icon

Dostali sme sa do zlej finančnej situácie

10. máj 2025

Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔

mogaa
10. máj 2025

Najskôr som aj rozmýšlala že by som ti pomohla napr.potravinami, ale prepáč keď som videla aký máte príjem, tak nie......ok z 2500 eur nevýsť jeden mesiac - stane sa ak sú výdavky, ale s takýmto príjmom nemať rezervu? + bývate na dome - záhrada , viete si dochovať minimálne sliepky (vajcia, mäso)....

sella38
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
10. máj 2025

Trochu nechápem, prečo ste platili aj daň zo živnosti aj servis v jeden mesiac. Na daňový úrad sa dá zavolať a aj napísať a každý živnostník si vie podať daňové priznanie 3 mesiace neskôr. Teda aj neskôr zaplatiť daň. Proste odklad. Prečo ste túto možnosť nevyužili?

miskakyska
10. máj 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 podobné výlevy sú tu na dennej báze.. väčšinou anonymne... väčšinou autor začne vystupovať agresívne,tu pani vystupuje slušne...
Ale tie 🙏🙏🙏🙏mi niekoho pripomínajú..no neviem koho🤭

lenkasarka
10. máj 2025
@enmery

Ty neveríš, že sa nájde žena, ktorá ti dovolí upratať aj s dieťaťom. V inej tému tu písala baba, že jej chodí upratovať pravidelne mamička a bráva so sebou dieťa. Takže nie, určite sa NANÁJDE pokiaľ budeš dopredu všetko a každého negovať.

@enmery nájde sa určite. Som tu. Za iných okolnosti by som jej takto pomoc neponúkla,ale najlepšie si viem upratať sama,ale jej by to pomohlo preto som jej to ponúkla. Len žiaľ býva veľmi ďaleko ,aby by sa jej oplatilo cestovať +- 3 hodiny moja pomoc stále platí.

panda21
10. máj 2025

2500 máte v čistom po odratani všetkého? Alebo ma muž 2500 a platí z toho ešte odvody, dom, potraviny…? Neviem koľko zarobil, ale ak započítal daňový bonus na dieťa a teba ako manželku, tak nemohol mať takú vysokú daň (niektorým zvyknú dokonca aj vracať). Čo muž robí? Nemôže si nájsť lepšie platenú prácu, keď je už v tom zahraničí?

autor
10. máj 2025
@miskakyska

@sella38 podobné výlevy sú tu na dennej báze.. väčšinou anonymne... väčšinou autor začne vystupovať agresívne,tu pani vystupuje slušne...
Ale tie 🙏🙏🙏🙏mi niekoho pripomínajú..no neviem koho🤭

@miskakyska nemám prečo reagovať vulgárne ani arogantne..

lenkasarka
10. máj 2025
@lenkasarka

@enmery nájde sa určite. Som tu. Za iných okolnosti by som jej takto pomoc neponúkla,ale najlepšie si viem upratať sama,ale jej by to pomohlo preto som jej to ponúkla. Len žiaľ býva veľmi ďaleko ,aby by sa jej oplatilo cestovať +- 3 hodiny moja pomoc stále platí.

@lenkasarka napísala som to ako úplný idiot tak snáď to bude pochopené správne 🤦‍♀️

autor
10. máj 2025
@lenkasarka

@lenkasarka napísala som to ako úplný idiot tak snáď to bude pochopené správne 🤦‍♀️

@lenkasarka áno určite 😊 len škoda, že si tak ďaleko.. Inak by som tvoju ponuku určite brala

autor
10. máj 2025
@panda21

2500 máte v čistom po odratani všetkého? Alebo ma muž 2500 a platí z toho ešte odvody, dom, potraviny…? Neviem koľko zarobil, ale ak započítal daňový bonus na dieťa a teba ako manželku, tak nemohol mať takú vysokú daň (niektorým zvyknú dokonca aj vracať). Čo muž robí? Nemôže si nájsť lepšie platenú prácu, keď je už v tom zahraničí?

@panda21 to je príjem bez výdavkov.. A nie sme manželia.. Áno chyba bola, hradiť daň, žiaľ na to prišli ďalšie výdavky.. Auto opraviť nutné bolo.. Prácu meniť nebude, ma tu veľa možností vyplniť aj hluché dní, či už deň alebo noc.. Čiže neexistuje, aby ostal bez príjmu..

enmery
10. máj 2025
@lenkasarka

@lenkasarka Veď o tom to je, ona má pravdepodobne vo všetkom takýto prístup. Určite sa nenájde žiadna, tak ani nedá inzerát. Max divné, že nikto s ňou nechce nič mať. Ale ona urobila všetko správne. Čo už, hádam sa z tejto lekcie poučí. Na 99% vyhadzujú peniaze na veci, ktoré nepotrebujú-proste finančná negramotnosť.
Pretože mať 2500 a odrazu za mesiac nemať ani a zubnú pastu, to je fakt sci fi.
Moja babka hovorila vždy, prijryývam sa iba takou perinou, akú mám. Keď si predstavím matky samoživiteľky s polovicou jej peňazí a zvládajú. Nehovorím, že nikto nemôže padnúť. Každý z nás to zažil, ale toto je podľa mňa niečo iné.

huxy
10. máj 2025

Ja ani neviem či sa smiať či plakať, že s príjmom 2500€ vám to teraz nevydá ani na pastu. Haló. Sú matky samé s dieťaťom ani nie s polovičným príjmom 🤦‍♀️
Ale za mňa je toto podvod ako vyšitý 🤷🏼‍♀️

zmrzlinka2021
10. máj 2025

Autorka

A tvoj priateľ u ktorého byvas to ako rieši? Poznáš ty jeho rodinu?

enmery
10. máj 2025
@zmrzlinka2021

Autorka

A tvoj priateľ u ktorého byvas to ako rieši? Poznáš ty jeho rodinu?

@zmrzlinka2021 Ona písala, že on sa od jeho rodiny dávno odstrihol. Kvôli prostrediu, v akom vyrastal.

zmrzlinka2021
10. máj 2025
@enmery

@zmrzlinka2021 Ona písala, že on sa od jeho rodiny dávno odstrihol. Kvôli prostrediu, v akom vyrastal.

@enmery čiže ona ani netuší čo sú to za ľudia?

ruxandra
10. máj 2025
@rawmamka

@heleninamama Presne, keď som začala čítať úvodný príspevok autorky, myslela som, že niekto skopíroval príbeh spred mesiaca či dvoch, čo tu už rozprúdil diskusiu a keď autorka nedosiahla žiadnu ponuku na finančnú výpomoc ( len kopec dobrých rád), tak sa odmlčala a už viac nekomunikovala......

@rawmamka cozeeeee? Takže ona tu už toto iste písala pred mesiacom? Čiže každý mesiac minie za týždeň celú muzovu výplatu a potom tu zobre o pozornosť a o prachy? Tak to je sila..

Ja len dúfam, že sa tu nenašla žiadna žena, ktorá sa na to nechala nachytať a poslala peniaze.
Ženy naozaj, ak chcete robiť dobre skutky, pomôžte radšej ľuďom vo vašom okolí, ktorých osobne poznáte 🙂

misicka31
10. máj 2025

Autorka,to važné nemáte ani studňu, už keď nemáte prípojku na mestskú/obecnú vodu???Že musíte kupovať balenú????

charlinka111
10. máj 2025

Vodu si skús nabrať od susedov, čo majú prípojku alebo studňu a Lidli majú také miesto, kde ľudia dávajú potraviny a drogériu práve pre ľudí v núdzi, skúk tam kuknúť, alebo muž keď pôjde okolo nejakého 😉

martul
10. máj 2025

Ja by som chcela vidieť daňové priznanie tvojho muža. Aká daň mu vyšla platiť, keď máte taký príjem ako píšeš a to spolu a ešte má nárok na daňový bonus na dieťa tak mi to nejak nevychádza....

benit
10. máj 2025

Netusim, kde v seredi byvate bez pripojky na mestsku vodu. To fakt len na Majeri mi vychadza.
Pedopsychologicka nie je, je pedopsychiatricka. Ak mas dieta s psychiatrickou dg, treba hladat speci skolku a ist do prace. Lahsie je vsak zostat na rodicaku a vypisovat, ze sa neda vyzit s 2500e.

lilope
10. máj 2025
@misicka31

Autorka,to važné nemáte ani studňu, už keď nemáte prípojku na mestskú/obecnú vodu???Že musíte kupovať balenú????

@misicka31 tiež mi to prišlo čudné. To asi aby to znelo tak, že nemajú už ani čo piť, takže núdza je o to vyššia. Isto napíše, že studňu majú (lebo ako by obhájila ako sa sprchujú, perú) ale voda nie je pitná. 😉

la_dolce_vita
10. máj 2025

Preco si nezoberiete malu pozicku na to preklenutie?

miska1997
10. máj 2025

Charita alebo potravinová banka isto u vás v meste také niečo je.

rozculena
10. máj 2025

napíšeš už konečne,aké máte výdavky? ak nie tak si iba troll

huxy
10. máj 2025
@rozculena

napíšeš už konečne,aké máte výdavky? ak nie tak si iba troll

@rozculena jasné, že nenapíše, lebo klame. Nenapíše ani koľko stála oprava auta,že pohltila všetku rezervu čo z príjmu 2500€ mali

rozculena
10. máj 2025
@huxy

@rozculena jasné, že nenapíše, lebo klame. Nenapíše ani koľko stála oprava auta,že pohltila všetku rezervu čo z príjmu 2500€ mali

@huxy nemusí klamať,ale píše iba to,čo jej vyhovuje a potom to vyzerá tak,ako to vyzerá....boh vie,kam dávajú prachy......či nemajú exekúcie,pôžičky od nebankoviek ........

rawmamka
10. máj 2025
@ruxandra

@rawmamka cozeeeee? Takže ona tu už toto iste písala pred mesiacom? Čiže každý mesiac minie za týždeň celú muzovu výplatu a potom tu zobre o pozornosť a o prachy? Tak to je sila..

Ja len dúfam, že sa tu nenašla žiadna žena, ktorá sa na to nechala nachytať a poslala peniaze.
Ženy naozaj, ak chcete robiť dobre skutky, pomôžte radšej ľuďom vo vašom okolí, ktorých osobne poznáte 🙂

@ruxandra Neviem, či je to tá istá, ale presne takýto istý príbeh tu už bol pred časom a išlo to presne podľa tohto scenára ako teraz....veľa ochotných žien, veľa dobrých rád a od autorky veľa dôvodov prečo sa to nedá. Priamo peniaze nepýtala, ale z jej odpovedí bolo jasné, že inak sa jej pomôcť nedá. Neodhalila viac zo svojej identity, aby niekto mohol reálne overiť pravdivosť príbehu...postupne prestala reagovať, ženy už toho mali dosť, až sa odmlčala úplne.

miskakyska
10. máj 2025
@rawmamka

@ruxandra Neviem, či je to tá istá, ale presne takýto istý príbeh tu už bol pred časom a išlo to presne podľa tohto scenára ako teraz....veľa ochotných žien, veľa dobrých rád a od autorky veľa dôvodov prečo sa to nedá. Priamo peniaze nepýtala, ale z jej odpovedí bolo jasné, že inak sa jej pomôcť nedá. Neodhalila viac zo svojej identity, aby niekto mohol reálne overiť pravdivosť príbehu...postupne prestala reagovať, ženy už toho mali dosť, až sa odmlčala úplne.

@rawmamka niekedy keď človek číta podobné diskusie má pocit, že ich píše tá istá osoba/všeobecne/

ketrin1984
10. máj 2025

Odnes niečo do záložne a peniaze máš hneď.

petronelag
10. máj 2025

Tu je najväčšia chyba, že si nevytvárajú finančnú rezervu, môže sa stať hocikedy, že prídu v jeden mesiac príliš veľké výdavky (aj keď, že sa bude platiť daň sa vie), ale na účte má byť rezerva a z tejto sa tie zvýšené výdavky pokryjú.