoré komentáre aspoň opáčikovať ale funkcia anonym mi to nedovoľuje 🤷😁 rovnako si cenním a rešpektujem všetky ostatné komentáre a názory 🙂 naše rozhodnutie táto diskusia síce nezmenila ale asi som iba chcela mať lepší pocit z toho, že nie sme jediný pár, ktorí sa rozhodol pre takýto začiatok manželstva 😊 ešte raz veľmi pekne ďakujem za príspevky a všetkým diskutujúcim prajem všetko dobré 😘😊

kimivox
10. feb 2021

to vas zaujima ci by to prislo ludom v dedine v poriadku? 🙈 keby povedali neberte sa ta sa nezoberete?? pozerajte na seba a neriesteco ini povedia o to bude vas zivot stastnejsi...

Strana
z4