icon

Kamarátka na svadbu nepozvala môjho partnera

Dnes o 11:43

Ahoj holky, potřebovala bych trochu nestranný pohled na jednu situaci a hlavně vědět, jestli je podle vás oprávněné, že mě to trochu mrzí.
Jedna kamarádka, kterou znám nekolik let, mě pozvala na svatbu. Už z pozvánky bylo jasné, že budu pozvaná sama a můj dlouholetý partner ne. Vzhledem k tomu, že se prakticky neznají, jsem to nijak nerozporovala a respektovala jsem, že si svatbu chce udělat podle sebe. Brala jsem to tak, že mě zve jako kamarádku a že prostě bude mít menší okruh hostů.
Jenže postupně se k tomu začaly přidávat další věci. Byla sem zapojena do organizace rozlučky se svobodou a vyšlo mě to poměrně dost peněz. Kromě toho mě později požádala, jestli bych jí nepomohla s přípravami před svatbou, takže bych kvůli tomu měla přijet už 2 dni s předstihem a strávit část času přípravami.
Svatba navíc není v místě, kde bydlím, takže kvůli ní musím cestovat poměrně daleko a na místě prakticky nikoho dalšího neznám. V běžné situaci bych s tím asi neměla problém a ráda bych jí pomohla.
Jenže momentálně nejsme úplně v nejlepší finanční situaci a když si to celé sečtu –výdaje kolem rozlučky a čas strávený přípravami, finanční dar do obálky – začalo mě trochu mrzet, že jsem na svatbu nemohla vzít ani partnera jako doprovod. Ne proto, že bych měla pocit, že na něj automaticky mám nárok, ale spíš kvůli tomu celkovému pocitu.
Kdyby šlo jen o to, že není pozvaný, vůbec bych to neřešila. Ale ve chvíli, kdy se ode mě zároveň očekává poměrně velká finanční účast, pomoc s organizací a cesta přes půl republiky, mám najednou pocit, že se ode mě očekává docela hodně, zatímco já sama dostávám v podstatě jen pozvání pro sebe.
Na druhou stranu si říkám, že je to její svatba a ona má samozřejmě právo rozhodnout, koho pozve. Takže si nejsem jistá, jestli jsem jen přecitlivělá, nebo jestli je pochopitelné, že mě to v tomto kontextu trochu naštvalo.
Jak byste to vnímaly vy? Vadilo by vám to, nebo byste to vůbec neřešily?

anonym_eca245
Dnes o 11:46

@anonym_autor akože si platila rozlučku kamaratke ? To som veru nikdy nepočula 🫣🫣🫣 a ak je ti taka super kanaratka, ktorá ťa zapája, prečo jej otvore nepovieš, že si chceš vziať partnera, aby si sa nohla s niekym baviť predsa nie ?

janinah
Dnes o 11:51

Nie si povinna pozvanie prijať. Myslis,ze ona by letela cez pol republiky 2 dni skor makat na tvoju svadbu? A tie rozlučky su blbost,už by ste to mali zrušiť.

autor
Dnes o 11:51
@anonym_eca245

@anonym_autor akože si platila rozlučku kamaratke ? To som veru nikdy nepočula 🫣🫣🫣 a ak je ti taka super kanaratka, ktorá ťa zapája, prečo jej otvore nepovieš, že si chceš vziať partnera, aby si sa nohla s niekym baviť predsa nie ?

@anonym_eca245 I mně to přišlo divné, ale zorganizovalo se to tak “pro ni”, takže jsme si výdaje rozdělily mezi kamarádky. A zeptala jsem se jí, jestli teda není pozvaný (protože jsem na ni nechtěla tlačit), a ona řekla, že tam budu s jejími ostatními kamarádkami – které tam ale budou mít své partnery

anonym_11da12
Dnes o 11:55

takže ostatné kamarátky tam majú partnera a ty nie? Ja by som sa jej opýtala na dôvod a postavila ju pred to, že buď s partnerom alebo nič. Divná kamarátka.

anonym_97c8ef
Dnes o 11:56
@anonym_autor

@anonym_eca245 I mně to přišlo divné, ale zorganizovalo se to tak “pro ni”, takže jsme si výdaje rozdělily mezi kamarádky. A zeptala jsem se jí, jestli teda není pozvaný (protože jsem na ni nechtěla tlačit), a ona řekla, že tam budu s jejími ostatními kamarádkami – které tam ale budou mít své partnery

@anonym_autor a preco ostatne kamaratky maju dovolenych partnerov?

maca1984
Dnes o 11:59

Nech to vyznie akokoľvek sprosto, tak ja by som sa netrajdákala cez pol republiky pred svadbou pomáhať s prípravami. A na to nepozvanie partnera by som si pýtala dôvod.

anonym_429b1e
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@anonym_autor ostatne budu mat svojich partnerov, lebo si nedaju po hlave skakat a manipulovat sebou. Teba si vybrala ako dievca pre vsetko, lietat jej okolo zadku, lebo vie, ze si vsetko nechas.. Urcite by som s tym okamzite sekla, ani prstom viac nepohla a kaslala i na jej svadbu

lenka.25
Dnes o 12:03

Rozlúčku so slobodou , väčšinou platia družičky / kamarátky , ktoré to neveste/ ženíchovi zorganizujú , u nás normálna vec . Nie si povinná sa toho zúčastniť , takže si s tým vlastne súhlasila .
Ale na toho partnera , by som sa teda ohradila . Prečo ostatné kamošky majú a ja nie . Nešla by som bez neho

autor
Dnes o 12:05
@anonym_11da12

takže ostatné kamarátky tam majú partnera a ty nie? Ja by som sa jej opýtala na dôvod a postavila ju pred to, že buď s partnerom alebo nič. Divná kamarátka.

@anonym_11da12 ano, predpokládám že důvod byl ten, že právě s mým partnerem se osobně nezná. Ale i přes to mě to proste mrzí a štve

maca1984
Dnes o 12:07
@anonym_autor

@anonym_11da12 ano, predpokládám že důvod byl ten, že právě s mým partnerem se osobně nezná. Ale i přes to mě to proste mrzí a štve

@anonym_autor ani ja som na našej svadbe nepoznala mužovho kamaráta priateľku, ale pozvali sme aj ju.

januska12323

@anonym_autor no a skúsila si také jednoduché niečo ako rozhovor a keď niečo nechceš robiť povedať nie?

anonym_11da12
@anonym_autor

@anonym_autor povedz jej, že je to výborná príležitosť sa s ním zoznámiť.

autor
Dnes o 12:10
@januska12323

@anonym_autor no a skúsila si také jednoduché niečo ako rozhovor a keď niečo nechceš robiť povedať nie?

@januska12323 No to je můj věčný problém, celou dobou jsem nechtěla dělat problémy, nebo ji nutit do toho, aby partnera pozvala. Ale po všech těch dalších skutečnostech mi to přišlo proste moc

anonym_6ace24
Dnes o 12:18

Ak si zaplatila rozlucku, tak neplat uz do obalky na svadbe. Na druhej strane, oboje nieco stalo. Zalezi, ake ste dobre kamaratky. Zase to ber, ze si sa aj Ty bavila na rozlucke a budes sa bavit aj na svadbe a kazda sranda niekoho na konci bude nieco stat.
Uzite si to ako kamosky a s priatelom sa zabavite inak a inde.

lindusss2016
Dnes o 12:23
@anonym_eca245

@anonym_eca245 to sa teraz tak robi, ja som to veruzr uz pocula. S rozluckami so slobodou mladym celkom j.be a platia to kamarati. Boh zehnaj Amerike 😂

januska12323
Dnes o 12:25
@anonym_autor

@januska12323 No to je můj věčný problém, celou dobou jsem nechtěla dělat problémy, nebo ji nutit do toho, aby partnera pozvala. Ale po všech těch dalších skutečnostech mi to přišlo proste moc

@anonym_autor nerobíš problémy len si to chceš ujasniť.

anonym_56e89d
Dnes o 12:29

a čo jej máš akože pomáhať pred svatbou ?
skor mi to pride že chce pomoct zadarmo
a to že ste sa skladali na rozlučku je ok ale vedela si to dopredu? kolko to bolo a všetky kamošky rovnako ?
a ešte ked maš priatela dlho ako to že ho kamoška nepozna ? a ostatnych pozna odkial?

anonym_c6f68b
Dnes o 12:29

Nech si myslí kto chce, čo chce, slušne by som odmietla pozvanie.V prípade, že by chcela kamarátka vedieť dôvod,povedala by som pravdu, že jednoducho máš dlhoročného partnera a bez neho by to nebolo ono, keďže nikoho zo svadobčanov nepoznáš

lindusss2016
Dnes o 12:31

@anonym_autor zazila som podobnu situaciu, mojho partnera pozval na svadbu stsry kamarat, s ktorym uz teraz nie je v nejakom castom kontakte, no par rokov dozadu este boli partaci. My sme vtedy spolu boli cca. rok a pol alebo dva, uz ei nepamatam presne. Akoze zenichovi som bola aj osobne predstavena, takze rozhodne o mne vedel, len ma jednoducho odignoroval. Partnerovi prisla pozvanka vyslovene pre jednu osobu, chvilu aj rozmyslal, ci pojde, ja som to nechavala tak, ale nakoniec sa rozhodol, ze nie, ze mu je to blbe ist bezo mna a poviem ti uprimne, ze ma to velmi potesilo. Nechapem tieto spolocenske udalosti, kde je partner odignorovany. Myslim, ze aj tvoj by ocenil, keby si sa ho zastala a nesla. Ja by som ale narovinu uviedla dovod, ze vies co, ja som sa rozhodla bez neho neist a bodka. Netreba viac nic vysvetlovat.
Len ako pikosku uvediem historku z mladosti, ked som chodila asi pol roka s mojim exmanzelom a prestahovali sme sa do Prahy, kde som ja nikoho nepoznala, on tam pred tym zil. Vkuse mi basnil o svojej sestre, aka je super a ako budeme urcite kamosky, ja som sa tesila, ze ju spoznam a ona k nam prisla na navstevu, kde si an gauc sadla tak, aby mi bola chrbtom a cely cas ma ignorovala a nakoniec to zabila tym, ze ho zavolala v sobotu na nejaku party k starym kamosom 🤣 ja som normalne nechapala, co sa to deje, ale velmi singularne sa ho to opytala. Nakoniec nesiel, ale kto vie, ci pochopil, ako velmi sa ma ta krava tymto dotkla. Uz nikdy sa z nas nestali kamaratky, skor som mala na nu alergiu.

anonym_5d6440
Dnes o 12:31

Zaplatila si rozlucku, ocakava sa od teba dost … a mas sa prisposobit podla mojho nazoru v dost vela veciach … ako personal, co sa nema zabavat s niekym inym, ale byt k dispozicii. Uprimne, ak by som sa mala trepat cez celu republiku, pomahat a este aj prispievat, ak nie som na tom financne dobre ,.. tak ma prepadne zloba a bud pozve. Mojho frajera alebo nikam nejdem … evidentne nemate taky blzky kontakt, ak nepozna tvojho patnera, kt uz mas evidentne dlhsie ako mesiac… z toho naozaj vyplyva, ze ides ako neplateny ale platiaci personal …

maca1984
Dnes o 12:33
@anonym_5d6440

Zaplatila si rozlucku, ocakava sa od teba dost … a mas sa prisposobit podla mojho nazoru v dost vela veciach … ako personal, co sa nema zabavat s niekym inym, ale byt k dispozicii. Uprimne, ak by som sa mala trepat cez celu republiku, pomahat a este aj prispievat, ak nie som na tom financne dobre ,.. tak ma prepadne zloba a bud pozve. Mojho frajera alebo nikam nejdem … evidentne nemate taky blzky kontakt, ak nepozna tvojho patnera, kt uz mas evidentne dlhsie ako mesiac… z toho naozaj vyplyva, ze ides ako neplateny ale platiaci personal …

@anonym_5d6440 presne taký pocit z toho mám aj ja.
Už sa poskladali na rozlúčku, a teraz ešte očakáva že pomôžu s prípravami.

biba_18
Dnes o 13:45

janka, prepáč, bez martina neprídem…
koniec. bodka…
jedine že by si veľmi chcela 😏

lindusss2016
Dnes o 13:46
@biba_18

janka, prepáč, bez martina neprídem…
koniec. bodka…
jedine že by si veľmi chcela 😏

@biba_18 asi tak...

anonym_216ff5
Dnes o 14:00

To nie je kamarátka ale jedna vychcana mrcha. Pošli ju hája a začni selektovať takéto falošné potvory vo svojom živote. Nalej jej čistého vína, povedz jej ako sa chová a že s ňou končíš, nech si nájde iný blbaňu, ktorá jej bude robiť poskoka! A že ty si žiaľ neskoro zistila aká vlastne je. Neprišla by som ani jej ospravedlnenie (ktoré by aj tak neprišli), bolo by len účelové, aby si naďalej robila jej poddanu sluzticku a držala hubu a krok.
Inak tiež som toto odmietla, tak elegantné 😏. Prišla som v noci a ráno bola svadba. Žiak, práca... Len to bolo v rodine a išlo o skoro švagrinú, inak sme si dobre rozumeli. No odmietla som sedieť 12 hodín v bude a makať s prípravami dáky a podobne kraviny. Mňa ešte pomaly aj obliekať chcela, pokiaľ išlo o farbu mojich šiat. Ona totiž um mala pre bracha kúpeného motýlika! V tak debilné farbe, že to by som neobliekla - Kosovo Broskyňová, fuj, nehodí sa mi absolútne. Onotyla za pár drobných aké ja som tomu mala napasovať drahé spoločenské šaty 🤯🤣. To hlava nepoberá...
Kúpila som šaty podľa seba a k nim v rovnakej farbe aj toho motýľa 😁 a bolo porušené 🤪.
Tiez si vtedy trochu pomýlila moju milú povahu s blbosťou.
Akože kamošku ako máš ty túto by som bez pardonu a servítky poslala do hája za takéto chovanie. A ešte - tvojho chlapa tam nechce, lebo by stratila slúžku. Tam už by sa každý normálny chlap ozval, či to má za móresy a ona to sakra dobre vie.

anonym_ed991f
Dnes o 14:27

toto tu bolo nedávno po slovensky

lucia245
Dnes o 14:44

@anonym_autor mne to príde, že ťa využíva ako neplatenu pracovnú silu. Nešla by som tam vôbec. Alebo iba na svadbu a ospravedlnila sa, že skôr sa ti nedá. Uvidíš, či potom nezruší pozvanie aj tebe.

anonym_379ddc
Dnes o 14:59

a kto plati tvoje ubytovanie? ak si to mas platit sama - na rovinu povedz,ze na to nemas..ze uz rozlucka ta vysla dost a zial teraz si to nemoze dovolit a tak prides az v den svadby .. do obalky by som jej dala menej ..

anonym_b48d9c
Dnes o 17:36

@anonym_autor fuu, tak mňa pozvala priatelova kamoška po cca polročnej známosti. Tiež sme sa osobne nepoznali, ale prišlo im to prirodzené. A to ho nepotrebovala ani na nič využívať. Ja by som sa na tvojom mieste buď konkrétne vyjadrila alebo nešla (ale to by som neabsolvovala ani žiadne tie ceremónie predtým)

anonym_f1ba6e
Dnes o 18:58

@anonym_autor jezisi, teraz sa tu do teba pustia, ako nie ste manželia, lebo len manžel má to právo ist na svadbu.
Nečítam diskusiu ale ja by som nešla.

anonym_379ddc
Dnes o 19:14
@anonym_f1ba6e

@anonym_autor jezisi, teraz sa tu do teba pustia, ako nie ste manželia, lebo len manžel má to právo ist na svadbu.
Nečítam diskusiu ale ja by som nešla.

@anonym_f1ba6e tak skor ako zacne urazat tak si tu diskusiu precitaj-vyhnes sa strapneniu-lebo ani jeden podobny koment nepadol ;)