icon

Dovolili by ste dcére cestovať a míňať?

14. máj 2024

Má 22, študuje a pritom pracuje. Býva ešte doma ale má priateľa, priateľ tiež študuje a býva s rodičmi.
Ide o to, že dcéra má malý plat, no aj ten malý plat odcestuje. Ak majú voľno bežne chodia na jednodňové výlety a tento rok už 2.krat idú niekam na týždeň, a to majú ešte na tento rok 2 dovolenky naplánované.
Veľa doma nie je, buď je v práci, v škole alebo u priateľa (niekde na výlete, dovolenke). Prispieva nám do domácnosti 150eur, veci si platí sama (mobil, internet, oblečenie, kozmetika). Max ak je doma tak si dá obed a osprchuje sa. V izbe má poriadok veď ledva je doma a keď je tak poutiera prach, dá prať, poumyva dlážku atď o to nejde. Len ak zarába tak málo a všetko minie (vyžitie + výlety), z čoho sa odsťahuje? Kde zoberie peniaze na vlastné bývanie alebo podnájom (kaucie, depozit..)?
Dovolili by ste jej toľko cestovať? Veď nech si peniaze odkladá lebo sa nebude vedieť osamostatniť.

Strana
z7
cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
Autor odpoveď zmazal
cukroska
14. máj 2024

@lulamx súhlasím.

anketkarka
15. máj 2024

@autorka a čo také študuje, že sa v tom odbore nevie uplatniť? Prečo si mysliš, že to je zlé štúdium a strata času? Však sa na vás nepriživuje a ešte prispieva na domácnosť. Ledva je doma, ako si napísala. Tak neviem, kde je problém.

tilly
15. máj 2024

Autorka už neodpíše. Lebo buď je táto téma fejková, alebo ak je to naozaj takáto matka, tak sa jej určite nepáči, že sme ju zvozili a vysvetlili, že jej dcéra nie je problém, ale naopak, že má byť pyšná
Nechápem, prečo sa jej chce zbaviť, veď jej platí na domácnosť a ešte sa o tú domácnosť aj stará, veď by bola hlúpa, keby tej dcére vôbec dovolila ísť z domu. Či jej len nevadí, že jej dcéra často chodí mimo dom a autorke tým pádom nikto neuprace, nenavari a nepostara sa o mladšie dieťa 🙊

gaborka28
15. máj 2024

ked som mala 22, setrila som na svadbu a moj zivot bol len o studiu, vikende s priatelom, rodicmi a jeho rodicmi. sedeli sme pri nich na zadku, lebo "ste mladi, setrite si"... teraz mam skoro 40 a jedna z veci, ktore z toho obdobia lutujem, je, ze som necestovala. ze som sa tak rychlo chcela usadit a mat dospelacky zivot. tie prachy, co som vrazila do svadby pre sesternice z piateho kolena a tisicky kolacov, "lebo sa to tak patri", som mohla radsej precestovat 😀

ak vam dcera este aj prispieva, pracuje, studuje a uziva si takymto sposobom svoj mlady zivot, je to skvele. a je jedno, ci studuje externe alebo denne. praveze ak externe a pracuje, ma to narocnejsie. ak by ste chceli, aby sa osamostatnila a odstahovala, lebo tak mi to pripada, treba sa s nou porozpravat. ale vycitat jej, ze zaraba a mina peniaze na cestovanie... kedy ked nie teraz? mozno by ste sa mohli porozpravat o potrebe financnej rezervy, ale ist na nu zakazmi a vycitkami - to nie je cesta.

luccija
15. máj 2024

@ahhola ale majú zážitky🙂aj, keď s nulou na účte.Ja im fandím.
Autorka a čo vlastne chces, aby bola doma ušetrila o x viac a bola k dispozícii?Pracuje, študuje, platí, má priateľa aj pomôže aj poriadok má v izbe;)je šikovná vás si to.To akú máš ty predstavu o dcére je tvoja vec a problém.Ak Ti vadí daj jej čo si jej našetrila na štart do života mala si na to 22r a nech idú do podnájmu a nebude Ti klat oči ako žije.

luccija
15. máj 2024

Chuďa dcéra do práce vstáva 04 a do školy tiež veľmi skoro.Aku má školu, keď si s výkričníkmi napísala, že si v obore prácu nenašla?
Ešte je taká zodpovedná, že vzala aj menej platenú prácu a nevymýšľala, že do fabriky nejde a študuje, aby raz malá lepší plat
Ja fakt neviem čo Ti na tej babe vadí.Jej možnosti?dravosť?zaujímalo by ma čo si dosiahla ty a čo jej závidíš?

beloved
15. máj 2024

@tilly Presne toto si myslim aj ja, ze sa skor mama boji, ze jej dcera frnkne nadobro a nie, ze ju chce vykopat z domu, lebo to fakt nedava zmysel

zuzuliatko18
15. máj 2024

Po precitani tohto prispevku som velmi vdacna za svojich rodicov, ktori mi umoznili cestovat, dokonca ma raz na par dni vypytali zo skoly, lebo som mala moznost ist na poznavaci zajazd do svojho vysnivaneho mesta. Cestovanie je super do zivota a najlahsie kym je clovek mlady a studuje. Fandim tvojej dcere autorka👍

lubkavargova1
15. máj 2024

No, inak pozerala som nas albumt....a teda my s priatelom chodime na poznavacku skoro kazdy druhy mesiac...akoze 59 eur dat do Milana a mame tam vsetko....alebo 79 eur za kupanie pri mori a aj vidime miesto, napapkame sa, dame si romanticku prechadzku ruka v ruke...hlavne je to, ze sme spolu, uzivame si jeden druheho...ty kokos, keby minali tisicky alebo stovky na take vyletiky tak OK, pochopim rodicov ze trosku hundru....tuto sobotu ideme za 29 eur do Budapeste....cez leto idem za 49 Eur do Benatok na otocku...ty kokos....nechajte mladych nech cestuju....a kurwa, Dubaj je z Budapeste len za 89 Eur tuto sobotu, ale nemame pas, takze len budem snivat....

mantilka
15. máj 2024

Nerozumiem čo očakávaš od odpovedí? Chcela si to dcére ukázať, aha všetky na MK nesúhlasia s tebou dcéra moja? Ty asi nerada cestuješ, ale tvoja dcéra má svoj život ..a nič zle nerobí. Dokonca ju treba pochváliť....Nechaj ju žiť jej život, tvoj názor už určite dávno pozná. Nekomentuj, je veľmi relatívne čo je správne. Mama môže povedať dcére názor ale nemá právo ho vnucovať. Tes sa s ňou a prepni sa na mód tolerancie.

mandarinka555
15. máj 2024

A čo ju nútiš upratovať, keď ani nie je doma...a ešte nechápem, prečo od nej pýtaš 150€, keď doma prespí len občas a ani sa doma nestravuje...no a posledné: prečo sa musí starať o mladšiu sestru?

apolka77
Autor odpoveď zmazal
michalides12
16. máj 2024

Zaregistroval som sa aby som pani autorke mohol oznámiť, že na modrého koníka nechodím, ale zaujímam sa o cestovanie.
Google mi tento príspevok odporučil (asi si myslel že je o cestovaní) takže je možné, že to už videla aj dcéra. Aspoň sa dcéra utvrdí že chyba nebude celkom v nej.

Ak si autorka myslí, že je zle pracovať a chodiť sa "ulievat" do školy tak možno by mala vyskúšať popri práci cvične preložiť aspoň jednu zahraničnú štúdiu a pripraviť z nej prezentáciu, potom prečítať odbornú knihu a niečo sa z nej naučiť...

lenka2232
16. máj 2024

Ty niekde pracujes? Ci len vyciciavas dceru? A nezavid..je to tvoje dieta

domiklik
16. máj 2024

Máš dcéru, ktorá študuje, pracuje, finančne je od vás nezávislá, pomôže ti v domácnosti a ešte aj prispieva... Keďže ju finančné nemusíš podporovať, odkladaj 150 eur, ktoré ti prispieva na bývanie...

luckabj82
18. máj 2024

Koľko by matiek by chcelo mať takú dcéru ako ty ,a tešili by sa s ňou 🤷

mara66
22. máj 2024

Podľa mňa máte superdcéru, prečo vám tak záleží na tom, aby sa tak skoro osamostatnila? Veď vás nijako neobmedzuje, svoje výdaje si zaplatí a chce si užiť, kým nemá deti. Ja by som jej fandila.

cukroska
22. máj 2024

@luckabj82 presne tak

kaca222
22. máj 2024

Nevidím jediný dôvod na to, aby mi dcéra prispievala na domácnosť, ak ešte študuje. Ak by tak robila zo svojej vôle, peniaze by som jej odkladala. Nevidím dokonca ani dôvod, aby si bežné veci platila sama. Pokiaľ ešte popri škole brigáduje, je len a len na nej, ako s peniazmi naloží

prosimopomoc
6. dec 2025
@lulamx

od decka - studenta denneho studia, by som peniaze na domacnost nezobrala. beriem to tak, ze ak si zarobi, je to jeho plus. ani by som dieta, co doma porobi, pomaha, studuje a nepije, nedroguje..., neposielala z domu prec, ak samo nechce ist. hadam robit, zarabat, splavat hypo a setrit bude, ked dostuduje a riadne sa zamestna. dufam, ze aj moji budu tak uvedomeli, ze si zarobia na cestovanie a stihnu studovat aj si uzit.

@lulamx ❤️

Strana
z7