Dostali sme sa do zlej finančnej situácie
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymný príspevok v prvom rade, ale je to zo súkromných dôvod.
Ide o to, že sme sa dostali do veľmi zlej finančnej situácie a už to absolútne nezvládam..
Vždy sa snažím upokojiť tým, že je to len obdobie, ale proste mi to prerastá cez hlavu a neviem kde nabrať silu.. Minulý mesiac sme mali extrémne výdavky, do toho ešte servis auta, celá rezerva išla na servis, auto je nutné kvôli práci žiaľ 😔
Ale odvtedy ide všetko dolu vodou.. Vyše mesiaca fungujeme zo zásob, ale už nemám kam siahnuť..
Najhoršie je, že výplata príde až koncom mesiaca, zálohu mužovi neschválili kvôli tomu, že u nich vo firme to nie je možné.. Rodičovský príspevok ide celý na bývanie, tam posun tiež nie je možný..
Ako ale prežiť do výplaty ešte vyše 3 týždňov, keď nemám doma už ani práci prášok či zubnú pastu? 🫣
Požičiavať si peniaze nemáme od koho, súrodencov som od narodenia malého už 2.5 roka nevidela, mama si našla nového partnera a volajak na nás nemá čas, o financiách ani nehovorím.. Odsťahovala sa k nemu a jednoducho to je uzavretá téma..
Všetko ma to trápi a teraz to zrejme všetko na mňa dolieha.. Človek zistí jak je sám až keď sa dostane do problémov a nemá sa komu ani posťažovať..
Súrodencom aj mame som pred narodením malého bola nonstop nápomocná, či finančne, či potrebovali prespať, pomôcť, odviezť.. A keď som na tom zle ja, som sama s malým na všetko 😔
Autorka, muž ide zajtra cez Sereď, kľudne sa ozvi a pôjdeme nakúpiť.
Ahoj,v prvom rade je mi ľúto v akej si situácii a verím že je ťažké keď sa nevieš obrátiť na žiadneho člena svojej rodiny,tiež som v januári mala kopec výdavkov ako poistka za auto, STK a emisna a potom nedoplatok za elektrinu a to všetko som musela platiť z rodičaku a teda trebalo sa riadne uskromniť aby sme nejako vyšli,,,,,tiež mám syna ktorý chodí na rôzne terapie kde všetko treba platiť a teda jediné čo som mohla urobiť je vrátiť sa skôr do práce a nejako pomôcť mužovi nech nieje na všetko sám,,,,,teraz pracujeme obaja a pomaly sa staviame na nohy a možno by si mala počuvnuť rady už tu spomínané a z mužom sa dohodnúť na práci ktorá by sa vám časovo vykrila pri starostlivosti o dieťa,ja pracujem ráno 12 hodín a ten čas je zo synom muž a potom ide muž na nočnú a ja som vtedy zo synom ,robíme na smeny 2dni ráno potom 2 dní voľno a 2 dní nočná a takto kolotoč a krásne vieme vykriť aj terapie aj platby , domácnosť a všetky povinnosti,popremyšľajte o tom a možno toto je cesta ,,,,,,keď máš malé dieťa a nikoho kto by ti pomohol treba sa aj takto občas obetovať
Ja mám 2 deti,z toho 1 už je školáčka, príjem ani taký ako vy a ešte ušetríme.Odporucam popracovať na finančnej gramotnosti.
Viem ze potrebujes riesenie hned, ale idu letne prazdniny a ak nemozes ist do prace od dietata, daj si uz teraz inzerat na strazenie deti pocas leta, mnohe by to mozno ocenili a je to nieco co mozes robit aj ked mas dieta so sebou.
už len z toho titulu, že na všetko hovoriš nie aj @lenkasarkan ti dala paradnu ponuku, a ked je taka frajerka, že auto by ta zobralo tam i späť s dieťaťom, určite neplatí málo, a ty povieš nie - bez zmluvy na ruku dostaneš prachy čo ti chybaju, možeš isť s malym, i keby si išla 3hodiny a povieš NIE, znamena podvod, nič iné..zufali ludia by to brali všetkymi desiatimi !!! asi nebudeš až tak zle na tom
Keby som išla trebars do Gabčikova z Bratislavy ku lenke, rano o 7.00 by sme vyrazili, o 10.00 pristali pred Lenkou, upratovala do 16.00 zobrala peniaze a o 20.00 bola doma aj s prachmi, ale zufaly človek, čo nema peniaze, povie na toto nie! neverim ani slovo, pretože ludia, čo potrebuju peniaze, beru pracu ihneď a každú
Keby som išla trebars do Gabčikova z Bratislavy ku lenke, rano o 7.00 by sme vyrazili, o 10.00 pristali pred Lenkou, upratovala do 16.00 zobrala peniaze a o 20.00 bola doma aj s prachmi, ale zufaly človek, čo nema peniaze, povie na toto nie! neverim ani slovo, pretože ludia, čo potrebuju peniaze, beru pracu ihneď a každú
@karolinakr len tym ludom sa musi chciet pracovat a potom zoberu hocico. Ale autorka eviddntne pracovat nue. Caka lutost a kto co da. V seredskych skupinach stale aninymni clenovia pisu v akej su zufalej situacii a aspon potraviny, drogeriu. Dookola tie iste pribehy, ti isti ludia. Aj rano bolo, ze napise do spravy vysvetlenie len prispejte. Ponukne sa im praca a uz sa neozvu...
@karolinakr len tym ludom sa musi chciet pracovat a potom zoberu hocico. Ale autorka eviddntne pracovat nue. Caka lutost a kto co da. V seredskych skupinach stale aninymni clenovia pisu v akej su zufalej situacii a aspon potraviny, drogeriu. Dookola tie iste pribehy, ti isti ludia. Aj rano bolo, ze napise do spravy vysvetlenie len prispejte. Ponukne sa im praca a uz sa neozvu...
@benit to jak bezdomovcovi, ked ponukneš pracu, ani jeden nemôže pracovať, lebo nema občiansky
@lenkasarka som ťa označila komenty nado mnou, len z toho bol lenkašarkan 😀
@lenkasarka som ťa označila komenty nado mnou, len z toho bol lenkašarkan 😀
@karolinakr 😂😂😂👍🏻👍🏻👍🏻šarkan je super
jasne moja ponuka platí,ale na takú vzdialenosť po ňu auto neposlem,ale to snáď chápeš. Dcéra nemá tak dlho vodičak ,aby som ju pustila na takú cestu a chodí do školy čiže takto by to nešlo.
Podľa mňa nemusí klamať, len proste nevedia hospodáriť s peniazmi, takých ľudí je veľmi veľa na Slovensku. Poznám osobne takých, čo majú vyšší príjem ako autorka a žijú od výplaty k výplate a dokonca si občas chodia požičať k mame peniaze. Lebo proste minú peniaze na somariny a potom do výplaty ďaleko.
Neviem ci ti to tu už písali, necitala som všetko. Chod do banky a nastav si povolené prečerpanie.. tých cca 200€ kým príde výplata vám možno bude stačiť.. nastav si limit aspoň 500€. To si dorovnas keď dostane muž výplatu pošle ti navyše a budeš na nule..toto je najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie.. a ak budete potrebovať len takto preklenúť nejaké obdobie tak to vždy budete vedieť dorovnať.. alebo kreditnú kartu nemáte?? Z dlhodobého hľadiska nieje dobre takto fungovať ale v čase núdze to môže výrazne pomôcť. Pripadne chod na mestský úrad, povedz v akej si situácii a možno ti dajú potravinový balicek. Nezúfaj...každy sa môže dostať do zlej situácie.. treba len prečkať toto obdobie. Malému veci netreba, vydrží v tom co ma..
Najdi si brigadu,okamzite,upratovanie najlepsie.Nemozes cakat ze ti pozicaju cudzi ludia.Nemyslitelne.Vsetci sa obraciame ako sa da.Neexistuje aby som bola na hrane a namiesto brigady by som pisala tu.
Kontokorent na ucte by nepomohol preklenut tuto situaciu? Alebo krefitka a ked pride vyplata peniaze vratis?
K nam domov chodi upratovat dlhe roky pani s dietatom. Zacala, ked mala jej dcera 2 roky a moja 3 roky a ja som nastupila do prace. Dievcata sa skamaratili, to ze prisla s dietatom som nevidela ako problem. Dodnes k nam chodi upratovat s dcerou, kedze medzicasom sa rozviedla a nema ju kde nechat. Podla mna skusas, kto ti posle peniaze a nemas zaujem skutocne poradit s pracou
Prepáč, ale toto ti neverím. Nedoplatok elektriny ste mohli zaplatiť na splátky. Úplne bežné to poskytujú, pokiaľ však nemáš problém s pravidelným platením preddavkov.
Ak je pravda, co pises o tom plate a celkovo, musite byt velmi zadlzeni, ak Vam 2500e nestaci. Asi vacsia cast penazi ide na pozicky, energie.. inak to nedava zmysel, ze ti neostalo ani na tu pastu.
Mala si napísať, mesačne míňame 2500e a nič neušetríme. Rozpísať výdavky a požiadať o rady na čom ušetriť a nie sa len sťažovať.
Neviem ci ti to tu už písali, necitala som všetko. Chod do banky a nastav si povolené prečerpanie.. tých cca 200€ kým príde výplata vám možno bude stačiť.. nastav si limit aspoň 500€. To si dorovnas keď dostane muž výplatu pošle ti navyše a budeš na nule..toto je najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie.. a ak budete potrebovať len takto preklenúť nejaké obdobie tak to vždy budete vedieť dorovnať.. alebo kreditnú kartu nemáte?? Z dlhodobého hľadiska nieje dobre takto fungovať ale v čase núdze to môže výrazne pomôcť. Pripadne chod na mestský úrad, povedz v akej si situácii a možno ti dajú potravinový balicek. Nezúfaj...každy sa môže dostať do zlej situácie.. treba len prečkať toto obdobie. Malému veci netreba, vydrží v tom co ma..
@sandra49 na urade jej urcite s takym prijmom nic nedaju, u nas ludia ked ziadali o nejake aspon male eura bolo potrebne dolozit, ze su v hmotnej nudzi a co sa tyka potravinovych balickov, tiez urady nic neskladuju, rozdavaju sa ludom s nizkymi prijmami 2 x do roka cez charitu, ktora pride so skatulami
inak je dobre si pozriet vypis z uctu, alebo blocky a sadnut si s perom a papierom a napisat si co nebolo zivotne nevyhnutne, ja som tak kedysi robila a dost mi to pomohlo
Ahoj napíš mi, môžem ti nakúpiť v Lidli, som zo Seredi.
@kuchynka15 asi nebude mat zaujem, skôr číslo účtu
@kuchynka15 Normálna si?Urob ten nákup pre azylák. Ale nie tu.
inak aj tie charity maju zle nastavene pravidla, pretože ak može brat baličky len človek do vyšky platu, tam su len dlhodobo nezamestaní ktori maju vela deti, namiesto, aby sa im hladala praca, ludia sa im skladaju na potraviny a šaty, a ked nejaky pracujuci sa dostane do krizy, čo sa može stať, ked strati pracu, uraz v rodine, alebo človek je vyhoreny, ma depresiu, nemože fungovať, tak nie je vhodny kandidať..pytala som sa Kauflandu, kam smeruje pomoc som rozhodla, že nebudem prispievať niekomu, kto cely život nerobi a ked som ja mala problemy a obratila sa na xy uradov, nemala som narok na nič.
inak aj tie charity maju zle nastavene pravidla, pretože ak može brat baličky len človek do vyšky platu, tam su len dlhodobo nezamestaní ktori maju vela deti, namiesto, aby sa im hladala praca, ludia sa im skladaju na potraviny a šaty, a ked nejaky pracujuci sa dostane do krizy, čo sa može stať, ked strati pracu, uraz v rodine, alebo človek je vyhoreny, ma depresiu, nemože fungovať, tak nie je vhodny kandidať..pytala som sa Kauflandu, kam smeruje pomoc som rozhodla, že nebudem prispievať niekomu, kto cely život nerobi a ked som ja mala problemy a obratila sa na xy uradov, nemala som narok na nič.
@karolinakr tak u nás je charity shop. Funguje nasledovne. Veci ktoré nepoužívaš, nesadli ti, - drogéria, nevhodné dary, schudla si, pribrala, deti vyrastli....čisté sezónne, potreby do domácnosti funkčné a pre deti odnesieš tam. Potom si ktokoľvek od ekologicky zmyslajuceho milionára, cez bežného človeka po sociálne slabšieho môže kúpiť za symbolickú smiešnu cenu čo potrebuje. Ceny sú od 50c do cca 2e.
Šaty na prvé sväté či iné fakt drahé veci za troska viac.
Som darujuci aj kupujúci.
A máš tam od kočiara po prášok na pranie, plienky atď.
Takže sú formy prístupné všetkým.
No tak si sa tu vyfňukala a teraz čo. Aj som chvíľu premýšľala, že by som ti poslala balíček s trvanlivymi potravinami, drogériou, ale ty máš na všetko negatívnu odpoveď. Čo si reálne urobila pre to aby sa vaša situácia zlepšila? Nič sa nedá, upratovanie určite nikto nebude chcieť takže nemá cenu to ani skúšať… podľa mňa by si bola veľmi prekvapená, koľko ľudí by si dalo takto jednorazovo poupratovať, kľudne aj s malým dieťaťom.
Otázku ohľadom vašich fixných výdavkov si totálne odignorovala, takže mi z toho vychádza, že ste buď po uši v dlhoch alebo totálne finančne negramotní a neviete absolútne zaobchádzať s peniazmi a nechceš to tu priznať. Lebo príjem mate dosť v pohode na to aby ste dokázali žiť viac než pohodlne.
Tie výdavky “nečakané” čo ste mali nie su ani nehodou nečakané a mohli ste sa na ne bez problémov pripraviť. Veď pre boha daň s elektrika sa platí každý rok, tak keď viete že to nezasiahnete len tak z fleku tak ste si na to mali priebežne odkladať. A servis auta, ktoré ako píšeš manžel využíva denne a asi jazdí veľa tiež nie je niečo prekvapivé a skôr rutinná záležitosť. Ale ak to auto nechávate vyhniť a do servisu nepáchnete kym nie je totálne nepojazdné tak hej, to chápem, že sa dokáže vyšplhať.
Ale tak dobre, stalo sa, môžete sa z toho poučiť, teraz už nič nenarobíš. Písala si, že pozeráš skupiny, ale skúsila si do tých skupín aj niečo napísať? Veď ty niečo chceš, ty potrebuješ peniaze alebo materiálnu pomoc tak pre to aby si to získala aj niečo urob.
Ďalšia vec totálne divná su tvoje vzťahy. Fakt veľmi zaujímavé, že celá rodina a všetci kamaráti sa od teba odstrihli. Všetci su ignoranti len ty si lietadlo. Všetci dokážu vyžiť z takého platu, len vy nemáte na pastu. Keď už si nedokážeš priznať chybu aspoň zdvihni zadok a urob niečo pre to aby ste do konca mesiaca neboli o hlade a špinaví. Niektoré nápady tu boli celkom dobré, ale ani jediný si neschválila.
No tak si sa tu vyfňukala a teraz čo. Aj som chvíľu premýšľala, že by som ti poslala balíček s trvanlivymi potravinami, drogériou, ale ty máš na všetko negatívnu odpoveď. Čo si reálne urobila pre to aby sa vaša situácia zlepšila? Nič sa nedá, upratovanie určite nikto nebude chcieť takže nemá cenu to ani skúšať… podľa mňa by si bola veľmi prekvapená, koľko ľudí by si dalo takto jednorazovo poupratovať, kľudne aj s malým dieťaťom.
Otázku ohľadom vašich fixných výdavkov si totálne odignorovala, takže mi z toho vychádza, že ste buď po uši v dlhoch alebo totálne finančne negramotní a neviete absolútne zaobchádzať s peniazmi a nechceš to tu priznať. Lebo príjem mate dosť v pohode na to aby ste dokázali žiť viac než pohodlne.
Tie výdavky “nečakané” čo ste mali nie su ani nehodou nečakané a mohli ste sa na ne bez problémov pripraviť. Veď pre boha daň s elektrika sa platí každý rok, tak keď viete že to nezasiahnete len tak z fleku tak ste si na to mali priebežne odkladať. A servis auta, ktoré ako píšeš manžel využíva denne a asi jazdí veľa tiež nie je niečo prekvapivé a skôr rutinná záležitosť. Ale ak to auto nechávate vyhniť a do servisu nepáchnete kym nie je totálne nepojazdné tak hej, to chápem, že sa dokáže vyšplhať.
Ale tak dobre, stalo sa, môžete sa z toho poučiť, teraz už nič nenarobíš. Písala si, že pozeráš skupiny, ale skúsila si do tých skupín aj niečo napísať? Veď ty niečo chceš, ty potrebuješ peniaze alebo materiálnu pomoc tak pre to aby si to získala aj niečo urob.
Ďalšia vec totálne divná su tvoje vzťahy. Fakt veľmi zaujímavé, že celá rodina a všetci kamaráti sa od teba odstrihli. Všetci su ignoranti len ty si lietadlo. Všetci dokážu vyžiť z takého platu, len vy nemáte na pastu. Keď už si nedokážeš priznať chybu aspoň zdvihni zadok a urob niečo pre to aby ste do konca mesiaca neboli o hlade a špinaví. Niektoré nápady tu boli celkom dobré, ale ani jediný si neschválila.
@lavender94 Vystizne

@rawmamka niekedy keď človek číta podobné diskusie má pocit, že ich píše tá istá osoba/všeobecne/
@miskakyska a ak sa k tomu pridá rovnaký modus operandi autora tak už človek nemá chuť ani reagovať a ponúkať riešenia, pretože dopredu vie ako sa to celé skončí 😉