icon

Ex zabúda vrátiť dcérine veci: Ako postupovať?

20. dec 2023

Ahojte damy ani neviem ci toto nazvat kradez ale uz ma to prestava bavit. Ex ma dceru kazdy druhy vikend. Ked som jej davnejsie balila veci tak som sa dozvedela od dcery ze ocko to hodil do kosa (bolo to nieco na schrumnutie co ma rada) tak odvtedy dceru obleciem-podla pocasia a nic nebalim. A skoro kazdy vikend ocko jej nieco zabudne vratit-gumicky do vlasov, ponozky, rukavice, dokonca sa stalo ze jej vymenil nohavicky a tie ktore mala si nechal. Vyzivne mam smiesne a ja som za tie veci dala predsa peniaze. Ked od neho pytam tak stale povie ze zabudol a nic nevrati. Co som vymenovala su sice malickosti ale uz aj mikinu "zabudol"

Strana
z2
katka700
20. dec 2023

Autorka chápem ťa, povie sa ved sú to len veci ale aj keď kúpiš najlacnejšie pepco Kik je to sem 2 eurá tam 5 tu10 a zrazu ani sa nenazdas sú z toho 2 stovky v podstate za nič. Kto nikdy nemusel počítať každé euro nepochopí. Tie peniaze zarobíš ale vedela by si ich využit lepšie.
Nauč dcérku nech si na veci dáva pozor, časom už sama skontroluje či má pri odchode všetko. Alebo ešte krajné riešenie dávať k otcovi len staré veci z druhej ruky súce na odpis.

autor
20. dec 2023

@katka700 ano presne uz som spocitala ze u neho ostali veci v hodnote skoro 1 mesacneho vyzivneho. Samozrejme mame veci na odpis ale nedam jej ich lebo na sude vytiahol fotku s flakatym body ked mala 6 mesiacov, ze aka som krkavcia matka :D samozrejme sudkyna sa zasmiala, ano som si toho vedoma ze musim ucit ale este je malicka mozno casom

autor
20. dec 2023

@hipuska jej dakujem toto som potrebovala pocut 🙂 neviem co nam zivot prinesie ale v prvom rade je dcerka a budem robit vsetko preto aby nase nezhody nevnimala. Nebudem ju podporovat musi prist nato sama akeho otca ma. Cisto mi islo o princip lebo tu euro tamm 2 a casom sa to pozbiera

mane01
20. dec 2023

On nekradne, on ma na haku… poznam to velmi dobre… posles dieta v pancuchach, dojde bez nich… v zivote ich viac nevidis, na dalsi krat sa vrati bez rukavic, potom bez ponoziek, da mu miesto toho svoje !!!! Skolkarovi! Potom zabudne ciapku, dalsi krat oteplovacky. A vacsina tych veci sa nikdy nenasla… neviem, ci ich zjedol alebo co…ale ano, mala som na to nervy. Nakoniec sme to vyriesili tak, ze k nemu isli len v tom, v com prisli… plavky si musel kupit svoje, aj oblecenie na doma aj nahradne spodne pradlo… vsetko.

lilitela
20. dec 2023

@lujza123 Presne.
Autorka, takto sa to tiez da riesit, nakupenim lacneho oblecka iba k nemu, aj ked su to peniaze navyse.
Mam znamu ktora posiela dceru k tatkovi naprazdno, lebo vzdy ona vsetko zabezpecovala pred rozvodom, a uz jej dosla trpezlivost, ved sa on moze starat rovnakym dielom, ked tak strasne chce, on je tiez podnikatel, co si doma rit vyvaluje cely den, a ani za boha tomu dietatu nekupi nic na oblecenie, cely vikend je to dieta v tom istom, ked unho bola tyzden, cely tyzden to iste nosila, nohy, rozkrok jej smrdeli, bola u nas na navsteve parkrat pocas toho tyzdna za nasimi detmi a mala som dost. Na 2 metre od nej som to citila. Ked som si potom sadla na gauc, stale som smrad citila, tak som si cuchla na to miesto, kde sedela, ked telku pozerali a skoro som odpadla. Takze to len na margo toho, ze treba tam urcite nejake veci poslat, lebo niektori chlapi su schopni ist do extremu.

jaskolka
20. dec 2023

Tak jej k nemu jednoducho daj lacne oblečenie, a celkovo chlap gumičky a sponky ani nebude riešiť. Nemusí to vôbec robiť schválne, akože "napriek" môj muž absolútne nemá sajn, kde a co ma dcéra, aké čelenky, štipce, uz sa aj stalo, ze šiel s nimi od svokry, aj som mu napísala ze zober im to a to a to.. A prišiel bez toho, alebo syn mal nejakú starú vec na sebe co už som mu vyradila, ci dcéra bola v synovej mikine a podobne,zabudol trebárs zobrať tiež také drobnosti, ako rukavice, nakrcnik.. Jednoducho jemu to uniklo, nevnímal, neriešil..

hipuska
20. dec 2023

@autor akože, niekto sa tu do teba obul. Ze riesis hlúposti. Aj u nás to tak začínalo. Najskôr to boli zubné kefky, trenky, ponožky. Neskôr, keď boli starší tak to bolo vreckové co im bral, lyže, lyžiarske oblečenie co už ani zďaleka neboli lacné veci. Takže, ja ta úplne chápem. A nejde len o princíp. Ide aj o peniaze. Vsetko niečo stojí. Ale teda, u nás si to začali uvedomovať až okolo 14 rokov. A jedine "stastie" bolo, že bol fakt lakomy a nič im nikdy nekúpil. Pretože, deti sa dajú hodne získať cez dary. Napríklad, išli sa lyžovať, tak kúpil jeden skypas a sa spustili postupne po jednom. Vždy jeden išiel, dvaja čakali pod kopcom.

kate211
20. dec 2023

Tak mu dceru posli nabuduce bez sponiek s jednou najlacnejsou gumickou. V nohavickach ti ju posle naspat, nie? Ci to jej neoblecie? Je snad jedno, ze ma ine. A ak ti ju posle bez rukavic v mrazoch, vyfot a nahlas na socialku.

vladinka
20. dec 2023

Toto robil presne aj môj ex a išiel ma šľak trafit. Syn mal vtedy cca 5rokov. Nabalila som na vikend 3ks slipov, vrátil 1ks, to isté pyžamo, tepláky,tricka s dlhym rukavom, s kratkym rukavom,ponozky...otec si postupne zaplnil skrinu synovymi vecami, a ja som vsetko musela dokupovat...a mne platil výživné 50e 🙈...sice som neporadila, ale uplne ťa chápem...

ketrint
20. dec 2023

Daj jej vždy zoznam veci, ktoré jej balíš. Aby si to vedeli skontrolovať 😉

lujza123
20. dec 2023

@lilitela ja som väčšinu ani nekupovala😂 u nás bývajú v kulturáku burzy detského oblečenia a tam je vzdy taká kopa oblečenia zdarma. Navyberala som tam co sa dalo, zvyšok som dokúpila úplne najlacnejšie veci po 50 centov (chalanske, babské veci to mi bolo jedno) , dokopy ma to stalo asi 15 € a fakt ze základný detsky šatník v dvoch veľkostiach . Uz som len kúpila gatky ponožky v pepcu a cele mu to doniesla nech si to tam zožerie 😃😃 jedine topánky a zimnú bundu som jej vzdy nechala taku odo mňa, zas som nechcela aby sa dieťa triaslo zimou koli chlapovi

Našťastie môj ex ma super rodinu takže jeho sestry aj mama jej tam potom dokúpili oblečenie, asi sa zľutovali ked videli ze chodí ako socka.

Ta tvoja kamoska chúďa tak to je iny level, fuj. Porazilo by ma. Najhoršie ze toto aj ked spomenie na súde tak majú úplne na saláme, je pre nich len ďalšia matka histerka ktorá preháňa.

mamina7070
20. dec 2023

napisala by som tej jeho mame ci sa nehanbi za syna

a zozen darovane stare handry a poslinmu ju v nich nech sa hanbi otec roka blbec je to

a ak by sa stazoval tak ake vyzivne take oblecenie

ada309
20. dec 2023

Ja sa zamýšľam nad tým, že ak by si malej nedala nohavičky,ponožky a atd na výmenu, tak ozaj ju necha v tom v čom prišla? Keby nezbalis kefku, pastu, zuby jej nevycisti?? Ozaj ju necha bez rukavic,čiapky mrznut??
Toto mi mozog neberie...
To ozaj to dieťa nemá základné vecí u otca? To on ako otec jej nezabezpečíl? Ako sa tam ma potom to dieťa cítiť? Ako na návšteve???
Pre pána to aj s prepáčením toaletný papier jej balis?

lujza123
20. dec 2023

@kate211 je to jedno ale hnevá ta to, kúpiš dieťaťu kvalitnú bavlnu a pride ti v čínskom plaste.
Ja som sa na tom občas doma zabávala ked som prala dcérine veci. Svokra miluje vietnamské obchody tak malá vzdy došla v rôznych leopardích vzoroch alebo fejkoch typu klailin glain, raz dokonca nohavičky guči 🤦‍♀️

Ale v začiatkoch ma to hrozne štvalo, časom som to prestala riešiť, zbytočne sa len človek samonasiera nad vecami ktoré nejde zmenit

isis234
20. dec 2023

Nedávaj jej sponky ak ide k nemu. Oblečenie náhradné nie. On nech jej kúpi, v čom bude uňho. A zoznam čo má na sebe.
Tiež poznám taký "prípad" ale to jeho mama ho hucká... Dospelý človek a nemá svoj názor.

kristinapetronela
21. dec 2023

Presne tu ide o princíp a nie o peniaze alebo šak len rukavica .už zachvilu bude v obchodoch jarný tovar ale vonku bude zima a čo si ma teraz kúpiť 5 párov rukavíc lebo otecko robí naschvál ? Ach . .

Strana
z2