icon

Ex s celou svou rodinou u nás doma

bruttina
10. máj 2025

Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!

Strana
z7
mandzula
10. máj 2025

U mna by toto bol dovod, aby som sa zamyslela nad tym, co pre partnera znamenam. A uz viem aj vysledok. Takyto podraz a potupu by som uz nikdy nerozchodila.

babo_n
10. máj 2025

@bruttina 5 rokov je dosť dlhá doba na to ,aby ťa všetci členovia rodiny brali ako “vážnu” súčasť partnera . Keby ste manželia tiež ta pošle na výlet ? Tu nejde o dieťa ,tu evidentne sú narušené aj vzťahy celkovo medzi vami ,čo podľa mňa dieťa tak či tak vníma a to hranie sa na “rodinku” po tak dlhej dobe mi príde až smiešne …fakt nestačil len obed ? Ja by som skôr pouvažovala ,či to vôbec môj partner mysli somnou vážne .

watermelon
10. máj 2025

Dom patri partnerovym rodicom, vsak? Tak takto, keby dom bol vas, mas pravo rozhodovat, koho si pozves. Momentalne ale rozhodovat nemozes. Je to podpasovka, ale ja by som urcite na zahradnej slavnosti neostavala z trucu. Je mi uz len pri pomysleni na to, trapne aj za teba. Chod mimo, na nejaky vylet. Pokial to robia „svokrovci“ kvoli vnukovi, tak to prekusnut musis, do buducna uvidis, ako ta budu pri inych rodinnych oslavach brat.

watermelon
10. máj 2025

Aha, este raz pozeram, ze ste spolu uz 5 rokov. Tak to je teda dobra zrada a fakt nemas lepsi dokaz ako tento, ze ta neberie vazne. Odisla by som, ale uz navzdy.

zuzka565
10. máj 2025

A čo tvoj partner na to? On s tým súhlasí?

earlgrey
10. máj 2025
@zuzka565

A čo tvoj partner na to? On s tým súhlasí?

@zuzka565 Písala, že partner jej povedal, nech ide na výlet 🤷‍♀️

darina77
10. máj 2025

Je to tvoj dom? Tak pekne buď aj ty doma, ako pani domu.

bruttina
autor
10. máj 2025
@watermelon

Dom patri partnerovym rodicom, vsak? Tak takto, keby dom bol vas, mas pravo rozhodovat, koho si pozves. Momentalne ale rozhodovat nemozes. Je to podpasovka, ale ja by som urcite na zahradnej slavnosti neostavala z trucu. Je mi uz len pri pomysleni na to, trapne aj za teba. Chod mimo, na nejaky vylet. Pokial to robia „svokrovci“ kvoli vnukovi, tak to prekusnut musis, do buducna uvidis, ako ta budu pri inych rodinnych oslavach brat.

@watermelon dum patří partnerovi, nikoliv jeho rodičům

mk1111111111
10. máj 2025

No, neprijemna situacia. Mne by vadil partnerov postoj.

watermelon
10. máj 2025
@bruttina

@bruttina tak to meni celu situaciu. Ani by mi nevadilo, ze pozval celu ex-rodinu, ale ze mna tam nechce a posiela prec. Toto by som neprekusla, nikdy.

rohypnol1
10. máj 2025

Nerobte zle nevinnemu 8 rocnemu dietatu. Prijmanie ma najma duchovny rozmer… prenes sa cez to a ak chces, ries to inokedy. No teraz sa s usmevom vypar na welness s prespanim a uzi si vikend. Ziadna tragedia sa nedeje. Neziv v sebe pocity toho, ze je nehorazne, poburujuce a podobne. Ide len a len o to dieta, o jeho velky den. Chce tam mat rodicov. A ber to ako vyhodu - pridi zrelaxovana po tom, co sa vsetko uprace ;)

dskjhfdlkdjhl
10. máj 2025

Ja by som odisla na vylet a velmi tuho by som premyslala, co pre svojho partnera znamenam, ked ma tam nechce. Ale vylet by som si uzila.

mk22
10. máj 2025

Ste spolu 5rokov.
A nie si pozvaná, iba najbližší?
A ty si teda kto? Od susedov?

ketrint
10. máj 2025

@bruttina a neskúsiš nejaku zlatu strednú cestu? Že sa nikam schovávať nebudeš, proste budeš normálne fungovať?
Veď aj keď majú návštevu starí rodičia (na spoločnom pozemku vonku), tak si dajú kávu, pokecaju, a nijako sa v dome neschovávas, normálne funguješ, možno sa zastavíš pozdraviť…

Chápem, že teraz Tebou lomcuju emócie… Ale cele si to dobre zvaz, že čo pre Teba bude najschodnejsie… Či nebude lepšie vypadnúť a spraviť si pekný den pre seba a nijako nesuperit o partnera/jeho syna/rodicov a dokazovať si kto je pre neho dôležitejší…

Držím palce 💕 Nie je to príjemná situácia, drz sa🙏🏻

petrao2
10. máj 2025
@bruttina

@bruttina uf tak toto je silne
Hlavne ze je pozvany nevlastny otec ex
Sla by som si uzit vikend wellness a veelmi rozmyslala co dalej so zivotom
Po 5 rokoch si snad viac ako znama a ked nie DOVI 🖐

softiesofie
10. máj 2025

Dufam, ze ti navrhol ten vylet aj v plnej sume uhradit. SPA, masaze, strava, prenocovanie, aby si prisla zajtra do vyuprataneho domu. Ale po 5 rokoch spoluzitia je to teda divne.

janagem
10. máj 2025

Ok nehnevaj sa - ale podľa mňa je to damage control. Už z tohto príspevku neznies tak, že by sa nemalo niečo pokaziť. Keďže sa jedná o prijímanie, možno partner (a jeho ex) chceli, aby ten deň bol fakt o dieťati a nie o nejakej ďalšej hádke. Nikde nepíšeš aký máš vzťah ty s jeho dieťaťom.

mamina7070
10. máj 2025

No za mna ak sa nevies chovat normalne a za pat rokov akceptovat ze mas chlapa s minulostou, a jeho dieta tu uz bude ono len tak nezmizne a nie si schopna normalneho slusneho kontaktu tak je lepsie ak tam nebudes a nebudes kazit den 8 rocnemu chlapcovi

nie kazdy zvlada taketo vztahy skus si najst ineho partnera bez zavazkov

vies to ze ta posielaju z domu lebo sa boja tvojich reakcii o niecom vypoveda, nekazila by som tu slavnost nemas na to pravo, chod niekam sama a zamysli sa, neni hanba si priznat ze nieco uz nezvladas a hladaj si slobodneho bez deti

sevrin
10. máj 2025

@bruttina to je tak, keď ideš do vzťahu, keď niekto už má potomka. Kedysi u nás vysielali takú zábavnú reláciu s názvom "Srdcové záležitosti" a nikdy nezabudnem na jedného týpka s takým úchylným pohľadom ako povedal: "Jedno decko neni závada, jedno decko móže byť".... no neviem. Partner s potomkom z predchádzajúceho vzťahu nemá a nikdy nebude mať uzavretú minulosť a vždy si ju bude ťahať so sebou. Výsledok vidíš vo vašej záhrade. Takže s takýmito komplikáciami vždy budeš musieť počítať, tvoj partner má dieťa a to dieťa vždy bude mať miesto u neho aj s celou jeho rodinou. A to budú oslavy ešte po maturite, promóciách, zásnuby, svadba, narodenie vnuka, narodenie druhého vnuka, rozvod, druhá svadba, narodenie vnučky, druhý rozvod, rozlúčka pred kriminálom, návrat z kriminálu, tretia svadba, atď., takže tých záhradných slávností bude ešte veľa. Proste ťažko radiť, ale ja by som asi nešiel tam kde by ma čo i len trochu nechceli. Choď na výlet a vyčisti si hlavu, či ti takýto vzťah za to stojí. Vzťahy s rodinou partnera sú vždy veľmi dôležité, závisí od toho tvoja budúcnosť.

anketkarka
10. máj 2025

@bruttina a ako Ti partner zdôvodnil to, že nie si pozvaná??? Prečo si myslí, že by si mala ísť radšej na výlet? Má na to dôvod? Riešila by som čisto postoj partnera. Ak si konfliktná a budeš kaziť atmosféru, tak sa nečuduj, že Ťa tam nechcú.

bruttina
autor
10. máj 2025
@mamina7070

No za mna ak sa nevies chovat normalne a za pat rokov akceptovat ze mas chlapa s minulostou, a jeho dieta tu uz bude ono len tak nezmizne a nie si schopna normalneho slusneho kontaktu tak je lepsie ak tam nebudes a nebudes kazit den 8 rocnemu chlapcovi

nie kazdy zvlada taketo vztahy skus si najst ineho partnera bez zavazkov

vies to ze ta posielaju z domu lebo sa boja tvojich reakcii o niecom vypoveda, nekazila by som tu slavnost nemas na to pravo, chod niekam sama a zamysli sa, neni hanba si priznat ze nieco uz nezvladas a hladaj si slobodneho bez deti

@mamina7070 Pardon, ale z čeho usuzujete že se neumím chovat?! A že během 5 let nejsem schopna akceptovat, že můj partner má dítě s jinou? Psala jsem, že to toleruji a pochopeni musím mít až na pudu. Ovsem mit pochopeni pro syna jeste neznamená, ze musim u nas doma trpět ex s celou její rodinou či snahy skoro tchyně a umelou frašku typu “happy big family”.

bruttina
autor
10. máj 2025
@anketkarka

@bruttina a ako Ti partner zdôvodnil to, že nie si pozvaná??? Prečo si myslí, že by si mala ísť radšej na výlet? Má na to dôvod? Riešila by som čisto postoj partnera. Ak si konfliktná a budeš kaziť atmosféru, tak sa nečuduj, že Ťa tam nechcú.

@anketkarka důvod je ze ex nemam rada a její rodinu vubec neznam tak proc bych se mela účastnit.. ovsem ja se chci účastnit významných dnů mého partnera a jeho syna. Nechci byt odstrkována aby si to exka mohla užít bez stressu z nextky

janinah
10. máj 2025

Co je najlepsie pre dieta? Aby tam mal svoju rodinu..a to ty nie si. Bez urazania by som na ten vylet odišla.Nie je rozumne sa tam natiskať. Len t6 vies,ci si inak pre tvojho partnera dolezita alebomťa ma za handru. Ale prave teraz by som to neriesila.

bruttina
autor
10. máj 2025
@watermelon

@bruttina tak to meni celu situaciu. Ani by mi nevadilo, ze pozval celu ex-rodinu, ale ze mna tam nechce a posiela prec. Toto by som neprekusla, nikdy.

@watermelon nepozval je partner, ten je v tom nevinně. Exku s její rodinou pozvala partnerova matka.

petulda333
10. máj 2025

Sla by som na vylet,ale bez navratu. To,ze ex by bola u nas,by mi najmenej vadilo. Ste spolu 5r,zijete spolu a on ta odsuva ako uplne cudziu osobu? Dobre,dajme tomu ten kostol,ale u vas na dvore? A ty mas ist prec? Ako pisem,sla by som,ale navzdy. Ten chlap ta nema z nic

petulda333
10. máj 2025
@janinah

Co je najlepsie pre dieta? Aby tam mal svoju rodinu..a to ty nie si. Bez urazania by som na ten vylet odišla.Nie je rozumne sa tam natiskať. Len t6 vies,ci si inak pre tvojho partnera dolezita alebomťa ma za handru. Ale prave teraz by som to neriesila.

@janinah ale je sucast jeho otca. Zrejme sa o dieta aj stara ked je u nich. Toto je teda riadne cez,ju doslova vyhnat prec

melanta
10. máj 2025
@bruttina

@anketkarka důvod je ze ex nemam rada a její rodinu vubec neznam tak proc bych se mela účastnit.. ovsem ja se chci účastnit významných dnů mého partnera a jeho syna. Nechci byt odstrkována aby si to exka mohla užít bez stressu z nextky

@bruttina 8:43 píšeš, že toleruješ partnerovho syna. Toleruješ? Môj muž má tiež syna, mám ho rada ako vlastného. Beriem ho ako nášho chlapca. Ja by som ťa nielenže nepozvala, ale ani by som nebola s niekým, kto moje dieťa iba toleruje.

bruttina
autor
10. máj 2025
@ketrint

@bruttina a neskúsiš nejaku zlatu strednú cestu? Že sa nikam schovávať nebudeš, proste budeš normálne fungovať?
Veď aj keď majú návštevu starí rodičia (na spoločnom pozemku vonku), tak si dajú kávu, pokecaju, a nijako sa v dome neschovávas, normálne funguješ, možno sa zastavíš pozdraviť…

Chápem, že teraz Tebou lomcuju emócie… Ale cele si to dobre zvaz, že čo pre Teba bude najschodnejsie… Či nebude lepšie vypadnúť a spraviť si pekný den pre seba a nijako nesuperit o partnera/jeho syna/rodicov a dokazovať si kto je pre neho dôležitejší…

Držím palce 💕 Nie je to príjemná situácia, drz sa🙏🏻

@ketrint Moc děkuji za milý a citlivý komentář! Pohladil po duši.. Rada bych celou tu nepříjemnou záležitost zvládla s noblesou..

tatiana288
10. máj 2025

Ja neviem, ale teda za mňa pre toho chlapca rodinou si. Veď si s jeho otcom päť rokov. Predpokladám, že za ten čas u vás chlapec trávil dni, brávali ste ho spolu na výlety, varila si mu a venovala sa mu. Ak tam môže byť pozvaný nejaký nevlastný otec niekoho z druhého kolena, prečo nie ty? Osobne by ma to urazilo, aj keď je dom písaný na partnera, domov je to váš spoločný, takže by si tam mala mať slovo. Na výlet by som odišla a veľmi premýšľala či takáto zrada od partnera niečo nenaznačuje. Minimálne by som premýšľala či chcem takto bývať niekde, kde má svokra väčšie slovo ako ja.

bruttina
autor
10. máj 2025
@petulda333

@janinah ale je sucast jeho otca. Zrejme sa o dieta aj stara ked je u nich. Toto je teda riadne cez,ju doslova vyhnat prec

@petulda333 přesně tak, se synem se máme radi a starám se o něj když je u nás..

Strana
z7