icon

Dom

michaltat
3. jan 2022

Ahojte

Sme styria surodenci. Mama byva v poschodom dome sama, nakolko otec zomrel pred tromi rokmi. Kazdy surodenec byva od mami 400 km .
Mame kazdy vlastne byvanie. Ja som z bratom financne o nieco lepsie na tom ako moje dve sestry.
Problem nastal v tom, ze pred par rokmi si sestra prerobila poschodie, no odisla do bytu byvat nakolko to rodicia nechceli prepisat .
Teraz vyrukovali sestry s tym, ze jedna sestra bude mat vrch, ktory si prerobila a urobi si vlastny vchod a druha bude na prizemi z mamou. Chodia tak raz za mesiac.Jedna sestra nema vobec deti,Mne z bratom navrhuju prerobit si pokrovie. Dom je na mamu pisani.

Strana
z3
simca06022011
3. jan 2022

@janinah Ja som to nikdy nezazila, aby sa toto dohadovalo dopredu ak nejaky surodenec vyslovene neostal zit v rodicovskom. A teda ani to aby si deti rozdelovali takto dom. A vopred sa to ani neda, nikto nevie kde bude o 3r, 5r, 10r... Ano aj u nas v blizkej rodine sa to uz 2x riesilo zo dna na den a bez akehokolvek problemu. A vies, ty pises jednu stranu, ze nemaju co hovorit sestram a mame, lenze tie sestry teraz diktuju im, ze maju si prerobit podkrovie, ved v podstate tie to podla vsetkeho zacali ;) dokonca aj matke, kedze "mama ma im povedat...". Cize jedine osobne si to vsetko odkonzultovat, ako si to predstavuju. Aj inu vec treba pozerat, oni by investovali do rperabky 25t, sestry menej do tych poschodi, nehnutelnost sa nebude nijak prepisovata rozdelia si to pekne na 1/4tiny o xy rokov.. to bude spravodlivost. Pritom tou prerabkou by pravdepodobne vyrazne stupla cena nehnutelnosti, kedze podla popisu to podkrovie nie je obytne. Mozno otec mal dovod preco komplet dom napisal na mamu, mozno nechcel aby ju deti z toho domu vysackovali.

nikus88
4. jan 2022

Nech Vas oboch vyplatia z podielu a nech si robia co chcu
...ale mamke zariadit dozivotne pravo tam byvat...

michaltat
autor
4. jan 2022

@nikus88 vyplatiť nechcú

nikus88
4. jan 2022

@michaltat tak ich nechaj nech si to tam zutlnia....sak ked maminka zombrie,bozechran, znalecky posudok sa urobi uz aj s tym,co dali do prerabky... ak to surodenci nebudu vediet zdokladovat to, co do toho investovali,maju smolu....navysi sa hodnota domu a ty dostanes viacej..alebo sa budete tahat po sudoch....alebo si sadnete vsetci k stolu a dohodnete sa...

Strana
z3