icon

Ex/manžel rozmaznáva deti

14. máj 2022

Otazka na rozvedene/pred rozvodom - ako znasate to ked si manzel berie deti (8 a 5 rokov) vyslovene len za zabavou a navyse s milenkou? Jasne ze deti sa tesia na “pani” lebo ich obidvaja pekne rozmaznavaju, ziadne povinnosti, domace ulohy alebo dokonca ani cisit zuby netreba. Otec sa s detmi stretava len ked to jemu vyhovuje na vikend, takze ich napr nevidi aj 2 tyzdne ked boli chore. Inak zabezpecuje len rozvoz jedneho dietata a druhe v bezny tyzden ani nevidi. Zo spolocnej domacnosti vpodsttae odisiel ale obcas prespi, nikdy nepovie dopredu kedy ale to tiez len pride v noci a rano odide, medzitym zvykne este vyjest jedlo z chladnicky, zaspinit kupelnu alebo spravit niekde nejaky bordel …. Okolo deti, domacnosti, domu neriesi nic a posledny mesiac zacal “strajkovat” aj financne. Deti sa samozrejme na otca tesia, aj na zabavu a darceky, milenku sa zda ze si oblubili. Manzelka pada na hubu, zabezpecuje rozvoz na kruzky, dom, zahradu, pracu na plny uvazok kde cez obednajsiu prestavku riesi nakupy potravin lebo inak sa do obchodu nedostane, navstevy lekarov, ucenie so skolopovinnym dietatom ktore ma navyse poruchu ucenia takze viekend bez ucenia s otcom su 2 kroky spat vydretej prace matky … obe deti maju cvicit logopediu co otec samozrejme tiez nerobi.
Starsie dieta aj zacina chapat ze toto nie je celkom ok ale hrackam a zabave neodola a prirodzene sa tesi a mladsiemu tazko nieco vysvetlovat. Matka je vycerpana ako fyzicky tak aj psychicky, s detmi jej nema kto pomoct, ani na 1-2 hodiny tyzdenne postrazit a hlavne nevie ako s detmi komunikovat o to ze ona je ta “zla” ktora ich ale vychovava a zabezpecuje veci potrebne na zivot a otec nezodpovedny sebec co si iba uziva svoj novy zivot

autor
14. máj 2022

@reanda to nie je len priprava na pondelok do skoly - starsie dieta ma poruchu ucenia a tam jeden vynechany den je 2 kroky spat ktore dobieha s nim zase len matka. Toto nie je vymysel matky ale ma to od poradkyne zo skoly, triednej a asistenky ktoru dieta ma. Presne vidia a vedia kedy doma nepracovali …. A deti dosli x krat chore, spalene od slnka (lebo ani klobuk ani krem) …

autor
14. máj 2022

@marseillefan ty si to presne vystihol 👍 otazka je co s tym ma matka robit? Nasledky bude zase riesit ona a este sa aj obava ze casom budu deti viac inklinovat k otcovi ktory ale ich bezny zivot nezvlada a ani nechce …

kitycat
14. máj 2022

Uprimne, ked s nimi nrma domace ulohy a bere ich na vikend tak pojdu do zoo, na zmrzku a nebudu doma pomahat s upratovanim.. Jasne ze tebe domacnost ostala, aj on upratuje, ale inde

elizabet173
14. máj 2022

možno by pomohlo na súde uviezť, že dieťa sa musí pripraviť v nedeľu do školy, s matkou má vytvorený systém a nakoľko sa otec s ním neučí, treba aby mal deti do maximálne 15,00-16,00

autor
14. máj 2022

@kitycat opakujem - nejde o mna
Akoze nema domace ulohy? Aj ked dieta nema domace ulohy tak s nim treba precvicovat (porucha ucenia) a obe deti cvicia logopediu ktoru pan otec nezvladal (este ked byval doma) pol roka to riesil iba on a nikam sa deti neposunuli lebo to nerobil spravne a pravidelne.

A kde upratuje? Prespava u milenky na byte a neupratoval nikdy takze pochybujeme ze zrovna teraz bude u nej… doma nechal s prepacenim a doslova obsraty zachod a manzelke povedal ze vsak take upratuje aj po detaoch tak co jej to vadi …

bosorka2302
14. máj 2022

Nemozes chciet od paru ktory sa rozvadza aby fungovali ukazkovo ako rodicia ked to doteraz nezvladali. Len niektore veci netreba tak prezivat a tam kde otec nezvlada logipediu tak je to na matke ak jej na dietati zalezi. Ci co chces za radu? Dokaz ze otec je zly? Ved to vidis aj sama. Treba byt rad ze zaujem o deti ma aj ked je to take na jeho sposob. A ci zije s milenkou, ci dinosaurom ti moze byt jedno

autor
14. máj 2022

@elizabet173 sud je v nedohladne, on sa tvari anhovori ze to riesi ale evidentne nedal este ani ziadost o rozvod …

autor
14. máj 2022

@bosorka2302 ako pisem v uvode - matka nevie ako s detmi komunikovat o to ze ona je ta “zla” ktora ich ale vychovava a zabezpecuje veci potrebne na zivot a otec nezodpovedny sebec co si iba uziva svoj novy zivot

Takisto sa obava ako to bude neskor, ci deti pochopia a uvidia ze su rozmaznavane u nezodpovedneho otca alebo sa im takyto zivot zapaci a u matky budu “strajkovat”… niekdy ma uz chut s tym vsetkym skoncit, strcit mu deti nech sa stara on, nech pada na hubu ako ona teraz a bude ona ta ktora si ich bude hyckat a z deti vyrastie bohvieco…. Jej materinsky pud jej to ale stale brani spravit …

bosorka2302
14. máj 2022

No ak matka si nevie priznat svoj podiel viny a zapracovat na sebe, prip vyhladat odbornu pomoc ty s tym nepohnes. Akeho otca detom vybrala takeho maju.zial krute, ale ako rodinny pribuzny ty s tym naozaj moc nepohnes

sense
14. máj 2022

Áno dostala možnosť byť u otca. Deti nie sú hlúpe a veľmi dobre vedia ku komu si môžu co a koľko dovoliť. Ale ona aj doteraz aj keď je uu otca a je termín v škole alebo u lekára chce aby som šla s nou ja....
Proste otca na rada, aj mna na rada aj keď vie ze u mňa sú hlavne povinnosti a potom radosti a u neho naopak

janickacrazy
14. máj 2022

toto je klasika po rozvode a ty s tým asi veľa neurobíš, ale deti naozaj nie sú hlúpe, časom im to docvakne, neboj sa, tomu staršiemu čoskoro, mladšiemu možno o pár rokov

vroni
14. máj 2022

Vieš čo? Mne je z tvojho popisu ta matka šialene nesympaticka. Všetko je príšerná tragédia, dieťa sa jeden deň necvici ako opica, tragédia, vypadne na deň logopédia, tragédia, otec ho dovezie o dve hodiny neskôr, tragédia... Byt chlapom a je to moja žena, určite mám milenku tiež. On nepodal o rozvod? No príšerne. Tak podám ja a hotovo. Nebudeš sa s deťmi učiť? Ok, pôjdu s tebou až po učení. Proste sa zariadim tak, aby mi otec storočia nenarušoval plány. Alebo jeho rušenie aspon zminimalizujem. A teda učiť sa s dieťaťom každý deň aj cez prázdniny, lebo nezvládne ďalšiu triedu (8-rocny????) je uchylnost a nie podpora dieťaťa. Dieťa, potrebuje aj voľno a oddych, nie len drezírovať ako pes na cvicisku.

sense
14. máj 2022

A prečo ma dat on žiadosť o rozvod, ved nech dá ona keď jej to nevyhovuje. Osobne si začínam myslieť ze sa to týka teba a nie niekoho známeho na to vieš príliš veľa detailov. Ale ci si to už ty alebo nie, tak ta matka by mala prestať riešiť co ešte manžel robí alebo nerobí a ako robi. Ale ak si nevie poradiť môže skúsiť ísť za psychológom alebo nejakým terapeutom aby danú situáciu vedela zvládať, lebo ju zjavne nezvlada

autor
14. máj 2022

@vroni to ucenie aj cez prazdniny odporucaju v skole - triedna aj asistentka ktoru dieta ma. Logopedia tak isto - otec to robil ako doslo a vysledok ziaden, matka to rohi poctivo a pravideĺne tak ako jej to bolo povedane logopedickou a uz su orve vysledky …. A asi necitas s porozumenim ale matka detom zabezpecuje aj program a zabavu ale isto uznas ze deti potrebuju aj nejake hranice, rezim a pravidla

autor
14. máj 2022

@sense ona uz riesi pravnicku a koli dalsim veciam je lepsie ak ziadost poda on a nie ona. Kludne ak mas pravnicke vzdelanie a skusenosti s rozvodom a delenim majetku ti mozem dat detailne info do ip. Mometalne ma zaujima ako to maju ine co zazili alebo zazivaju rozmaznavanie od otca deti, ako to beru deti a ako to s nimi komunikovat ….

78787878
14. máj 2022

Poznam rovnaky pripad. Davno rozvedeni, ale funguju uplne rovnako, exmanzel si robi co chce, uplne jedno co je dane sudom alebo nie. Akurat ze on je ten, co ma extremne vela penazi a ona sa musi prisposobit, pokial ona chce, aby financoval ju aj deti. Tazko sa to meni, kedze dlhe boli roky zvyknuti na nadstandard, ktory ona pracou neutiahne. To bude asi aj problem rodiny z tejto diskusie.

janette2021
14. máj 2022

Tiež som v rozvodovom konani a muž si kupuje deti slubmi o dovolenke, výletmi a zábavou.

Po prvé, matka by si mala uvedomit, že táto situácia je pre ňu aj deti lepšia, ako keď sa nespolahlivy a sebecky otec jej detí snaží dostať deti do starostlivosti aj za cenu poskodenia ich psychického vývinu. Co by som ja dala za to, keby ten môj súhlasil byť len víkendovým otcom. Alebo keby si našiel milenku a mňa nechal.

Po druhe, to ona by si mala nájsť právnika a podať žiadosť o rozvod. Ma predsa poriadny dôvod. To bude trvat, ale dovtedy podať neodkladné opatrenie na určenie výživného a styku deti s otcom- vybavia aj do 30 dní. Môže žiadať koľko času s otcom uzná za vhodné- napr. sobota 10:00-nedela 15:00, aby bol čas na učenie. Nie je akceptovateľné, že dospelý muž - otec detí nedodržiava dohody. Nariadenie súdu snáď bude rešpektovať.

A po tretie - asi vašu známu treba povzbudiť nech sa nestresuje zbytočnosťami a vecami, ktoré nevie ovplyvniť. Treba prestať žiarliť na milenku a venovať sa sebe. Otec bude deti rozmaznávať. No ja verím tomu, že vzťah deti k matke to nemusí pokaziť, ten si buduje matka s deťmi nezávisle od neho. Deti sa vždy budú tesit na darčeky a zábavu. Ale pokiaľ im matka dáva lásku, bezpečie, oporu, istotu, a majú medzi sebou dôveru, bude to dobre. Hlavne kľud, mala by zrelaxovať kým sú deti u otca, pretože deti potrebujú vyrovnanú mamu, nie vystresovanu.

janickacrazy
14. máj 2022

Podľa mňa to učenie cez prázdniny nie je ok. Určite nie každý deň. Prázdniny sú na oddych, minimálne 2-3 týždne má mať dieťa úplný oddych od školy, aj keď ma nejaké problémy. Pokiaľ nezvláda druhú triedu ani s asistentom, tak možno jednoducho na to nemá. Ale učenie cez prázdniny to nespraví.

vilma7
14. máj 2022

Nevieš až nejako moc detailov na to, že sa to netýka teba?
A ako sorry, matka si nemá kedy oddýchnuť? Ja som ani jeden jediný deň nebola bez dieťaťa a ty píšeš, že otec si ich berie. Tak oddychuj vtedy keď sú predsa s otcom a milenkou. A domov by som ho nepúšťala... buď sa treba rozísť normálne a nie tak ledabolo

janette2021
14. máj 2022

Ženy, prečo riešite, či to píše o sebe? Zmení to niečo na situácii? Môže to byť jej matka napríklad, aj moja mama a najlepšia kamoška vedia takéto detaily o mne.

autor
14. máj 2022

@78787878 nie tak celkom, posledny mesiac jej sice poslal o cca 1/3 menej ako zvycajne ale zena pracuje, ma celkom slusny plat a manzel okrem hypo neplati nic. Zena financuje komplet ucty, poistky, benzin (aj 2-3 nadrze mesacne) skolku/skolu poplatly, potraviny, oblecenie pre deti atd …. Nechodi na ziadne koznetiky/kadernicky, na seba vpodstate nemina nic. Nie je to ziadna zlatokopka, pocas materskej si spravila vs a maka na sebe. Len pre predstavu manzelovi ostava skoro 1500€ na seba a svoje potreby takze ak sa rozhodne ze bude s detmi tak im vie spravit naozaj pekny (drahy) vikend ….

vroni
14. máj 2022

Mam dieťa s NKS a vyzerá, že druhé s poruchou pozornosti. Takže zo mňa hovorí dvanásť rokov praktických skúseností. Ani učiteľka a ani asistentka nie sú odborníčky, aby dávali matke takéto rady. Áno, s dieťaťom treba pracovať pravidelne. Pravidelne nie je denno denne a už vôbec nie denno denne cez prázdniny. Ak mi učiteľka bude tvrdiť, že dieťa nezvládne druhu? tretiu? triedu, tak to dieťa nutne potrebuje inú školu alebo inú učiteľku. A je úplne, ale ze uplne fuk, kto poda žiadosť o rozvod. To sú také legendy varené z vody, že to bude lepšie vyzerať na súde a bla, bla, bla. Blbosť. Zakusnut sa ako buldog do nejakej predstavy väčšinou k úspechu a šťastiu nevedie. Treba sa situácii prispôsobiť a podla toho si zariadiť život.

autor
14. máj 2022

@janickacrazy Prosim ta mas pedagogicke vzdelanie? matka sa v tomto radi s odbornikmi - ucitelka a asistenka v skole + logoped, to nie je jej vymysel

janette2021
14. máj 2022

Má ona vážny dôvod, prečo čaká ze poda žiadosť o rozvod on? Podla mna je lepšie pre mňa podať žiadosť, pretože vtedy ja navrhujem výživné aj styk s otcom, aj to odôvodňujem. Súd potom schvaľuje môj návrh.
Ale hneď môže podat to neodkladné, alebo predbežné opatrenie, schvália skôr, dôvod uveďte jeho nespolahlivost, nepravidelnost návštev, nedodržanie dohôd. A hlavne vyčísliť náklady na deti, ich bývanie, skoly, kruzky, oblečenie, sú na to tabuľky.

autor
14. máj 2022

@vilma7 berie si ich napr 1x za 3 tyzdne na 3 hodiny do aquaparku, potom dlho nic a potom napr cely vikend, potom povie ze pride a nepride vobec alebo meska, povie ze donesie deti v urcitu hodinu meska …

autor
14. máj 2022

@vroni a na koho sa ma tteda obratit ked nie ucitelka a asistentka?

autor
14. máj 2022

@janette2021 ano ma dovod, riesi to s pravnickou

nurielka
Autor odpoveď zmazal
autor
14. máj 2022

@nurielka podala o rozvod - kde to pisem ?
A dom je stale aj jeho takze len tak ho nevpustit dnu nemoze a posledne na co teraz mysli je dalsi chlap …

janette2021
14. máj 2022

A k tej komunikácii s deťmi... Ja som mojim trom (8, 5, a 3 roky) povedala, že ich otec je dobrý v hraní sa s nimi, zábave, a ma viac peňazí na hlúposti. Ale je nespolahlivy, mešká, odsúva povinnosti až po zábave. Obaja starší to vidia na konkrétnych situáciách. Je to fakt, aj keď už to niekedy hraničí s obviňovanim.
Tiež som im povedala, že ja musím šetriť, keďže mi nedáva žiadne peniaze a mam len rodičak, chápu, že im nemôžem kúpiť co chcú. Nemajú ma preto menej radi ako jeho.
Podľa mňa deti pochopia, keď im vysvetlíme fakty. Zle reagujú ale na to, keď nadávame a obviňujeme ich otca, pretože ho majú tiež radi.