icon

Existuje funkčné manželstvo bez sexu?

potvora1
1. okt 2018

Žienky, už som zúfalá, viem, je to háklivá téma, ale veľmi ma to trápi. Existujú manželstvá bez sexu a bez fyzického kontaktu? Už asi štyri roky je to čo sme sa s manželom odcudzili, bez zjavného dôvodu, možno pre pohodlnosť 😥 už vtedy som vedela, že je zle a chcela som vzťah ukončiť, to sme ešte neboli zobratý... No nejako sa to utriaslo, teraz máme ročného syna a na mňa chodia hrozné depky z nášho života. V podstate si rozumieme, ale žijeme ako kamaráti.. Sex tak dva krát za rok, muž má nepriťahuje, žiadna iskra medzi nami není... Ale doma mi pomáha si všetkým.. Už sa ja cítim naozaj ako vadná. Mam sa zmieriť so situáciou, alebo existuje šanca, že sa iskra do manželstva vráti? Zažil niekto niečo podobné? Prosím poraďte mi😓😥😪

dorotka9819
Autor odpoveď zmazal
kahlan1
1. okt 2018

@potvora1 jasne že dá, všetko je v hlave. Intimita je v manželstve veľmi dôležitá. Nevyrovnávaj sa a tym ale zmeň to. Ja odporúčam film fireproof a knihu dar lásky

janulik2306
1. okt 2018

@potvora1 určite existujú aj také manželstvá,určite nieste jediní kde ľudia žijú ako kamaráti, vyhovuje im to ak im ten sex nechýba.. Ale myslím si ze je škoda vášho manželstva, nechceš skúsiť nejakú poradňu manželskú alebo sexuológa ci by vám nepomohol to trosku rozhýbať keď to tebe samej nejde, možno aj po pôrodné hormóny s tebou trosku porobili a celé sa to ťahá určite by som vyhľadala odbornú pomoc aby som zachránila manželstvo keď hovoríš ze muž je dobrý chlap, a sex s iným mužom by si si vedela prestaviť ci ani tak nie??

maminuska
1. okt 2018

@dorotka9819 budeš bozkávať a objímat muža ktorý ťa nepriťahuje ?
Ja osobne si myslím že toto je v podstate v háji . Problémy pred manželstvom a aj v manželstve. Jedinú cestu ktorú ja vidím , začať spolu tráviť spoločný čas a nepodmieňovať ho nijak sexom . Jednoducho len trávit spolu čas.

dharmasanata
1. okt 2018

Nejaký sexuolog radil určiť si dniv týždni kedy bude sex. Či sa manželom chce alebo nie... neviem či by to zabralo ale sú ženy ktoré čím menej sexujú tým im to už ani nechýba. Keby si sa posnažila trebárs na začiatku spoločnou sprchou len tak chodte spolu do sprchy poriadne sa namydlite 🙂 začni malými vecami..dotykmi pusami... obijmi ho dlhšie. Spomeň si pri tom aké to bolo na začiatku.

potvora1
autor
1. okt 2018

Ďakujem vám z celého srdca za každú jednu radu, postreh a osobný názor, veľmi si to vážim... Idem si celú diskusiu prečítať ešte raz a v kľude 😉
Viem, že každý jeden názor mi niečo dá a pre mňa veľmi dôležité počuť názor nestrannej osoby..
Hoci z mojich úst často počuť slovo rozvod a koniec, niekde v hĺbke srdca cítim, že v skutočnosti to vôbec nechcem.... Musím so sebou niečo urobiť, skúsim toho psychológa, lebo sa obávam, že sama to nezvládnem, aj keď sa snažím... Ja mam strašne blbý blok v sebe, napíšem príklad... Viem, že mám chuť objať manžela, ale ten hlúpy blok v hlave mi hovorí, že veď načo, keď zase 4-6 mesiacov nič také nepríde a takto je to so všetkým, so sexom, bozkávaním, maznaním... Toto už sama nezvládam, ovplyvňuje to moje sebavedomie, spoločenský život.. Ako žena sa cítim neschopná... Ale mam chuť a snahu to riešiť, ešte raz ďakujem za každý nazor♥️

maminuska
1. okt 2018

@dharmasanata ja neviem ale ako chceš objať človeka ktorý ťa nepriťahuje a ešte mu mydliť chrbát a usmievať sa ako kobyla v ruji ? Ja som zažila toto presne v prvom manželstve , to akokeby si hladkala cudzieho človeka ( fuj ) .Tadiaľto cesta nevedie.
Najprv sa musia zblížiť v jej hlave .

maminuska
1. okt 2018

@potvora1 choď s manželom von , nič nepodmieńuj sexom , strávte spolu čas len vy dvaja , opakovane ...

potvora1
autor
1. okt 2018

@maminuska prosím Ťa, dobre si to napísala, ale ako to funguje v praxi...

0silvia0
1. okt 2018

@potvora1 ja si myslím, že ten správny impulz by mal vyjsť od manžela. Podľa mňa podvedomo túžiš, aby on urobil niečo, čo ťa k nemu opäť pritiahne, zapáli ten chýbajúci plamienok. Ja to mám v hlave tak, že chlap by mal byť prvý, ktorý ukáže, že ženu chce a malo by to byť dosť jasné. Ak by som mala doma nejakého váhajúceho polochlapa, čo nevie, či chce či nechce, ešte si rozmyslí a nič neurobí, tak by som mala ten blok aj ja...

bobricek1979
1. okt 2018

@potvora1 a kde ti začalo?

maminuska
1. okt 2018

@potvora1 v praxi to nemám vyskušané , nám sa manželstvo rozpadlo ale my sme sa ani nesnažili . Ale ak by sme chceli možno .... len treba nájsť tu intimitu v hlave, zdieľat svoje pocity , rozprávať sa niekde mimo domu , nie úchytkom v domácom prostredí , len musí aj manžel chciet.

potvora1
autor
1. okt 2018

@0silvia0 nie, manžel čaká len na mňa, on vyzerá byt práveže spokojný

0silvia0
1. okt 2018

@potvora1 akože on je spokojný že nie je žiaden sex a čaká že ty sa zrazu prebudíš a vrhneš sa na neho? Jemu to nechýba on je spokojný? On je spokojný aj že sex nie je a bude spokojný keď sex bude?

maminuska
1. okt 2018

@potvora1 takže ty určuješ intenzitu a častosť ? To je neskutočne asexuálne.

potvora1
autor
1. okt 2018

@0silvia0 no za posledné 4 roky ani raz neprišiel s tým, že veď počuj, čo sa deje, on nic..stale som len ja ten sťažovateľ 😀ja sa priznávam, že obidvaja sme prospeli k tomu, že sme v takomto štádiu, ale mne to už udiera na mozog celé toto...

maminuska
1. okt 2018

@potvora1 len muž i neriešia takto veci , to by si asi chcela moc. Teda neriešia bežné veci , sex väčšinou ano . Vyjadrujú nespokojnosť že je ho málo , alebo že je zlý , plytký , ležíš ako drevo .

potvora1
autor
1. okt 2018

@maminuska áno, on v podstate len čaká, lebo mam blok v hlave... Ale ja sa len bojím, že sa s tým všetkým zmierim... Predtým to bolo úplne ideálne a vravel, že by nevedel žiť co vzťahu bez vášne a iskry a zrazu tak žijeme už veľmi dlho..

maminuska
1. okt 2018

@potvora1 tebe ani neudiera na mozog to že nemáš sex, skôr to že sa problém nijak nerieši ..tento stav ja u seba poznám ...som nervná z toho že môj muž čaká ako to začnem JA riešiť 🙂

anabella111
1. okt 2018

Veľa je takych manzelstiev...bez sexu..A aj mozu dobre fungovat..pod podmienkou..ze istý fyzicky kontakt je zachovany a spolupatricnost rovnako. Neviete si predstavit lahnut si do naruce svojho chlapa ktory lezi na gauci?..objat ho ked veceria a pobozkat ho do vlasov?..pohladit mu ruku..ked ju ma niekde polozenu?..pohladit ho po ramene..ked sa obchadzate?..Dotyky potrebuje aj vas muz..keby mu taketo prejavy vadili...tak vas nelubi..Ak ste frustrovana z toho aj v spolocnosti..ze medzi vami intimita nie je..vytvorte si navyk..dotykania sa..A ked sa budete drzat za ruky..alebo podchvilou si dotykom preukazovat naklonnost..tak nielenze sa nebudete citit medzi ludmi menejcenna..ale ocenena az po cudziu zavist. Lubite ho?..laskat svojho manzela nemoze byt pre vas problem..je to nutnost..ako vzorova pre deti..tak aj pre vas dvoch..aj toto je intimita dvoch..Sexom sa laska neprejavuje..prejavuje sa milovanim.
A to najkrajsie moze byt v detskej izbe medzi vasimi detmi..ked sa objimete a dotykom si vyznate svoj vztah jeden k duhemu. Iné je..ak jednemu sex chyba..Ale mne sa zda..ze vy ste s manzelom tak trochu rovnako..leniví😁..rovnako leniví je lepsi pripad..ako rozdielne sexu chtiví..😊

bodka13
1. okt 2018

@potvora1 to on ako vôbec nepríde, že by ťa objal,dal pusu pri odchode do práce? ...iba čaká kedy sa na neho vrhneš,hoci aj sám isto vidí že potrebuješ postrčiť , pomôcť .... nepochopiteľné pre mňa
Či je ti nepríjemné jeho objatie?

whistler
1. okt 2018

@potvora1 Ja tomu stále nechápem... Dôsledok je že nie je sex, ale furt nechápem že prečo ....

Píšeš že ťa manžel nepriťahuje. Zároveň píšeš že to inicializuješ ty a zároveň že sa nevieš k tomu prinútiť... Jemu to akože vyhovuje že sex nie je a on to ani nekomentuje ani nevyvíja snahu mať sex. Neviem čo z tohoto teda vlastne je pravda a prečo s ním chceš vlastne ten sex mať keď ťa nepriťahuje.

Samo o sebe je to samozrejme zlé v tomto veku ale otázka na telo - nemôže byť problém v tom že on ten sex nechce lebo vlastne ty máš so sexom problém? Lebo býva prípady že muž sa rozhodne neinicializovať sex lebo manželka má nejaký problém a má pocit že keď inicializuje sex on, tak vlastne ju núti k niečomu (napr. dotykom) čo partnerka vlastne nechce?

A hlavne stále nechápem z diskusie že čo vlastne on na to hovorí? Priťahuješ ho? Lebo ak ti povie že nie, tak možno robíte niečo čo on nechce alebo naopak nerobíte niečo čo on chce. A teda ďalšia otázka k tomu je - pokiaľ ste sa o tom bavili, čo z neho vlastne vyliezlo? A možno blbá otázka, ale vlastne k veci - nemôže on byť vlastne ináč orientovaný?

adrianna21
1. okt 2018

Skús sa k tomu, ako píšu baby, naozaj prinútiť. Tá iskra nepríde sama od seba, občas ju musíš pohľadať. 😉 Skús sa premôcť a vyskúšať všetko, čo ťa s ním "nebaví" a ak ani to nezachráni váš vzťah, tak potom mysli na svoje dieťa, aby nemalo o pár rokov chybný pohľad na vzťahy. ☹

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
1. okt 2018

@lenkakravcova veď on ju nepriťahuje, má to na háku, by sa jej chcelo ho zvádzať 🤒😈

simoncik
1. okt 2018

@potvora1 chce to zmenu od seba presla som si tym. ziadna chut na sex tuzba po muzovi. vyhovovalo mi ze sme zili len vedla seba. bez iskri. bola som stastna ked som mohla zalahnut a mat pokoj. az raz mi ostalo velmi tazko na dusi. nieco mi velmi chybalo.pocas celeho tyzdna sa mi cele telo triaslo, citila som vnutorny nepokoj. vedela som ze takto uz zit nechcem. tiez som si maslela ze o muzovi uz netuzim ze city ochladli. prebrala som iniciativu ja. a vysledok zacali sme si uzivat ako za mlada teda mam 35. vsetka tuzba a iskra sa naplno vratili. len treba chciet a riesit to. dnesna doba partnerov od seba odhana. nikto nwma na nic cas a chut. stale len riesenie problemov a stereotyp. ak chces zit inac musis to zmenit len ty sama. nikto iny to za teba neurobi

simoncik
1. okt 2018

@anabella111 cista pravda presne to mi povedal aj moj muz po tom vsetkom ze aj jemu chyba dotyk pohladenie len tak cez den z nicoho nic. ze ani on nie je z kamena. az ma tym rozplakal.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
katkati
1. okt 2018

@0silvia Podľa mňa ju práve preto nepriťahuje, že je taký mamlas, že caka na jej iniciatívu. Ona chce, aby bol taký ako predtým a dúfa, alebo verí tomu, ze by ju to opäť vyhecovalo. Jej je protivne jeho správanie a nie jeho fyzicno, môj názor.

0silvia0
1. okt 2018

@katkati áno, súhlasím, mňa by totálna ignorácia a žiadne pokusy od chlapa tiež demotivovali.
Ja tiež fungujem len keď vidím, že muža priťahujem. Keby vedľa mňa v posteli ležalo poleno bez iniciatívy a bez pokusov, mne by sa hormóny uspali na 100 rokov ako zakladateľke.