icon

Exmanželová frajerka vypisuje mojej dcére

dudu
26. jan 2022

Ahojte, potrebujem sa s vami poradiť čo je vhodné a čo už nie. Pre objasnenie, s exmanželom nám prebieha ťažký rozvod, už 3 roky sa nevieme rozviesť. Mňa ale zaujíma váš pohľad na situáciu v ktorej sa ocitla moja dcéra a aj ja ako mamina.
Môj ex má partnerku..., To je fajn no ona sa tak strašne snaží byť kamarátkou mojej dcére / 12 rokov,/ , že mi to začína vadiť. Vypisuje mojej dcére že sa na ňu teší, kedy sa uvidia..., Že jej kúpila darčeky....... Je to normálne? Rada by som váš názor, lebo som jej chcela už napísať že je fajn že sa o moju dcéru takto zaujíma no nech si to nechá na čas keď je moja dcéra s otcom. Že keď je so mnou, tak si neželám aby moja dcéra venovala čo i len 1 myšlienku cudzej osobe. Som normálna? Ďakujem za pochopenie

Strana
z2
ibrunova
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
27. jan 2022

Kym maju zdravy vztah-neries. Lepsie, ako by to malo byt naopak. Tvoj muz, aj ty neskor partnera urcite budete mat a dcera si musi na to zvyknut. A ona ti muza neodlakala. Tvoj muz bol zenaty a mal vediet, kde ma vyprazdnovat gule. To je jeho vina.

dudu
autor
27. jan 2022

@bykaterina ďakujem, áno takto to nejak je.

bykaterina
27. jan 2022

@dudu neboj bude to dobré. A je lepšie že sa snaží vychádzať s dcérou ako by mala tvojho ex úplne odseknut od dcéry.
Možno aj ty budeš časom rieisit že budeš mať partnera a on deti. Možno budeš tiež tak podobne si kupovať jeho detí. Lebo je ťažké s pubertakom nadviazať kontakt a vzťah.

mikadooo
27. jan 2022

@dudu ja by som sa do toho nestarala. Je to súkromná komunikácia medzi nimi dvomi (áno beriem, že treba kontrolovať s kým si dieťa píše atď., ale zatiaľ v tom nevidím nič zlé, skôr snahu priateľky o to aby to medzi nimi dobre klapalo). Tiež beriem že priateľka je teraz premotivovana, neboj, to sa časom zmení 🙂.

kassandra25
28. jan 2022

@dudu ja kebyze mam pre deti takuto macochu, by som sa iba tesila.

dudu
autor
28. jan 2022

@kassandra25 na jednej strane som rada , áno. No mňe vadí, že čas ktorý máme pre seba s dcérou, tak ona ho venuje cudzej osobe. Ale ďakujem za aj tento názor. 🙂

dadis
28. jan 2022

@dudu Nebud taka naviazana na dceru. Ved aj ja mam 12r dceru a tiez som v rovnakej pozicii...ale teda nikdy som jej nevycitala, ze na mna nema cas (a to fakt nema, kedze ma skolu, treningy od 16-18 kazdy pracovny den, aj v sobotu doobeda, cez leto vikendove preteky, sustredka, cas u otca) - ale ved to je super. Ja uz mozem mat svoj slobodny zivot a pritom som tu stale pre dceru, ked ma potrebuje. Ty ked si najdes frajera, pacilo by sa ti, keby ti dcera hovorila, ze cas, ktory stravis s nim, tak ju ukracujes? Fakt ju musis trosku "pustit" a zamerat sa na svoj spokojny zivot, konicky, priatelov no i na toho noveho muza napriklad.

dudu
autor
28. jan 2022

@dadis ja nikde nepíšem že som to preberala s dcérou... Ja som jej to nikdy nevyčítal, ja píšem o svojich pocitoch... S dveroa je mimo mojich pocitov ona o ničom netuší.....a po druhé do mobilu jej nechodím, dozvedela som sa to náhodou keď som akurát potrebovala dceru aby si konečne spravila povinnosti a ona nie a nie lebo si píše.... A že s kým a takto som sa to dozvedela..

julka85
28. jún 2024

@dadis akou vecou si to u nej pokazila? momentálne riešim niečo podobné. S mojimi deťmi priateľova dcérka vychádza dobre, akurát mám pocit, že mňa začala mať menej rada, ale netuším prečo, snažím sa jej vždy výjsť v ústrety a mať s ňou pekný vzťah...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
cacianka
28. jún 2024

@julka85 @walentina7 téma stará 2,5 roka

dadis
28. jún 2024

@julka85 Ahojky, to bolo uz pred 2 rokmi, stazovala sa mi, ze mala s otcom vymenu nazorov a priatelka sa do toho zacala montovat a hovorila mu pred nou: "To si nechas? To si nechas?", nuz tazko to brala dcera, ale mala som rozhovor s ex, ze nech si ju uprace, ze som rada, ze deti s nou nemaju problem, tak nech to nepokazi.

julka85
Autor odpoveď zmazal
julka85
28. jún 2024

@dadis Aha jasné, to chápem. No je to ťažké s tými nevlastnými deťmi, aj chceš mať s nimi dobrý kamarátsky vzťah, aj rešpekt, ale si musíš dávať pozor, aby si ich nevychovávala, na to majú predsa rodičov. Tak ďakujem pekne za info. A verím, že si to medzitým nejak spolu vyriešili. A je to od teba pekné, že to tak berieš 🙂

hopsas
28. jún 2024

@dudu tak milenka sa.pcha kamsi.tvojmu exmanželovi chce sa.predviest ako jej záleží na jeho dieťati a obávam sa - keďže sa poznáme ženy - že chce trochu napriek robiť aj tebe, lebo vie že toto je citlivá vec. Je to tvoja dcéra nie jej. Ak sa.milenka snaží tak veľmi aby ju dcéra mala rada tak to robi aj tebe natruc. Ja by som jej povedala nech moje decko nechá na.pokoji.ked je u mňa. A nech pomôže môjmu manželovi so starostlivosťou o ňu keď bude unho doma. Takto presne s týmito slovíčkami by som jej to... Lebo to.nie je jej dieťa. Ale tvoje. A tvojho manžela.

dadis
28. jún 2024

@julka85 Podla mna, vychovavat mozes, ba az je to potrebne. Ale povedat si to zoci do oci, vyriesit si problem priamo s dietatom. Ale nie je fer sa pri konflikte postavit do prevahy a este huckat a eskalovat konflikt. Mala ich nechat samych si to vyriesit. Alebo si to s nou mala vyrozpravat ona a nie sa proti nej takto spolcit. Spolcit sa mozu len rodicia. To je cele.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
dudu
autor
24. okt 2024

@hopsas medzicasom, sa cela situacia vyhrotila. Hlavne ked sa konečne ukoncil spor rozvodom SOS a upaveným výživným, kedy sa ex proti výživnému odvolal. Dcera vyhlasila že už si s nim nemá čo povedať, ked sa odvolal proti výživnému... nechce ho ani vidieť...a teraz chodime na sudy striedavo lebo podal aj o výkon rozhodnutia..aj riešime už 2 rok výživné. ešte chcem podotknúť ex s frajerkou spolu nikdy ani len nebývali a ni nežili...stale sa len stretávaju, je to už viac ako 8 rokov...

Strana
z2