icon

Dôvody na svadbu

carrot_apple
21. aug 2016

Ahojte, pisem za kamosku, je uz 10 rokov s partnerom zasnubena, maju 3rocneho syna a stale sa JEMU nechce zosobasit, vraj na to papier nepotrebuje,peniaze maju, ale ona je smutna a chce sa vydat, kupil jej znova prsten aby ...vlastne ani neviem preco, vsak ak si ho ona chce vziat a on ju nie, tak ho podla mna nemala prijat, mala trvat na svadbe lebo clovek nikdy nevie co sa mu moze stat a ostane na dieta sama bez dochodku po nom napr......co vy nato?dajte padne dovody preco sa maju vziat...?dakujem

Strana
z3
alaguema
24. aug 2016

@anickabasnicka a co je moralne a nemoralne, netreba sudit. Je to uplne jasne dane. Kto uz sa tym (ne)riadi, je vec druha. Dnes je,zial, velmi moderne skryvat sa za nejaky pseudoliberalizmus, ospravedlnuje vsetky ludske poklesky. Je rozdiel medzi toleranciou - kazdy moze robit chyby a medzi tym, ked sa moralka povazuje za nejaky zbytocny prezitok.

anickabasnicka
24. aug 2016

@alaguema ....napsala jsem, že nedostali nic z té smlouvy, protože tam byla uvedena obmyšlená osoba, která má nárok na vyplacení peněz.... ta smouva tak nejde do dědického řízení...takže čti pořádně a jestli nerozumíš česky, dej si to do překladače...jo a k té morálce, každý má hranice nastavné jinak, co pro tebe je amorální, může být pro jiného ještě v mezích normy. kolikrát jsou lidi, co se přiznají veřejně ke svým chýbám anějka to řeší morálnější, než ti, co chodí každou neděli do kostela, dělají podvody a svintva jako na běžícím pásu a jen se spoléhají, že stačí zpověd a tři modlitby a je všechno zas ok.

alaguema
24. aug 2016

@anickabasnicka po cesky rozumiem velmi dobre, ale toto tu pre mna nie je take dolezite, aby som sa to tu ucila spamati, tak nejak som to pochopila, tak si setri tu aroganciu. Taktiez si vedla s tym chodenim do kostola, ak si narazala na mna, ja sa k ziadnej cirkvi nehlasim, ale etika a moralka pre mna nie su flexibilne pojmy, ako su zrejme pre teba. Ale to je len cista pohodlnost a alibizmus. Co je raz zle, zlym ostava a ci sa prixna verejne, alebo nie, mi v tomto kontexte pride uplne irelevantne. Z mojho pohladu ide o to, ci sa clovek zo svojich preslapov pouci, alebo ich robi zas a znova a zakazdym ich sam pred sebou ospravedlni. Lebo mam dojem, ze toto tu obhajujes.

anickabasnicka
24. aug 2016

@alaguema na nikoho konkretně jsem nenarážela,psala jsem to všeobecně, takže se sklidni, ale jak se říká v jednom českém přísloví, potrefená vztahovačná husa se vždycky ozve, i když se jí to netýká. .....mám moc ráda typy lidi, jako jsi ty, kteří vytvářejí a hledají problémy tak kde nejsou, takže s tebou končím tuto debatu o ničem.
....ale jak píšeš, když se chlapovi zadaří splodit nemanželské dítě, má ho podle tebe raději uškrtit, protože když se o něj stará, tak je to podle tebe nepoučení se z vlastních chyb....běž do háje s takovou morálkou

alaguema
24. aug 2016

@anickabasnicka čo to trepeš, prosím ťa? Došli argumenty, tak si domýšľame neexistujúce slová a vety? Nič také som nenapísala, dieťa za nič nemôže a už vôbec nie za to, kto a za akých okolností ho splodil a je psia povinnosť rodičov o dieťa sa starať a tá trafená hus budeš asi podľa toho, čo a ako tu obhajuješ, najskôr ty sama.

ejmylia
7. sep 2016

@anickabasnicka keď sa nad tým tak zamyslím tak máš pravdu, časom ako vzťah ide, roky plynú tak tá láska sa nejako vytráca.. vlastne ani nie láska ale to také okúzlenie, to zamilovanie 😖 je to škoda.. ale niekde som čítala, že pokiaľ sa človek usiluje vo vzťahu tak dokáže byť zamilovaný aj celý život.

Strana
z3