Ex s celou svou rodinou u nás doma
Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!
@bruttina necitala som tu vsetky komentare, ale vyzera to tak, ze mam iny nazor ako tu vacsina pritomnych a za mna by si mala ist na vylet, lebo za prve tvoj partner ma minulost, ktora je aj jeho sucastnostou a aj buducnostou a dieta ma pravo na otca a aj starych rodicov, pricom nemusi respektovat otcovu partnerku, cize teba a ty by si mala pochopit, ze dieta chce oslavit velku udalost bez teba a za druhe ten dom nie je tvoj, tak ze nemas ziadne pravo sa k niecomu vobec vyjadrovat a nemyslim to vobec v zlom.
@bruttina necitala som tu vsetky komentare, ale vyzera to tak, ze mam iny nazor ako tu vacsina pritomnych a za mna by si mala ist na vylet, lebo za prve tvoj partner ma minulost, ktora je aj jeho sucastnostou a aj buducnostou a dieta ma pravo na otca a aj starych rodicov, pricom nemusi respektovat otcovu partnerku, cize teba a ty by si mala pochopit, ze dieta chce oslavit velku udalost bez teba a za druhe ten dom nie je tvoj, tak ze nemas ziadne pravo sa k niecomu vobec vyjadrovat a nemyslim to vobec v zlom.
@domkakvet len vies ako. ona sa o toho chlapca 5 rokov stara ked je u nich. normalne s nim je, vari mu, umyva ho, hraju sa spolu, blbnu spolu ako pisala. upratuje ten jeho dom, chlapec podla mna ani len netusi ci tam ona bude alebo nie a nie je to o tom ze by s nou nechcel oslavit.
su spolu 5 rokov to je dlha doba aby ju takto odpalil. neviem teda ale za mna to ten chlap totalne posral.
@domkakvet odkiaľ máš ze dieta chce osláviť udalosť bez autorky?
8r je úplne jedno kto s nim zje polievku a rezeň..
Autorka, opísala ich vzťah pekný, nepozná ho par mesiacov, 5r sa o neho stará, vari mu a venuje..
Tak na to je fajn, postarať sa, ale na oslavu už nie?
inak my mame teraz prijmanie aj birmovku a normalne pozyvame do kostola aj na obed aj svagrininho frajera. vobec si neviem predstavit ze by sme ho nepozvali. a to robime len malicke posedenie.
Mužovi by som pokojne povedala, že ma to ranilo. A opýtala sa, či som len spolubývajúca, alebo partnerka. Ak máš @bruttina s chlapcom dobrúý vzťah, zdôraznila by som aj to. Ci budeš vykázala aj na jeho narodeniny, svadbu atď? To ale predpokladá dobrý vzťah s chlapcom a nevyvolavanie konfliktov so svokrovci a ex.
niečo nie je v poriadku, teraz je príležitosť to vyriešiť
@domkakvet odkiaľ máš ze dieta chce osláviť udalosť bez autorky?
8r je úplne jedno kto s nim zje polievku a rezeň..
Autorka, opísala ich vzťah pekný, nepozná ho par mesiacov, 5r sa o neho stará, vari mu a venuje..
Tak na to je fajn, postarať sa, ale na oslavu už nie?
@mk22 @pralinka25 necitala som vsetky komentare, tak iba ak to je niekde tam, ale prispevok som si precitala este raz a nikde tam nevidim, ze by sa autorka zmienila o tom, ze sa o syna stara, ak si ho otec berie domov, tak sa da usudit, ze sa stara aj autorka, ale nemusi to realne tak byt, akurat som sa docitala to, ze medzi nou a ex su napate vztahy z coho som zasa ja usudila, ze kvoli dietatu by nemali byt na oslave napate vztahy a dieta si to mozno uvedomovat nebude, ale zbytocne by tam bolo dusno, ked ze nevedia medzi sebou vychadzat a ako som uz pisala stari rodicia maju pravo do vlastneho domu pozvat koho chcu, este som sa nestretla s tym, ze by si niekto pytal povolenie koho pozvat do svojho domu. Autorka sa citi odstrcena, ale myslim, ze v tomto pripade je to opodstatnene aby oslavu respektovala bez jej pritomnosti, ale samozrejme kazdy ma svoj nazor a nech si teda autorka vyberie ten ktory uzna za vhodny.
@mk22 @pralinka25 necitala som vsetky komentare, tak iba ak to je niekde tam, ale prispevok som si precitala este raz a nikde tam nevidim, ze by sa autorka zmienila o tom, ze sa o syna stara, ak si ho otec berie domov, tak sa da usudit, ze sa stara aj autorka, ale nemusi to realne tak byt, akurat som sa docitala to, ze medzi nou a ex su napate vztahy z coho som zasa ja usudila, ze kvoli dietatu by nemali byt na oslave napate vztahy a dieta si to mozno uvedomovat nebude, ale zbytocne by tam bolo dusno, ked ze nevedia medzi sebou vychadzat a ako som uz pisala stari rodicia maju pravo do vlastneho domu pozvat koho chcu, este som sa nestretla s tym, ze by si niekto pytal povolenie koho pozvat do svojho domu. Autorka sa citi odstrcena, ale myslim, ze v tomto pripade je to opodstatnene aby oslavu respektovala bez jej pritomnosti, ale samozrejme kazdy ma svoj nazor a nech si teda autorka vyberie ten ktory uzna za vhodny.
@domkakvet ona to pisala neskor v prispevku a este dom nie je svokrovcov ale jeho
Ja by som nešla na nijaký výlet , alebo wellness. Ráno by som začala baliť svoje veci, ponosila do auta a bez rozlúčenia odišla navždy. Lebo takúto urážku od muža by som neodpustila.
@domkakvet ona to pisala neskor v prispevku a este dom nie je svokrovcov ale jeho
@pralinka25 tam bude toho viacej, nie len nejaka pre autorku nepodstatna oslava, ktorou to uz len vyvrcholilo, nejako to citim z prispevku.
@elanor je to jeho dom, a aj jej domov. Keď môže v ňom upratovať, variť prať aj sa starať a venovať jeho synovi , tak nie je návšteva. Tvoje chrapunske vyjadrenia naozaj nie sú na mieste.
@cacianka chrapun je tu v celom niekto iny.
A uz je jedno ci je dom rodicov ci jeho. Jej nieje. To, ze tam byva, vidis sama, ze nestaci. Maju doma za nic.
@bruttina bohužiaľ, keby si mala dobrý vzťah s mužovou EX, tak som si na 100% istá, že sedíš pekne s ostatnými za stolom. Lenže vy dve sa neznesiete, tak prečo kaziť chlapcovi prijímanie? Toto je jeho deň, nie tvoj a toto je jedno z riešení, hoci nepopulárne. Apropo, možno si dôvod rozvodu tých dvoch práve ty a to by vysvetľovalo všetko.
@bruttina bohužiaľ, keby si mala dobrý vzťah s mužovou EX, tak som si na 100% istá, že sedíš pekne s ostatnými za stolom. Lenže vy dve sa neznesiete, tak prečo kaziť chlapcovi prijímanie? Toto je jeho deň, nie tvoj a toto je jedno z riešení, hoci nepopulárne. Apropo, možno si dôvod rozvodu tých dvoch práve ty a to by vysvetľovalo všetko.
@vevapeto vsak pisala ze sa spoznali rok po rozchode a ze dovod rozchodu bol ze si ona niekoho nasla. treba citat
@1ryba nerozumies, nechces - neviem.
Kazdopadne:
“Keď tak to mal nechať na ňu ako sa rozhodne.”
A tu mas odpoved priamo od autorky: “Partner rekl, ze je na me zda tam chci / nechci byt ale ze mi doporucuje tam nebyt pac animozity s ex, cela její rodina etc.”
Takze nej dal na vyber. Ak tam velmi chce byt, stale moze. Takze ono cela diskusia je mozno skor o vnutornom pocite autorky, ze ju priamo nepozvali.
Ak je dom rodicov, nic neostava, len to nejako prehltnút, ale celkovo by som zvazila celkovo ten vztah, ako je to medzi Vami, ked Ta tam nechcu.
Celkovo ide, ale naozaj o to dieta, cize chapem, ze chcu, aby to dopadlo v pohode, bez nejakej dusnej atmosfery, ak sa spolu nerozpravate. Ak tam nie si pozvana, nezucastnila by som sa.
Pre mna by uz bol red flag, preco nemozem ist na prve prijimanie. Proste nesuhlasila by som, ze ako jeho partnerka som vystrcena z "jeho rodiny", pritom partner exky tam bude ... Rvnako o dieta sa staras aj ty a stretavate sa, nie si len nejaka teta odniekial, co h onepozna. A proste to ze tam nie si vitana, by pre mna znamenalo prirodzene, ze u mna doma nie su teda vitani oni.. a preco by som JA mala ist niekam na vylet z domu? Alebo aj keby osm ostala, tak preco by som JA mala riesit oslavu, nebodaj upratat a strpiet kopu ludi u seba doma, ked v podstate tam nie som vitana?
AK by muz povedal, ze teda nejdem a nebudem zucastnena, ok, ale nech si dobre rozmysli, kde mam miesto ja, lebo ja by som v takom vztahu zit nemohla. Ja som z rodiny kde sa ludia rozvadzaju, maju deti.. atd a aj ked sa nemusia, proste takychto veci sa zucastnuju vsetci, ak tam ide cela rodina, prirodzene...
pre priklad, syn bude mat svadbu (o x rokov, dajme tomu.. pisem to ako priklad), tam tiez nepojdes, aj ked mu budes robit "nevlastnu mamu" cele detstvo do dospelosti? Lebo sa ex a neviem komu, nebude pacit?
Tak je ta sláva za námi! Odjela jsem pryč, za hodku partner volal abych přijela - jeho syn všem rozhlásil že budu na zahradní slavnosti a těšil se na mě. Tak jsem přijela, oslavenci předala dáreček, na exku jsem byla jak milius (kupodivu i ona byla v pohodě), jen partnerovy rodiče mě ani nepozdravili. Nechapu o co jim jde ale resit to dneska urcite nebudu. Diky vsem za neútočné a citlive názory a krásný zbytek května 🙂
Tak je ta sláva za námi! Odjela jsem pryč, za hodku partner volal abych přijela - jeho syn všem rozhlásil že budu na zahradní slavnosti a těšil se na mě. Tak jsem přijela, oslavenci předala dáreček, na exku jsem byla jak milius (kupodivu i ona byla v pohodě), jen partnerovy rodiče mě ani nepozdravili. Nechapu o co jim jde ale resit to dneska urcite nebudu. Diky vsem za neútočné a citlive názory a krásný zbytek května 🙂
@bruttina super 🙂 nakoniec to dieta vyriesilo raz dva :DD a kto vie ci vacsi cirkus tam svokrovci nerobia ako muz a ex... :D
Škoda, že to vyriešilo dieťa a nie tvoj partner :(. Mňa by to veľmi mrzelo.
@eviq s nim si to ještě pořádně dořeším ale ne dnes..
@bruttina presne tak poriadne mu povedz.Príklad keby nechcel jeho syn aby si prišla tak ON TI ani nezavola len preto ťa zavolal lebo chcel jeho syn.Pre mňa nepochopiteľne a nebola by som s takým človekom.A jeho rodičov ani nekomentujem.ja by som si zbalila veci a ukončial by som s takýmto človekom vzťah.
@zuzanockamt Dam vedet..
@bruttina prosím ťa, preco doteraz si ťa tvoj priateľ nevzal za ženu? Prečo si stále iba tzv družkou?
@bruttina Dieta ma viac rozumu ako dospeli, to je fajn informacia do buducnosti😉
@karolinakr hahaaaa, kiezby. V mojom pripade to vsak bola vlastna mater.... Az som raz odisla naveky a lepsie som nemohla urobit ☺️☺️🥹🥹 (ale v pripade frajera by veru milenec nebola zla vyhra/volba 😅)
@heidi4 😀 podarená 👍
Ouu aspoň ze tak..
@bruttina Myslím si, že normálna reakcia partnera by mala byť taká,že sám by ťa mal chcieť mať po svojom boku.Po piatich rokoch vzťahu už nie si len dočasná známa,staráš sa o jeho syna keď je u vás, máte sa navzájom radi, máš právo byť aj v kostole aj na záhradnej slávnosti.Je zvláštne,že z takejto udalosti ťa chce vynechať,ale do bežnej starostlivosti ťa zapája.Pravom sa cítiš odstrčená. Snáď sa to vypáli k spokojnosti všetkých....teda asi hlavne k tvojej 😉

alebo nech sa zamkne do špajze na tri hodiny, ne?