Ex s celou svou rodinou u nás doma
Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!
@dskjhfdlkdjhl mno, taky z toho mám trochu takový pocit.. Na druhou stranu - na všechny ostatní rodinné sešlosti zvaná jsem.. Mohu se zúčastnit i te dnešní zahradní slávy ale s tím, že tam bude exka s její familií co si bude společně s partnerovými rodiči hrát na happy family
@bruttina stale tomu nerozumies
jeho exka sa nehra na rodinu oni nou su stale je to otec jej syna a oni su stari rodicia
skor je otazka preco ta tam nechce tvoj partner
@bruttina stale tomu nerozumies
jeho exka sa nehra na rodinu oni nou su stale je to otec jej syna a oni su stari rodicia
skor je otazka preco ta tam nechce tvoj partner
@mamina7070 Imho rodina nejsou když jsou 6 let od sebe. Jsou to dva expartneri co spolu mají dítě které je navždy spoutalo. Rozvedeni s dětmi už take nejsou rodinou ale rodici samoziviteli.
@mamina7070 Imho rodina nejsou když jsou 6 let od sebe. Jsou to dva expartneri co spolu mají dítě které je navždy spoutalo. Rozvedeni s dětmi už take nejsou rodinou ale rodici samoziviteli.
@bruttina rodicovsky vztah nezanika rozchodom (ani u rodicov ani u starych rodicov)
ty predpokladam deti nemas ? neplanovali ste ich? ako sa partner stavia k tomu zeby ste mali dieta
@bruttina si dôvodom partnerovjo rozvodu? Alebka ste sa spoznali skôr? Každopádne maj svoju hrdosť a netrep sa tak kde ta nechcú ...
@lala123 Nene, poznali jsem se rok po jejich rozchodu.. Hrdost mám, do kostela ani na oběd se nevnucuji. Ovsem vyklízet vlastní domací půdu pac netaktní prarodiče si vymysleli slavnost na niz pozvali “persone non grate” se mi moc nechce..
@bruttina rodicovsky vztah nezanika rozchodom (ani u rodicov ani u starych rodicov)
ty predpokladam deti nemas ? neplanovali ste ich? ako sa partner stavia k tomu zeby ste mali dieta
@mamina7070 Však nikdo nerozporoval, že jsou oba rodiče! Rozporovala jsem, že po rozchodu uz nejsou rodina! Tu si rozbili rozchodem.
@lala123 Nene, poznali jsem se rok po jejich rozchodu.. Hrdost mám, do kostela ani na oběd se nevnucuji. Ovsem vyklízet vlastní domací půdu pac netaktní prarodiče si vymysleli slavnost na niz pozvali “persone non grate” se mi moc nechce..
@bruttina po tvojom poslednom prispevku je uplne jasne preco ta nepozvali na obrad a do restauracie, hadam si to ten chlap uvedomi a posle ta kade lahsie
ten prispevok o 9:58
@bruttina Ty stále nerozumieš, že tam nemáš žiadnu domácu pôdu, domov? Jediná nežiaduca si tam ty. Nepatríš do rodiny. Si milenka / frajerka bývajúca v cudzom dome. To je celé. Tvoj frajer ťa tam nechce, jeho rodičia si to tiež neprajú. Je to ich dom, môže ťa požiadať, aby si dom opustila.
@bruttina prepac ale ,,vlastní pudá´´ by to bola ak by si bola manzelka alebo zqpisana na LV. Prehodnot svoj vzťah s partnerom ...lebo nehnevaj sa ...vôbec nemám pocit, že sa k tebe chova ako ku žene s ktorou plánuje budúcnosť....buď keď je to neho dom mal zabezpečiť oslavu inde a bez teba aby si sa necitila presne ako sa cítiš alebo trvat na tom, že tam jednoducho budeš a hotovo. Asi vy si mala pochopiť , že dieťa a rodičia sú v jeho zivote viac ako ty....
Jedna možnosť horšia ako druhá, ja by som asi bola doma, zablahoželala chlapcovi k veľkému dnu, neviem či do kostola ideš, či nie....a už podľa situácie aká by bola atmosféra, buď ostala alebo odišla niekam preč, alebo si teda urobila vlastný program keby sa cítim navyše.....držím palce
Jedna možnosť horšia ako druhá, ja by som asi bola doma, zablahoželala chlapcovi k veľkému dnu, neviem či do kostola ideš, či nie....a už podľa situácie aká by bola atmosféra, buď ostala alebo odišla niekam preč, alebo si teda urobila vlastný program keby sa cítim navyše.....držím palce
@drahusa333 Dekuju 💛
Autorke nakladate ako keby bola 5 rokov len nejaká okoloiduca. 5 rokov sa venuje a stará aj o jeho syna, to je v poriadku, tak to ma byť. Ak chce byť slušne pozvaná na oslavu, tam si už nemá čo nárokovať?
Mňa by veľmi mrzelo keby sa moj partner takto zachová, že ma s kľudom pošle preč bez riadneho dôvodu. Veľa žien je len vo vzťahu s mužmi a co? To sa k nim treba správať menejcenne? Ona im predsa manželstvo nerozbila, tak ani nechápem tu nevraživosť ex voči nej.
Rozmýšľam prečo aj jeho rodicia súhlasia s tým, že budeš úplne bokom, ved ja si nemyslím ze oslava sa nebude točiť okolo teba ale predsa syna...
@watermelon dum patří partnerovi, nikoliv jeho rodičům
@bruttina
Pre mňa by to bol dôvod na rozchod. Nešla by som na oslavu na ktorú nie som pozvaná. Okrem toho Ti to jasné partner povedal, že si Ťa tam neželá. Nezijes s ním 3mesiace.. ale 5rokov.
Ja by som isla na ten výlet - jednosmerným lístkom
Autorke nakladate ako keby bola 5 rokov len nejaká okoloiduca. 5 rokov sa venuje a stará aj o jeho syna, to je v poriadku, tak to ma byť. Ak chce byť slušne pozvaná na oslavu, tam si už nemá čo nárokovať?
Mňa by veľmi mrzelo keby sa moj partner takto zachová, že ma s kľudom pošle preč bez riadneho dôvodu. Veľa žien je len vo vzťahu s mužmi a co? To sa k nim treba správať menejcenne? Ona im predsa manželstvo nerozbila, tak ani nechápem tu nevraživosť ex voči nej.
Rozmýšľam prečo aj jeho rodicia súhlasia s tým, že budeš úplne bokom, ved ja si nemyslím ze oslava sa nebude točiť okolo teba ale predsa syna...
@mischy00 presne tak, roky sme s teraz uz manzelom zili ako partneri a rozumny clovek v tom rozdiel nevidi. Robili sme pre seba navzajom a chod rodiny presne to iste ako aj teraz, ked sme manzelia. Ved presne ten chod bez papiera ukazuje, ci je vztah toho papiera vobec hoden. Ja som ta, ktora do vztahu priniesla dieta a nikdy by som si nedovolila partnera vyclenit z oslavy a nikdy by som to neurobila ani pre rodicov. Urobila by som to raz a som si ista, ze manzelstvo by z toho potom nebolo.
A blaboly, ci rozbila rodina. Rozbili si ju ti dvaja, nie niekto treti.
@bruttina Všetci buďte na zahrade, užívajte si spoločné chvíle, máte to 1 krát za život. Ak myslíš, zavolaj kameramana, režiséra, lebo z tohto by mohla byť ďalšia skvelá česká komédia, ktorú by som si rada pozrela. 🙂 Je to slávnosť ich syna, teda ich rodiny, podľa mňa ty si tá, ktorá je troška ako piate koleso na voze. Tie rozchody kazia život rodinám. Ale syn je ich. Jasné, že ťa jeho ex neznáša. Čo si čakala?
Už len samotný fakt o sebe žiješ s niekým kto ťa na oslave nechce.Tvoj partner by mal povedať tam budeš a hotovo.Razne budeš a hotovo.Ale ON namiesto toho ťa poslal na výlet. TO znamena že ťa tam nechce veľmi smutne ja by som prehodnotila vzťah a najskôr to ukončila nakoľko TY pre neho nič neznamenáš.Po 5 rokoch nepatriť do rodiny ked budete žiť na divoko bez papiera 15 rokov a budete mať deti tak tiež nebudeš patriť do rodiny.Však sa zamysli nad sebou obyčajný manipulátor čo poslucha EX-ku na slovo. A dalej ked by ste mali deti povie po hádke zbaľ sa a vypadni a kam pôjdeš.Máš kam ísť v prípade núdze. Toto je nevyspitateľne správanie nie dospeleho chlapa.Vždy bude ho exka mainipulovať tvojo priateľa.Takže ak by bola svadba v rodine tak tiež nepatriš do rodiny.To je čo za hlúposť.Proste posluchol ex-ku a to o niečom svedči.Lebo keby ťa tak miloval a nie je na vine ako píšeš tak by ťa neposielal na výlet. Ja by som išla na výlet alebo k rodičom a ten čas by si mala využiť sa nad sebou veľmi vážne zamyslieť a prehodnotiť či chceš s nim dalej do búducnosti ostavať.Chlapec bude rasť matka ho bude húckať priti tebe a tvoj priateľ sa vždy psotavi na stranu syna nie na tvoju.Budeš to mať ešte vesele nájdi si slobodneho chlapa pre ktoreho budeš TY prvá a budete začinať ako bezdetný. A nebudeš sa deliť z nejakým chlapom jeho synom a ešte namiesto toho ako ťa miluje ma rád sa postavi na ich stranu že máš ísť na výlet.Pre mna by to bolo už na rozchod.Takto sa môžeš vytrestať do búducnosti môžete mať dieťa a skončiš kde s dieťaťom ked dom je jeho.Alebo sia nivne myslíš že si ťa vezme a polku domu TI da zapomeň.Ked žijete pod jednou stretchou a po toľkých rokoch Ti povie že máš ísť na výlet za mna by to bol vzťah u konca.Mať s takým deti je za predpokladu že máš kam ísť.Ináč nie.A otázne je či vôbec bude chcieť s tebou dieťa jedno už ma a to mu asi aj stači. Ked opomeniem jeho rodičov súrodencov exku ale ON po 5 rokoch to by bola konečna.Takže v provom rade chod an výlet a premysli si to.Tým že ťa partner posla preč na výlet čo nechápem tak si myslim že vážne nechce aby si tam bola tak TI dava na javo že do rodiny nepatriš a nebudeš.Po tomto by som už s nim neostavala a odišla nech sia najde dalšiu hlúpu a naivnu.To je jedno či ste vzatý alebo nie nikdy nebudeš pre neho podstatna.Vždy ked mu nadiktuju rodičia bývala syn vždy posluchne teba nikdy.Budete mať detia k ich vôbec chce tak budeš za handru a v strachu musíš byť ticho ak nemáš kam ísť priklad s dieťatom.Takže aj deti by som zvažovala.Ale zariadiť sa musiš TY ale za mňa nie určite by to bol koniec.Nevezme si ťa tak ťa budu roky považovať za cudziu.Ako o tebe niekto hovori že si ako cuzdia nerodina ked s niekým žiješ 5 rokov.Nepochopiteľne. Pišeš že tvoj priateľ na vine nie je keby nebol tak ťa na oslavu zavolaju si jeho nova partnerka.Myslim si že s ex to nema poriešene.A ženiť sa druhýkrát podľa mňa nebude budeš tak nadalej cudzia.
@drahusa333 Dekuju 💛
@bruttina a vlastne prečo túto celú oslavu organizuje tvoj partner, má chlapca vo vlastnej starostlivosti? Lebo tieto veci riešia skôr matky ako otcovia. Prečo to neorganizuje chlapcova matka?
Jednoznačne mal partner povedať, ze tam budes, ani diskusia o tom nemala byť. A je jedno ci je to dom rodičov, susedov alebo pápeža .
Takto sa správa muž, čo si stojí za svojou partnerkou, na ktorej jej záleží. Potom by som sa samej seba pýtala, či som teda iba slúžka, kuchárka, aupair a sexuálna pracovníčka ak je potreba......
je to dom starych rodicov, ty si "iba" jeho frajerka, ak som pochopila spravne, nie ste rozbrati "iba" spolu zijete. Navyse to nieje tvoj dom, ale dom jeho rodicov. Ani svokrovci to niesu pre teba. Su to pravne v podstate "cudzi" ludia. A aj ty si u nich iba navsteva, ktora zabudla kedy je slusne odist. Prepac, ale je to tak. Cize, zoal, napriek tomu ze tam byvas, nemas k domu ziadne prava, a stary rodicia simozu pozyvat koho len chcu. A ked chcu spravit oslavu pre vnuka a siroku rodinu maju nato plne pravo.
Ak ti je to neprijemne, tak sa zavri v izbe a ani nevystrc nos, alebo sa dohodni s kamoskou a chodte na wellness.
Nuz a potom by som velmi intenzivne riesila, ze teba ani po 5 rokoch spolocneho zivota nepovazuje nikto z nich za sucast "rodiny". Ak uz nie podla papiera, tak minimalne podla citovych vazieb.
Lebo ocividne rodicia to maju na salame, nuz stava sa, ale ze partnerovi je to jedno a nepostavi sa za teba, tak to je podpasovka. Staji zato prehodnotit, ci je to ozaj partner vhodny do tvojho zivota.
Lebo naco ti je chlap, ktory ta pri prvej prilezisti hodi cez palubu, ani okom nemrkne?
@elanor píše že dom už nie je rodičov ale jej partnera . Takže nie na rodičovo meno ale na meno jej priateľa.
@bruttina Všetci buďte na zahrade, užívajte si spoločné chvíle, máte to 1 krát za život. Ak myslíš, zavolaj kameramana, režiséra, lebo z tohto by mohla byť ďalšia skvelá česká komédia, ktorú by som si rada pozrela. 🙂 Je to slávnosť ich syna, teda ich rodiny, podľa mňa ty si tá, ktorá je troška ako piate koleso na voze. Tie rozchody kazia život rodinám. Ale syn je ich. Jasné, že ťa jeho ex neznáša. Čo si čakala?
@loliki Proc by mělo být jasné, že me ex nesnáší? Nikdy jsem ji nic špatného neudělala, o jejího syna se starám perfektně. Za jejich rozchod nemůžu. Vztah tenkrát ukončila ona, našla si jiného.
@bruttina a vlastne prečo túto celú oslavu organizuje tvoj partner, má chlapca vo vlastnej starostlivosti? Lebo tieto veci riešia skôr matky ako otcovia. Prečo to neorganizuje chlapcova matka?
@bielasovicka Možno to organizujú spolu, dohodli sa a vzťahy nakoniec nie sú také zlé, ako autorka prezentuje. Keďže sa dokážu zísť na jednom mieste pekne spolu aj s rodičmi.
@bielasovicka Zahradní slavnost zorganizovali partnerovy rodice. Partner se o tom dozvěděl až když byli všichni pozvaní.
@bielasovicka Zahradní slavnost zorganizovali partnerovy rodice. Partner se o tom dozvěděl až když byli všichni pozvaní.
@bruttina sak sam partner ti povedal ze ex nemas rada a preto na oslavach a obrade nebudes
tak ako to je ? mozno ona ta akceptuje (ved nechava ta starat sa o jej syna ked je u otca ale ty akceptujes ju ?
@petulda333 přesně tak, se synem se máme radi a starám se o něj když je u nás..
@bruttina vypytaj 500 eur a chod na víkendový welnes a porozmyslaj co ako dalej, ozaj nedostojne ako sa chová k tebe

@bruttina isla by som na vylet a aj by som to sama navrhla. Dovod: zbytocne by bola napata situacia, ludia by to citili a mohlo by to pokazit celu atmosferu. Brala by som ohlad na dieta a JEHO den. Je to iba jeden den, potlacila by som v tomto pripade seba a nechala priestor ostatnym s vedomim, ze tento den nie je mojim dnom, ale toho chlapca. Myslim, ze jeho rodicia ani tvoj partner ta tam nechcu nie kvoli tebe, ale kvoli tomu, ze matka dietata tam musi a zbytocne by sa kazila atmosfera, aj ked nie naschval. Toto by som osobne nebrala. A nezahadzovala by som urcite fungujuci vztah kvoli jednemu dnu. Skor by som sa snazila, aby im to co najlepsie dopadlo… mozno ani pre nich to nebolo prijemne ti to pivedat takto do oci… vazila by som si to… lebo ak by si aj isla, mozno by si sa ani v takej spolocnosti necitila prijemne…a to potom ani partner, mozno ta tomu iba nechce vystavovat…
Mali sme podobnu situaciu so svadbou svagrinej, dobrovolne som nesla, lebo sme v tom case nemali dobre vztahy so svokrou - brala som to tak, ze to nie je moj den a tento den je dolezitejsi pre nevestu a jej mamu ako pre mna a moja pritomnost by rusila atmosferu, aj ked iba podvedome. Casom som sa dozvedela, ako na tu situaciu pozeral zvysok rodiny, s ktorymi mam vyborne vztahy - ocenili to a v ich ociach som jednoznacne stupla.
Proste tento den nie je o tebe a tak by som sa aj zariadila. Drzim palce.
@portret7 zas na druhú stranu matka dieťaťa predsa o partnerke vie, keďže na staranie sa o dieťa je partnerka dobrá. Pri vzájomnej tolerancii by sa atmosféra nepokazila. Nevraviac o Tom že ex a jej rodina mohli takéto pozvanie odmietnuť veď budú v kostole a v reštaurácii. Celkovo sa v dnešnej dobe robí zo všetkého veľké haló.... A je jedno či sa jedná o krst alebo prijímanie atd
A teda keby ma chlap pošle preč tak by mi teda blikala kontrolka, prečo má potrebu hrať sa na rodinu, keď v podstate tou rodinou už nie sú...