icon

Druh a družka

breznan26
3. jan 2016

Dobry den.
Potrebujem vediet vas nazor.
11 rokov zijem z priatelkou co ma dve deti.
Deti aj priatelku milijem a staram sa o ne ako o vlastne.Zijeme v svokrinom byte.Nedavno svokra navrhla ze byt daruje priatelke (dcere)
Zarazillo ma ze sucastou darovacej zmluvy je vecne bremeno.Bolo mi povedane ze je to koly jej exmanzelovi keby dcera zomrela aby nemohol predat byt ako spravca majetku deti do 18 rokov.Z pritelkou sme chceli predat byt ked jej ho mama daruje a kupit si vetsi alebo rodinny domcek.Vyrieila by sa aj moja situacia ziskal by som nejaky podiel na majetku keby nahodou doslo k rozchodu na stare kolena by som neostal na ulici.Zo zenou sme to preberali a pocas diskusie mi povedala ze ju manipulujem a ze mi ide o byt.Absolutne ma v tomto nechape.Rozmyslal som ze si kupim vlastny byt,ale podstata toho je na co by mi teraz bol.a zatazil by som rodinny rozpocet o splatky hypoteky ktoru ani nepotrebujeme.Pride mi to ze by to bolo odomna sebecke splacat sebe byt ked rodina potrebuje inde peniaze.Mohol by som kupit dom kde by sme zili spolu ale na to uz nemam dost prostriedkov ,tam by to prave riesil predaj ich bytu.Mne tato situacia pride nefer.Nikto z nich nepozera na mna ale ked trebalo splacat firemne auto tak im to prislo vhod ze som ho splacaj ja.Ked som prerabal byt nikoho netrapilo ze som cudzi co nema podiel v byte a vrazal do toho svoje peniaze a svoju pracu.Zena povedala ze to mam vicislit a ona mi to vrati.To by som odnej nikdi nevzal.Uzavrel som debatu tym ze sa uz viac nebudem starat do ich bytu ani do chaty ktoru som tiez prerabal.Asi fakt prestanem brat ohlad na rodinu poriesim aj svoje zalezitosti bez ohladu na to ci to bude prospesne rodine.

Strana
z4
kvetinkakk
4. jan 2016

@surriana akym pravom ma mat podiel na byte?

kvetinkakk
4. jan 2016

@surriana akym pravom ma mat podiel na byte?

breznan26
autor
6. jan 2016

Caute.takze pokecali sme z priatelkou.ona by chcela 3 izbak alebo 4 izbak.ona suhlasi z tym ze sa preda jej byt.navrhla to sama. Ale este ma napada jedna vec.chceme vetsi byt hlavne koly 3dietatu.ten 2 izbak je velky staci nam v tejto situacii ked mame len 2 deti.mam kupit byt jednoizbak a ztial ho prenajimat?chcem ho kupit v inom meste kde je aj zaujem o prenajom.konkretne v kosiciach.nezatazilo by to rodinny rozpocet.ked sa nam podari dieta tak ho predam.prenesiem docasne tarchu na mamin byt a potom spet na spolocny byt.keby by sa nam dieta nepodarilo kedze sa uz snazime dlchsie ,nijak neohrozim jej majetok v pripade mojej smrti jej neostane hypo na krku ktoru by sama nezvladla.hypo sa da poistit v v pripade umrtia vyplati poistovna dlznu ciastku.neviem ci sa da napisat zavet aby to zdedila ona z detmi.

oslo1
6. jan 2016

@breznan26
Hypoteku ti bez poistenia nedaju. U nas je poistenie aj na terminalne ochorenie, tak nam hypoteku poistovna celu vyplati.
Co sa tyka dvojizbaku, ja som mala za slobodna, je to tak pre par bez zaujmov, s detmi tam musite byt natlaceny a mat minimalne sukromia. Ja mam ako zalubu sitie, tu budem mat svoju craft room, nikomu nezavadziam. My sme preto predali a kupili si dom.
Je to na tebe, pre co sa rozhodnes,

breznan26
autor
6. jan 2016

@oslo1 ahoj.Robis v banke?riesi sa predaj nehnutelnisti z tarchou voci banke tak ako som pisal?ak by sme sli rovno do vetsieho stacilo by nam ako doplatok 10000 eur na doplatok a 10000 na prerabku
Cize by stacilo 20000.dalo by sa to riesit aj tak ze by som zalozil mamin byt do doby kym by sme predali povodny byt a kupili vetsi a potom by sme preniesly tarchu na kupeny byt?byt ktory by sme kupili by som vlastnil ja z priatelkou.nebol by problem potom preniest tarchu na byt kde su dvaja majitelia?ale hypo by bola len na jedneho.na mna.spolocne ziadat o hypo nemozme kedze priatelka je nezamestnana.

oslo1
6. jan 2016

@breznan26 nie, nerobim v banke. Brala som si 2 x hypoteku, tak som vela o tom citala

efka_k
7. jan 2016

@breznan26 dovolím si zapojiť sa. čítala som niekoľko príspevkov a nedá mi. teda:
úplne chápem Tvoju priateľku, že nechce ani počuť o predávaní bytu. Ak spolu žijete 11 rokov (a teda asi už deti budú väčšie), možno uvažuje, že načo by byt predávala, zbytočne sa zadĺžila a zvýšili by sa jej náklady, ktoré teraz nemusí riešiť. Možno aj ona rozmýšľa tak, že čo keby ste sa rozišli - a ona by s dvomi deťmi mala len pol spoločného domu a hypotéku na krku - čo nie je moc dobrý výhľad do budúcnosti.
Vieš, na Tvojom mieste by som sa s ňou v pokoji porozprávala (!na začiatok nie o bývaní ale o spoločnej budúcnosti!). Až potom vytiahnuť spoločné bývanie. Je napríklad aj taká možnosť, prenajať byt - aby ste mali nejaké korunky z prenájmu a poobzerať sa o domčeku (na hypotéku).
(ALE v každom prípade, by som si na Tvojom mieste odkladala pokladničné bločky, faktúry ... o prípadných prerábkach vo vašom byte. Nikdy nevieš, kedy ich budeš potrebovať).
PS: prikláňam sa k názoru dievčat, čo písali - ŠETRI aby sa z Teba jedného dňa nestal bezdomovec!!!

Strana
z4