icon

Dokázali by ste zniesť po svojom boku takého chlapa?

de_cember
6. okt 2022

Ahojte, idem si vyliať dušu, prípadne po vaše názory ...som krátko s manželstve s človekom, ktorý stále rozdeľuje peniaze na moje a tvoje, nikdy nekúpi nič navyše, všetko platíme vždy presne na polovicu a pri pokladni pri platení v obchode sa ma vždy pýta, či máme ešte spoločne peniaze( áno,sme spoločnú peňaženku z ktorej všetko kupujeme ).
Ak sa stane,že už nemáme a zaplati on, doma vyťahuje bločky a pýta sa ma, či sme sa za toto a za toto už vysporiadali.
Snažila som sa mu ukázať,že da sa fungovať aj ináč, idem do obchodu, kúpim niečo, prekvapím ho, prípadne uvarím, ale ja sa nikdy nedočkam ani len malej pozornosti navyše, okrem štandardných sviatkov, kedy sa to patrí a očakáva.
Dokonca aj keď ma zavolá či s ním idem na obed, zaplatim svoju polovicu...niesom na peniaze,ani zlatokopka...ale toto ma tak akosi uráža. Sme manželia, ale stále fungujeme oddelené,každý za seba.
Povedala som mu,že mám obavy,keď teraz funguje takto,že ako si to predstavuje napríklad ak by som bola náhodou na materskej, a budem mať obmedzený príjem,ako chce toto zvládnuť...jeho reakcia je,že preto musime šetriť.
Mám po 30tke, ale mám strach ísť s ním do zakladania rodiny, necítim v ňom istotu a oporu. Vlastne som ho prestala ľúbiť za to,ako mu viac záleží na materiálnych veciach a peniazoch, mam strach,že by som počúvala reči potom na materskej, že nás živí on a podobne.
Pýtam sa sama sebej, prečo som si ho vzala, vždy bol taký, len som dúfala,že nás manželstvo spojí a budeme fungovať spoločne. Aká som bola naivná. Drží ma nad vodou len to,že našťastie nemáme spolu ešte deti, pretože ja s takým mužom žiť nedokážem.
Do poradne kde by sme si veci vykomunikovali ísť odmieta, nevidí problém u seba..

ropucha6
10. okt 2022

@de_cember zarabate aspon porovnatelne? A to akoze po kazdom jednom vydavku sa vyrovnavate?

de_cember
autor
10. okt 2022

@barbitos bola som sa poradiť, odporučil nám prísť spoločne, mali sme termín,no odmietol ísť,že on to nepotrebuje

de_cember
autor
10. okt 2022

@ropucha6 áno presne tak, skoro vždy až na pár metrov keď mu poviem,nechaj tak dneska pozývam nabudúce ma mozes ty pozvať,ale nejako to stále nechápe

bessie12
10. okt 2022

@de_cember neviem si predstavit, ze by som zila s takym debilom. Som vdacna za to, ze mam normalneho chlapa, ktory nikdy odo mna nepytal ani cent a to aj napriek tomu, ked som mu chcela vratit peniaze za urcite veci, ktore kupil.

karolina196
10. okt 2022

@katkazocele No,len u tohto jedinca to nie je len o tom,ze nejake veci sa budu platit na polovicu.Mne pride aj chore,ked doma vytasi učtenku,lebo sa este cosi dokupilo a chce este a z tej sumy polovicu..🙈
Myslim,ze autorka nie je ziadna prizivnicka a urcite nema problem financovat vela veci,ale to co opisuje ohladom svojho manzela,tak to by som ja takeho chlapa vobec nezniesla.Pri takom chlapovi by som sa ja necitila byt zenou-jeho neznou polovickou..

zltalienka
10. okt 2022

@ropucha6 určite nezarábajú porovnateľne. Veď on má vlastný byt, hypotéku ktorú spláca (zvláda splácať aj sám) a jej by samej z jej na samostatné bývanie nevyšlo. Sama tak napísala...že by sa musela vrátiť k rodičom.

ropucha6
10. okt 2022

@de_cember akoze ak zarabate rovnako, tak nevidim problem prispievat rovnako, ale zas toto znie dost chorobne. Neda sa s nim dohodnut, ty platis to a on to? Sak to sa ani odsledovat neda. Vies co robi so svojimi usporami?

ropucha6
10. okt 2022

@zltalienka ze on ma svoj byt a ona nie neznamena, ze nezarabaju porovnatelne. Preto sa pytam, lebo celu diskusiu som necitala.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
de_cember
autor
10. okt 2022

@zoro9836 sorry, ale po tom čo si tu už popísal tvoje názory vôbec neberiem v úvahu, nemá na to žiaden dôvod a absolútne sa tu nepotrebujem obhajovať pred niekým. Moja otázka na ŽENY bola jasná, či by dokázali žiť po boku takého partnera, dostala som dosť jednoznačných odpovedí a teda väčšinou majú ženy na situáciu rovnaký názor, takže vám všetkým ďakujem...týmto uzatváram túto diskusiu, nakoľko moja otázka bola zodpovedná a už nevidím zmysel v nej ďalej pokračovať.
Pekný večer želám 😉

zltalienka
10. okt 2022

@ropucha6 nepísala či zarábajú porovnateľne.
Ostatné som si len domyslela....že keď on kúpil byt pred sobášom na hypotéku a zvládne to utiahnuť aj sám (hypotéka, inkaso) tak on je na tom finančne lepšie ako ona keď jej nevyjde ani na podnájom (napríklad s ďalšími 1-2 osobami) a musela by sa vrátiť k rodičom (odkiaľ sa asi k manželovi aj sťahovala).
Aj tak mi to príde celé vymyslené....že by
@de_cember 3 roky nevadilo riešiť drobné na každom bločku a zrazu jej to vadí?
S ním to bude takto doživotne.....ak je to pravda teda.

petrooshka
10. okt 2022

@de_cember uuf..toto asi nie,mna by mrdlo...mam v okoli známu,ktora sa presne pre toto rozvadzala...teraz je "fajn",ze si to len ty..ale pridu deti a to bude "a potrebuje take saty? A toto si na co kúpila? A nie,toto nepotrebuje!" A pod...

vinkel
10. okt 2022

Opýtaj sa ho či ti bude vypočítavať aj priemer dosiahnutých orgazmov!!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
de_cember
autor
10. okt 2022

@zoro9836 no vidíš mňa to asi trápi rovnako, napríklad mne príde dosť divné aj to,že "muž" má akúsi potrebu si kompenzovať svoje komplexy na ženskom fóre 😆 zjavne u teba doma tiež nefungujú veci ako by mali..hmm teda ak vôbec fungujú😁🤔
Pýtala som sa na názor žien...tak neviem načo sa vôbec ozývaš, keď sa ťa nikto nepýtal😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
de_cember
autor
10. okt 2022

@zoro9836 tebe nepríde divne,že si tu asi jediný muž a zjavne si to užívaš, pane bože ty musíš mať vážne zúfalý súkromný život, no už keď si sa rozhodol prispieť svojimi "inteligentnými" nazormi, veru by som bola zvedavá, čo na to aj iný muži, či by sa necítili trápne, že pozvú na večeru svoju partnerku a nechajú ju zaplatiť si svoju polovicu. Nečakam od chlapa,aby ma živil, ale občas je milé ak sa prejaví nejakým pekným gestom, čo zrejme tvoja partnerka tiež očakávať nemôže, ak teda vôbec nejakú máš🤔
Ak áno, dúfaj len,že si neprečíta túto diskusiu...

kaca222
10. okt 2022

@karolina196 záleží od toho čo znamená “pozve”. Napríklad autorkino “zavolá ma či ideme na obed” nemusí znamenať “pozývam”. Ja by som to teda ako pozvanie nebrala.
My sme s mužom aj večeru na výročie svadby platili napoly, nie teda že by sme rozratavali že kto mal aké drahé jedlo 🙂 proste 50/50.
Takisto keď partner povie “poďme dnes do wellnessu”, nezmená to “pozývam ťa do wellnessu”. Proste si to zaplatíme napoly, nevidím v tom najmenší problém.

de_cember
autor
10. okt 2022

@zoro9836 len chod a už sa sem prosím nevracaj...

ropucha6
10. okt 2022

@zltalienka to je asi ta najvacsia chyba, ze tri roky to nevadilo a po svadbe ano…to vidim na velmi tazke prenastavenie chlapa.

bmuller
10. okt 2022

@de_cember prosim ta, a odkial vlastne ma tento "zaujimavy zvyk"? Videl to doma v rodine, fungovali tak jeho rodicia, a jemu sa to paci? A ak to nema zazite od rodicov, vedia o tom a co na to hovoria?

daasena
10. okt 2022

@de_cember V príspevku, ktorý ste napísali ste si aj rovno odpovedali 🙂 toto proste ženy nemajú radi, ten chlap asi skončí sám nakoniec.. keď sa nespamätá 🙈

bmuller
10. okt 2022

@zoro9836 no bud spravodlivy a priznaj, ze vacsinou chlap zje odhadom tretinu viac ako zena. Preco by mali ist 50/50? 🙄

de_cember
autor
10. okt 2022

@bmuller ja netuším, jeho rodičia nežijú v našom meste, úprimne, na svadbe som ich videla druhýkrát v živote, to bola asi tiež chyba...

majkamasar
10. okt 2022

@de_cember a ako dlho ste spolu? Niektore veci si treba v manzelstve vysvetli na rovinu. Povedat co a ako si predstavujem ja co a ako ty a potom hladat riesenie. Vie ze ti to vadi alebo to len ty tak citis. Treba mu povedat narovinu ako to citis ty. Ze ti to vadi a potom uvidis. Ak ta vidi len ako zdroj penazi tak potom to nema vyznam. Ale ak by ho to trapilo a chcel by to zmenit potom treba hladat riesenie.

de_cember
autor
10. okt 2022

@bmuller v našom prípade asi o polovicu,keďže ja zjem naozaj minimum...a nikdy som to neriešila, vždy som mu rada navarila

de_cember
autor
10. okt 2022

@majkamasar jeho to netrápi ani nechce hľadať riešenie , proste jeho predstava je taká,že mesačne dáme každý rovnakú čiastku a z toho pôjde všetko. Ak by som sa nedajbože dostala na tú materskú..naozaj netuším ako by to bolo....na moju otázku vždy len povie, že preto musime šetriť, aby sme na to dieťa mali. A kedykoľvek začnem s nejakou vážnou témou, začne sa maznať a vykrúcat ako malé dieťa, jednoducho to nejde nijak spôsobom

zoro9836
Autor odpoveď zmazal