icon

Dokonalý manžel

augustovkaa
21. dec 2013

Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.

czechzuzanaba
21. dec 2013

@zuzkaanicka my jsme presne tak premysleli pri vyberu jmen. No jsme asi od temy..manzela mas Cecha? A ponozky si meni sam? Ci?

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@czechzuzanaba čo mi iné ostáva keď neurobi on urobím to ja. Dievčatá, ďakujem vám za názory

zuzkaanicka
21. dec 2013

@czechzuzanaba manzel je Moravak a ponozky si chysta sam 😅 ... ale mozno je to preto, ze moja svokra by sotva vychovala niekoho, kto by bol nesamostatny 😉

zuzkaanicka
21. dec 2013

@augustovkaa no, pozri ... naozaj je najvyssi cas, aby si mu prestala skakat okolo zadku-skus si to dat ako novorocne predsavzatie a zacni ho plnit uz zajtra, aby po Novom roku manzel uz presne vedel, kde sa dava spinave a kde najde ciste-aby uz tuto cinnost proste mal zautomatizovanu🙂

augustovkaa
autor
21. dec 2013

Asi prídem vďaka vám na to že aj ja som si ho rozmaznala, on len spohodlnel. A to že je nezodpovedný nezmením. Od zajtra bude u nás vojna. Len kto bude generál ☹ dobrú noc

augustovkaa
autor
21. dec 2013

Inak aj mám rodinu v čechách

romanovic
21. dec 2013

@sherynkamalinka Nahodou mame super manzelstvo, preskakali sme toho vela, pre mna je najlepsi a bezne mi dokazuje, ze aj ja pre neho. Kazdy den mi aj po 15 rokoch vravi, ze ma lubi. Ale obaja sa drzime hesla "zi a nechaj zit". Kratka retaz este nikoho neprinutila tesit sa domov. A okrem toho si myslim, ze je super, ak zdielame tieto hodnoty obaja. Lebo problem byva, ak len jeden a vidime to tu na mnohych temach... 😉

sherynkamalinka
21. dec 2013

@romanovic ak vam takyto zivot vyhovuje...ja by som nemohla zit s niekym kto je od osmej do deviatej vecer v praci...ja uz totiz v taky cas zvycajne spim 😀 neviem kedy by som s manzelom komunikovala

czechzuzanaba
21. dec 2013

@augustovkaa tak nemusi byt hned vojna....zkus to napred po dobrem. Si s nim vecer sedni a uprimne mu rekni co chces, aby delal. Nemusis ani zacit tim co vsechno dela zle, spis se soustredit na to, co by mel delat. Napr. Chtela bych, aby jsi mi vecer vic pomohl s detmi. Jsi unaveny? Ja taky. Tak to udelejme spolecne a pak mame driv klid. Chtela bych, aby ses vic staral o veci - konkretne uved o jake - ponozky, slipy, auto. Kdyz toto nepomuze, tak potom bych sla do te valky teda 🙂 Jen musis byt dusledna, ne jeden den mu to vycist a druhy den, kdyz on bude trucovat, tak zase vsechno udelat sama...Tot muj nazor, samozrejme muzes mit aj jiny 😉 Ale bych to skusila asi aj formou nejake srandy..napr. kdyz mu nachystas ponozky jednu cervenou a jednu zelenou, tak si to taky oblece? Nelibi se mu? Tak at si je najde sam, kdyz to umi lip...Jestli si oblece jednu cervenou a jednu zelenou, tak to uz nevim...zkusit pak este silonky treba?? 😅

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@czechzuzanaba veď jasné, začnem oo dobrom a uvidíme

awalancha3
21. dec 2013

@augustovkaa ...............ja sa domnievam, že už ťa nemá tak rád ako predtým; zamilovanosť ho prešla a namiesto romantiky chodenia nastúpil normálny život s dvomi deťmi......Vobec nemá chuť a potrebu ti volať cez den, nemá náladu ťa počúvať. Ty túžiš po romantických chvílkach ako predtým..ale to sa už nezopakuje. Uz nie si pre neho krásna vzrušujuca víla, ale matka jeho detí a on sa deťom prisposobil......takže máš v podstate tri malé deti. Ze nemá chuť v jeho volných chvílach byť s tebou, ale radsej sadne za PC je normálne unikové riešenie. PC hra mu dáva viac vzrušenia ako ty. Keby to bolo naopak, tak je s tebou. Vzdaluje sa ti, a ty to cítiš, preto si aj napisala na Koníka. Možno si hladala utechu, že nič sa nedeje, že to prejde a vsetko bude zase krásne. Nebude. Bude to horšie. Na zaciatku manželstva ste si nerozdelili "ulohy a obsadenie", prebrala si zlé vzory, to sa naozaj už ťažko zmení. A manžel ťa nemá až natoľko rád, aby v mene svojej lásky k tebe urobil pre teba radikálnejšie zmeny. Nehovorím, že ťa nemá rád, ale nie natolko aby menil svoje pohodlie. Ak ťa to poteší, tak vela párov žije v takomto stereotypnom neromantickom, ale v podstate nekonfliktnom vztahu. A mnohým ženám a mužom, už poučeným z prvého manželstva sa vydarí až to druhé..... 🙂

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@awalancha3 ahoj nepotešila si ma, ale bojím sa že mas pravdu. A prečo ja som do neho stále rovnako zamilovaná? Prečo mu ja chystám romantické prekvapenia a on mne nie? Prečo je pre neho počítač vzrusujucejsi ako ja?

augustovkaa
autor
21. dec 2013

Prečo v láske vyhráva ten, čo ľúbi menej?

zuzkaanicka
21. dec 2013

@awalancha3 tak ja neviem, ale co ma laska spolocne s telefonovanim? ... to, ze jej cez den nevola, to vobec nic nemusi znamenat ... ja manzelovi tiez nevolam a lubim ho 😉 ... to, ze mu @augustovkaa zbytocne skace okolo zadku, to uz pochopila a dufam, ze to napravi ... ja tam vidim hlavny problem a to je jeho nezodpovednost-tie letne pneumatiky by som mu poriadne vytmavila ... nie kazdy chlap je romantik, ale to este vobec nemusi znamenat, ze svoju manzelku nema tak rad, ako ten, co manzelke neustale opakuje, ze ju zboznuje atd. ... ono to kludne moze byt tak, ze niekto ma plne usta reci a skutek utek a niekto nemusi tolko kecat a moze sa prejavovat cinmi 😉

awalancha3
21. dec 2013

@zuzkaanicka ...posudzovala som veci v kontexte augustovky, nie v kontexte tvojho zivota a vztahu;

awalancha3
21. dec 2013

@augustovkaa ..básnik by povedal, že taký je život a napísal by prekrásnu smutnú poému 😉 jeden je vzdy viac zalubený ako ten druhý..... a ten druhý to sem tam niekedy vyuzíva a niekedy zneuzíva. Tentokrát si ty tá, čo lúbi viac, ale bud rada, poznám kopu citových mrtvol, čo nikdy nepocítili smutok lásky, ale ani jej radosti...

zuzkaanicka
21. dec 2013

@awalancha3 ja som tiez posudzovala jej manzelstvo, to svoje som dala len ako priklad, ale hadat sa s Tebou nebudem, len to proste vidim inak ako Ty 😉

awalancha3
21. dec 2013

@zuzkaanicka ...niet sa o čom hádať

andrejka1974
21. dec 2013

my si volame len v nutnom pripade, ze je na pocitaci je to jeho relax, ja ho mam takyto isty, ze si na vsetko sama, moj muz je vcez tyzden v praci od 5.30 do 18.30 , cez vikendy mi spravi akurat tak ranajky, nevari vobec a ja sa vobec nestazujem , som najstastnejsia manzelka, je najlepi otec a deti sa na neho vzdy vecer tesia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 idealny nie je , kazdeho treba milovat takeho aky je a chl;apa neprerobis 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a ver mi casom na tieto veci aj zabudnes a budes ho fakt milovat takeho aky je , vsak mi sme spolu uz 21 rokov manzelia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a mame sa radi viac a viac

jabadaba
21. dec 2013

@augustovkaa tvoj manzel je nesvojpravny? Dohliadat na dospeleho cloveka ci si vzal ciste spodne pradlo je pod uroven a ludsku dostojnost. Objednat k lekarovi by sa mal vediet dospely svojpravny jedinec tiez. Rovnako ako do servisu ohladom pneumatik. Toto je u vas zavazny problem, nie volanie z prace. Vzala si si zrejme nesvojpravnu bytost. Ak nesvojpravny nie je, potom je na case nechat iste veci na nom. Hadam nebude chodit v posratych slipoch, s prominutim. Ak ano, dvere maju klucku z dvoch stran. Ukazal by som mu tu spravnu. Urcite by pochopil.

Ak pozadovat volanie tak jedine v pripade, ze sa zdrzi a da slusne vediet kde je, co je, ze je na poriadku. To sa patri. Ale len v pripade, ze nemas ako tusit kde sa vobec nachadza. Ak oznami, ze ma stretko s kolegami, neriesila by som kedy pride. Je dospely. Povedat moze, ze pride vtedy a vtedy, ale ved sama poznas ako to chodi... z tohto by som vedu nerobila. Ani z vyvolavania z prace. Z toho si tazku hlavu nerob. Ak je v pracovnom frmole proste mu nevyjde krok alebo len mozno nema tolko kludu v kancli na sukromne hovory.

Fakt porieste zasadnejsie zalezitosti vo vasom manzelstve lebo mam dojem, ze jeden z vas netusi alebo nechce tusit o com je a ako sa ma spravat dospely clovek s vlastnou rodinou.

everex
21. dec 2013

@augustovkaa Citala som sem par tychto komentarov no je mi to povedome.ja ked soms a vydala moj stary siel do roboty otvori rupsak monterky neoprate ponozky v rupsaku 3 dnove a ze preco to nieje oprate? ja pozeram ze co??? no jemu to vzdy robila mama vybrala yvprala ozehlila vlozila naspet on si len uzival,,,no velmi rychlo pochopipl ze u bnas to tak nebdue pokym nebude mat veci v kosi na pradlo nebude ani oprate,v karajnom pripade si veci aj sam vyzehli.:D atak nech chodi posraty v tyzdnovych spodkoch a ponozkach..on si zacne po urcitej dobre smrdiet..:D a pride nato sam,ze robis viac ako si je ochotny vsimnut,,,..a tak co ench si jazdi na letnych gumach ked je take poleno...:D on sa tiez nestara ci mas kupene vlozky a tampony ci??? meni ti ich on??

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@andrejka1974 aj ja ho mam rada, aké tráviť pol dna na počítači a ignorovať deti je správne?

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@jabadaba je svojprávny, už som to tu vysvetlila, že je schopný po sprchovani obliecť ráno tie isté ponožky. preto mu na ráno chystám oblečenie

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@everex nie, vložky mi nemení🙂 Aj on žil v mama hoteli a čakal že to bude pokračovať

zuzkaanicka
21. dec 2013

@augustovkaa nechystaj 😉 ... ved snad ma cuch v poriadku a nie je na tom tak zle, aby toto nezvladol sam ... fakt zacni tym, ze ho prestanes brat ako skolkara 😉

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@zuzkaanicka dnes som mu predalo nechystajú uvidím čo si rano oblečie

jabadaba
21. dec 2013

@augustovkaa no tak potom treba nechat manzela nech sa obriadi sam. Vsak ak mu nevadia ponozky, ktore uz v kute same stoja....no nech si ich ponosi. Asi to ma tak rad. To nie je povinnosst manzelky. Sam sa hovadi, to mu neprekaza?

zuzkaanicka
21. dec 2013

@augustovkaa nech si oblecie co chce, ked aj plavky ... je to jeho vyber, je dospely, tak je aj zodpovedny za seba ... ak mu bude zima, bude ta zima jemu-na buduce si da lepsi pozor, aby mu nebola 😉

augustovkaa
autor
21. dec 2013

@jabadaba neprekáža aj mama mu menila oblečenie

jabadaba
21. dec 2013

@augustovkaa nuz...ale Ty nie si jeho mamicka. Nech si fakt oblecie bars aj derave slipy. Jeho vizitka, aj jeho vec. Neriesila by som to.