Dovolenka u "milovanej" svokry
Máme dve deti 1r a 3r. Manžel tlačí na to, aby sme išli na dovolenku k svokre - postará sa o deti, navarí, je tam príroda, ušetríme za ubytko (áno viem nezarábam, všetko ťahá sám). Všetko logické argumenty až na to, že so svokrou sa vôbec nemusím. Už teraz mi je zle z toho ako ma bude dirigovať, poučovať, deťom pchať sladkosti.. atd.. Bude nás 5 v 2i byte. Manžel si oddýchne lebo pôjde po kamarátoch, ale ja budem nútená byť s ňou v byte. Alebo presnejšie z neho utekať, pri každej príležitosti. Obkvačkaná deťmi samozrejme, lebo svokra ich von nezoberie ani za svet. Išli by ste na takúto "dovču"?
@anickabasnicka to akoze naozaj? Ked niekomu poradim, tak mu poradim a tym sa to skoncilo. Ked sa niekomu staram do veci tak mu nedam pokoja kym nebude po mojom. Mne to az take rovnake nepride
@anickabasnicka no hlavne treba vnímať rozdiel medzi "zlý človek" a "iný človek" ( aj svokra je len človek) ja si nemyslím, že moja svokra zlá, ale svoj život si jednoducho riadi inak ako si ho chcem riadiť ja. A "dovolenka" u nej znamená prispôsobenie sa tomu "jej spôsobu" aspoň u nás to tak je.Napr...: Varia sa ťažké jedlá, ktoré k životu vôbec nepotrebujem a vypekajú koláče... ona to urobí jeden deň a potom čaká ako sa ukážem ja.. ja urobím pokojne špagety, lebo moja predstava dovolenky nie je pri platni a hlavne nepotrebujem pri mori dvojchodový obed a už je to všetko zle... ona nie je zlá žena... chráň ma boh také povedať... ale proste pre ňu je podstatné niečo iné ako pre mňa.. keď k nám príde, nikdy nezabudne povedať, aké je to u nás bez záclon a peknej obývačkovej steny neútulné... to, že nám sa to nepáči, nie je podstatné... lebo ona je matka a rodič a niečo o živote už vie a ja ani muž jej nemáme do toho čo kecať.. ona má pravdu.. bodka.
@adawada nie, nešla, aj keby som so svokrou vychádzala dobre. Každý hosť na 3 deň dosť, takže ani ty, ani ona by asi nadšená nebola. Jediný v pohode bude tvoj muž. Máš dosť malé deti, ja osobne si neviem predstaviť poslať 1 ročné dieťa s mužom k svokre, ale to už ty vieš, ako by zvládol. Nehovoriac o tom, že dovolenku by ste mali stráviť spolu, ako rodina. Venovať sa sebe, keďže cez rok je na to menej času. U svokry to asi nebude realizovateľné 😒
neda sa najst nejaky iny kompromis? ze by ste vymysleli inu dovolenku? iny program? treba mu vysvetlit ze ti to nie je po chuti, ze si neoddychnes. Povedat mu co citis ako sa citis. Preco nechces ist. Myslim ze by to mal pochopit 🙂
Môj názor je ísť. Prečo? Bývali sme v malom 2 izbovom byte s 2 deťmi. Ak k nám došli svokrovci, tak nás bolo 6 ľudí. A dalo sa. Išla by som kôli deťom. Deti potrebujú starých rodičov. Ten vzťah starý rodič a dieťa nikdy nenahradíš. Jednoducho ich potrebujú, bez ohľadu na to aký vzťah máte vy dospelí. Išla by som aj kôli manželovi.
Ak v kuse pracuje, jednoducho potrebuje vypnúť. A určite potrebuje svojich rodičov aj keď je dospelý. Akurát by som zvážila dĺžku dovolenky. A počas dovolenky naplánovať rodinné výletiky (ty, manžel a deti) na zmrzlinu, niekam do lesa, na hrad, navštíviť širšiu rodinu... Aby ste neboli v kuse zatvorení v byte. A tak nebudeš so svokrou v kuse celý deň. Manžel nech si naplánuje kamarátov na večer, keď Ty si už môžeš ľahnúť... Dá sa to zvládnuť, len treba trošku vymyslieť program... My cestujeme na podobnú dovolenku v sobotu. 😀 😀 😀
@anickabasnicka podľa mňa ideálna svokra je osoba, ktorá:
- akceptuje výber partnera svojho dieťaťa
- akceptuje životný štýl rodiny svojho dieťaťa
- ak má pocit, že niečo sa jej nepáči, povie to RAZ a nechá na mladých ako si to zariadia
- nemá tisíc múdrych rád ktoré sype s minútovými intervalmi
- akceptuje výchovné postupy rodičov a nekŕmi cukrom deti za chrbtom rodičov
- nekomanduje nevestu a nenúti ju robiť veci podľa svokrinych predstáv
- jednoducho rešpektuje životný štýl mladej rodiny... (Nie že rodinka sa vyberie na výlet a svokra im otlka o hlavu, že do záhrady treba robiť, nie flákať sa nadarmo po nejakom kopci :( )
My sme boli nedávno u svokrovcov týždeň ☹ po návrate som povedala mm, že už tam nikdy nepôjdem.Ak chce mm môže tam ísť aj s deťmi, ja ostávam doma. Ak to má byť vaša dovolenka a chcete ušetriť na ubytovaní to by ste mali mať nejaký spoločný program s manželom, nie? Ak chce ísť za kamošmi a ty máš trčať u svokry môže ísť aj sám.

@mima283 a jaký je mezitím rozdíl?