icon

Domácnosť počas mojej choroby

zsa2020
25. aug 2020

Cavte idem vám to vysvetliť po poriadku Bývame v rodinnom dome ja manžel bábätko svokra a jej mama (baba)
Cítim sa tu nechcena
Pred týždňom v pondelok som začala teplotovat triaska zimnica bolesť obličky (mam problémy v jednej aj druhej Obličke mam kamene plus v jednej je uložený stent), stalo sa to ze svokra práve mala návštevu bratrancom z CZ manžel bol v práci ja nevladna som len so synom 5 mesačnim čakala kedy príde manžel domov lebo svokra zobrala malého a ako náhle videla ze nespím že už mi je lepšie hneď mi ho dala samozrejme chápem mala návštevu ale už tu boli u nás 4 deň svorka sa vybrala s nimi do mesta lebo išli vybrať peniaze samozrejme išla aj ona ja nevladna s vysokou teplotou volám manželovi ktorý bohužiaľ nemohol mať voľno lebo to je taka práca že voľno ak vezme celý mesiac už nerobí samozrejme manžel dostal nervy ze mi nemohol pomôcť a mal nervy aj na svoju mamu že mala ostáť doma a pomôcť nechali sme to všetko tak ja som vydržala manžel večer prišiel z prace pomohol aj napriek tomu ze ráno vstaval o 5 na druhý deň som bola u lekárky samozrejme antibiotika musela som všetko vylezat ale priebeh v domácnosti sa opakoval svokra zase s nimi do mesta no manžel už jej zavolal a slušne jej povedal prečo nemohla ostať doma. A pomôcť no ona sa z nim začala hádať lebo práve bola na káve a ani kávu nedopila a musela prísť domov No doma to bol strašný horor prišla ako diva zver ja s 39 horúčka mi mali na rukách a ona kričí ako besna že prečo by mala pomáhať a neviem čo no v tom momente som už mala dosť napísala som manželovi že odchádzam s teplotami som zbalila Zbalila veci a išla k mame svokre som povedala ze odchádzam je to na mňa veľa prídem až kým mi bude lepšie ona žiadna reakcia doma mi už moja mama pomohola celý deň som vylezala v posteli v stredu už som bola fit no manžel keď mi volal povedal ze mama mu odišla do CZ v stredu ráno mňa to nejako nezaujíma ved nech si ide kde chce lenže môj manžel jej zavolám a porozprával si s nou že mi vôbec nepomáha že vkuse na mňa pinda aj keď mi nič nie je ze ma nervy na malého že jeho ako vlastného syna neznáša že viac chce svojich brtranciv ako vlastne dieťa že ja mám malé babo a upratujem varím s malým som a od malička mi s ním ani trosku nepomôže atď atď no mne doma začali volať jeho mama jeho brat a nadávať no manžel napísal smsku svojej mame ze nech mi dajú pokoj nech budú šťastný ze ja sa s nimi nehľadám že moja rodina sa do toho nemiesa a v tom mne o hodinku zavolal jeho brat a vynadal aj mne aj mojim rodičom no to už prehnal naši sa do toho vôbec nestarajú a on im nadával ako len mohol proste hádky hádky až kým neprišiel manžel a u nás má prosil aby som sa vrátila prišla som naspat no prísla som a do dnes s manželom bolo všetko dobre až kym ráno neprisla svokra a zase začalo že ona mi pomáha že bez nej by som bola stratená že ona z tadiaľ ide pre nás preč atd atď nechcem sa hádať som v izbe s malým počkám na manžela ale ďalej to tak nepôjde že každý deň tu bude na mňa a na manžela pindat nemáme kde ísť lebo u mojej mami býva brat a nemáme toľko peňazí aby sme sa odsťahovali vážne je to tu namna veľa ak by som mala písať co sa tu deje píšem až do večera

ivkazba
25. aug 2020

Inak všímate si, že väčšina podobných problémov sa týka rodín, ktoré bývajú s rodičmi/svokrovcami? Ľudia a poväčšine už aj s deťmi nie sú schopní si zabezpečiť vlastné bývanie, ale budú pindať na bývanie u niekoho iného.

jaass
25. aug 2020

@zsa2020 musíte odísť od svokry. Šibnuta ženská. Robí drámu a pritom pomôcť je normálne. A keď je človek chorý, malo by to byť automatické. Jednoducho svokra nie je zvyknutá asi pomáhať. Choďte od nej preč. Kebyže ja mám takú svokru, tak sa s ňou ani nestretávam. 🤷🙂

nickpick
25. aug 2020

@fokuska a mozno si syn nemohol dovolit vziat par dni volna, ma vycerpanu dovolenku, nechce drazdit sefa s ocr, aj tak uz je situacia kriticka, pocas vypuknutia korony v marci/aprili bol doma a boji sa, ze pride o pracu a prijem, zavolala mu zena v horuckach, ubolena, vycerpana, neschopna sa postarat o dieta a on v strese zavolal a vynadal mame, ze ci vazne je jej v tejto situacii prednejsia navsteva....mama pride vytocena domov navresti na nevestu, jej brat navresti na nevestu, ked ta s placom odide s dietatom k rodicom vyvolavaju jej a nadavaju aj jej rodicom....mozne je naozaj uplne vsetko....

sense
25. aug 2020

@nickpick možno treba byť aj za pomoc vďačný a nielen očakávať, sama autorka píše na začiatku že svokra jej malého. Zobrala a vrátila jej ho keď videla ze sa ma lepšie, takže až taká sviňa ta svokra nebude.... A druhá vec ta jej bezvladnost je tiež do očí bijú a keď namiesto aby si zavolala pomoc rodiny svoje, tak napíše mužovi že odchádza, keby je ten jej stav taky vážny tak nie je schopná sa ani pobaliť, nieto ešte sama cestovať s 5mes dieťaťom, ak to zvládla tak až také zlé to. S nou nebolo

Takže odsudzovať svokru na základe výpovede jednej strany je dosť povrchne... Ja keby zavolám môjmu že nevládzem tak by nenadaval mame ale bud by ju pekne požiadal a ak. By neuspel prišiel by sam

ivangeline
25. aug 2020

Asi by som sa spravala ako ty a fandila tí ale ako píšu,dozrela som aj ja. Musiš dospieť aj ty. Neočakávane od nikoho pomoc. Niektoré majú ešte aj manželov,ktorí sú na nič a viac detí. Zvladaju to. Sú rôzne možnosti. Najťažšia je budovať vzťahy doma,so svokrou,jej mamou,naučiť sa pozdravit,ďakovať,prosiť,odpustiť...a aj so svojou rodinou... atď... a najľahšia je odísť. Vždy je kde. Aj keď je žena sama sú krizove centra. Áno,idem do extrému. Je mi ľúto,že nemáš lásku a nedali tí lásku... ale už si dospela. Tak by som to aj sebe napísala. :D

fokuska
25. aug 2020

@nickpick Mozno... mozne je asi vsetko, kedze sme tam neboli.
Ale myslim si, ze to nebola jedina situacia a inak maju uzasny vzath svokry a nevesty, tam su asi horsie vztahy a mozno aj ine konflikty.
A prepac, ale ked lezim v horuckach a neviem co so sebou a co s malym, tak si asi nie som schopna zbalit veci a odist k mame, ale maximalne zavolam manzelovi alebo mame, ci by nemohla prist ku mne pomoc, lebo som hotova...
Lebo mne sa zda mensie riziko byt doma, lezat v posteli a ako-tak sa postarat o maleho kym je svokra s navstevou von, na kave, ale viem ze za par hodin sa vratia a zas mi bude moct pomoct ako vtsta z postele, balit veci sebe a melmu, vziat ho a odist k mame - ved cestou sa mi mohlo stat x veci s vacsou pravdepodonostou ako ked ostanem doma.

zsa2020
autor
25. aug 2020

@pribinak iba tak ze ma vezme k sebe ale tam už je brat a nechcem byť na obtiaž lebo nie je toľko miesta aby som tam prišla aj ja a finančné ťažko

zsa2020
autor
25. aug 2020

@ivkazba mas pravdu dom je babkin ktorá necháva dom pre manžela ako vnuka preto sme tu aj ostali ja nevidím problém prečo by nemohla pomôcť v takej vážnej situácii ved len pomáha synovi ako dobre som počula od babku tak jej tak isto pomáhala mama s deťmi

zsa2020
autor
25. aug 2020

@veronikaszabova čiarky bodky atď ma nezaujíma neboj sa školu mam ale nechcelo sa mi tu zaoberať čiarkami atď

fokuska
25. aug 2020

@zsa2020 O com hovoris? O tom, ze mama ti nemoze prist pomoct na 2-3 dni ked si chora? Alebo uz myslis na to, ze odides od manzela k mame, kde ale nechces byt na obtiaz a financne je to tazke?

zsa2020
autor
25. aug 2020

@fokuska chápem len chcem vysvetliť ze zobrať veci zo skrine a dat do tašky je to za 10 min nebalila som sa 24 hodin

pribinak
25. aug 2020

@zsa2020 aspoň na čas choroby

zsa2020
autor
25. aug 2020

@sissy27 o pomoc požiadal priateľ ale čo keď odmietla na čo sme mali čakať mala som ostať tu v dome a počúvať všelijaké bájky na seba? Ak by ste boli v mojej koži inak by sa tu písalo tu nešlo Len o tu nepomoc s malým ale celkovo všetko áno zbaliť som sa zvládla lebo dat veci zo skrine do tašky mi zabralo 10 min ani nie

fokuska
25. aug 2020

@zsa2020 Za 10 minut si dala veci do tasky a potom? Vzala si maleho, dala do kociara a isla peso k mame? Ci na autobus? Ci si ho zbalila do sedacky a dala do auta a soferovala k mame?

zsa2020
autor
25. aug 2020

@ledgerka presne konečne niekto normálny áno ani ja nevidím nič zlé na tom ze niekto pomôže

sissy27
25. aug 2020

@zsa2020 hej, normálne sú tie, čo ťa potľapkajú po pleci a poľutujú, aké to máš ťažké, lebo svokra je hyena čo nepomôže... Nuž ja myslím, že ak sa s tebou niekto podelí o strechu nad hlavou tak pomohol viac než dosť.
Mimochodom, babka je svokrina mama alebo to je babka z otcovej strany?

zsa2020
autor
25. aug 2020

@nickpick
@nickpick aj ja si myslím ze odsťahovanie bude to najlepšie ja keď som zdravá pomôcť nepotrebujem ale v teplotách by mohla trosku pomôcť nič by sa jej nestalo

cuvienka
25. aug 2020

isto jej pomahate aj vy a ja ako tiez nevidim nic na tom zleho ak si situacia vyzaduje pomoc aby ti pomohla. aj ona keby bola chora tak jej isto pomozes. no hold len sa nejako si snazit aby ste odtial co najrychlejsie vypadli

zsa2020
autor
25. aug 2020

@sense kebyže som ďaleko zavolám si mamu k sebe ale bohužiaľ do toho domu moja mama nemôže prísť

jaass
25. aug 2020

@zsa2020 ako to, že mamka nemôže prísť?

ledgerka
25. aug 2020

Svokre povedz nech za tebou a manzelom nechodi ked bude ona potrebovat pomoc.

fokuska
25. aug 2020

@zsa2020 No takze ako sme predpokladali, tam su aj ine problemy, ked tvoja mama nemoze prist do svatkinho domu navstivit svoju dceru.
A teraz pises, ze ked si zdrava pomoct nepotrebujes a potom ze manzel jej vykrical ze vobec ti nepomaha... toto urcite nie je jediny konflikt.
A jasne, konecne niekto normalny... ked mas 99% nazorov ze chyba bude aj inde a 1% take ze si chudatko a svokra je zla, tak to 1% je to normalne, nemam slov.

zsa2020
autor
25. aug 2020

@seraa aspoň vám to tu vysvetlím normálne áno pomáham keď som zdravá som si non stop so synom upratujem periem starám sa o domácnosť varíme striedavo raz k raz ona ono to nechápem dnešnú dobu že rodina nevie pomôcť ona nemá nič ťažké na práci je sama bez manžela a ze mala návštevu chápem ale niekedy to aj ona preháňa

mondolina
25. aug 2020

@zsa2020
A teraz keď si narobila taký cirkus tak sa tam v pohode vrátiš?

zsa2020
autor
25. aug 2020

@fokuska kamarátka ktorá má 3 mesačne babo nechala babo pri svokre a odviezla ma domov k mame

zsa2020
autor
25. aug 2020

@sissy27 svokrina mama

sissy27
25. aug 2020

@zsa2020 super, takže tá hnusná svokra, ktorá nepomáha, sa vzdala dedičstva a dom zostane rovno synovi a jeho žene. A ty máš ešte toľko drzosti povedať, že svokra je taká onaká?

lucka_ke
25. aug 2020

odsťahujte sa a vybavené

nikyball
25. aug 2020

Nepomáha ti už dosť tým, že u nej bývate?! Mala by si si uvedomiť , že pomáhať ti , nie je naozaj nikoho povinnost a mohla si poprosiť aj svoju mamu a nie zbytočne otravovat svokru, keď mala navstevu. Niektoré ste fakt hrozne a nevdacne

mila23
25. aug 2020

a preco tam nemoze prist tvoja mama? Ani na navstevu pozriet vnuka a dceru nemoze prist? Na koho je dom napisany? Stale na babku? Cize vy tam iba byvate...u babky?
mate spolocnu domacnost so svokrou ci vlastnu (kuchynu, kupelnu, obyvacku)?
mne by asi teda viac vadilo,ze mama nemoze prist za mnou ako to,ze mi svokra 'nepomaha'....tam asi celkovo nebudu dobre vztahy.....