icon

Ex prepísal všetky majetky

1. aug 2023

Dobry vecer,

s mojim ex mam 22 rocnu dceru, otca nevidela 13 rokov, pretoze sa s nim nechcela stretavat. Dnes som sa nahodou dozvedela a potom si to overila v katastri, ze cely majetok prepisal na svoju novu zenu. Vsetko - pozemky co zdedil, dom po rodicoch co zdedil, 2 byty ktore si kupil. Proste vsetko. Dcere po skonceni skoly nedal ani cent. Da sa proti tomu nejako branit? Zdedi niekedy aspon nieco? Je to vobec mozne, ked ma vlastne biologicke dieta?

anna_2
2. aug 2023

ahojte, 5 stran a este nikto nespomenul dalsi mozny dovod (aj ked menej pravdepodobny). Mozno potreboval ako zivnostnik robit na nejakej rizikovej zakazke, kde boli velke materialove naklady, a hrozilo neuhradenie velkej faktury od zakaznika, vid nedavno pri vystavne dialnice. Dalsi dovod mohol byt ze tie nehnutelnosti splacaju (nejakou formou) s novou zenou. Kolko mu na splatky prispela uz dospela dcera? Dalej, chlap moze mat aj nieco po 40-ke a este 45 rokov zivota pred sebou. Tie nehnutelnosti uz nemusia existovat dovtedy, alebo budu vyzadovat obrovske rekonstrukcie. Opat ich bude platit dcera?
To uz teraz riesi autorka, co bude dedit jej 60-70 rocna dcera, ktora bude v case umrtia otca uz na dochodku? A autorka mozno 2m pod zemou?
Nemozem sa zdrzat pocitu, ze autorka je v tomto pripade ta amoralna.

irusa
2. aug 2023

@anna_2 ja som spomenula...no mal darovať podľa nich vo finančných problémoch aj dcére..to je tá 5 strana

vanilkovazmrzka
2. aug 2023

A preco tvrdis, ze vsetko daroval cudzej zene? Ved asi je to jeho nova manzelka/partnerka. Aj ty si sa vo vztahu k nemu vnimala ako cudzia zena?

vikiki29
2. aug 2023

Nuž je to jeho rozhodnutie, asi mal svoj dovod keď to takto urobil. A ja sa mu popravde ani nečudujem. Ty ho roky ťaháš po súdoch kvoli výživnému, dcéra nemá záujem žiaden, snaha o budovanie nejakeho vzťahu medzi nimi očividne nebola ani z tvojej strany… a mimochodom tá cudzia žena na ktorú svoje majetky prepísal nie je tak úplne cudzia. Je to jeho manželka, ktorá s ním žije, podporuje ho, zdieľa s ním starosti a radosti v živote - toto je rodina ktorá aj plní funkciu rodiny a nie takéto ťahanice a nezáujem od vás. Dobre urobil.

nana8989
2. aug 2023

Ta jeho žena je väčšia rodina ako dcéra ktorá ho 13 rokov nechcela vidieť. Nehnevaj sa, ale je to tak. 13 rokov ste ho nepotrebovali a teraz idete riešiť majetky keď raz zomrie? Fuj.. Ja mam tiež muža, 2 deti, ale ak by to medzi nami skončilo a deti a ani ja by sme sa s ním nekontaktovali tak by ma ani nenapadlo riešiť nárok na jeho majetok..

0kristina0
2. aug 2023

@vikiki29 🤦‍♀️ pan otec nie je rodic? On je iba sploditel?

anna_2
2. aug 2023

alebo co keby miesto lustrovania katastra a predcasneho tesenia sa z dedictva radsej dcera zdvihla telefon a zavolala otcovi? Stretnut sa, pokusit sa spravit hrubu ciaru za minulostou a pokusit sa zacat znovu komunikovat? Na kavu sadnut, na veceru, ... Mozno by sa aj dozvedela dovod, preco to spravil.

zuza265
2. aug 2023

@0kristina0 vzdy davas iba jednu stranu. Ako vies, ze sa ako otec nesnazil a po rokoch snahy to nevzdal. Autorka tu nic k tomu nepise. Jednou vetou sa obhaji: co som mala robit?
Mohlo to byt tak ako pises, ale nemuselo. My to nevieme nikto, ale super, ze automaticky je ten chlap hrozne hovado, ze majetok previedol na manzelku. A to nevieme ci neexistuju napr peniaze na ucte alebo majetok o ktorom nevedia, kt este stale moze zdedit jeho dcera. Sranda tieto sudy len ze je ten chlap zly zly zly…

zuza265
2. aug 2023

@anna_2 a hlavne by si mozno k sebe nasli cestu♥️ a nie len kalkulovat

anna_2
2. aug 2023

@irusa nemusel uz byt v problemoch. Ale ako zivnostnik ruci celym majetkom. Mozno len pre istotu prepisal vopred.

vikiki29
2. aug 2023

@0kristina0 a ako otec nemá práva, iba finančné povinnosti? Tu mamička mala popracovať na vzťahu medzi otcom a dcérou a 9 ročnému dietatu vysvetliť, že otec je rodič takisto ako ona. A nie jednoducho konštatovať, že dcera nechcela…. čo som ju mala za vlasy odtiahnuť… Jej to takto očividne vyhovovalo, ona bola za tu starostlivú a dobrú a chlap za tú sviňu, ktorého vlastné dieťa nechce. Ja neviem čo vlastne za to čakala. Až mi je smiešne že vôbec rozmýšľa nad tým prečo to spravil. Nech sa radšej uvedomí a prizná si že nie on ale ona pripravila dcéru o majetok.

irusa
2. aug 2023

@anna_2 ale to ty nevieš, len si myslíš. Ako osobne fakt neviem čo od neho čakáš ??? Predpokladám, že na dieťa platí, tak ako mu bolo určené... a ke´d vyhodí niečo navyše je to jeho dobrá vôľa...a keď vytvára majetok, tak predpokladám, že s terajšou manželkou...tebe by sa páčilo, ak by si bola v pozícií jeho manželky, že má prispievať aj na tvoje dieťa ??? Rozprávala si sa s ním na túto tému, či ho len osieraš a lustruješ na internete....

sandrasstini
2. aug 2023

@zuzki1 ja poznam dve take rodiny. Dali im na start ale nic navyse, dochodci cestujua uzivaju zivot z pozemkov co predali

vevapeto
2. aug 2023

Urobil to naschval, možno ho dotlačila nová žena, nech urobí poriadky s majetkom, aby raz nemusela vyplácať tvoju dcéru po jeho smrti. Keďže dcéra odmietala stretávanie sa dlhých 13 rokov, to je podľa mna vážny dôvod na to, aby to urobil a ja na jeho mieste by som spravila to isté.

evulienkaslx
2. aug 2023

Bohuzial sa to stava, je to legalne, poznam aj v mojej rodine , aj kolegyna, aby "vytrestali" svoje deti, ktore sa s otcami nechcu stykat, vsetko poprepisovali na svoje nove partnerky. Potom akoze vyplakavali, ze mozu byt z nich bezdomovci...

lubkavargova1
2. aug 2023

Tomuto sa vravi "ked zmrzlina lizne nazad"...

zuza265
2. aug 2023

Este k tomuto by som sa rada vyjadrila - este si dal aj sudom zrusit vyzivne - sud zrusi vyzivovaciu povinnost len odovodnene a to napr ked dieta ukonci studium. Nejde o vek ale o situaciu kedy sa dieta dokaze o seba starat same. A jediny kto moze zrusit vyzivne je sud. Ked skonci skolu nie je mozne len tak prestat platit. Musi to zrusit sud.. 🙂
Prepodkladam, ze ak ma tvoja dcera pracu a prijem - neplatis jej jedlo, byvanie, telefon, hygienu… 🫠 ale zabezpecuje si to sama ako kazdy dospely clovek

erikavesela
2. aug 2023

@kaajuiaatko je mi to luto...velmi sa to podoba na situaciu u nas...neskor po otcovej smrti sa byt, v kt.sme byvali ako male prepisal na mna a moju sestru...kluce od bytu som dostala asi 2 roky od prepisu, hoci som sa ich domahala, nikdy nebol cas mi ich dat...cca 10 dni pred jeho predajom som kluce dostala (tu uz som bola dedickou)...byt bol uplne prazdny...tolko k 'moralnym' sestram

lucky_k
2. aug 2023

Je to jeho majetok a spravil si s nim ako uznal za spravne, dceru si do stretavania nutit nechcela ale ex uz chces donutit jej darovat majetok....na nic narok dcera nema, pokial si to otec nepraje...co s tym ma notar?

dididudu
2. aug 2023

Prečo by to nemalo byť právne možné?? Veď sú to jeho veci a je to na ňom komu to daruje, na koho napíše svoj majetok... teba do toho nič

janagem
2. aug 2023

Ja mám otázku. Ak by teraz ex požiadal tvoju dcéru o vyživovaciu povinnosť aká by bola odpoveď? Predpokladám, že "13 rokov sa nevideli, prečo by mala" a to jej aj normálne platil výživné aj keď ho tvoje dieťa odmietalo. Takže naozaj nemáš prečo pľuť jed. Ex sa zariadil ako uznal za vhodne. Ak vám tie majetky nemal pred rozvodom a nenechala si mu ich s tým že ich bude mať dcéra, nemáš najmenší nárok sa rozuclovat.

sense
2. aug 2023

@0kristina0 ne prepísal na dcéru lebo nechcel aby z toho profitovala ex, ktorá žiadno nedopomohla k tomu aby bol kontakt s dcérou zachovaný... Ale samozrejme na vine je vždy muz

kaajuiaatko
2. aug 2023

@erikavesela môj otec mal ešte jeden byt, maličkú garsónku 21 m2 kde sa po predaji rodičovského bytu presťahovali spolu s mamou. Otec zomrel a mama išla na hospitalizáciu, z ktorej sa už domov nevrátila. Moja sestra mala kľúče a tiež mi ich nedala až pokiaľ nebolo platné dedičské konanie po otcovi. Ešte si vyčíslila polovicu nákladov čo uhrádzala a preplatky si chcela nechať. Otec mal exekúciu takže sme museli predať byt rýchlejšie ako sme pôvodne plánovali a pri vypratávaní bytu na mňa môjho muža vykrikoval sestrin muž, že sme len na peniaze. Pritom oni sami nepomohli takmer nič, dodávku, zberný dvor, vynášanie vecí z bytu som riešila s mužom, pomáhala nám realitná maklérka s jej chlapom. V mrazáku nechali mäso od marca (kľúče mi dala až v decembri) a byt sa vypratával koncom decembra. Aj toto bola nakoniec moja chyba a hádaj kto to musel ísť vyhodiť. Nedávno mi napísala správu aká som chamtivá a čo neurobím pre pár € - išlo o cca 30 €. A to sa pomýlila pani z bytového a poslala jej omylom preplatok, ktorý ani nevznikol. No proste čo sa týka peňazí, je zrejmé, kto je na peniaze u nás. Veľa ľudí ma presviedčalo nech dám započítať do dedičstva aj ten byt čo dostala ale ja som naozaj rada, že je to uzatvorené a ja sa s ňou nemusím vôbec vidieť. Otec mal odložené peniaze na pohreb a ešte z tých si polovicu odomňa vypýtala. Je to proste charakter. Ale ja stále verím, že jej to nejaká vyššia moc vracia v podobe zdravotných a rodinných problémov.

majlo1234
2. aug 2023

Autorka, uz je tu sest stran. Ja ti poviem len, ako (v buducnosti mozno😃) nova manzelka takeho muza. Moj manzel sa uz roky(od rozvodu) snazi stretavat so svojimi detmi. Styk ma urceny sudom, ale z tie roky starsieho syna nemal ani raz. Veaj nechce. Muz sa mu snazil aspon volat, tahal ho von, chcel sa s nim rozpravat sam(podozrieva ex, ze ho huckala proti nemu). Syn ma teraz skoro 15, uz by ho mozno ani nespoznal. A je to sice vina oboch rodicov a dosledok rozhovoru, ale pytam sa, aky ma syn moralny narok na majetky, ktore jeho otec nadobudol so mnou. Preto budem v buducnosti urcite proti, aby dedil “moje” majetky. A moj muz teda nie je ziadny psychopat a syn nema objektivny dovod, aby sa s nim nestretaval

autor
2. aug 2023

Takto. My sme sa rozisli, ked mala dcera tri. Spolu sme zili len 3 roky a to bol otec stale prec - vraj v praci, mala vtedy k nemu vztah nemala. Potom pochopitelne, ked po nu prisiel mala k nemu chcela len v mojej pritomnosti. On ju chcel vziat samotnu, lebo mna nenavidel. A to dcera plakala, tak nesla. Postupne jej zacal miznut zo zivota.

luccija
2. aug 2023

Už to je jedno ako to bolo...rozhodol sa naložiť s majetkom ako uznal za vhodné.Je to jeho právo či dobre spáva je druhá vec Nevieš prečo to spravil a vôbec načo TI to niekto vesal na nos?

maratonka
2. aug 2023

Už dávno nie ste súčasťou jeho života. Má novú rodinu a zrejme je šťastný, inak by neprepísal svoje nehnuteľnosti na svoju manželku. Neboli to Tvoje nehnuteľnosti, tak ako píše @luccija. To, čo nadobudol, tak asi aj so svojou terajšou manželkou, možno za tých 19 rokov, čo ste od seba. Dala by si Ty nehnuteľnosť niekomu, koho nenávidíš? Písala si, že Ťa nenávidí. A asi aj Ty jeho. Neviem, aký má k tomu postoj Tvoja dcéra, o nej nepíšeš. Ale môže byť postoj aký chce, so svojim majetkom si on môže robiť čo len chce. Nechaj ho žiť svoj život, tak ako zmizol z Vášho života, už ho nerieš. Podľa toho Tvoja dcéra nezdedí nič. (takýchto dcér a synov je na Slovensku naozaj veľa)

sasa1310
2. aug 2023

tvoja dcéra zdedí po ňom taký majetok, aký bude mať jej otec v čase smrti. Spomínaný majetok už má iného majiteľa, takže nebude predmetom dedičského konania po jej otcovi. Jedine, že by mu manželka zomrela skôr ako on a on by to zdedil naspäť

matullienka
2. aug 2023

@0kristina0 ty vieš prečo to prepísal? Ty si tam bola keď tak veríš autorke, že napísala celú pravdu? Čo ak on dcéru kontaktoval, že by chcel obnoviť kontakt a ona ho poslala skrz matku do prdele?

0kristina0
3. aug 2023

@matullienka a co ak nie? My pravdu nevieme, to vie iba autorka a ja vychadzam z toho co pisala.