icon

Existuje funkčné manželstvo bez sexu?

potvora1
1. okt 2018

Žienky, už som zúfalá, viem, je to háklivá téma, ale veľmi ma to trápi. Existujú manželstvá bez sexu a bez fyzického kontaktu? Už asi štyri roky je to čo sme sa s manželom odcudzili, bez zjavného dôvodu, možno pre pohodlnosť 😥 už vtedy som vedela, že je zle a chcela som vzťah ukončiť, to sme ešte neboli zobratý... No nejako sa to utriaslo, teraz máme ročného syna a na mňa chodia hrozné depky z nášho života. V podstate si rozumieme, ale žijeme ako kamaráti.. Sex tak dva krát za rok, muž má nepriťahuje, žiadna iskra medzi nami není... Ale doma mi pomáha si všetkým.. Už sa ja cítim naozaj ako vadná. Mam sa zmieriť so situáciou, alebo existuje šanca, že sa iskra do manželstva vráti? Zažil niekto niečo podobné? Prosím poraďte mi😓😥😪

puklica13
2. okt 2018

@potvora1 to ci v takom manzelstve dokaze zit niekto iny je hadam irelevantne pre teba, kedze ti to evidentne nevyhovuje...
Este raz si poloz otazku..kto urobi prvy krok? ( ak teda chces zmenu)

kakatulik
3. okt 2018

mna by zaujimalo,co nastartovalo tuto situaciu.....

pohodickasrandicka
3. okt 2018
mysicka36
3. okt 2018

No ale sorry, toto je dosť problém tvojho muža. Môj keby čakal, kým sa ja rozhýbem a začnem, tak by sa niekedy riadne načakal. Hlavne v období keď je vela roboty v záhrade 😀 ale jednoducho si počká na správnu chvílu keď deti spia, alebo niesu doma a jednoducho ma schmatne že triesky lietajú. To ani nestihnem pomyslieť či mám alebo nemám chuť. A potom si tak poviem ako dobre 😇 a niekedy sa snažím začať ja.
Ja chápem, že sa lúbite aj bez sexu, ale evidentne nieste takto ani jeden spokojný. Obidvaja čakáte, že sa ten druhý rozhýbe k nejakým intímnostiam a ono to akosi neprichádza.

tinkerbell
3. okt 2018

Ja som zažila niečo podobné po prvom pôrode. Mala som veľmi zlý pôrod, a potom celý rok absolútnu nechuť do sexu, pritom som ho ľúbila. Keď manžela prestali baviť moje výhovorky, tak mi povedal, že on to nechá na mne, nech ja vždy poviem, keď budem chcieť, že on sa mi nebude doprosovať. Tiež mu vadilo, keď mal pri sexe pocit, že na to nemám chuť. Ale ja som si uvedomila, že ak niečo neurobím, tak to bude stále horšie. V telke bol raz nejaký sexuológ a on hovoril, že aby vzťah neochladol, dôležitá je pravidelnosť. Nemusí to byť až tak často, ale musí to byť pravidelné. Napr. raz za mesiac. Tak som si dala taký záväzok, že aspoň 1x za 2 týždne to jednoducho musí byť. Spočiatku som musela trochu predstierať, že naozaj po tom túžim, ale postupne, tou pravidelnosťou sa to všetko napravilo, a opäť naskočila tá iskra a vášeň, a teraz je to aj 2x do týždňa. Samozrejme, že vonná sviečka, sexi prádlo a voňavka musí vždy byť. A tiež som sa snažila a aj sa stále snažím prejavovať manželovi lásku tým, že ho niekedy len tak pohladkám, dám pusu alebo mu pri telke trochu pomasírujem krk a poviem mu, že som rada, že mám takého dobrého manžela. Muži veľmi nevedia prejavovať city a prosíkať o trochu sexu je pre nich asi ponižujúce. Tak žena by mala udržiavať ten plamienok lásky, aby teplo domova nevychladlo. To je môj názor, určite je to individuálne a v každom vzťahu to funguje trochu inak, ale takýto postup pomohol mne.

Možno by si mala začať len drobnými prejavmi lásky a nečakať hneď noc plnú vášne. Keď utvrdíš manžela vo svojej láske, určite aj on bude prístupnejší. Možno mu nie je príjemné sa o tom priamo rozprávať, ale úsmev, pohladenie a bozk mu pohladia dušu a naštartujú to tým správnym smerom. Držím palce!

sionell
3. okt 2018

SKúste sa obaja zucastnit uvodneho tantrickeho seminaru s Martinom Vrabkom. Nam to pomohlo. Vsetko je v hlave.

peter9595
13. okt 2018

@mysicka36
Napisala si to ako moja zenuska. Tiez sa nevie rozhybat. Kedy si spomenie su presne plodne dni, ale len recami.

peter9595
13. okt 2018

@potvora1
Ja ti napisem ako zijeme mi. My sme sa milovali 3,4 krat tyzdene. Teraz po 20 rokoch raz za mesiac. Manzelka ma sex rada len ked ma plodne dni. Vzdy som iniciatorom ja. Trvalo mi dlho kym som pochopil, ze ked nanu nalieham nie je to dobre. Bola z toho nervozna, zla aj voci mne. Teraz to vidim ked by sa dalo. Je to raz za mesiac, cez plodne dni. Chodime spolu nakupovat, teraz na kurz tanca, sadnut na vino, dovolenka a pod. Nie je nervozna, je kludnejsia, vyrovnana. Mozno ma budete odcudzovat, ja chodim na tantra masaz a sme spokojny. Samozrejme nevie o masazach. Ona je spokojna a ja musim byt tiez. Ked niekto nemusi mat sex, tak s nim nepohnes. Ja som skusal vsetko, cez wellnes, vanu, sviecky. Robim to aj teraz. Stalo sa mi vela krat ze som napustil vanu a skoncil som v nej sam. Ma radsej film o anglickej kralovnej, knihu. Na sex musia byt dvaja. Zosuladit to, je problem. Cize treba si vsimat co toho druheho naplna, co vie ocenit, co mu pronesie radost. Nie vzdy je to podla nasich predstav.

vanesanova
13. okt 2018

Nie ste vobec sami... My sme s muzom na tom velmi podobne my mame sex tak raz za dva mesiace a to idem potom explodovat u nas ale vasen je pri sexe velka idem ho vtedy otrhat ale presne ako hovoris pohodlnost z jeho strany ja som totiz pri sexe velmi narocna a on je stale v praci robi manualne tazku robotu a robi dvanastky takze sa neni ani comu cudovat no iniciovat musim vzdy ja a mna to tiez po case prestalo bavit pripadalo mi to ako vnucovanie a podla mna je to rola muza aj ked uz zijeme v modernej dobe no a ustalilo sa to u nas na tie dva tri mesiace niekedy hlavne po narodeni syna ten ma rok a pol to bolo tazke kedze u nas iniciujem len ja a plus stale kojim a mam skoro nulovy spanok tak u mna ta chut tiez klesla na minimum ale ako vravim ked to robime tak je to vybuch. Podla mna pri malom dietati je to bezne normalne a viac sa dba na kvalitu ako kvantitu. Jednoznacne si ale spolu sadnite a porozpravaj mu o tom co citis a ze ti to nevyhovuje mozno on ani netusi....a skuste mozno aj poradnu na tom predsa nie je nic zle poznam vela parov ktore chodia do poradne lebo sa lubia ale maju problemy kde je laska tam je cesta pamataj. Je ale otazka ci sa este lubite a ci mate chut obaja na tom popracovat lebo musite chciet obaja. Drzim palce hlavne kvoli tomu vasmu malinkemu.

vanesanova
13. okt 2018

@tinkerbell to si krasne napisala!

montemotherone
13. okt 2018

@potvora1 nečítala som diskusiu, ale keď to na teba príde, tá chuť a bojíš sa bloku, neskúšala si si vypiť? ☺️ Niekedy to pomôže uvoľniť sa. Akože nie som veľmi za alkohol, ale zase veď to nebude každý deň. A potom sa fakt odporúča pravidelnosť. Normálne aj bez chuti, pekne raz za týždeň všetko prispôsobiť tejto "aktivite" 🙂 Veľa ženám to pomohlo. Taký tréning a telo do toho nejako nabehne. My ženy to máme ťažšie. Hormóny nám často situáciu komplikujú ale je to normálne. Ale ak nechce chlap, to veru svieti kontrolka. To normálne nie je 🤔 Ten tvoj, môže byť zablokovaný príchodom dieťaťa. Veľa chlapov prechádza prerodom, kedy musia spracovať, že telo ich ženy zo seba vypudilo živého človeka. Je to pre nich chudáčikov veľká zmena a musia si na ňu zvyknúť. Ten môj, aj napriek tomu, že je lekár, na mňa v prvom tehotenstve pozeral, akoby som mala lepru 😁 Dnes sa smejem, ale vtedy som chcela aj 3x za deň a nebolo nič 9 mesiacov. (Pozn. nijako extra som nepribrala ani neošpatnela 😉 Potom hormóny urobili svoje, skľudnila som sa, dojčenie 2 roky... a zrazu to chlapcovi začalo chýbať. Pri druhom tehu to bolo podobné, aj keď sme sa o tom viac rozprávali, jednoducho to počas tehotenstva nedokázal. Po pôrode sa otriasol rýchlejšie, ale ja nie. Teraz, po 20-tich rokoch čo sme spolu, sa na mňa po príchode z práce pozrie a ja už vidím koľká bije 🙂 Chcel by to hádam denne 🤦 a ja už sa kryjem po kútoch 😁 Ja už sa ho bojím len tak pobozkať, aby si to zle nevyložil, či pohladkať... Chlapi tiež svoju trajektóriu 🙂, treba to chápať, ale treba sa mať na pozore. Depresia, vyhorenie... sa odzrkadlí na sexuálnom apetíte okamžite 😕

domca002
13. okt 2018

Podľa mňa navštívte nejakého odborníka a ak to nepomôže ,je podľa mňa hlúposť zahazdovat funkčné manželstvo tak by som možno našla tajného milenca na občasné stretko .je to možno hrôza čo píšem ale vyburis hormóny a doma budeš spokojná a neznicis rodinu keď to budeš robiť len občas a tak aby sa to naozaj nikdy nedozvedel

zufala123456
Autor odpoveď zmazal
zufala123456
Autor odpoveď zmazal
zufala123456
Autor odpoveď zmazal
zufala123456
13. okt 2018

@potvora1 U nás je to nejako podobne ...ako cez kopirak by som povedala,ako u vás len opačne...myslím že ma nemiluje....som zničená....súhlasil s manželskou poradnou...lebo chce udržať manželstvo...tak neviem ti pomôcť, lebo ani my nevieme čo bude....ale....ak by sme sa mali takto trápiť radšej pôjdeme od seba.....lebo ja som psychicky na dne z toho....

jamimka
13. okt 2018

Ahoj. Som vo velmi podobnej situacii. Pred asi 6.rokmi sa mi manzel zacal vyhýbať v intímnej oblasti. Raz bol unaveny, potom ho bolela hlava, inokedy pozeral nieco v telke. Sex klesol z 3x do tyzdna na 1x do tyzdna, potom 1x za dva tyzdne. Neskor som si uvedomila, ze on "chce" len ked mam kramy, co vlastne sa mu hnusilo. Nemoze povedat, ze som bola nemehlo v posteli, zase sim mu nedovolila vsetko, ale ani som nerobila velke drahoty. Sem tam zviedol on mna, inokedy ja jeho. Ale zacalo to upadat, z 1x do mesiaca to bolo raz za 3 mesiace. Az som sa ho jedneho dna spytala, co sa deje, ci ma niekoho. Bol ticho. Asi po hodine mi povedal, ze on ma nelubi. Ale ze ma ma rad, nikoho vraj nemal. Nevedel vysvetlit, kde je problem. Mna to veľmi zranilo. Nikdy mi nic zle nepovedal, ani sme sa nehadali, smiali sme sa, chodili vonku. Nejaké dva roky na to som sa spoznala s inym muzom, zaľúbila som sa, aj on, ale, aj ja aj on sme mali rodiny. Stretávali sme sa dva roky, muz si nic nevsimol. Az som sa mu priznala, ze som sa zaľúbila, ale ukončila som to, ze ak si praje, aby som odisla, odídem, budem to respektovat. Chcel, aby som zostala, aby sme to este skúsili. Asi tri mesiace bolo vsetko OK, uplne ako novy. Mala som výčitky, ze som ho podviedla, ale asi mu to otvorilo oci. Zial, len tri mesiace potom mi povedal, ze on ma nelubi, ale sex mozeme mat, ak chcem. 😰 presla ma chut. Ja nie som nymfomanka, nepotrebujem sex, práveže dokážem byt bez sexu, ale dotyky, objatia, pekne slovo. Toto chyba vo vztahu. Sex pride, ale bez lasky je to len živočíšny pud. Teraz to chyba mužovi, mne sa hnusi. Vyhýbam sa mu. Neznesiem jeho dotyky, nespime spolu ani v postelix nie to pod jednym paplonom. Zijeme kvoli dietatu, zial. Aj my. Neviem ako dlho. Dohodli sme sa, ze kym sa niekto z nas nezalubi. Ale dieta to vnima. Nas vsak nevidela ist za ruky, ani si dat pusu. Nehadame sa pred nou, ideme aj na vylety. Ale je to chladný vztah. Neprajem nikomu.

kahlan1
13. okt 2018

@jamimka skuste si pozriet film ako v ohni je online (fireproof) ja si myslim ze laska je z velkej casti rozhodnutie, jedna vec je zalubenie sa a jedna vec je láska. zalubenie je docasne ale láska moze byt trvala len to musia chciet obaja - drzim palce

jamimka
13. okt 2018

@kahlan1 u nas uz laska nie je, z mojej strany city úplne vychladli. Je to skôr len o tolerovani jeden druheho, spolužitie pod jednou strechou. Zial, kazdy z nas si predstavuje vzťah inac. On chce sex a tym mi prejavi lasku, ci asi ja jemu mam tym prejaviť lasku - jemu to staci. Mne zase ide o komunikáciu, pozornost, nie len on mne ma prejavovať náklonnosť, ale aj vnimat tu moju. Bohuzial, u nas je to vsetko len... Tri bodky, kto skor odide.

1danuska
13. okt 2018

@potvora1 Ahoj, zažívam to isté práve tento rok. S rozdielom,že doma ten môj ani s ničím nepomôže,len celý čas keď je doma leží na posteli pred televízorom. Aj keď som mu povedala,že mi chýbajú mimovoľné dotyky,bozky alebo len tak postískať.... no nič sa nedeje. Keď som začínala ja tak v 95% už to bolo naň veľa. Teraz keď tak pozorujem a dávam si všetko dokopy tak som si vzala lenivca narod. v znamení býk. Takže veľa toho čakať nemôžem..... Teraz ma čaká rázny rozhovor tak buď bude chlap,alebo chlapček,ktorý sa môže vrátiť k svojej mamičke. A to mám dve deti v škôlke...... Na záver... rozhodni sa buď pre bielu,alebo čiernu...šedá nepripadá v úvahu,lebo sa budeš trápiť....

kahlan1
13. okt 2018

@jamimka a manžská poradňa? dobrý kňaz? ja verim ze ak obaja chcú láska sa dá navrátiť. krízou prejde každé manželstvo

jamimka
13. okt 2018

@kahlan1 moj muz nie je veriaci a do manželskej poradne ho nedostanem. Lebo vraj nie je cvok. A vlastne, ani ja uz nestojím o zachranu. Bojim sa vsak byt sama. Nie kvoli laske, ta verim, ze na mna niekde caka, ale financna situacia je nestala a starat sa sama o dieta, tazka doba. Nespime spolu 2 roky, nekomunikujeme mozno 4 roky. Len nevyhnutne veci o domacnosti. Nezáujem o komunikáciu z jeho strany, ja uz rezignujem.

kahlan1
13. okt 2018

@jamimka je mi to velmi luto :( ale skus espon sama pozriet ten film fireproof

tinkerbell
16. okt 2018

@potvora1 aj sa u vás niečo zmenilo, odkedy si rozbehla túto diskusiu?

potvora1
autor
16. okt 2018

@tinkerbell nie, nezmenilo sa vôbec nič... A nejako si už na túto situáciu zvykám, ale niekde v kútiku duše dúfam, že sa to niekedy v živote zmení...
Takýto život je veľmi ťažký, môj muž má vôbec nepritahuje, zistila som, že sexuálny život mi vôbec nechýba, všetka vášeň je preč.... Snažím sa celý voľný čas venovať malému synovi, stále chodíme von...
Ťa celý ten čas som veľa rozmýšľala a nasla som kopec vecí, ktoré nás od seba odlúčili... Napíšem len niektoré... Cele roky som sama správala v spálni, muž zaspal pravidelne každú noc pred telkou v obývačke a do spálne prišiel až nadránom, odvykla som si od neho...velmi pribral a doslova vyzerá ako jeho otec, to brucho mi veľmi vadí a pôsobí na mňa nepritazlivo....zatiaľ ula spolu ostavame, do kedy, to sa uvidí...

potvora1
autor
16. okt 2018

@tinkerbell po piatich mesiacoch takmer prišlo k milovaniu, ale strašne som sa pri tom rozplakala, ani neviem prečo, nevedela som sa uvoľniť... A bol mi taky.... Cudzí... Nechávam tomu čas... Čakám na zmenu

kahlan1
17. okt 2018

@potvora1 nevzdavaj to, ak si ho ľúbila láska len tak nezmizne, len ju treba obnoviť, popracovať, nespomínaj na to, čo vás delí, ale nato čo vás spája, čo sa ti na ňom páči, a kedy sa zachoval pekne. Aj chlapom chýba uznanie, pocit že niekomu na ňom záleží. skus prvá, nie hneď milovanie, ale drobnosti, kúp mu nejaku maličkosť čo sa poteší, povedz mu niečo pekné, pochváľ ho...

tinkerbell
Autor odpoveď zmazal
zubrienka100
3. mar 2021

@potvora1 ahoj, odporucam ti precitat si knihu 5 jazykov lasky od americkeho psychologa. Mizno nevyriesi vsetky tvoje problemy,ale mne naozaj pomohla!

asod
4. apr 2023

@potvora1 citala som, ze pre muza je dôlezity sex. Ked ho nema, krici, je nervak kope do vsetkeho. Môj muz bol hyper sexualny. Denne najmenej 2 x.
A teraz citam, opacne. To robi ta praca asi, ked maju firmy.