icon

Domácnosť počas mojej choroby

zsa2020
25. aug 2020

Cavte idem vám to vysvetliť po poriadku Bývame v rodinnom dome ja manžel bábätko svokra a jej mama (baba)
Cítim sa tu nechcena
Pred týždňom v pondelok som začala teplotovat triaska zimnica bolesť obličky (mam problémy v jednej aj druhej Obličke mam kamene plus v jednej je uložený stent), stalo sa to ze svokra práve mala návštevu bratrancom z CZ manžel bol v práci ja nevladna som len so synom 5 mesačnim čakala kedy príde manžel domov lebo svokra zobrala malého a ako náhle videla ze nespím že už mi je lepšie hneď mi ho dala samozrejme chápem mala návštevu ale už tu boli u nás 4 deň svorka sa vybrala s nimi do mesta lebo išli vybrať peniaze samozrejme išla aj ona ja nevladna s vysokou teplotou volám manželovi ktorý bohužiaľ nemohol mať voľno lebo to je taka práca že voľno ak vezme celý mesiac už nerobí samozrejme manžel dostal nervy ze mi nemohol pomôcť a mal nervy aj na svoju mamu že mala ostáť doma a pomôcť nechali sme to všetko tak ja som vydržala manžel večer prišiel z prace pomohol aj napriek tomu ze ráno vstaval o 5 na druhý deň som bola u lekárky samozrejme antibiotika musela som všetko vylezat ale priebeh v domácnosti sa opakoval svokra zase s nimi do mesta no manžel už jej zavolal a slušne jej povedal prečo nemohla ostať doma. A pomôcť no ona sa z nim začala hádať lebo práve bola na káve a ani kávu nedopila a musela prísť domov No doma to bol strašný horor prišla ako diva zver ja s 39 horúčka mi mali na rukách a ona kričí ako besna že prečo by mala pomáhať a neviem čo no v tom momente som už mala dosť napísala som manželovi že odchádzam s teplotami som zbalila Zbalila veci a išla k mame svokre som povedala ze odchádzam je to na mňa veľa prídem až kým mi bude lepšie ona žiadna reakcia doma mi už moja mama pomohola celý deň som vylezala v posteli v stredu už som bola fit no manžel keď mi volal povedal ze mama mu odišla do CZ v stredu ráno mňa to nejako nezaujíma ved nech si ide kde chce lenže môj manžel jej zavolám a porozprával si s nou že mi vôbec nepomáha že vkuse na mňa pinda aj keď mi nič nie je ze ma nervy na malého že jeho ako vlastného syna neznáša že viac chce svojich brtranciv ako vlastne dieťa že ja mám malé babo a upratujem varím s malým som a od malička mi s ním ani trosku nepomôže atď atď no mne doma začali volať jeho mama jeho brat a nadávať no manžel napísal smsku svojej mame ze nech mi dajú pokoj nech budú šťastný ze ja sa s nimi nehľadám že moja rodina sa do toho nemiesa a v tom mne o hodinku zavolal jeho brat a vynadal aj mne aj mojim rodičom no to už prehnal naši sa do toho vôbec nestarajú a on im nadával ako len mohol proste hádky hádky až kým neprišiel manžel a u nás má prosil aby som sa vrátila prišla som naspat no prísla som a do dnes s manželom bolo všetko dobre až kym ráno neprisla svokra a zase začalo že ona mi pomáha že bez nej by som bola stratená že ona z tadiaľ ide pre nás preč atd atď nechcem sa hádať som v izbe s malým počkám na manžela ale ďalej to tak nepôjde že každý deň tu bude na mňa a na manžela pindat nemáme kde ísť lebo u mojej mami býva brat a nemáme toľko peňazí aby sme sa odsťahovali vážne je to tu namna veľa ak by som mala písať co sa tu deje píšem až do večera

Strana
z3
nickpick
25. aug 2020

@zsa2020 tu sa zial tiez pomoci (virtualnej) nedockas, tipujem ze MK je prelezenymi dobrymi “svokrami” ktore trpia pod nadvladou zlych “neviest”, hrdlacia v domacnosti od rana do vecera a staraju sa o vnucence kym nevesta simuluje v posteli.....aj keby si mala 40-ky teploty a rakovinu tak ti tu budu niektore mudrlantky tvrdit, ze mas klaknut a s vdacnostou v ociach prosikat o pomoc svokry, alebo sa jednoducho postarat sama o seba a dieta....by ma zaujimalo kolko zien sa z tejto vzorky chodi v nedelu kajat do kostola...to len na margo hesla o pomoci bliznemu...

pink_lady
25. aug 2020

@nickpick 👍👏 konecne to niekto takto na plnu hubu napisal.
mam pocit ze tu pisali prave svokry, pretoze staci pozriet skupinu "svokra"...

fokuska
25. aug 2020

@nickpick A akej pomoci by sa tu mala dockat? Potlapkat po pleci, ze chudatko, ako trpis, tvoja svokra je zla? Nemozes zmenit druhych ludi len tak aby vyhovovali tvojim predstavam.
Byva v cudzom - ani nie vo svokrinom, ale v dome manzelovej babky, citi sa tam nechcena, ale proste ostava tam. A riesenie k mame - neda sa. A take ze postarat sa ona a manzel sami o seba? Prevziat za seba zodpovednost? A uz aj za dieta. neverim ze vztahy boli idealne a zrazu na tomto jednom sa pohadali. Tak nemam na samostatne byvanie, am zle vztahy so svokrou, ale urobim si dieta a potom fnukam. Je kranse, ze babo maju ci uz planovane ci neplanovane, ved kolko parov ma idealne zazemie a na babo dlho cakaju, ale trosku sa treba vzchopit a prebrat za svoju rodinu zodpovednost.
Maly ma 5 mesiacov ako pise, tak to by este mala poberat matersku, hadam predtym pracovala, manzel pracuje... tak dvaja pracujuci ludia nie su schopni popri byvani u svokry nasetrit si aspon nejake peniaze na podnajom? Alebo na cast kupnej ceny a zvysok zobrat hypoteku?

sense
25. aug 2020

@zsa2020 a prečo tam mnama nemôže prísť? Takže tam budu iné problémy ako len to ze svokra nepomáha? Koľko máte s mužom rokov? Dom je napísaný na koho

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tncka
25. aug 2020

@zsa2020 pravda ze svokra nieje povinna sa starat a pomahat ale pri prvej prilezitosti ako by mi vynadala ze sa musi starat o nas,by som jej vykricala ze raz aj ona bude potrebovat pomoc a potom jej vynadam a tresnem dvermi. Krava sprosta. Nikomu neprajem nic zle ale niektori by si zasluzili teda...Kazdy NORMALNY rodinny prislusnik RAD pomoze ako moze pri chorobe,cela rodina nejaka divna. Ako vazne po tomto vsetkom by som vzala dieta,muza a odstahovala sa co najskor. Treba to riesit alebo v tomto blazinci ta coskoro porazi

bimbambim
25. aug 2020

Ani som to nedocitala ,ale má to dve strany svokra ozaj nie je povinní pomôcť ale zas keby mi bolo tak zle tak svokra alebo naši by mi pomohli .Nabudúce rovno choj k vašim svokre ani nevrav alebo manžel nech si zobere voľno.A svokra keď bude potrebovať pomôcť tak pomôž a povedz jej že pomáhať si treba

stanulienkat
25. aug 2020

Postav dom, zasad strom a splod syna. Nic novepod slnkom. Najprv si zabezpecim byvanie,potom si robim dieta, nie naopak. A keby ste byvali sami, kto ti pomoze?

basska_b
25. aug 2020

Ja úplne chápem tvoj hnev aj že vzťahy nie sú ideálne. Ale akože... ja keď som mala angínu, 39 horúčku, nevedela som rozprávať, antibiotiká a malé decko celý deň na rukách, pekne som si to vypila do dna... muž v robote, moji rodičia v robote, svokra 250 km ďaleko. Svokra proste ma svoj program a nemala chuť ťa opatrovat (keby bol chorý jej syn, hneď by to inak vyzeralo). Poradím ti, ber niečo na imunitu, napríklad colostrum, lebo pri malých deťoch ťa aj slabá nádcha chytí veľmi silno

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
livka283
25. aug 2020

Na jednom dvore sme bývali, my mladí a bábätko vo veľkom dome, prasvokra v menšom na konci záhrady a svokra cez cestu, bežne som mala obličkove záchvaty, teploty, nikdy po mne pes neštekol, nebola to ich povinnosť, nikdy by som im to nevyčítala, nikdy malú nekočíkali, radšej si zadovážili šteňa, ale je to ich život, svoje už vychovali.... Tebe sa snaží aspoň muž pomôcť, na mňa kašľal, šiel k mamičke, takže už je ex .... občas vypýtať pomoc je jedna vec, ale keďže bývate pod ich strechou, hold sklopiť uši a zatnúť si do jazyka, kým nepôjdete do vlastného

vilma7
25. aug 2020

Vedela si že má svokra návštevu,tak si mala ísť buď hneď k mame, alebo mama prísť k tebe a pomôcť ti, keď si už taká nevládna.
A nevidieť ani jedným rodičom na krku, postarajte sa o SVOJE bývanie!!!

via88
25. aug 2020

@zsa2020 ani som to nedocitala cele, svokra nie ke povinna pomahat, kde si na to prisla. Bodka.

kitycat
25. aug 2020

@zsa2020 a to si predstav ake by to bolo keby ste byvali sami traja. Ani zle by ti nebolo, ani by si sa nemala na koho stazovat

mondolina
25. aug 2020

@kitycat
Muž by si musel zobrať dovolenku, či Očr, a bolo by všetko ok. Bez cirkusu.

lenuliatko84
25. aug 2020

Mala si zavolat hneď mamu kes aa moze o maleho postarať. Svokra ma svob zivot,nemoze za tvoje teploty kes mala dohodnute stretnutia

melynda
27. aug 2020

Nemôžeš chcieť od nej aby ti pomáhala, nie je to jej povinnosťou, mohla by to áno, ale keď nechce nedonútiš ju. Bude lepšie keď budete bývať samy a budete mať svoj kľud.

evkamotka
27. aug 2020

PODNAJOM

Strana
z3