icon

Ex s celou svou rodinou u nás doma

bruttina
10. máj 2025

Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!

Strana
z7
drahusa333
10. máj 2025

Hmmmm to je ake krásne že jeho syn ťa tam chcel...myslím že jeho tatko sa môže hanbiť, že to s ním neprebral skôr a netrval na tom, aby si tam bola ako súčasť rodiny, hlavne keď s chlapcom máte dobrý vzťah očividne...bol to jeho deň, som rada že si kvôli nemu prišla a zvládla to aj s jeho mamou....a je každého vizitka ako sa zachoval, ty sa za svoje spravanie hanbiť nemusíš😉

cacianka
10. máj 2025
@zmrzlinka2021

@bruttina prosím ťa, preco doteraz si ťa tvoj priateľ nevzal za ženu? Prečo si stále iba tzv družkou?

@zmrzlinka2021 to nie je podstatné.
Aj ja som s partnerom 20 rokov, bez papiera, všetky rodinné akcie absolvujeme spolu, výnimka je veľmi výnimočne ( úraz, pohreb vzdialenej rodiny toho druhého). A keď som mu prečítala tento príbeh, autorke odkázal, že ten jej je cocot. Ja som dokonca ako ateristka bola pozvaná na prijímanie jeho krsňaťa, partnerka, nie manželka. Nevedel si predstaviť, že pôjde bezomňa.

juliet86
10. máj 2025

gratulujem.ze to mas za seboum toto dovrzal partner. je to jeho dom nie rodicov. nevie sa vymedzit postavit voci rodicom?, diktuju jemu a tebe zivot? presne som rozmyslala kym som sa dostala.k tcojmu lomentaru ze a co vlastne chce ten syn?? ten,oslavenec? ze co on chce? ved ak je na teba zvyknuty za tych 5rokov tak jemu,samemu bude divne ked tam nebudes a presne tak to dopadlo....

a este som aj uvazovala ze ak by ste uz v tejto situacii mali s aprtnerom dieta. ale.mebol izobrati...take male kojene... tak akoze poslali by ta na vylet ale predtym im napumpujes mlieko lebo sak,maly je surodenec ci akoze ako wtf? keby si bola v 9tom mesiaci tiez ta poslu? keby ste bol izobrati tiez ta poslu? keby si,bola spolurucitelka na hypo tiez ta poslu? cele divne.....

som_realistka
10. máj 2025

Nechápem komentáre na autorku, že nepatrí do rodiny, žije s partnerom 5 rokov, bývajú spolu, nie sú zobrať, a co, to teraz všetci čo žijú spolu bez papiera nie sú rodina? Vždy keď sa tu rozvinie debata o pároch bez papiera, tak sa tu polovica koníka búcha do ors, že aj tak sú rodina co keď sa rozhodnú nezobrat, a budú spolu žiť ďalej a keď sa syn bude zenit a oni budu stále spolu žiť, tak ona nebude pozvaná, lebo nie je rodina? Ok možno teraz píše emotívne, lebo sa jej to dotklo. Ak si garden party vymysleli partnerovi rodičia a oni pozvali k nim ex a celú jej rodinu,, tak sa mi skôr zdá ze ju oni nemajú radi, a nadbiehaju ex. A toto by si mal vydebatovat chlap, lebo ak necha aby jeho partnerku takto odsuvali a urážali tak je chruno. Ona sním nie je mesiac.

domkakvet
10. máj 2025
@bruttina

Tak je ta sláva za námi! Odjela jsem pryč, za hodku partner volal abych přijela - jeho syn všem rozhlásil že budu na zahradní slavnosti a těšil se na mě. Tak jsem přijela, oslavenci předala dáreček, na exku jsem byla jak milius (kupodivu i ona byla v pohodě), jen partnerovy rodiče mě ani nepozdravili. Nechapu o co jim jde ale resit to dneska urcite nebudu. Diky vsem za neútočné a citlive názory a krásný zbytek května 🙂

@bruttina slava, ze slavnost sa vyriesila, fungujte tak aj nadalej.

nicegirl369
10. máj 2025

@bruttina Odišla by som na ten výlet, na ktorý ma posiela, ale už by som sa nevrátila.

feuille
11. máj 2025

@bruttina ty si sa fakt po tej hodine z výletu vrátila? Tak toto by som nikdy neurobila, aby som skákala ako opicka na gumičke 🙈 to za čo ta majú? Najprv ta tam vyslovene nechce a zrazu keď si malý piskne “môžeš teda prísť”…by som im to nechala vyžrať nech si vysvetlia malému prečo ta nepozvali

tom_i
11. máj 2025
@bruttina

@eviq s nim si to ještě pořádně dořeším ale ne dnes..

@bruttina prajem ti veľa šťastia a síl do ďalšieho života ❤️

kaca222
11. máj 2025

Ahoj autorka, vidím, že už to máte za sebou.
Ja ti sem aj tak napíšem svoj názor, možno ti to poskytne iný pohľad na vec.
Ja, manžel, jeho sestra máme okolo 30 rokov. Svokrovci sa rozviedli pred 7 rokmi, svokor má 6 rokov novú partnerku. Svokra sa cez rozvod nepreniesla, nenávidí svokra aj "tú jeho". S oslavami vnúčat bol od začiatku problém, svokra svojho ex nechcela ani vidieť. Tam sme si jasne stáli za tým, že pozvaní sú obaja, nenecháme, aby svoje problémy prenášali na nás - deti, vnúčatá. Takže už si zvykli, oslavy absolvujú obaja, prvé roky svokra sedela odutá, teraz už sa uvoľní, aj zasmeje, ale spolu stále neprehovoria ani slovo. Posledné roky však svokor začal naznačovať, že by bol rád, keby bola pozvaná aj jeho nová partnerka. Že ho to mrzí, že sa nezúčastňuje rodinných slávností (okrem osláv vnúčat to bola medzitým aj naša svadba, troje krstiny). Naposledy v podstate načrtol, že na krstiny, ktoré budú na jeseň, očakáva, že pozveme aj jeho priateľku, inak nevie, či príde.
Chápem obe strany. On má novú partnerku, stabilnú, majú krásny vzťah a chce, aby bola súčasťou rodiny.
Svokra je zatrpklá, ale má dôvod. Nevenoval sa jej, odmietal chodiť na výlety, neprejavoval jej lásku, len ležal pred TV. Zrazu s novou partnerkou toto všetko absolvuje, sú ako dve hrdličky. No jasné, že sa nechce pozerať na jej ksicht na oslave vnúčať! (Použila som expresívny výraz, lebo z jej strany je nenávisť fakt obrovská. Ja osobne mám obe ženy rada).
Čo teraz? Nemyslím si, že takáto situácia má správne riešenie. Svokra nám urobí zo života peklo, ak tam pozvene aj novú partnerku jej ex. Svokor sa nepriamo vyhráža, že ak ju nepozveme, nepríde. Zaujali sme stanovisko, že budú naďalej pozvaní len svokrovci bez partnerov. Ja osobne budem rešpektovať rozhodnutie svokra, ak kvôli tomu nepríde. Jeho deti sú ale vyslovene nahnevané, dcéra mu to dá zožrať, ak sa nezúčastní.
Čiže k vašej situácii - nemyslím si, že tu existuje správne riešenie. Poradili ti odísť na výlet - neodchádzala by som však ako porazená, vyhnaná. Odchádzala by som ako víťazka, so zdvihnutou hlavou, že narozdiel od ex ja sa dokážem nad situáciu povzniesť v záujme dieťaťa. Tvoj partner to nevymyslel, pozvali ju svokrovci. Za mňa je jedno, komu patrí dom. Bývate tam obe rodiny, každý má právo prijímať návštevy. Partnerov nápad s výletom sa mi nezdá hlúpy - tušil, že by na oslave bola napätá atmosféra a to nechce ani pre teba, ani pre dieťa. Predpokladám, že partner už tiež nevedel, ako sa s touto situáciou popasovať.
Ja by som však s partnerom prebrala to, že to bolo na vašej záhrade. S kľudom, bez hnevu. Že ti to je nepríjemné, je to tvoj domov, bezpečné miesto a nepáči sa ti, keď ho máš opustiť kvôli tomu, že sa tam koná oslava, na ktorú nie si pozvaná. Že by si bola do budúcnosti rada, aby sa takéto akcie konali na neutrálnom mieste - veď ste mohli ísť niekde do reštaurácie, jednoducho nemuselo to byť na vašej záhrade. Toto je situácia, ktorú mal partner odkomunikovať so svojimi rodičmi a presadiť zmenu miesta konania oslavy. Nemusíš sa naňho za to hneď hnevať - chlapi takéto situácie ťažko zvládajú riešiť, niekedy im musíme polopate vysvetliť, ako sa veci majú. Zároveň asi tiež nechcel, aby si ty vyzerala ako "fúria", kvôli ktorej sa celá oslava presúva inde.
Má to veľa uhlov pohľadu, musíte si to odkomunikovať, nerobila by som z toho haló, ani sa nechystala na rozchod 😀

darmasiswa
11. máj 2025
@kaca222

Ahoj autorka, vidím, že už to máte za sebou.
Ja ti sem aj tak napíšem svoj názor, možno ti to poskytne iný pohľad na vec.
Ja, manžel, jeho sestra máme okolo 30 rokov. Svokrovci sa rozviedli pred 7 rokmi, svokor má 6 rokov novú partnerku. Svokra sa cez rozvod nepreniesla, nenávidí svokra aj "tú jeho". S oslavami vnúčat bol od začiatku problém, svokra svojho ex nechcela ani vidieť. Tam sme si jasne stáli za tým, že pozvaní sú obaja, nenecháme, aby svoje problémy prenášali na nás - deti, vnúčatá. Takže už si zvykli, oslavy absolvujú obaja, prvé roky svokra sedela odutá, teraz už sa uvoľní, aj zasmeje, ale spolu stále neprehovoria ani slovo. Posledné roky však svokor začal naznačovať, že by bol rád, keby bola pozvaná aj jeho nová partnerka. Že ho to mrzí, že sa nezúčastňuje rodinných slávností (okrem osláv vnúčat to bola medzitým aj naša svadba, troje krstiny). Naposledy v podstate načrtol, že na krstiny, ktoré budú na jeseň, očakáva, že pozveme aj jeho priateľku, inak nevie, či príde.
Chápem obe strany. On má novú partnerku, stabilnú, majú krásny vzťah a chce, aby bola súčasťou rodiny.
Svokra je zatrpklá, ale má dôvod. Nevenoval sa jej, odmietal chodiť na výlety, neprejavoval jej lásku, len ležal pred TV. Zrazu s novou partnerkou toto všetko absolvuje, sú ako dve hrdličky. No jasné, že sa nechce pozerať na jej ksicht na oslave vnúčať! (Použila som expresívny výraz, lebo z jej strany je nenávisť fakt obrovská. Ja osobne mám obe ženy rada).
Čo teraz? Nemyslím si, že takáto situácia má správne riešenie. Svokra nám urobí zo života peklo, ak tam pozvene aj novú partnerku jej ex. Svokor sa nepriamo vyhráža, že ak ju nepozveme, nepríde. Zaujali sme stanovisko, že budú naďalej pozvaní len svokrovci bez partnerov. Ja osobne budem rešpektovať rozhodnutie svokra, ak kvôli tomu nepríde. Jeho deti sú ale vyslovene nahnevané, dcéra mu to dá zožrať, ak sa nezúčastní.
Čiže k vašej situácii - nemyslím si, že tu existuje správne riešenie. Poradili ti odísť na výlet - neodchádzala by som však ako porazená, vyhnaná. Odchádzala by som ako víťazka, so zdvihnutou hlavou, že narozdiel od ex ja sa dokážem nad situáciu povzniesť v záujme dieťaťa. Tvoj partner to nevymyslel, pozvali ju svokrovci. Za mňa je jedno, komu patrí dom. Bývate tam obe rodiny, každý má právo prijímať návštevy. Partnerov nápad s výletom sa mi nezdá hlúpy - tušil, že by na oslave bola napätá atmosféra a to nechce ani pre teba, ani pre dieťa. Predpokladám, že partner už tiež nevedel, ako sa s touto situáciou popasovať.
Ja by som však s partnerom prebrala to, že to bolo na vašej záhrade. S kľudom, bez hnevu. Že ti to je nepríjemné, je to tvoj domov, bezpečné miesto a nepáči sa ti, keď ho máš opustiť kvôli tomu, že sa tam koná oslava, na ktorú nie si pozvaná. Že by si bola do budúcnosti rada, aby sa takéto akcie konali na neutrálnom mieste - veď ste mohli ísť niekde do reštaurácie, jednoducho nemuselo to byť na vašej záhrade. Toto je situácia, ktorú mal partner odkomunikovať so svojimi rodičmi a presadiť zmenu miesta konania oslavy. Nemusíš sa naňho za to hneď hnevať - chlapi takéto situácie ťažko zvládajú riešiť, niekedy im musíme polopate vysvetliť, ako sa veci majú. Zároveň asi tiež nechcel, aby si ty vyzerala ako "fúria", kvôli ktorej sa celá oslava presúva inde.
Má to veľa uhlov pohľadu, musíte si to odkomunikovať, nerobila by som z toho haló, ani sa nechystala na rozchod 😀

@kaca222 si v trochu inej pozicii, pozyvas vsetkych na tvoju podu, nie do domu otca alebo matky.

kaca222
11. máj 2025
@darmasiswa

@kaca222 si v trochu inej pozicii, pozyvas vsetkych na tvoju podu, nie do domu otca alebo matky.

@darmasiswa presne preto by som sa s partnerom porozprávala, že nech sa také akcie nekonajú u nás doma.
A chúďa moja švagriná zrovna býva na jednom pozemku so svojou mamou. Svokor musí vysadiť priateľku u svojich rodičov 20 minút ďaleko, prísť si vyzdvihnúť vnúčatá s ktorými idu na výlet a vratit sa po priateľku. Raz sedela jeho priateľka v aute na záhrade, kým prevzal vnúčatá a svokra urobila peklo 😆

simka17161
12. máj 2025
@feuille

@bruttina ty si sa fakt po tej hodine z výletu vrátila? Tak toto by som nikdy neurobila, aby som skákala ako opicka na gumičke 🙈 to za čo ta majú? Najprv ta tam vyslovene nechce a zrazu keď si malý piskne “môžeš teda prísť”…by som im to nechala vyžrať nech si vysvetlia malému prečo ta nepozvali

@feuille Vrátila sa kvôli chlapcovi.

feuille
12. máj 2025
@simka17161

@feuille Vrátila sa kvôli chlapcovi.

@simka17161 blbosť, o toho chalana tam vôbec nešlo.

Strana
z7