Exmanželka môjho snúbenca

efka82
20. okt 2014

Ahojte chcela by som vediet ci mate niektora stymto skusenosti...ja bohuzial ano...pred troma rokmi ho opustila kym bol na operacii v nemocnici a vratil sa do prazdneho domu..bez vysvetlenia a vsetkeho...my tu teraz byvame uz rok a pol a ju teraz osvietilo ze aj ked ju vyplatil skrz deti ma narok na polku domu aj tak a ze ona nemieni po obci pocuvat ze my si tu zijeme dvaja a ona sa trapi s detmi u svojich rodicov.dnesna jej druha verzia bola ze jej je jedno kde pojdeme-vlaste snubenec ale hlavne nech nebyvame tu a ze do konca roka chce ten dom predat...jej myslienkove pochody sa ani nesnazim pochopit..po pol hodine s nou mam chut ju bud zadusit alebo sa obesit za druhe neviem preco bojim sa jej nieco povedat hlavne ked tu je s detmi lebo predsa tu zili dlhsie ako ja i ked jej ustipacne a urazlive poznamky miery na partnera mna to aj tak stve ze ho tak zhadzuje pred detmi.a po okoli vraj kazdemu hlasa ze ona s tym problem nema ze jej ex ma novu zenu a dokonca ze je so mnou dobra kamaratka som z nej na nervy a je vlastne jediny dovod ak sa aj pohadame

bonaqa2013
20. okt 2014

No nevyzerá žeby namala s tým problémy. Jasné že žiarli a závidí všetko dokopy. A poriadne. a na dom má nárok ak ho nadobudli počas manželstva, a je do 3 rokov od rozvodu. možno že by bolo najlepšie dom predať, aby ste mali od nej svatý pokoj. Niet nad pokoj.

kofoluska
20. okt 2014

Ja by som poprosila upresnenie "my tu teraz byvame uz rok a pol a ju teraz osvietilo ze aj ked ju vyplatil skrz deti ma narok na polku domu" - co toto znamena? Bud ju vyplatil a ma na to dokaz, alebo ma ona na tu polovicu narok. Lebo ak ma Tvoj partner dokaz, ze peniaze za polovicu domu dal detom (akymkolvek sposobom), moze mu tak akurat.... vieme co.

guinevre
20. okt 2014

@efka82 Ked ju vyplatil, teda vysporiadali si BSM, tak ju uz ani nemusite pustit do toho domu. Ked si BSM nevysporiadali, tak stale pravo na polku domu ma.

maminuska
20. okt 2014

@kofoluska ak dal peniaze deťom ... tak vieš čo ho môže tak akurát ona. Ona nie sú deti . Ona je ona.
A na polovičku domu má nárok či sa to niekomu páči alebo nie ak bol nadobudnutý počas manželstva mimo zákonom stanovených výnimiek.

kofoluska
20. okt 2014

@maminuska Zalezi na tom, ako si to ON osetril. Preto sa pytam na upresnenie.

maminuska
20. okt 2014

@kofoluska ano treba to upresnit ale ak to dal detom nejaké peniaze a si myslí že je to v poriadku , tak to teda urobil riadny prešlap-

kofoluska
20. okt 2014

@maminuska To s Tebou suhlasim. To ma teraz holt smolu. Ale mohol to urobit aj inak a tak, ze by to obstalo. Preto je dolezite poznat fakty. Bez nich sa tazko radi.....

mihula
20. okt 2014

ja si myslim,že efka to myslela tak,že ju uz vyplatil a deti,ze maju narok na polku domu,ale to len v pripade dedenia

radoslava25
20. okt 2014

efka to myslela asi tak že on ju vyplatil z polky a deti majú nárok na jeho polku? alebo ako?

liebling98
20. okt 2014

@efka82 ako Ti písala @kofoluska, musíš upresniť údaje, aby sme Ti mohli poradiť. Nadobudli dom počas manželstva kúpou alebo si ho sami postavili? Alebo ho partner zdedil alebo dostal do daru? Keď ich rozviedli, prebehlo aj vysporiadanie bezpodieloveho spoluvlastníctva manželov? Čo je na liste vlastníctva? Ak je to vysporiadané a vyplatené ako určil súd, ona nemá právo vojsť bez jeho pozvania do domu. Je to jeho majetok. Deti budú mať naň nárok po jeho smrti v dedičskom konaní.

missy97231
20. okt 2014

@radoslava25 aj ja som to asi tak pochopila,, ze manzelku vyplatil,, ale ona si robi narok skrz deti, co raz budu dedit po otcovi ,, ci nie?

radoslava25
20. okt 2014

@missy97231 uvidíme čo upresní efka ked sa sem prihlási

tova
21. okt 2014

pre deti to musi byt blby pocit, ze v dome kde niekedy sa citili v bezpeci s rodicmi, teraz nebyvaju a je tam otec s cudziou zenou a oni byvaju u babky. trocha ustipacne. Ak planujes s nim zit, a mat deti, je lepsie predat dom, vyrovnat sa s ex, a kupit iny byt/dom splocne. Aj ked jemu to voniat nebude lebo on je zabezpeceny v pripade rozchodu. Lebo teraz ked sa rozidete, budes z toho domu prasit jedna radost s holym zadkom aj ked budes mat s nim deti.

efka82
autor
21. okt 2014

ona to mysle tak-aspon pokial som to dobre pochopila lebo sa v nej nevyznam, ze ak by aj ona uviedla ze nema sdetmi kam ist a otec deti ma dom, tak deti maju narok na to. tiez som to pocula 1x a som z toho magor.a ze otec tu byva s cudzou zenou? ano kupili ten dom pocas manzelstva ale ona odisla pred 3 rokmi tak neviem co chce ked aj tak dokaze len opakovat ake to mala tazke ked s nim zila

romanovic
21. okt 2014

@efka82 Udaj fakty. Kupili dom pocas manzelstva, OK. Ako ju vyplatil? "Skrz deti" neznamena nic. Aj ked ona odisla, ma narok na 1/2.

adeala
21. okt 2014

@efka82 deti sú deti a ona je ona. Nepleť to dohromady. Takže ako manželia si kúpili dom, pri rozvode je to pol na pol. Vyplatil ju tvoj snúbenec z polovice toho domu? Ak JEJ nezaplatil za polovicu toho tomu, tak naň má nárok.

80472
21. okt 2014

byť exmanželkou, tak ťa z domu vyhodím len taký fukot. pokiaľ nie su vysporiadní a dom nadobudli v manželstve spolu, polovica patrí jej! ty si tam len cudzopasník. čudujem sa, že takto môžeš žiť a ešte sa sťažovať 😀 😀 😀

simonka200
21. okt 2014

Pokiaľ ju tvoj priateľ nevyplatil (je jedno kto koho opustil a kedy) tak ti nemáš čo do toho strkať nos 😉 😉 ja by som si tiež stála za svojím a náhlila vyplatenie

tilly
21. okt 2014

Citajte, ved ona pise, ze ju vyplatil... deti maju narok na rovnaky zivotny standard ako ich otec, tymsa podla mna exka ohana... bsm maju vyporiadane? Ako ju vyplatil? Ma dokaz, ze ju vyplatil?

kofoluska
21. okt 2014

@efka82 Takze uuuuplne inak. Pokusim sa to nejako rozumne sformulovat.

Ak su rozvedeni, muselo v ramci rozvodu prebehnut vysporiadanie majetkov. Z toho by som teda chapala to Tvoje konstatovanie, ze ju vyplatil.

Ak su rozvedeni, uz pri rozvode muselo byt jasne, kde s detmi zije. Neuplatnila si ale evidentne narok na dom, no zobrala vyplatenie z domu. Cize ak sa rozviedli a on ju vyplatil (cim si vysporiadali majetkove pomery), ona nema na ten dom uz ani cez deti nijaky narok. Deti budu mat narok na jeho majetok az v ramci dedicskeho konania. Bodka. Ta zena v dome uz nema v takomto pripade ani co robit, nie ste povinni ju tam pustit a trpiet. Ze ona nebude trpiet nejake reci, ktore sa siria po dedine je jej vec. Nemala sa zbalit a opustit chlapa.

Ak ale nie su rozvedeni a ona sa len pred troma rokmi zbalila a odisla, ma narok na polovicu domu.

Takze sa prosim Ta skus vyjadrit jasnejsie, pretoze takto sa Ti radit ani pomoct neda.

moonlight1210
21. okt 2014

to, co si napisala bez ciarok, sa da chapat dvojako:
povodna veta bez ciarok: "a ju teraz osvietilo ze aj ked ju vyplatil skrz deti ma narok na polku domu aj tak "
a teraz:
"a ju teraz osvietilo, ze aj ked ju vyplatil, skrz deti ma narok na polku domu aj tak " - teda ju vyplatil a ona skusa finty ako si dat zaplatit este raz, alebo zhabat k tomu dom cely.
alebo: "a ju teraz osvietilo, ze aj ked ju vyplatil skrz deti, ma narok na polku domu aj tak" - vyplatil nejak deti, kde netusim ako stanovil sumu a co im presne vyplatil, aky podiel. ci ona prepisala svoj podiel z domu uz teraz na deti a preto vyplatil deti, alebo ako. ak teda nic neprepisala, tak nevyplatil v prvom rade ex a teda ona stale je majitelka domu, takze naozaj ma stale narok na polku. bez ohladu na to, co zaplatil detom.

a pokial ju vyplatil, tak ona uz nema narok na nic. dom jej viac nepatri (dolezite je ale pozriet si list vlastnictva na katastri, ci je to tam uz prepisane). dom je jeho a az po jeho smrti ho budu deti dedit, ak dom medzi tym za zivota neprepise na inu osobu alebo nepreda.
takze potencialne maju narok na dom jeho deti, ale az po jeho smrti. v tejto chvili, pokial su deti malolete, je ona ich zakonny zastupca (ak ich ma sudom pridelene do opatery a nemaju striedavu starostlivost, vtedy su zakonni zastupci stale obaja rodicia) a ma teda pravo nakladat s ich majetkom. ale co sa tyka ich prava na dom, to by tvoj priatel musel umriet teraz, aby ona mohla disponovat dedicstvom svojich deti po ich otcovi.
inak nevidim moznost, akoby si mohla narokovat na polku domu, ci cely.

moze ta to mrziet pre priatela, ale nemas do toho, co hovorit, nie si majitel, v podstate si permanentna navsteva.
a pokial si investovala uz do toho domu (trebárs len zariadenie), tak si to budes musiet vyrovnat s priatelom. ale to uz je to iste akoby keby bol s ex aj finanacne vyrovnany. investovat do niecoho, k comu nemas majitelske prava, zmluvu, cokolvek, co deklaruje tvoj narok na podiel, je vzdy velke riziko. bez ohladu na lasku a ochotu doverovat.

sue
21. okt 2014

@efka82 hlavne napíš, či majú vysporiadané BSM. Ak nemajú, tak bohužiaľ pre Teba, ex má pravdu...

bodka70
21. okt 2014

@moonlight1210 a ja by som ešte odporúčala, ak je už BSM naozaj vysporiadané, najprv sa so snúbencom zosobášiť a potom predať dom a kúpiť si niečo druhé - takto bude ich majetok spoločný a ona bude mať nárok na polovicu. Teoreticky by už malo byť vysporiadané, kedže do 3 rokov to má byť a práve tento sa spomína v úvodnom príspevku. Alebo naopak BSM nie je vysporiadané a hranica 3 rokov sa akurát blíži, preto si exmanželka začína nárokovať na dom.

sue
21. okt 2014

...ale to, že exmanželka odišla pred tromi rokmi neznamená, že rozvod bol pred tromi rokmi 😒

bodka70
21. okt 2014

@sue , to áno, je to tak na hranici, predpokladám, že žiadosť o rozvod sa nepísala v deň príchodu z nemocnice 😎 😝 😀 - ale zase niekto si pod 3 rokmi predstavuje aj 3 a pol roka 😉 . Skrátka je tu veľmi veľa nepresných údajov a v takomto prípade je ťažko radiť.

sue
21. okt 2014

@efka82 presne ako píše @bodka70 treba doplniť údaje, ktoré chýbajú, inak píšeme zbytočne 🙂

efka82
autor
21. okt 2014

@80472 tak nehnevaj sa urcite nie som ziaden cudzopasnik....to si vyprosim

efka82
autor
21. okt 2014

@tilly ano tak to je ako to pises- tym sa ohana, mali aj znalecky posudok ohladom domu pred BSM ved som ho minule citala...sa mi zda ze prevodom ju vyplatil

jolinka
21. okt 2014

@efka82 "zda sa mi" musis vediet presne ...nie len dohady

, zrejme ked sa robil znalecky posudok a ten sa nerobi len tak bezdovodne, to stoji peniaze...tak to bolo asi kvoli vysporiadaniu BSM po rozvode a on ju vyplatil na jej ucet.

Takze exmanzelka by tak uz nemala narok na dalsie vysporiadanie z domu. Co sa tyka byvania jej deti...moze ona pozadovat zvysene vyzivne aby "vyrovnala" zivotnu uroven deti.

koala7
21. okt 2014

@efka82 pocuj nechces sa s priatelom porozpravat o faktoch a potom ich sem hodit, lebo z tvojo "zdania" je to celkom nejasne