Duševne ma zabíja to, že som doma
Ahijte. Budem mat tohto roku 30 a robota sa necrta ziadna... uz mi sibe byt ken doma ,doma.moji rovesnici uz maju rodiny, alebo dobru oracu akebo su v podnajme a ja na hanbu s rodicmi. Uz ni bohuzial idu tiez na nervy a aj ja sama sebe ze endokazem si najst ompracu, osamostatnit sa a mat konecne svoje sukromie a pohodlie.som preto uz neskutocne podrazdena, unavena a uz nevkadzem.... momentalne si robim vodicak talze nemosem mat racu na plnu uvazok iba nejaky skrateny..ale uz neznasam uz nic okolo mna nemam zmysel takto uz byt...chcem vyoadnutm toho dost.zbaznim sa doma.... uplne
@dominikatomas nepisala si to priamo ale je to zretelne citit z kontextu...depresia a frustracia plna lutovania 🙂 ale ako vidim ty si fakt taky typ cloveka..tu niet pomoci 🙂
@floki1994 kazdy sme nejaky nie? Vidim ,ze ty si uplne too vo svetkom.och stastie ,ze taky clovek medzi nami je
@dominikatomas okej, nemáš žiadnu prax v 30 rokoch. To nie je chyba systému. To je len a len tvoja chyba. Ak ľudia nemajú prácu doma, odídu do väčšieho mesta. Okrem toho, teraz, do Billy, Tesca, Kauflandu môžeš isť aj bez praxe. Dokonca tam zarobíš rovnako alebo lepšie ako učitelia či sestry v nemocnici. Neverím, že v Košiciach či Prešove je problém nájsť si zamestnanie ako predavačka v reťazcoch. Veď všade tam je obrovská fluktuácia a ľudí hľadajú stále. V Bratislave v reťazcoch pracuje kopec ľudí z východu. Rovnako tak v korporátoch a na ďalších miestach pracuje kopec ľudí z celého Slovenska. Tak prečo si nehľadáš prácu úplne mimo bydliska?
@dominikatomas ja som realista a viem celit v zivote problemom 🙂 kazdy problem ma riesenie len clovek musi chciet . Pekny den prajem a viac usmevu a pozitivnej nalady v zivote..bez tej to nejde ani pri hladani prace (robila som HR viem ako taky clovek na pohovore vplyva)
@dominikatomas a možno viem kde je problém. Možno je problém v tom, že s tebou nevie nikto vydržať. Máš 30 rokov, nič nevieš, nemáš žiadnu prax. Ale hejtuješ a urážaš tu ženy, ktoré ti píšu pravdu. Ktoré majú prácu, rodinu, deti. S prepáčením hov*o vieš ponúknuť, ale pokoru nemáš žiadnu.
@dominikatomas predvcerom som isla so synom po meste, v drogerii hladali vypomoc na polovicny uvazok.
Ked sa chce, da sa najst hocico, niekde zacat musis, od niecoho sa odrazit.
Otvor si www.profesia.sk a vyfiltruj si ponuky, nejake brigady, administrativa, vypomoc v obchode,.. na to ti fakt vodicak netreba
Zeny tu zvladaju brigady, dokonca pracu na tpp a maju male deti - ty nemas ziadne zavazky, ziadne taketo povinnosti, si panou sama sebe a svojho casu, treba sa len zatat a hladat, pracu, nie vyhovorky
@melanta no po precitani tych prispevkoch musim uplne suhlasit. Po vysokej zabite roky manualnymi brigadami (aj to slabo platenymi), v praci aj v rodine konfliktna, nema zaujem o doplnenie vzdelania/jazykov/kurzov. Autorka, ty si dobre premysli, ako chces dalej v zivote pokracovat a co preto chces spravit, inak mozes rovnake prispevky pisat aj o 10 rokov.
@melanta ako sa vyjadrujes taka si, otras
@zuzuliennka1 dakujen
Ubija ta to, ze nemas pracu, ale nie si ochotna pre to nic urobit. Lebo poslat zivotopisy nestaci. Ja sa nedivim, ono je to vychovou.. vlastne, je to specialita na vychode - nadavat na vsetko, na system, na vsetkych okolo, ze ostatni sa maju lepsie a preco sa mam ja tak zle, ako sa mam, ale pohnut ritou/hlavou, by chcelo uz vela usilia, a to teda je uz velmi narocne, to nebudem v ziadnom pripade robit. Radsej budem nadavat dalej.
Tiez pochadzam z hladovej doliny, konkretne z Humenneho. A vyrastala som medzi ludmi ako ty. Nemyslim rodinu, ale proste tam na kazdom kroku stretnes cloveka, ktory len lamentuje nad tym, ze na vychode nic nie je, nie je robota, nema peniaze, ma sa zle.. kto sa ma lepsie, je zly, je chvalenkar a urcite okrada pocitivych ludi. V tych dedinach na vychode to jednoducho takto funguje. Ved sa ani necudujme, koho volia a aky maju postoj napr. k Rusku.
Obid male obchody v meste, ci nezhanaju predavacku - casto to maju napisane na dverach predajne, skus sa opytat vo vacsich nakupnych centrach, ci niekoho nepotrebuju, obehaj Lidl, Kaufland, Tesco.. zvys si kvalifikaciu - pises, ze mas VS. Aku mas VS? Preco nepracujes v odbore? Urob si nejake kurzy. Pripadne vycestuj. Preco nie si ochotna za pracou vycestovat?
Ja som pocas celej VS brigadovala v obchode, potom som si nevedela najst pracu v HE, ani MI (bola som prekvalifikovana), tak som vycestovala. Som v Cesku, dnes prijimam sama ludi do zamestnania. A poviem ti pravdu, ze keby som viedla pohovor s clovekom, ako si ty, ktory sa len lutuje a na vsetko nadava, nevezmem ta do prace, aj keby si mala uzasny zivotopis a super prax. Takito ludia su toxicki pre kolektiv, takze skus zmenit svoj postoj k zivotu. A ze ta niekto opravuje za chyby.. nechapem, preco sa cudujes. Ved ani slovo praca nedokazes napisat bez chyby. Pisomny prejav o cloveku vela vypoveda. To nemyslim v zlom, ale aby si si na to dala pozor.
10 rokov si nikde poriadne nepracovala, si mlada a nevies jazyky, nevies sa o seba samostatne postarat. Este ta aj vyhodili z prace, lebo si aj antivaxer. Tym sa prilis nechval. Lebo antivaxeri, co sa transformovali dalej na rusofilov, co ficia na konspiracii, su s prepacenim mentalne dno a nemaju co zamestnavatelovi ponuknut. Taki ludia skoro nevedia samostatne uvazovat.
Prepac, ale rozmyslam, preco by ta mal niekto zobrat do prace, ked ini ludia ponuknu ovela viac. Inteligenciu, snahu na sebe pracovat, vzdelavat sa, flexibilitu, loajalitu. Skor porozmyslaj, co by si mala na sebe zmenit.
Rozmyslam, ktory normalny zamestnavatel zoberie antivaxera a spol. do prace. Aby mu konspiracnymi teoriami rozlozil ostatnych zamestnancov a miesto prace tam riesili konflikty a debiliny? Riskuje zbytocne problemy.
Ja len žasnem na akej úrovni sú niektoré vysoké školy a ako hlboko je nastavená ich latka, potom vychádzajú takíto študenti, ktorí si síce nedokážu nájsť zamestnanie ani mimo svojho oboru (radšej budú xy rokov nezamestnananí, lebo celý svet sa proti nim spikol a bez známosti sa nedá nájsť žiadna práca) ale hlavne, že ich nemáme ,,odcudzovať". Tu platí, všetci ostatní sú vinní, len ja som lietadielko.
@dominikatomas Dominika, bola si už niekedy u psychológa? U psychiatra? Myslím, že by ti minimálne jedna návšteva prospela. Nie, nemyslím si, že si blázon a nie je to hanba. Doba je náročná, nároky na ľudí sa zvyšujú, tlak je enormný. Aj keď nepracuješ, myslím, že pod určitým tlakom si a myslím, že nevnímaš úplne správne a kriticky svoju situáciu a mnohé podnetné otázky alebo záchytné body, ktoré ti tu mnohé kočky napísali, si vzala negatívne, útočne a nič si si z nich nezobrala. Život ti uteká pomedzi prsty a ty jediné, čo máš, je odpoveď a argument na všetko. Rozumiem, že na východe je situácia ťažšia než v Bratislave, ale nie je neriešiteľná. Podľa písania (neriešim teraz tvoje preklepy) si inteligentná baba, ktorá je však zaseknutá vo svojom živote. Túto situáciu potrebuješ vyriešiť asap a sama ani s rodičmi to evidentne nezvládneš. Potrebuješ niekoho, komu sa podarí ťa nakopnúť, nájsť dôvod, prečo stagnuješ (autoškolu kvitujem, ale svojimi argumentami žiaľ stagnuješ). Potrebuješ objektívnu pomoc. Nehanbi sa ju vyhľadať, tento stratený čas ti už nikto nevráti, tak nestrácaj ďalší. Držím palce!
Neľutuješ už, že si sem napísala? Stavila by som sa, že 80-90 % žien, ktoré sem nahodia podobnú otázku, to následne obanuje., moralizujúce reči nepomáhajú.
Uff, dočítala som az sem. Úplne súhlasím s predošlým príspevkom, ty si sama stojíš v ceste, si zacyklená a nevieš sa pohnúť z miesta. Potrebuješ psychológa.
@dominikatomas Vravíš, že nie si schopná si nájsť full time prácu, a nie si princezná, takže môžeš pracovať aj ručne.. a keď ti niekto nejakú ponúkne (upratovacie služby), tak ani nezareaguješ? Tak asi ju tak zúfalo nehľadáš.
@dominikatomas prečo sa neprestahujes?
@dominikatomas po tebe sa to nedá čítať, píšeš ako tatar...popravde sa moc nedivím, že si bez práce, ak sa takto vyjadruješ aj verbálne🙄
Som z mesta,odkial aj ty. Prace je tu dost. Mne denne chodia ponuky nejake. Ja som nastupila do kauflandu. Clovek sa narobi,ale robim na 6h uvazok a vyplata 790e. Za mna fajn,hlavne ked kamoska v mensich potravinach ma vyplatu necelych 600 a ma 8h uvazok. Takze keby si fakt chcela,tak beries hocico. Ja mam 2 deti,momentalne bez auta. A zvladam to
@petulda333 odniesla som do oboch kauflandov v mestie podotykqm ich tlaciva ze mam zaujem o pracu. A nic. Osobne som tqm bola takze aby som to uviedla na pravu mieru
@dominikatomas Dievča Božie veď to sa po tebe nedá čítať, to ak takto píšeš motivačné listy, tak sa nečuduj, že sa ti nik neozve. Ty máš naozaj VŠ?
Odstahuj sa (kludne aj do zahranicia, nemas ziadne zavazky, po celej zemeguli mas nekonecno moznosti, nic ta nedrzi ostat tam, kde si) a nauc sa byt za seba zodpovedna, postarat sa sama o seba - nespoliehat sa na nikoho, len na seba, nebyt na nikom zavisla. Nic lepsie v zivote pre seba nemozes urobit 🙂
(hovori sa tomu prevziat zodpovednost za vlastny zivot)
Ja si teda autorku nezastavam, ale zase ste si prisli len kopnut baby, nic ine. Ze vam uz fakt nie je sprosto. Aj tie vase pripecene rady o psychologovi? Ste takto v poriadku vy?
Pol Slovenska zije z ruky do huby, psychologov platenych statom je na cele SK pat, aj to ta musi poslat obvodak a cakas mesiace, vsetci dobri su sukromni a uz aj ti odpálkuju, lebo maju plnky. 40€ sedenie. Tristvrtehodina.
Ta Vasa zazracna floskula “navstiv psychologa” uz zacina byt trapna. Psychologa za co? Ze pise s preklepmi? Alebo ze si nevie najst robotu? Psychiatra? Aby blokovala miesto mozno vazne choremu cloveku? A polka vas, co to pisete by ste samy potrebovali par sedeni, lebo z vasich komentarov ste hotove pacientky vy? Aby z Vas vytiahol, Co vas nonstop nuti robit sa lepsimi a kopat do ludi, co lezia na zemi? Co za priserne pocity menejcennosti mate, ze sa potrebujete neustale vyzdvihovat?
Bez ohladu na to, ci je autorka arogantna a kope okolo seba? Najprv pozametajte ten hyperbordel co mate pred dverami, potom piste cudziemu cloveku, ze je taky a onaky.
@dominikatomas tak mozes za chvilu skusit este raz,ja davam vypoved 😉 a inak sa registruj na profesiu. Mne denne chodia ponuky. Len u mna je problem,ze sme sli na dedinu a nestiham niekedy tak autobus,aby som vybrala dceru zo skolky. Hladam dalej,ale prace je tu dost. Aj tu na konci sveta,ci ako si to pisala
@dominikatomas Ahoj nič si nerob zo znevažujúcich a povýšeneckých rečí, dnes každého len k psychiatrovi by posielali, o čom to svedčí, asi sami ho potrebujú, ja mám školu v Nitre SPU ako ty a tiež nerobím v tom obore a nevadí mi to vôbec.
@drahomirrra presne
@drahomirrra nie som aroganyna ,ale vidim sama ,ze potrebuju psychologa. Ony maju asi prachacov ked si tak kopu veselo ,na vsetko maju odbornicky na vztahyz rodinu, robotu . Nelutujem napisanie prispevky ale hyeny ,ktore tu su . Mne je trapne ale za vas . Patdon, nemyskim teba ale tie co si tu dokazuju

@dominikatomas tak o to lepšie, práce je určite dosť, len si zo začiatku netreba extra vyberať, treba proste začať..