Ex s celou svou rodinou u nás doma
Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!
@karolinakr Ale veď autorka píše, že to majú dnes. Obrad už možno aj skončil a zúčastnení už sedia v reštike na obede a možno o hodinku sa presunú na záhradu...
Mňa okrem iného prekvapuje aj to, že tieto všetky veci ohľadom 1.sv. prijímania nezabezpecovali a neorganizovali rodičia, resp. v tomto prípade asi skôr mama chlapca, ak žije chlapec s ňou, ale starí rodičia...
@caramellka to bola akože irónia 🙂
Toto mi prislo do zivota v najtazsich casoch a je to moje najoblubenejsie a najvystiznejsie meme mna (uz dobru dekadu). Dufam, ze ta to nakopne tak, ako mna 🤣 cela ja. Este aj tie magnetky sedia. 😂
(A samozrejme suhlasim s nazormi vyssie, premyslat o vasom vztahu, partner je na prd...)
Drzim palce. 🍀🌹💃🏻
Toto mi prislo do zivota v najtazsich casoch a je to moje najoblubenejsie a najvystiznejsie meme mna (uz dobru dekadu). Dufam, ze ta to nakopne tak, ako mna 🤣 cela ja. Este aj tie magnetky sedia. 😂
(A samozrejme suhlasim s nazormi vyssie, premyslat o vasom vztahu, partner je na prd...)
Drzim palce. 🍀🌹💃🏻
@heidi4 o akych magnetkach rozprávaš?
Drzim palce. 🍀🌹💃🏻
@heidi4 jáj 🙂
Drzim palce. 🍀🌹💃🏻
@heidi4 žeby som zmenila mentalne nastavenie?
@karolinakr z vyletov 😉🥹😍😂💃🏻
@heidi4 frajer ta pošle na vylet a vratiš sa odtiaĺ s milencom 😁
@bruttina Daj vedieť,ako to dopadlo. Ja tipujem, že sa tam ukážeš a po chvíli urobíš divadlo a bude po oslave.
@zuzanockamt Dam vedet..
@heidi4 frajer ta pošle na vylet a vratiš sa odtiaĺ s milencom 😁
@karolinakr hahaaaa, kiezby. V mojom pripade to vsak bola vlastna mater.... Az som raz odisla naveky a lepsie som nemohla urobit ☺️☺️🥹🥹 (ale v pripade frajera by veru milenec nebola zla vyhra/volba 😅)
Obrad v kostole, oslava a potom otec potľapká syna po pleci, synak som na teba hrdý že chceš sa vo svojom živote páčiť bohu a neži tak ako ja, lebo ja boha ignorujem a žijem v smilstve, vedome sa búrim proti božím zákonom a zásadám.
K čomu je to celé divadlo dobré?
Im to nie je trapne?!?.. Poznas dieta, staras sa o neho, nepozvu ta na oslavu a pridu oslavovat na zahradu, kde byvas.. pri takom pocte, jedna osoba plus minus a este ked poznas to dieta tolke roky.. partner sa nevie zastat ..
Chod na noc niekam, vies co aj dve. Uzi vikend, wellness, knihu. Nech si to potom aj partner uprace po oslave. A porozmyslaj za tie roky co ste spolu, ci je to tak ako si to predstavujes aj na ďalšie roky, ked budete mozno mat aj spolocne dieta ..
Im to nie je trapne?!?.. Poznas dieta, staras sa o neho, nepozvu ta na oslavu a pridu oslavovat na zahradu, kde byvas.. pri takom pocte, jedna osoba plus minus a este ked poznas to dieta tolke roky.. partner sa nevie zastat ..
Chod na noc niekam, vies co aj dve. Uzi vikend, wellness, knihu. Nech si to potom aj partner uprace po oslave. A porozmyslaj za tie roky co ste spolu, ci je to tak ako si to predstavujes aj na ďalšie roky, ked budete mozno mat aj spolocne dieta ..
@pralinka86 presne, po oslave ju isto budu doma cakat, nech uprace. Na to im uz bude dobra. Ani by ma nehlo. Dobre vravis, nech aspon na dva dni odide. Aby naaaahodou nezavadzala :-/
Autorka, rozmaznaj sa! Presne, wellness, ci mesto, ktore si vzdy chcela navstivit, ci turistika (vyslapes nervy a precistis si hlavu, zlepsis kondicku, postavu, uvolnis sa, ziskas schopnost este pokojnejsej komunikacie,...), vlastne mas toooolko moznosti, ako si spravit den, dni pre seba a vratit sa ako vitaz. 🙂 ❤️ Napr. niekam do prirody na kopec vyslapat a pozriet stary hrad, v CR neviem, ktory skor vybrat. 🙂
Len by som zvazila, ci mam zaujem s takym clovekom dalej pokracovat... Ale to je uz na tebe. Drz sa a uzi si to. 🙂 A naozaj min. na 2 dni by som sla a daleko (ze tam aj prenocujes), nech neskaces ako ich pajac, ako si zmyslia. Nebude ti nikto diktovat, kedy mas a kedy nemas byt doma. Urob podla seba. 🙂
ceresnickou je, ze je to cele take duchovne 😝, take krestanske 😝, a slavnost nesmie v ziadnom pripade chybat, to by bola trauma pre dieta 😝 BTW: ja by som urcite nesuhlasila, aby hocaku slavnost robili s ex v dome, alebo na zahrade, kde byvam, a fantazia by mi nedosiahla na dno, ktorym autorku dali do pozicie nezelana, Dovi-Dopo, zbalila by som v pokoji este v ten slavnostny den vsetko, akoby tam neboli, bez ohladu na kazdeho, aj tak je to vsetko iba divadlo, a bez pozdravu by som isla pa pa, (moze to byt aj inac, ak je cely tento vztah iba biznis, forma s.r.o., a mas z toho zisk, ktory stoji za to, tak treba hrat svoju rolu a tazit z toho)
@1ryba ok, mas pravdu, nejde o dom (ten je skor len sucast nehnutelnosti), ide tu konkretne o zahradu.
A v tomto pribehu zasahuje tak, ze autorka rozhodnutie starkych o slavnosti na zahrade vnima ako sucast celkovej zrady na nej (od partneraa jeho rodiny).
V ramci tejto rodinnej udalosti.
(Lebo inak ju nevynechavaju. Vynechali ju tentoraz. Pre ucast exky. Ktora je chlapcova matka. Tazko ju z toho teda vylucit.)
Takze nejde o zahradu a ide o zahradu.
Ok?
ceresnickou je, ze je to cele take duchovne 😝, take krestanske 😝, a slavnost nesmie v ziadnom pripade chybat, to by bola trauma pre dieta 😝 BTW: ja by som urcite nesuhlasila, aby hocaku slavnost robili s ex v dome, alebo na zahrade, kde byvam, a fantazia by mi nedosiahla na dno, ktorym autorku dali do pozicie nezelana, Dovi-Dopo, zbalila by som v pokoji este v ten slavnostny den vsetko, akoby tam neboli, bez ohladu na kazdeho, aj tak je to vsetko iba divadlo, a bez pozdravu by som isla pa pa, (moze to byt aj inac, ak je cely tento vztah iba biznis, forma s.r.o., a mas z toho zisk, ktory stoji za to, tak treba hrat svoju rolu a tazit z toho)
@darmasiswa pred Bohom sú stále manželia rodicia toho dieťaťa (teda ak boli zosobaseni cirkevne a bez cirkevného anulovania manzelstva).
je to dom starych rodicov, ty si "iba" jeho frajerka, ak som pochopila spravne, nie ste rozbrati "iba" spolu zijete. Navyse to nieje tvoj dom, ale dom jeho rodicov. Ani svokrovci to niesu pre teba. Su to pravne v podstate "cudzi" ludia. A aj ty si u nich iba navsteva, ktora zabudla kedy je slusne odist. Prepac, ale je to tak. Cize, zoal, napriek tomu ze tam byvas, nemas k domu ziadne prava, a stary rodicia simozu pozyvat koho len chcu. A ked chcu spravit oslavu pre vnuka a siroku rodinu maju nato plne pravo.
Ak ti je to neprijemne, tak sa zavri v izbe a ani nevystrc nos, alebo sa dohodni s kamoskou a chodte na wellness.
Nuz a potom by som velmi intenzivne riesila, ze teba ani po 5 rokoch spolocneho zivota nepovazuje nikto z nich za sucast "rodiny". Ak uz nie podla papiera, tak minimalne podla citovych vazieb.
Lebo ocividne rodicia to maju na salame, nuz stava sa, ale ze partnerovi je to jedno a nepostavi sa za teba, tak to je podpasovka. Staji zato prehodnotit, ci je to ozaj partner vhodny do tvojho zivota.
Lebo naco ti je chlap, ktory ta pri prvej prilezisti hodi cez palubu, ani okom nemrkne?
@elanor je to jeho dom, a aj jej domov. Keď môže v ňom upratovať, variť prať aj sa starať a venovať jeho synovi , tak nie je návšteva. Tvoje chrapunske vyjadrenia naozaj nie sú na mieste.
Takže o syna sa mu môžeš starať, ale byť súčasťou jeho veľkého dňa nie a partner ťa posiela na výlet a jeho rodičia ťa tam nechcú. Ak by ste boli spolu krátko tak to beriem, ale po 5r silné cafe. Nie si člen rodiny a čo si pre partnera to si zisti, pretože tých rôznych slávnosti ešte bude kopec.
@zuzanockamt Dam vedet..
@bruttina to ako sa zachoval partner nie je vobec spravne, si jeho patrnerka, mal by sa tebou pysit a nie ta schovavat. Ja byt tebou, by som na tu oslavu isla, pises, ze mas s jeho synom pekny vztah. Urob to kvoli nemu, je to jeho udalost, aj on by to mohol zle chapat keby si sa nezucastnila. Moze si mysliet, ze na neho kasles a nezalezi ti na nom. Na exku sa vyser, hadz na nu usmevy a ukaz jej aka si stastna. To ju najviac nasere.
@bruttina ešte raz - keby si chlapca ľúbila, on sám by chcel, aby si tam bola. A ak by to chcel, neverím, že mu to zamietnu. Že ťa po 5 rokoch chlapec neberie tak, aby si tam bola, ak po 5 rokoch nepatríš medzi najbližších, to je odpoveď. Takže nie, nie je to hysterická reakcia. To je všetko z mojej strany. Pekný deň
@melanta ten chlapec ani nevie, že autorku nielen že nepozvali, ale jeho otec ju v podstate vyháňa. On tomu ani riadne nerozumie.
Ako tvoj partner mal.rpdicpm jasne povedať, že ťa oslava u vás na záhrade nebude a basta!!! Tým by ukázal, kto je u neho na prvom mieste.
A keď sa chlapec bude ženiť, tiež nebudeš vítaná, lebo ex?
By som ich všetkých do roto poslala....
A to chlapec nechce na svojom prijímaní????
@darmasiswa pred Bohom sú stále manželia rodicia toho dieťaťa (teda ak boli zosobaseni cirkevne a bez cirkevného anulovania manzelstva).
@andreakotesova alibizmus? Ak som krestan, snazim sa podla toho zit, ale nie vyberat si ceresnicky z torty a Boha brat ako aliby, hlavne vtedy, ked mi to vyhovuje, a mimochodom, oslavy pre druhych nie su vrchol duchovenstva
@bruttina najsmutnejsi je na tom postoj tvojho partnera. Je uplne jedno, kto to cele zorganizoval, aka to je udalost, ako dolezite to je. Ak by ma partner takto vylucil, asi by sme sa rozlucili. Partner ma byt oporou a to ako ta odsuva na druhu kolaj nesvedci o tom, ze by ta chcel zaclenit do svojho uzkeho okruhu. Na jeho mieste by mi bolo uplne jedno, kto to zorganizoval, kto je pozvany, podstata je, aby trval na svojom a vtiahol ta do kompletneho diania, lebo si jeho partnerka 5 rokov, lebo sa staras o jeho syna 5 rokov, lebo chce s tebou zostarnut, lebo si pre neho vsetko a nie je len sploubyvajuca a poslem ju prec kedy sa to hodi jemu, jeho rodicom. Taketo zivotne momenty nam vzdy ukazu, kde su priority, a ci takyto partner je partner, s ktorym chcem byt navzdy, alebo len mrhas svojimi rokmi. Na tvojom mieste sa s nim pozhovaram a trvam na ucasti vsetkych casti toho dna, na zaklade jeho reakcie, by som sa rozhodla ako dalej nalozim so svojou buducnostou. Mas to vo svojich rukach, nenechaj sa nikdy obmedzovat nikym. Nie sme tu navzdy..
@alabama0011 👏👏👏
Isla by som na vylet, ale len jednym smerom… nejde o to, ze tam ma ex… ale cez kvetinu ta poslal do prdele, aby si nebola v dohlade .. mozme to nazvat aj vylet. Ak by sa to udialo po polroku … ok, ale po 5 … vies na com si a mala by si si pozriet vas vztah s odstupom. Naozaj stoji za to alebo stracas cas
@anketkarka důvod je ze ex nemam rada a její rodinu vubec neznam tak proc bych se mela účastnit.. ovsem ja se chci účastnit významných dnů mého partnera a jeho syna. Nechci byt odstrkována aby si to exka mohla užít bez stressu z nextky
@bruttina No lenze ten syn ma aj mamu. On tam urcite tu svoju mamu a urcite aj babku, dedka chce mat.

@bruttina Daj vedieť,ako to dopadlo. Ja tipujem, že sa tam ukážeš a po chvíli urobíš divadlo a bude po oslave.
@zuzanockamt 🤣