icon

Dočasne oddelené bývanie s budúcim manželom

7. feb 2021

Ahojte 🙂 idem si k vám po radu aj váš názor 🙂 so snúbencom o mesiac začíname stavať domček. Svadbu máme o 2 mesiace. Zatiaľ obidvaja bývame u svojích rodičov v susedných dedinách takže sme od seba vzdialený cca 2 km. Ide o to, že síce by sme mali u nás aj u snúbencových rodičov dočasne mieste na bývanie ale z rôznych dôvodov takto bývať nechceme. Naozaj nechceme 😁 Nechceme ani vyhadzovať peniaze na podnájom hoci iba malej garsónky za pár eur keďže potrebujeme každé euro na nový domček. Bolo by v poriadku keby sme po svadbe nejaký čas bývali ešte každý oddelene u svojích rodičov? Lebo zatiaľ nevieme o nikom kto by takto býval takže nevieme zhodnotiť či by to prišlo ľuďom v dedine v poriadku.

martina1201
7. feb 2021

Ja si myslím, že stále bývanie nemusíte po svadbe mať u jedných alebo druhých rodičov. Načo sa sťahovať s vecami na pár mesiacov k jedným alebo druhým rodičom keď sa o pár mesiacov budete sťahovať do vlastného. Kľudne žite tak ako doteraz. Dedinčanov neriešte a rodičom to vysvetlite 😀

mlska19
7. feb 2021

Radim nezit ani s jednymi svokrovcami.Pokazite si vztahy.Radsej v garzonke hoci aj len na matracoch,ale spolu a sami.My sme roky zili v starom dome bez kupelne,v 2 miestnostiach,kym sme nedostavali pristavbu.Sice sme este neboli manzelia,ale vedeli sme,ze ak by sme sa nastahovali k jednym alebo druhym rodicom (kde teoreticky miesto bolo),to sa rovno mozeme rozist.Nikdy som to neolutovala.

dahra
7. feb 2021

- ja som takto bývala, lebo muž mal prácu 200km odo mňa, videli sme sa každé 2t len cez víkend. Chceli sme hneď dieťa, tak som nechcela odísť z práce. Nakoniec po roku ešte dieťa nebolo, nebolo to dobré takto bývať, tak som odišla za ním. Svadbu sme mali v júni, asi 1t pred 1. výročím som došla za ním.

janedoe
7. feb 2021

My sme byvali po svadbe u svokrovcov, ked sme sa rozhodli stavat dom. Stavali sme hned vedla, takze to bolo aj z logistickeho hladiska fajn. Svagrovci sa brali v maji a do decembra, kym sa stahovali do svojho byvali kazdy u rodicov, takze da sa, ak vam to vyhovuje.

nyphadora
7. feb 2021

Preco neodlozite svadbu na leto alebo po dostavani domu? Neviem si to predstavit, po svadbe pojdete kazdy s rodicmi do detskej izby. Dost nezvycajne ale, ked Vam to vyhovuje 🤷🏼‍♀️. Vy musite byt stastni.

jarmila2010
7. feb 2021

ja si nikdy nerobim tazku hlavu z toho,co si myslia o mojom zivote ini..zariadim sa tak,ako mi/nam to najviac vyhovuje ...je to tvoj zivot a nikto ho nebude zit za vas ...a mozno,aj vy casom pridete nato,ze taky stav vam nevyhovuje a zmenite to...a mozno aj nie 😉

thoughtfulweirdo
7. feb 2021

A rodičom (jedným a druhým) na domácnosť, ktorú využívate, vôbec neprispievate? Ak nie, je to zvláštne, mne by to bolo blbé 😅 a ak ano, tak nevidím rozdiel medzi platením podnájmu a platením rodičom, v podnájme by ste mali ako bonus súkromie a skutočný manželský život. Ale pokiaľ to vám takto vyhovuje, je zbytočné riešiť, čo na to ľudia v dedine. Tí budú riešiť vždy niečo, keď nie toto, tak niečo iné 😄

autor
7. feb 2021

@thoughtfulweirdo možno nás za to niekto odsúdi ale keď mám citovať rodičov tak máme zákaz hocijako finančne prispievať ale máme si odkladať peniaze pre seba 😁

kataina
7. feb 2021

Tak ja si myslím, že je to uplne v pohode. Jasne, že ked staviate dom, nebudete vyhadzovať na podnajom. Pre X žien tu na MK je svadba "nepodstatná" a žiju spolu len tak. Tak tým by malo byť jedno kedy budete spolu pod jednou strechou, ked niektorí sa neunuvaju ani so svadbou a žiju ako chcu a Ty si robíš starosti?? Je to absolutne v poriadku, vezmete sa a budete sa stretavať ako sa bude dať, bývanie si vychutnáte neskôr. Čakanie a odklad ma tiež svoje čaro, potom to bude o to krajšie ked po takom čakaní príde ten deň. Ja by som sa na to takto pozerala tešila sa na to. Nerob si starosti so zbytočnými rečami, aj tu medzi komentmi su určite ženy čo ani svadbu nemaju ale vedia radiť... ha ha

kikus7
Autor odpoveď zmazal
karmen118
7. feb 2021

Je tu aj tá možnosť, že sa zoberiete až keď budete mať dostavaný dom a po svadbe môžete ísť rovno do svojho ...príde mi to najlogickejšie - keby som bola s mojim mužom na vašom mieste, tak by sme sa podľa tohto zariadili.

kitycat
7. feb 2021

Nie si ty ta, co chce od frajera klud aby mohla single-mingle?

osky
7. feb 2021

To sa vezmete a kym nepostavite dom,budete zit oddelene??..
To fakt?
Ved po svadbe snad tuzite byt co najviac spolu,
Vychutnat si tie prve manzelske okamihy...
No mne to pride divne.
Je normalne,ze sa poto jeden z vas nastahuje k to.u druhemu/k rodicom/

autor
7. feb 2021

@kitycat musela som si vygooglit čo konkrétne to znamená 😁 akurát že my máme každý domácnosť s rodičmi tak neviem či sa to počíta 😁

autor
7. feb 2021

@osky niečo podobné ako manželské okamihy by sme si vychutnávali 5 rokov spolu v spoločnom byte takže toto už pre nás nebude nič nové 😁 je to spomenuté vyššie

kitycat
7. feb 2021

Ocividne mas odpoved na vsetko a si si vasim rozhodnutim ista. Preco potom to pozrhnanie zien z MK?

Ja ak by som chcela usetrit par eur za docasne byvanie tak sa nasackujem s uz manzelom bud k jeho alebo mojim rodicom... Nie ze budeme kazdy sam... To sa s rodocmi neznasate? 🙄

autor
7. feb 2021

@kitycat rozhodne sa neplánujeme k nikomu nasackovat keďže viem že občas aj jedna aj druhá strana potrebuje od nás trochu súkromia a pokoja😁 ale táto diskusia ma len utvrdila v tom že nemusíme brať ohľad na názor dedinčanov

esti58
7. feb 2021

Ahoj,plne s tebou vo vsetkom suhlasim.Ste velmi mudry a dobry ludia.Je to iba vas drahocenny cas vo vasom zivote a mozete si ho zariadit ako len chcete.Myslim si ze by sme si mali zobrat od vas priklad.Pride mi to ako vas rodinny poklad a mudrost,ze ste setrny.Velmi sa mi paci vasa oddanost,vernost, a poslusnost voci rodicom.Vsetky dobre vlastnosti.Pre mna je moje manzelstvo ako bublina v ktorej sme iba my.A nic okolo ma viac nezaujima.Neobzerajme sa za druhymi,co hovoria.Ich slova su ako vzduch.Ktovie ako zili nasi predkovia.Peniaze su zaklad.Drziv vam palce nech ste stastny.Aj my sme uz 7 rokov aj s dvomi detickami.

evaachesa
7. feb 2021

Ja by som takto určite nežila, ale môj názor ti môže byť ukradnutý, ako aj názor ľudí v dedine ;)

sasesoe
7. feb 2021

Ahoj, pozri, niektori byvaju spolu par mesiacov pred svadbou, ini zas az par mesiacov po. Je velmi tazke to nacasovat presne na den po svadbe. Nevravim, ze nemozne, ale tak kazdy mame to svoje. My sme s manzelom fungovali po svadbe 200km od seba - ja som mesiac pred svadbou nastupila do novej prace, tam mala 4m skolonie, ubytovama som bola na hoteli a kedze zmluvu som mala najskor len 6m, tak i potom sme este cakali, ci mi predlzia (ako cerstvo vydatej....). Krd predlzili, zacali sme riesit/hladat byvanie, lebo zase to bolo ine mesto, kde skolenie a on bol inde... no a nenajdes hned... napokon sme par mesiacov byvali u mojich rodicov a az neskor kupili byt a prestahovali sa don spolocne. Za mna nie je to idealne, ale clovek si i mnihe uvedomi - za mna to, ze vztah sa ozaj neda napratat len do telefonatov a ak by sa toto malo opakovat, najma teraz uz s detmi, tak ideme radsej spolu, al radssj menej zarobit, ciniba jeden zarabat ako takto fungovat. No zas vy budete len par 2km od seba, ale tak vies, najma teraz v kovid dobe ste rozdielne domacnosti so "zakazom navstev". Cize zvazila by som mozno variantu byvania u oboch rodicov a mozno to po case vystriedala. Samkzrejme, dalsia moznost je nechat vsetko tak ako je a pockat si na spolocny domcek, len to moze tiez trvat par mesiacov i rokov. Kazdopadne drzim palce

konikkon
8. feb 2021

Ja by som tak určite nebývala. Radšej sa uskromniť a bývať u jedného z rodičov. Stavba domu potrvá a oddeleným bývaním sa ľahko môže stať, že skôr než budete kolaudovat, sa budete rozvádzať. Naozaj, spoločný manželsky život v jednej domácnosti je veľmi dôležitý. Nerob to, môžu z toho vzniknúť väčšie problémy než prínosy.

letfenixa
8. feb 2021

Otázka bola určená ľuďom v dedine, či?

lulu1812
8. feb 2021

Ludia z dediny ziju tvoj zivot? Verim ze budes stastna ked nebudu o vas klebety ze spolu zijete/nezijete 🙊🙊🙊 vzdy budu klebety a tebe moze byt z vysoka jedno co hovoria dolezite je co chcete vy. Mate byt vy stastny....nie stare klebetne susedy 😉

makova333
8. feb 2021

autorka: bud by som byvala uz s manzelom par mesiacov u rodicov/v garzonke alebo svadbu posunula po dokonceni domu. Nie kvoli ludom, kamaratom, tete, svokre susedovej macke, ale kvoli sebe. Ked si niekoho vezmem, chcem s nim zit, nie stretavat sa. Ale pozeram, ze ty si uz rozhodnuta... 😀

zuzuliennka1
8. feb 2021

nazor druhych ti/vam moze byt uplne ukradnuty....
ja som so svojim manzelom pred svadbou nezila, byvali sme kazdy u rodicov, pozname sa 11r a svoji sme 4,5roka, mame 3r syna.... takze toto z mojej skusenosti a skusenosti mojho okolia fungovat bez problemov moze...
co je ale totalna hlupost - je po svadbe, ked budete svoji, ist byvat kazdy k rodicom.... to radsej odlozte este svadbu, dostavajte ten dom a vezmite sa a chodte byvat normalne spolu...

jarinka33
8. feb 2021

ak vam to tak vyhovuje obom tak preco nie. vsak nik netrvdi, ze jeden u druheho obcas neprespite a ak viete, ze by to tam ci tam proste neslo, tak naco si to kazit. ono kazdy ma na to svoj nazor, no fakt ti to moze byt jedno, hlavne aby vam bolo dobre

simca06022011
8. feb 2021

ved tak staci posunut svadbu na dobu po klaudacii a tento problem vobec nebudete musiet riesit :D
Ale inak je to na vas, ako vam to vyhovuje

nature01
8. feb 2021

Všetky sú tu evidentne veľmi múdre a len ten ich názor je najlepší, ostatné sú neprijateľné. Ja som takisto toho názoru, že by som peniaze za podnájom nedávala ani náhodou, stavba domu je finančne naozaj náročná vec a bez hypotéky na dobreže nie 30 rokov aj nereálna. Odkiaľ viete, že nechcú bývať u rodičov toho druhého kvôli tomu, že nemajú najlepšie vzťahy alebo si práveže tie vzťahy spoločným bývaním so svokrovcami nechcú pokaziť? Alebo možnože je to tam malé alebo tam bývaju aj iné osoby a bolo by to priveľa generácií na jeden dom. Ja poznám milión prípadov ľudí, ktorí mali svadbu a nemali ešte ani začatú stavbu alebo kúpený pozemok a bolo im to šuma fuk, že kde budú bývať. Alebo viete čo? Naši starý rodičia kedysi tak bežne fungovali. Dedovia stavali dom a babky bývali zatiaľ u svojich rodičov dokonca aj s malými deťmi a nemohli sa ani stretávať, lebo kedysi bývali všelijaké choroby ako napr. slintavka a pod. A čo sa týka ohovárania ľudí v dedine, tak sa stavím, že budú ohovárať aj keby ste bývali v podnájme. Tak to jednoducho na dedinách funguje, ale neboj sa, lebo raz dva sa udeje niečo "zaujímavejšie" na rozoberanie.

poslednepogo
8. feb 2021

Moja švagriná s manželom bývajú aj 4 mesiace po svadbe každý doma u rodičov 🤭 on sa príde len vyspať pred robotou

jaskolka
8. feb 2021

Pozri, je to úplne na vás. Ľudia vám môžu byť ukradnúti.len ide o to, že aký čas by bolo to "dočasne bývanie" ak pár týždňov, mesiacov, no dobre, ok. Ale ak by to boli roky, už by to mohol byť problém. Manželia sa musia spočiatku spolu zladiť, teraz myslím tých, akí už roky spolu nebyvali pred svadbou. Tak jedine to by mohol byť problém.