icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

0kristina0
8. júl 2022

Ja ti naozaj nerozumiem, pred cca dvoma tyzdnami si pisala, ze s nim byvat nepojdes a teraz ho volas k sebe? Verim tomu, ze ta zlomi, ty sa vsetkeho vzdas, odides niekam kde nebudes mat ziadnu podporu a znici ta psychicky. Nestaci ti 12 stran rad, skusenosti tak smelo do toho, nerev a chod si znicit zivot.

janickacrazy
8. júl 2022

@0kristina0 vidím, že je to beznádejný prípad, asi budeme o nej ešte počuť 🤐

autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
8. júl 2022

že ťa pekne odrbáva a ty si mu na to skočila, proste chce za každú cenu dosiahnuť, aby si sa k nemu nasťahovala a ked nebudeš súhlasiť, nájde si inú obeť, ktorú má už teraz určite rozpracovanú, len ty to nevieš

marisoul
8. júl 2022

Že si je istý, že po tomto "na výber" sa rozhodnes ostať s ním, lebo sa spolieha nato, že keď ti da možnosť sa rozhodnúť začneš pochybovať, lebo veď keby bol taký zlý, tak ti nepovie, že môžeš a mas byť šťastná aj bez neho.
Povedz mu, že končite a stavím sa tu s tebou o čo chces, že ti pokoj nedá a ak áno, tak možno na týždeň a zase sa zjaví pred tvojimi dverami so psimi očami.

marisoul
8. júl 2022

Este poslednú vec: ak nemáš v živote ambíciu byť šťastná, tak tento vzťah je presne pre teba.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
8. júl 2022

Tak samozrejme, že jej nebude vypisovať, ked je s tebou. Určite ste tých 5 dní neboli spolu stále nonstop. Alebo jej niečo nakecal, že ide tam, kde nie je signál, čokoľvek, oni sú veľmi prefíkaní.

finett
8. júl 2022

Tak ako píše @marisoul . Tiež mi to príde ako dobrý plán. Citovo ťa vydiera, dá ti na oko možnosti, ale sám "vidí do budúcnosti" a vie ako sa rozhodneš. Ukazuje ti svoju nadvladu. Tu možnosť ti dáva, aby si mala dojem, že ju máš, ale reálne, ťa je schopný ešte vysmiať, ak si vyberieš rozchod. Ak si vyberieš ostať s ním a nebodaj sa k nemu teda nasťahovať, tak ti pri najbližšej hádke bude vyhadzovať na oči, že 'ved on ti predsa dal možnosť to ukončiť..'
Prekvap ho a jeho veštecké schopnosti a nakop ho (aj s vyskokom) do zadku!
Uvidíš tu reakciu!
Bude urazený, prípadne sa bude hrať na 'som z teba sklamaný, ale ako chceš '. A o nejaký čas tu izoláciu nevydrží a bude zas skúšať. Ty musíš vydržať a odstrihnúť sa na totálku.
Naozaj to vyskúšaj, máš tu návodov plné povale.

0kristina0
8. júl 2022

Tiez som toho nazoru, ze keby si sa s nim rozisla urcite by ti pokoj nedal ako on tvrdi, podla mna hra teraz geroja ale ked na to pride prehavi sa. Autorka ved sa sama zamysli, ci by to realne malo nejaku buducnost a ked mas len nejaku malu pochybnost, nechod do toho. Budes to neskor lutovat.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
oktobermimi
8. júl 2022

@marisoul tomu ver, ze isto ma rozmakanu druhu bud sa chytne jedna alebo druha

acrobaleno
8. júl 2022

Akože nechápem, že nad čím rozmýšľaš ešte. To ti nestačí, že sa ti "vyhráža", že budeš sama? Veď to vyznie, ako keby ťa nik iný nechcel a on je posledná možnosť, ktorá sa nad tebou zľutovala. Máš svoje bývanie, prácu a zahodíš to kvôli nemu?

oktobermimi
8. júl 2022

Autorka, netusim skadial si ale mam pre teba riesenie situacie.. kup mu listok a posli ho do

zdenkastanka
8. júl 2022

Tak tam chod, pridi o pracu, zazemie, o vsetko ... bude ta mat o to lahsie v hrsti... boze dievca preber sa. Samozrejme ze necháva rozhodnutie na teba, ze aby si ty bola hlavne stastna🤣🤣🤣anooo tipicke recicky manipulatorov🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ a inak preco postavil dom a ma tam rodičov? Su nevladni ze sa o nich musi starať? Ci to je ich dom len ho prepisali na neho?do takeho byvania by som nesla s nikym, nie to este s manipulatorom.

zdenkastanka
8. júl 2022

Preco by si mala byt cely zivot sama?co je posledny chlap na zemi?aspon vidis ako ta manipuluje.... stále ti to nedochádza ???boze to je debil!!!

marisoul
8. júl 2022

No typycke, vlastne by si mu mala ďakovať, že o teba zakopol, lebo kto iný by ťa chcel a budeš celý život sama. Tak keď toto ti neotvorí oci, tak už nič.

papulienka48
8. júl 2022

Ale veď nikde nie je napísané, že ostaneš sama, toľko chlapov čo je na svete, to sa vôbec nemusíš báť. Jasné, že sa tvári, že ti dáva na výber, aby si mala pocit, že rozhoduješ sama, ale opak je pravdou.

autor
Autor odpoveď zmazal
oktobermimi
8. júl 2022

Ale prd makovy, ver ze vecne by tam bola hlavne svokra 🙈

grandzero9
8. júl 2022

ono sice to je pekna predstava, ale ver ze by to tak nebolo, ani v jednom pripade to tak nie je a mala by si ich tam stale nasackovanych a ziadne sukromie by ste nemali. take byvanie nie je veru bohvie co

zdenkastanka
8. júl 2022

Nie neboli by ste oddeleni... ani ked niekto byva v dvoch domoch zvlast ale na jednom dvore tak nie su oddeleni... a potom s detmi to bude o to horsie .stale budu s vami... mne len ta predstava ide hore krkom...

acrobaleno
8. júl 2022

A po tom všetkom, čo sme tu napísali, po tom všetkom, čo jej pri poslednej návšteve napísal ide autorka stále svoje. Proste nechápem.

0kristina0
8. júl 2022

Odhliadnuc od toho ci je alebo nie je manipulator by mna osobne odradilo od tohto vztahu uz len to, ze spolu s rodicmi postavil dom. Cize nie je iba jeho a tym padom maju pravo tam dozit, cize jeho buduca zena ci chce alebo nie bude musiet zit so svokrovcami dokym neumru. Pre mna uplna stopka vo vztahu.

zdenkastanka
8. júl 2022

@acrobaleno lebo ju uz krasne zmanipuloval, psychicky rozlozil.uz pochybuje sama o sebe a boji sa ostat sama, tak.radsej s takymto blbom... no vela stastia .

kamkalu
8. júl 2022

Boze...ako keby som o mojom čítala....😮‍💨 ja tu mam tiež narcistu a manipulátora

mis_h
8. júl 2022

Skúsme trošku rozložiť jeho správanie:
1.) dohodnete sa, že príde v sobotu, namiesto toho príde bez ohlásenia už v piatok. A to prečo? Už len na tom môžeš vidieť ako ťa nerešpektuje, nehľadí na tvoje plány a potreby, že si si chcela upratať. Neplatí pre neho žiadna vzájomná dohoda. Všetko musí byť podľa neho.
2.) On ráta s tým, že bývať pôjdeš ty k nemu. Zas len podľa neho. Žiadny kompromis. Nesnaží sa riešiť situáciu, aby našiel z toho východisko schodné pre oboch, ale psychicky ťa chce dostať tam, kam ťa chce mať.
3.) Neviem kde sa obaja plašíte. Poznáte sa ešte len pol roka, v takom čase sa neplánujú žiadne dôležité životné rozhodnutia. Nikde nie je napísané, že jeden z vás dvoch by sa musel vzdať svojho domu. Veď choďte na krátky čas niekam do podnájmu. Určite by som dom nepredávala kvôli 6 mesiacom nejakej pofidernej známosti.
Manipulátorom ide práve o to pripraviť obeť o zázemie, aby sa nemala kde vrátiť, aby jej nikto nemohol pomôcť keď bude zle a aby nebola samostatná či už finančne alebo psychicky.
4.) Tento bod je veľmi zaujímavý, pretože: on na to ze, ak by nam to neklapalo spolu a po kratkej dobe by som treba od neho odisla, tak mozno by ma zobrali este aj do tejto prace co mam naspät, ze nikdy neviem. Akože ešte nič a on už ráta s tým, že to nebude klapať. Ty máš prácu, on nie. Prečo by si sa ty mala vzdávať svojej práce kvôli nemu nepracujúcemu? Prečo práve ty máš byť tá ktorá si ide komplikovať život?
5.) Citovým vydieraním ťa chce donútiť súhlasiť prísť k nemu bývať. Keď nebude po jeho, nebude nijak. Takže žiadna konštruktívna debata, žiadne prijateľné riešenie.
6.) Do budúcna vidí, pretože ťa tam potrebuje dostať a urobí pre to maximum. Ak nezaberie hra na city, zmení taktiku a príde s niečím iným a bude skúšať dovtedy, kým nezistí čo na teba platí, aby ťa dostal tam kam chce.
7.) Je jedno, čo ty si myslíš, ako niekto vyzerá alebo nevyzerá a či by bol schopný alebo nebol schopný niečo urobiť. Z výzoru sa totižto nedajú usúdiť činy. Poznám osoby, čo roky dokázali nie také tajomstvá skrývať.
8.) este sa ma pytal, ci chcem byt cely zivot sama, ze je to skoda, ci ma bude taky zivot naplnat. len do roboty, na bicykel, a domov a stale dookola, sama...
ze si velmi tazko budem s tymi mojimi poziadavkami niekoho hladat, ze chlapi v tomto veku uz vsetci maju dom, nemusia sa ani zenit chciet, ani ist byvat ku mne, ja nebudem chciet ist byvat k nim, ze to budem mat tazke. Tu sa ti celkom zreteľne vysmieva a ponižuje ťa. Ešte mu máš byť vďačná za to, že o teba vôbec zakopol. Znižuje ti sebavedomie, aby si o sebe začala pochybovať.
9.) On vie, že sa s ním nedokážeš rozísť a preto to necháva na teba, že mu máš povedať ako si sa rozhodla, lebo ľahšie ti bude súhlasiť s tým, že ty pôjdeš k nemu ako to, že by ste sa nikdy viac nekontaktovali.
10.) A teraz tak trošku vidím do búducnosti ja, že ty k nemu nakoniec aj tak bývať pôjdeš, lebo si nechceš dať poradiť a vôbec neprijímaš naše rady.