icon

Ex zabúda vrátiť dcérine veci: Ako postupovať?

20. dec 2023

Ahojte damy ani neviem ci toto nazvat kradez ale uz ma to prestava bavit. Ex ma dceru kazdy druhy vikend. Ked som jej davnejsie balila veci tak som sa dozvedela od dcery ze ocko to hodil do kosa (bolo to nieco na schrumnutie co ma rada) tak odvtedy dceru obleciem-podla pocasia a nic nebalim. A skoro kazdy vikend ocko jej nieco zabudne vratit-gumicky do vlasov, ponozky, rukavice, dokonca sa stalo ze jej vymenil nohavicky a tie ktore mala si nechal. Vyzivne mam smiesne a ja som za tie veci dala predsa peniaze. Ked od neho pytam tak stale povie ze zabudol a nic nevrati. Co som vymenovala su sice malickosti ale uz aj mikinu "zabudol"

Strana
z2
jaskolka
20. dec 2023

? No a čo je na tom? To nemôže mať dcéra dáke veci aj u neho? A že vymenil nohavičky? 🙈😮A čo mala oblečené? Nové, staré, alebo bola nebodaj bez nich? 🙈🙈Veď možno kúpili spolu pre ňu iné. Ci myslíš, ze on si ich nechal ako suvenír? Alebo ich predáva dakde?
Neviem, ale z toho co píšeš, mám pocit, ze hľadáš hocijakú zámienku na vytvorenie problému.
A že vyhodil sladkosti? Prečo to urobil, pýtala si sa vôbec aj jeho?

veklipo
20. dec 2023

Tak “kradne” je veľmi prehnane.
Sponky, ponožky. To všetko sa stráca v každej rodine. Podľa mňa veľmi preháňaš a škodíš tým dcére.

fairyy
20. dec 2023

oh toto sa deje aj u nas... ja nemam na to riesenie... normalne dohadovanie nefungovalo nikdy bohuzial... ja to vzdy nechavam tak, az kym sa nestane, ze sa mi nevrati nieco co stalo viac penazi a potom robim cirkus ...neznasam to, ze na neho nic ine neplati... ale tiez nebudem kupovat 15 parov topanok dietatu lebo ex zabudne vzdy nahradny par vratit..resp ho nevie najst a podobne vyhovorky ....tak uz sa aj stalo ze som stala pred jeho dverami a neodisla kym nenasiel vsetko zo zoznamu... hrozne riesenie ja viem... inteligentne vsak nemam... a hej pokus, ze nech si kupi vlastnu sadu oblecenia...eh ... dieta chodilo v jednom v com islo z domu cely cas aj cely vikend

autor
20. dec 2023

@jaskolka tak dobre pre objasnenie este situacie ex je podnikatel s nepriznanym realnym prijmom, chodi si na dovolenky, restauracie ma iphone atd atd, mam vyzivne 50 eur. Tak ano dokelu nech dcere kupi veci a nech si nenechava tie co ja nato zarobim

colsami
20. dec 2023

Prepac, ale aj ja vzdy ked niekde idem nieco zabudnem, zapatrosim, zalozim... Gumiciek do vlasov som za svoj sivot stratila asi stovky (sama nechapem kde miznu 😃 ).

A to este chudak chlap ked zvacsa oni maju vacsi problem vychystat dieta a nezabudnut, nestratit...

Riadne prehanas 🙂 a je jedno ci je podnikatel a aky ma prijem, tak proste strati a zapatrosi, kolko takych je ..

jumama
20. dec 2023

Ja si myslim, ze to nerobi naschval. Je roztrzity ako kazdy chlap. Dokonca chlap ak aj ho poprosis, zabudne. Casto ani nevie, kde co doma je...

Je mi luto, ze mas take male yzivne. Aspon ked je dcerka u neho, tak ju dakam vezme, na nejake vylety, zazitky? Ak jej taketo dopraje, tak by som to nespajala, nemyslela by som si ze to robi umyselne, ak sa na to tak pozries, mozes mavnut rukou. Netreba ti este sa aj hnevat a infarktovat nad tym.

autor
20. dec 2023

@veklipo samozrejme pred dcerou to neriesim ale cim dalej to je viac a viac veci

autor
20. dec 2023

@fairyy dakujem asi jedina mamina ktora pochopila lebo zaziva to iste. Tak snad to u nas budu tie malickosti len ale obavam sa co pride

veklipo
20. dec 2023

No a ešte aj podceňuješ dcéru, že to z Teba necíti.

jasminet
20. dec 2023

neviem teda kolko ma dcera rokov, ale asi je najvyssi cas ju instruovat, ze co si donesie k otcovi si ma pobalit aj spat domov. deti si poznaju svoje veci a vedia si dat na ne pozor. a poziadat o zvysenie vyzivneho.

fairyy
20. dec 2023

urcite to tie deti z nas nejako citia cely cas, ze sa ako rodicia nemame radi... ak by sme sa mali, sme spolu... avsak je na nas vysvetlit detom, ze voci nim sa vztah nas rodicov nijak nezmeni a lubime ich...a naozaj nemyslim si, ze niekto riesi taketo hadky pred detmi...predsa vzdy aj ked uz sa neviem ako neznasame pred detmi len slusne a bez vycitiek
@veklipo

lilitela
20. dec 2023

Dievcata sorry, mozno je autorkin prispevok prehnany, ale zase ako ona k tomu pride? Ved nejde iba o peniaze, ale aj o cas, potom ona musi zhanat nove. A to jedlo co hodil do kosa, aj to je ok? Ked sa stane ze raz za cas nieco zabudne, dobre, ale ked sa to uz takto zbiera, ze raz hento potom tamto, vsak co si on nevie vytvorit nejaky system? Prazdna skrina pre dieta, kde dam vsetky veci a tie aj pekne zase vratim?

Autorka, tebe ostava iba naucit dieta, aby sa o svoje veci postaralo u ocka samo.

autor
20. dec 2023

@jumama o ockovi nerozprava, len o babke. Takze ex ju zoberie svojej matke a nestara sa. Dcera je z toho podla mna zmatena povie ze nechce ist s ockom a o 5 minut ze sa tesi na ocka. Neviem zatial z toho vydedukovat ze co sa tam deje. Bude mat 3 roky. Kupit vsak jej od narodenia nic nekupil, mozno u neho ma neake veci ale okrem 50 eur absolutne nic aj ked som ho poziadala ze som mala vacsie vydavky kvoli chorobam. Cisto mi ide o princip

eva8
20. dec 2023

@jaskolka otecko ak chce mat veci doma pre dceru, moze ich nakupit.

autor
20. dec 2023

@lilitela dakujem asi ste to lepsie vyavetlila ako ja :D a dcerku no .nema este ani 3 rocky takze to je dost tazke :/

liv1
20. dec 2023

Uz neexistuju oficialne neuznane prijmy. Vyries si zvysenie, ak je nejaka sanca to dokazat napr. ze chodi na dovolenky, v akych pomeroch zije atd.

autor
20. dec 2023

@liv1 2 roky sme sa sudili o vyzivne a starostlivost. Nas spis ma 4000 stran len moje dokazy. Sudkyna vsetko odignorovala, uz aj zmena sudcu bola a aj tak to nepomohlo. Ja uz nemam nato energiu, peniaze a nervy sa sudit dalsie 2 roky. Zijeme sice skromnejsie ako pan podnikatel ale dcere zabezpecim vsetko co potrebuje a chce. Ako vsak vyssie pise maminka nieje myslitelne aby som mala doma 50 parov veci lebo stale nieco zabudne.

subartic
20. dec 2023

trebalo vymeniť právnika. A súhlasím , neexistujú oficiálne neuznané príjmy, existujú len slabí právnici a podplatiteľní sudcovia .

danielahamar
20. dec 2023

no do kelu, nie, že nech "nekardne" veci, ale ty ako matka bojuj na súde a keď máš dôkazy, že zarába viac, šup ho s nimi na súd

simca06022011
20. dec 2023

a co robi s tymi vecami, ked ich kradne dcere?

hipuska
20. dec 2023

Nijako to nevyriešis. U nás bolo to isté. Proste, vždy jeden taha za kratší koniec. V konečnom dôsledku si to odnesie iba dieta, ktoré začne mať stres, aby niečo nezabudlo (ak.na ňu začneš tlačiť). Len ti môžem poradiť, nakúpiť lacné veci z druhej ruky, pepco, tako a rátať s tým, že to domov možno nedonesie. Mňa to teda skrelo neskutočne. Ale teda, kaslala som.na to. Odmenou mi bolo, že ako boli deti samé, zistili co je ich otec zac a urobili si názor samé, bez akéhokoľvek môjho zásahu ..ale stalo ma to.kopu sebazaprenia, aby som ani len.slovkom nepovedala.nic zle. Napríklad, U nás ich otec nútil nechávať si veci tam. Ale, fakt samé pochopili, necham-nemam. Postupne si samé určili, ktoré veci, hračky si tam budu brat. U nás sa balili sami. Nech mu padne na úžitok, to, čo si pobral.. ja mam dôležitejšie. Deti a krásny vzťah s nimi. Sú už v pubertalnom veku a cítim z nich, že si ma naozaj vazia. Kdezto, s nim nemajú žiaden vzťah.. on ich úplne stratil vlastným pričinením.

hipuska
20. dec 2023

@subartic no, ak.mala dvoch sudcov a ani jeden jej to neuznal..oni tiež môžu konať len na základe faktov. Môj ex napríklad.tiez ma príjem pomimo ale všetko riesi cez účet otca, ktorý si zriadil.na tento účet. A proste nič sudca nezmoze

domkakvet
20. dec 2023

Uz len vydrzat kym bude trochu vacsia a potom ju nau it aby vsetko doniesla domov.

fairyy
20. dec 2023

no s tym vyzivnym ako niektore pisete mate aj pravdu ale su pripady aj ked to nevyde...ja som nevysudila ani 50 eur... moj ex tiez nema priznany prijem a na sude vravel ako vsetko co ma dostal od rodicov, na dovolenky ho pozyvaju on neplati, to iste vecere a vylety atd... mam vysudenych 0 eur...dokonca mi na jednom.sude hrozilo ze to skonci naopak kedze ja prijem mam ze ja jemu budem platit vyzivne...kto nezazije nepochopi ...ano mohla som sa sudit dalej ale to stoji tiez prachy... a ja tiez verim tomu, ze deti raz naozaj pochopia same... moja je niekde uprostred momentalne... pretoze uz prichadzaju vety ako povedal, ze pojdeme do zoo, ale podla mna ani nepride a pojde pracovat ako stale... ci napriklad ked povie ze si vezme 3 tricka navyse ked sa zaspini lebo inak zas v tom spinavom bude sediet... sama prichadza na to, ze on sa nepostara, ale ma ho rada a ja nikdy im v ceste stat nebudem...avsak nebudem ani na dialku a svojimi financiami udrziavat u nho domacnost a vztah s dcerou

jaskolka
20. dec 2023

Ja síce sa neplánujem rozvádzať (dúfam ze ani nikdy 😁) aj chápem, že finančné prostriedky sú dôležité, ale zase tu mi príde trochu prehnane riešiť gumičky, sponky, rukavice a nohavičky(inak neviem stále, ake mala potom dcéra na sebe?)
Keby šlo o veci skutočne "náročné" na kúpu a dcéra by došla a bez vecí typu topánky, bunda, nejaké drahé hračky tak ok, budiz.
Ale gumičky a gatky? Preboha, veď ja bežne stratím gumičku, vypadne mi z vrecka,aj rukavice som už stratila takto, syn v škôlke zapatrosil a stratil niekde vonku šiltovku, čiapku, rukavice už 3 som mu dávala, keďže proste pri hre vonku mu vypadnú z vrecka a nevšimne si to nik.
Nejdem zastávať ex, keď je problém s financiami,tan autorka nech to rieši reálne súdnou cestou. Ale argumenty, ze "nevráti jej gumičku rukavice a má iné gatky" ved to už len (aspoň mne) divne znie..

kulumulu123
20. dec 2023

Pokial nemala na sebe nohavicky jeho no ej partnerky tak nechapem co tu vlastne riesis???

kate211
20. dec 2023

To si fakt myslis, ze by naschval svojej dcere ukradol nohavicky a rukavice, aby urobil 'zle' tebe aj jej? To prisla bez nich domov ci ako? A naco by mu boli? Keby jej ukradol iphone ... Ale nohavicky?

lujza123
20. dec 2023

To robil aj môj ex. U nás v bazári v materskom centre som nakúpila tašku najlacnejšieho oblečenia, doniesla mu to tam a dceru som nebalila.
Pár krát mi spravil to ze odovzdala som dceru v značkových veciach a vrátil mi ju v čínskom textile co svokra nakúpila, vrchol bol ked odišla v novej super zimnej bunde a prišla mi v nejakom tenkom kabátci jak so smetiaka. Ja som kľudný a bezkonfliktny človek ale vtedy som nahucala na neho riadne

My sme si časom zvykli dieťa prezliekať hneď ked k jednému z nás prišla a to oblečenie jej dať až na cestu spat. Tak už sa nic nestratilo ani nepomylilo

autor
20. dec 2023

@jaskolka tak nech sa ani nerozvadzas ale dam ti priklad kupila som 3 balenie hm rukavic ktore stali 12 eur-2 zmizli, hm nohavicky 2eurax2, mikina 10 eur, gumicky sponky ti tiez mozem spocitat. Tu neide o to ze ja jej neviem zabezpecit tie mizerne rukavice ale uz musim dalsie a dalsie kupovat ide o princip

autor
20. dec 2023

@kate211 ano naschval, totiz ja som od neho odisla s dcerou na rukach a s holou r.tou. Vsetky moje veci aj malej ostali u neho a odmietol mi vydat-ani policia nepomohla lebk som nemala doklady o kupe :D. Tak som sa nato vykaslala. A on kupil 2 dni pred sudom dcere nieco za 100 eur len aby mohol jeden blocek ukazat aky je on skvely otec. A tuto vec po sude odomna pytal a ja som odmietla mu ho dat. A tu je detinska pomsta

Strana
z2