icon

Dokonalý manžel

augustovkaa
21. dec 2013

Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.

mima4
22. dec 2013

@medveckaeva je mi to tak luto ☹
No poviem ti, som z takej rodiny, kde to zena neurobila cim prv a doteraz ja - dieta si tieto veci nesiem... Su ludia, ktori sa nemenia a vlastne nemaju zaujem sa menit. Da sa dat sanca 2-3 roky aj chrunovi, ale ak sa po takom case nespamata, tak sa nespamata NIKDY

tyssa
22. dec 2013

@mima4 uplne suhlasim, je ina doba-moja mama ma mala v 23 rokoch-to uz bola stara dievka a zobrala si alkoholika /vtedy sa pilo vsade a otec to patricne vyuzival, teraz uz nepije, ale tych 30 rokov stalo za to, starala sa o babku, lebo jej bratia to mali na salame-este sa musela starat aj o jedneho brata, lebo sa rozviedol a mamicke doniesol veci na pranie, samozrejme neprala to babka ale moja mama,.. a mohla by som pokracovat, ..teraz po 50 konecne zije svoj zivot, spravila si vysku, ma zivnost, musi nahanat peniaze ale ma svoj klud/, nerozumiem tomu preco sa baby uz na vyske vydavaju a maju deti, alebo este skor, vobec si neuziju slobodu, mladost, nepracuju -pomaly hned idu na matersku, nevybuduju si SVOJE zazamie-aby neboli odkazane na muza, keby sa z neho vyklul lump, a uz vobec nie su na tych muzov narocne-pomaly cim vacsi frajer, tym lepsie /zabavy, party, posilka, chatovky,../ a potom su prekvapene, ze chlap sa pocas ich tehu a po narodeni dietata nezmeni, pokracuje vo svojom zivote dalej, este ako bonus je zivot so svokrou alebo u rodicov, nasledne hadky a rozchody,..

mima4
22. dec 2013

@tyssa
prečo tak skoro idu do vztahov?
Lebo maju vyvinuty silny materinsky pud, zmysel pre rodinu, uz pomaly od detstva snivaju ake budu princezne na svojej svadbe, o babatkach.. ako budu sa starat o rodinku..a chcu si tieto svoje sny naplnit.
POdla mna problemom nemusi byt vek, aj ked aj ten ma vplyv na mnoho veci, ale problemom je nevyzrelost cloveka... a ta nezrelost nemyslim, ze by ta baba nedokazala byt super manzelka a mamicka, ale skor vyber partnera pre rodinu. Ono, da sa byt aj zenou v domacnosti, nemat nejake vzdelanie, byt doma na plny uvazok, ale musis mat charakterneho, empatickeho, normalneho a predovsetkym zreleho manzela, ktory si ta vazi a bere tvoje posobenie zienky domacej ako normalnu pracu.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@medveckaeva aj mne je to ľúto ale verím že bude lepšie bez neho ako s ním.

evitka3
22. dec 2013

@andrejka1974
Ved mate 6 deticiek🙂🙂

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@mima4 presne aj moja mama bola celý život žena v domácnosti, mala štyri deti a žili sme len z otcovho platu. Boli sme skromnejší, nikdy sme neboli s rodičmi pri mori ale otec to mame nikdy nevycital. Aj keď mňa mrzi že nebude mať dôchodok.

tyssa
22. dec 2013

@mima4 ved to - ta nevyzretost,... dokonca, ked baba aj zisti, ze pan vyvoleny nie je celkom ok a otvoria sa jej oci-tak okolie ich uz berie ako par, tlak na svadbu, dieta a nasledne po par rokoch rezignuje, alebo pozbiera posledne sily a nasleduje rozvod-cim bude pre vsetkych rozbijackou rodiny /rozvedena, ktora si nedokazala udrzat rodinu,..atd. /-s tymto sa tiez casto stretavam, je tazke sa postavit a povedat dost-ja som ukoncila dva viacrocne vztahy-ale mala som podporu rodiny, vek, nebola som na nikoho odkazana a nemala som s nimi ziadne spolocne zavazky, prisla som sice o dost "priatelov", ale nelutujem, proste som si pockala, takmer do 30 na toho spravneho a nesla som z narokmi dole,..

ada32
22. dec 2013

@medveckaeva hlavne si dobre zvaz co tym ziskas. alebo ide len o to ako ho vytrestas? mnohe ti radia okamzity rozchod lebo ved dieta ma mat idealnu rodinku a pozorneho ocka atd atd.
Ja viem co je to byt vydata za niekoho kto Naozaj nestoji za nic. Za niekoho kto sa nehanbi za nasilie atd. a viem co je to odist a rozviest sa. Dnes po vsetkom by som to ze ide z prace na sport alebo potom na pivo alebo ze opinda ze ma ist kupit chlieb, nepovazovala za dovod na rozchod . dovod na rozchod je domace nasilie, alkoholizmus, chronicka nevera atd.
Predstav si ze si najdes dalsieho partnera ale ver ze to nebude nikdy pravy otec vasho dietata. Na takychto forach ti tisic mamiciek ihned poradi aby si okamzite odisla . ale pamataj ze oni tvoj zivot neziju. A nebudu ho zit ani dalej. Ver ze kazda zena sa citi obcas na figu, a aj v tom naj vztahu to zaskripe a poriadne. Kazda jedna sa obcas vytoci lebo nik nie je dokonaly. Okamzite riesenie odist dva dni pred vianocami lebo som nastvana by som dobre zvazila. Vztah ma byt o budovani a nekonecnej tolerancii z OBOCH stran / teda nie len z manzelkinej ak ma bude chciet niekto napadnut/ dnes sa rozchadzame velmi rychlo , co na tom ze mame deti - vsimame si ich uz len ako nieco co sa nam pritrafilo a kazda veri ze dietatu bude lepsie len s nou samou lebo manzel nezije presne ako by si predstavovala. Ale rozchod rodicov deti prezivaju rovnako ako pred desiatkami rokov nie je to pre ne ine okrem toho ze dnes maju dalsie dve tretiny spoluziakov ktore ziju len s matkou alebo v zmiesanej rodine.
Zrelost ludi je aj o schopnosti veci riesit, tolerovat, a mat sa radi taki aki sme / opat zdoraznujem pokial sa muz nesprava ako hulvat vtedy je dovod odchadzat/

Este raz si to dobre premysli - odporucam.

mima4
22. dec 2013

@augustovkaa
to je prave to smutne, ze zena, ktora cely zivot sa plne venovala detom, rodine, nema narok na dochodok. Jedine stastie ma v tom, ze keby sa niečo stalo s jej muzom, tak ma ako jeho manzelka slusny vdovsky dochodok... aspon takto su chranene rodiny - manzel a manzelka.

mima4
22. dec 2013

@tyssa netreba povolovat v narokoch. Radsej byt single, bez deti, ako mat spackany zivot a spackat ho aj tym detom. 🙂

cecil36
22. dec 2013

@medveckaeva to nie je dobry dovod s nim ostavat 😒 Ba priam jeden z tych najhorsich 😒 Mysli na syna a ries situaciu 😉

mima4
22. dec 2013

@ada32
a vies ako deti prezivaju existenciu v rodine, kde medzi manzelmi nieje laska a porozumenie, kde otec sa tara po krcmach, sportoch a dieta vidi svoju maminku plakat, vidi ju zranenu??? Prave z takychto vztahov tu mame generaciu mladych ludi s nazorom "ja papier na lasku nepotrebujem". Vobec nechapu vyznamu plnohodnotnej rodiny zalozenej na manzelstve, .. neveria na lasku na cely zivot.. aj to je odrazom, ze detstvo prezili v rodine, kde neraz zena vsetko pokorne znasala pre "dobro a pokoj"... toto sa velmi odraza na zivote hlavne deti.
A tolerancia, budovanie vztahu? Ked ten druhy nehladi rovnakym smerom a nema zaujem budovat vztah..sama ho nevybudujes 😉

ada32
22. dec 2013

@mima4 no ver ze ja to viem az prilis dobre 😅 😝
co znamena " znas vsetko?" co je to to vsetko?

deti totiz nema kto naucit hodnote vztahu. lebo rodicia vo vztahu neziju. alebo vidia tych vztahov az dost za svoje detstvo lebo maminka sa rozchadza hned ako ma pocit ze ju partner nemiluje ako na zaciatku. tato naivita je rozbijacom detstva tych deti.

mima4
22. dec 2013

@ada32 myslis "znasala pokorne vsetko"?
Napr. nezaujem muza o rodinu, realizovanie jeho zivota v separatnom ponimani (pivko, sport...), pričom rodinu tvorila iba ona a on doniesol len peniaze, tzv. "ekonomicky dovod partnerstva), dalej jeho nezaujem o zenu ako plnohodnotnu partnerku, absolutne chybajuca empatia voci nej, ... vztah nula bodov.
Vies, ja si myslim, ze rozvod je to najhorsie, co moze nastat, a vzdy je to negativne, aj pre tie deti, ale niekedy je to najlepsia cesta z tych zlych veci. Mozes dat cloveku cas, nech sa zobudi a zacne si vazit svoju manzelku, urcite netreba veci hned riesit rozvodom.. ale moj nazor je, ze pokial clovek nezačne vedome si tieto veci uvedomvoat a riesit do troch rokov,..tak to neurobi nikdy. A zene takto prejdu najkrajsie roky jej zivota a skonci ako zatrpknuta nestastna zena s chorobami vychadzajucimi predovsetkym z narusenej psychiky.
Kazdy clovek si zasluzi byt milovany, zasluzi si uctu, priazen, nehu... ak niekto vsak nema zaujem mu tieto veci davat a prospecharsky ho vyuziva pre svoje egoisticke tuzby..niet dalej o com.

mima4
22. dec 2013

@ada32 vidim, ze si doplnila prispevok 😉 tak este na to zareagujem.
Maminka by mala skor zvazovat, skym do vztahu!! Niekedy mam pocit, ako keby ludia nevedeli sa utisit, tak vo svojom vnutri, najst samu seba, naucit sa slobodne dychat..ale maju ocakavania..ze novy vztah to poriesi..a to nie je OK.

cecil36
22. dec 2013

@ada32 ja ten pocit nemam ze "maminka sa rozchadza hned ako ma pocit ze ju partner nemiluje ako na zaciatku.", prave opak je pravdou, aj tu na forach si precitaj, ze baby sa snazia zachranovat, aj v podstate nezachranitelne vztahy. Na vztah musia byt dvaja, dvaja rovnocenni ludia.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@comatsu od 14 študoval strednú vojenskú, potom vysokú, keď mal 23 začal robiť čiže dosť dlho.

medveckaeva
22. dec 2013

@ada32 my to riešime uz rok. Je s malým možno 5 hod týždenne. So mnou možno 8 bo chodím spat neskor. Nac to mám udržiavať?

sashabb
22. dec 2013

@minnie55 citujem: "Vieš si predstaviť, ako sa cíti žena, ktorá má na starosti komplet celú domácnosť a deti a ešte aj chlapovi kolo zadku musí skákať ? "
------------------
Prečo MUSÍ? je to písané v nejakej príručke?
Ja by som povedala, že to CHCETE robiť, na začiatku si neuvedomujete, že si na seba akurát šijete búdu a potom Vám nič iné nezostane, len sa sťažovať.
Presne ako zakladateľka tejto témy! Prišla k svokre a svokra ju "zaučila" AKO má skákať okolo jej synáčika.
No poslala by som ju kade-lahšie. Jednoducho NEbudem to robiť a hotovo.

Mne normálne príde, že zakladateľke to vyhovuje, je tak spokojná, že ho môže obskakovať. Jej len vadí, že jej JEJ vojak, nepodáva hlásenie 😎
Tak to na mňa pôsobí. Keby to robil, tak zrejme tuna ani nepíše.

gubcikova
22. dec 2013

toto je dokonalý manžel? tak potom je môj čo?nefajčí,nepije,cvičí,dbá o seba,žehlí,upratuje,stará sa o deti,ráno mi robí kávu,uspáva deti,prezlieka,varí ak ja nevarím.smozreje sa podieľame spolu na tom

ada32
22. dec 2013

@medveckaeva urob ako to citis ty. a len ty sama.

zial tych rozvodov bude pribudat lebo stracame zakladny model rodiny. takze partner vyrastajuci v neuplnej rodine bude vzdy od toho druheho ocakavat ze naplni jeho zivot tym co nedostaval v detstve. a bude z tho dalsi rozvod resp. rozchod. Logicky partner nema hojit nase detske rany ale nam byt partnerom a priatelom vedla ktoreho kracame po ceste. zaroven ma kazdy mat aj svoju vlastnu cestu.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@sashabb myslí si čo chceš, máš na to právo. Ale mne to všetko vadí, inak by som to tu napísala. Ja nepotrebujem hlásenie, ale keď ti povie nuž že príde o ôsmej a príde i pol noci a nezavola že sa zdrží, je to nepekne. Taktiež keď si chorá, máš teplotu, k tomu dieťa na starosti a on za celý deň nezavola, či to zvládas. Dnes som mu mimochodom veci nemenila.

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@gubcikova blahoželám k výberu manžela

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@ada32 aj môj manžel je z neúplnej rodiny, možno preto sa tak chová

zuzkaanicka
22. dec 2013

@sashabb uplne suhlasim, ale tiez dufam, ze @augustovkaa po vcerajsich prispevkoch dnes uz slipy a ponozky nechystala 😉 ... takze @augustovkaa ako prebiehalo dnesne rano? ... ci je manzel este v pyzame a zistuje, kde mate skrine? 😉

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@sashabb tiež má nebaví vybavovať veci okolo auta ale keď sa nechcem s ním zabiť musím

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@zuzkaanicka asi mi neuverite ale manžel si po byte pochoduje v pyzame a ja čakám čo na seba navlecie

zuzkaanicka
22. dec 2013

@augustovkaa no, mozes mu spievat-pochoduju vojaci 😉 ... nech si pekne hlada ... ja myslim, ze veci mate v skriniach a tipujem, ze skrine nemate zamaskovane 😉

czechzuzanaba
22. dec 2013

@augustovkaa taky su zvedava co si dneska oblekl :D

czechzuzanaba
22. dec 2013

@augustovkaa :D tak mozna se ani z toho pyzama nevyslece...