Expriateľ tvrdí, že dcéra vraj trpí kvôli rozchodu

ecoli
6. júl 2019

Zdravím vás maminy... Chcem sa spýtať na váš názor, ideálne na vašu skúsenosť.... Pred skoro dvomi mesiacmi som odišla s mojou dvojročnou dcérou od priateľa... Odsťahovali sme sa k mojim rodičom. On sa jej predtým nejak extra nevenoval... Ako každý, prácou vyťažený otec... Teraz keď si ju vezme na deň, alebo víkend občas, sú to samé telefonáty a smsky o tom ako ona trpí, že to na nej veľmi vidieť, že jej zničím život, ak sa k nemu nevrátim a nebudeme kompletná rodina ... Keď som s ňou doma ja, nemám pocit že by jej niečo chýbalo , niečo vnímala , alebo že by zmenila odvtedy nejak svoje správanie.... Je možné ze je pri ňom iná, lebo jej chýbam ja? A preto má on pocit ze je nešťastná z tejto situacie? Alebo sa len snaží vydierať ma cez ňu? Máte skúsenosti po rozvode / rozchode u tak malých detí, že to vnímali? Že im to ublížilo? Vyčítali ste si to niekedy? Vzťah S nim nebol ideálny a nebola som šťastná. Z mojej strany tam už nie je láska. Oplatí sa obetovať sa pre šťastie dieťaťa? Naozaj bude to dieťa šťastnejšie v kompletnej aj ked nie idealnej rodine? Ďakujem..

pribinak
6. júl 2019

Hra ti na city. Nic viac.

katka17787
6. júl 2019

@ecoli citovo tá vydiera a vo svoj prospech sa snaží zneužiť dieťa ...určite jej je pri tebe dobre aj bez partnera ty si matka a určite vieš reálne zhodnotiť či je dieťa šťastne a pokračovať vo vzťahu ktorý nemá zmysel je hlúposť, dieťaťu by to určite neprospelo..a v konečnom dôsledku časom si snáď nájdeš noveho partnera a budete tvoriť kompletnu a stastnu rodinu.

diana20
6. júl 2019

Nie.. nebudete šťastní vy, nebude šťastné dieťa.. ak sa vrátiš, tvoj vzťah s otcom malej sa pravdepodobne nezlepší a ak áno tak asi nie na dlho.. podľa mňa ti partner len hrá na city.. sama vidíš, že malej je stále dobre 😉 držím palce

pininka1
6. júl 2019

To že dieťa trpí rozchodom rodičov je jasná vec, ako to že on ti hra na city. Aj cvicena opica vie že dieťa je vtomto veku dosť fixované na matku a je jasné že sa chová inak lebo to nechápe a chýbaš jej.

007marianna007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkeel
6. júl 2019

Z vlastnej skusenosti. Male dieta nevnima rozchod, cim mensie, tym skor si zvykne ako na prirodzenu vec.
To ale neznamena, ze jej nebudu chybat obaja rodicia. Uz len tym ako sa deti zvyknu vysmievat tym, ktori "nemaju" druheho rodica.
Ak mas dojem, ze to nikam nevedie, tak odid. Neoplati sa obetovat pre dieta, lebo je to zbytocna obeta. Ono bude stastne tak aj tak, ked su obaja rodicia v pohode, ci uz spolu, ci rozideni. Skor hadky v nefunkcom vztahu ci hadky po rozchode bude niest zle. Ak chcete dietatu dobre, snazte sa vzdy vyjst slusne, potlacte ego a usetrite dieta suboja svojho dospeleho egoizmu.
Ale neodstrihavaj dieta od otca. Je to "modny" trend a svet je/bude plny posahanych dospelych, ktori nevedia, co je to zit vo vztahu (nevideli to v detstve), nevideli ani slusnu dohodu dvoch dospelych po rozchode, nebudu vediet ani ako vychovat svoje deti, aby sa sa spravali k nim, lebo nemali dvoch rodicov.

janinah
6. júl 2019

každé dieťa v neuplnej rodine trpí,to je jasné,otázka je,či by v prípadne znovu pozliepanej rodine netrpelo viac...pre pokoj duše a pre potrebu mať niečo čierne na bielom by som s ňou šla za psychologom.

lucka12399
6. júl 2019

@ecoli vie ze najlepsie ta moze vydierat cez dieta .. nemyslim si ze dcera trpi.. moze sa spravat inak ale nie je to o tom ze trpi..

kristina2412
6. júl 2019

@ecoli ak by trpela videla by si to na nej predovšetkým ty,nakoľko si s ňou skoro stale. Tak malé dieťa sa nevie pretvarovať a "skrývať" svoje emócie 5 dní v týždni....podľa môjho názoru ťa citovo vydiera a jediný kto trpí je on,zrejme mu došlo o čo prišiel..dieťa potrebuje na svoj zdravý psychický vyvin predovšetkým harmóniu. Nevracaj sa k nemu len kvôli dieťaťu. Dieťa nieje hlúpe,vycíti že to medzi rodičmi to nefunguje. Ja vždy radim pozrieť sa na situáciu očami svojho už dospelého dieťaťa. Myslíš že keď bude mať tvoja dcéra tridsať ocení že si kvôli nej stratila pol života s chlapom s ktorým vám to nefunguje?

bluka2
6. júl 2019

Brnka ti na citlivú strunu, to sa nerobí. Toto by ma len utvrdilo v tom, ze som sa správne rozhodla.

bluka2
6. júl 2019

Ps: urcite bude šťastnejšia, ak si šťastná ty. To mám odskúšané ;)

ukulela
6. júl 2019

baby, nemyslim si, ze kazde dieta v neuplnej rodine trpi. poviem vam - ako dieta z vecne rozhadanej rodiny - keby sa len nasi rozviedli, kym bol cas ... boli by spokojnejsi oni a my by sme nemuseli sledovat ich hadky atd ... velmi zle spomienky mam na to. dieta potrebuje milujucich rodicov a ci ziju pri sebe, alebo od seba, to nic nemeni na tom, ze rodicia ho maju radi. a ak aj jeden rodic odide a nezaujima sa, aj ten druhy dokaze dietatu vytvorit rodinu a pocit bezpecia.
a zakladatelke @ecoli: len a len ta vydiera.

dopolbokaodrata
6. júl 2019

A aj ste sa toho dieťaťa niektorý z vás spýtali, ako to celé vníma? Či cudzie ženy na koni to vedia lepšie?

moonlight1210
6. júl 2019

@dopolbokaodrata ma 2 roky. Tazko sa ho nenapadne pytat na nazor.
A myslim, ze keby to dietatu vadilo, uz sa prejavi. Take male dieta si servitky neberie. Proste sa pyta a dozaduje svojho (v tomto pripade pritomnosti otca). Alebo place. Alebo sa uzavrie. Alebo zacne byt agresivnejsie. Proste sa nejak vyrovnava so stresom, ze doterajsie istoty sa rozpadli.
Ak to zatial nerobi, ani nezmenilo chovanie, tak zatial odlucenie nevnima ako problem.
A teda je to otcova snaha prenasat pocity na dieta, resp. manipulovat zenou cez pocity viny voci dietatu (= si zla matka, myslis iba na svoje dobro, neobetujes sa, atd.).

Nehovorim, ze casom to dieta nezacne brat inak. Teraz to ale este neriesi.

dopolbokaodrata
6. júl 2019

@moonlight1210 ja sa rozprávam od narodenia s mojimi a malá 1.5r mi vie povedať toľko vecí, že by človek neveril. Stačí ich aj vnímať a človek zisti, keby sa niečo dialo.
Deti sú malé ale nie hlúpe.

hettinka
6. júl 2019

@ecoli ideálna rodina neexistuje a dieťaťu je vždy lepšie, ak vyrastá v kompletnej rodine. Teda ak doma nie sú bitky, hádky na dennom poriadku, ak partner alkoholik, gembler, žiarlivec, lakomec, slebo nemá iné vzťahy do ženami. Nepíšeš, prečo si odišla.

kristiii
6. júl 2019

@ecoli ja som odišla od bývalého, keď mal syn necelé dva roky, po prvej jeho návšteve plakal, po ďalšej chápal že sa ocko ešte vráti a uvidi ho...smutné je že časom za ním chodiť prestal. To že by sa deti vysmievali detom bez druhého rodiča je riadna hovadina, keďže napr. môj syn má väčšinu spolužiakov práve z takýchto rodín, nežijeme v roku 1960. A z vlastnej skúsenosti, ja som bola najšťastnejšie decko, práve keď sa naši rozviedli, ale môj otec chlastal, neviem aký problém bol u vás, ale ak sa malej nevenoval ako píšeš, tak to určite spolu dve zvladnete a budete s malinkou šťastné a v pohode..nenechaj sa citovo vydierat

bluka2
6. júl 2019

@hettinka máš tam dosť veľa tých ak... 😉

asia83
6. júl 2019

@ecoli Bol alkoholik, gemblér, neverník, bil vás, nepracoval, nestaral sa o vás? Ak nie, tak sa oplatí.

ecoli
autor
6. júl 2019

Odišla som od neho lebo sa nam nevenoval. Priorita bola pracovať 6 dní v týždni, 12 hodín denne, nahrabať peniaze, vziať 4hypoteky, aby mohol povedať ze zabezpečil rodinu.... Ale to, ze nikdy nebol doma, nikdy sme nikam ako rodina nešli, vzdy bol unavený, podrazdeny, nervózny, vadilo mu všetko a všetci... Riaditel zemegule, frajer nad frajerov...ak som mu v niečom protirecila, vyhadzoval ma z bytu atd.... Proste neznesiteľný.... To aké mal maniere ani rozpisovať nebudem, ale kolízna opatrovnicka sa chytala za hlavu! Teraz prísaha ze to pochopil, ze sa zmenil, ze to lutuje, že to bude iné... Aj keby bolo... Mne sa odcudzil, vychladla som a každá jeho snaha ma teraz už obťažuje... Neviem si predstaviť byť s nim.... Musela by som sa veľmi pretvarovať kvoli malej.... Neviem dokedy by som to vydrzala....

kassandra25
6. júl 2019

@ecoli nie, hra vam na city a ide na vas cez dieta, je manipulator

kassandra25
6. júl 2019

@ecoli hmm, sa smejem, ze ozaj frajer na jednej strane a dolu klobuk pred nim, ked si vezmete do uvahy, kolko lenivcov je na zemi, co je problem slamkou prelozit, ale to, ze niekto sa az takto obetuje pre blaho svoje a svojej rodiny, ze pracuje 12 h denne a az 6 dni v tyzdni, to je vykon nadsilu. On chcel zrejme dobre, lenze nedomyslel tie nasledky, ze ho to bude ruinovat aj psychicky, aj fyzicky, tolko si na seba nabrat a v konecnom dosledku este vam to moze zruinovat aj spolocne spoluzitie, co sa uz vlastne stalo. Teraz budte sama bez neho, a, a uvidite, co vam cas prinesie. Poznam taketo pripady a schema mi zapada tak, ze o rok, dva, mozte byt zasa v kope. Nie je to nemozne. Ono vsetko ma svoje za a svoje proti. Nechcel, aby vam nieco chybalo, budoval nadstandard, lebo do istej miery aj nato mal, dokazal zabezpecit (pozor, nevie hocikto), ale na druhej strane uz chybal psychicky, fyzicky, jeho mala pritomnost s vami a doma. A potom aj spravanie, ked videl, ze nie ste spokojna s tym, co on vam poskytuje. Najlepsie urcite teraz pauza od neho. A ci bude pauza uplne dozivotna, ukaze cas. Vsetko dobre

hettinka
6. júl 2019

@ecoli takze robil od rana do vecera a ty si sa “nudila” na materskej. Trosku zle si nastavil priority, ale chcel, aby ste sa mali dobre a robiť kariéru. To si fakt dosť dovolil. Hm...

hettinka
6. júl 2019

A teraz ti je lepšie sama pri rodičoch? A čo do budúcna? Máš na byt a vieš byt samostatná, dat dieťaťu všetko potrebné sama?

ecoli
autor
6. júl 2019

@hettinka ja som sa doma rozhodne nenudila. Nie som iba trucovite dievčatko, ktorému sa niečo z večera do rána znepáčilo a odišlo.... Zobral si na seba 4hypoteky...na mna jednu. Chcel aby som išla do ďalšej... Cize ja, slobodná matka (lebo vziať si ma pocas tých 10rokov nechcel ) ktoru stale vyhadzoval za kazdu blbost z bytu, si mam vziat druhu hypotéku? A cakat ze ma vykopne naozaj a zostanem s deckom a dvomi hypotekami na krku? Hrozne na mna tlačil aby som do toho sla... A ked nie, bol zly... Fakt zly! Mal vydaje 2500€ mesacne na seba... Ma doma zaparkované tri auta a ja som nemohla kúpiť malej zimnú bundu za 30€! Miliónkrát som mu povedala ze nestojim o byt v centre mesta, dom, autá, dovolenky... Chcem rodinu... On chcel vzdy nieco ine.. Dokazovat sebe aj ostatným, kolko on toho má.... Nechcem vyzerat ako nevdacna suka.. Ale nie som pipka ktora sa uspokoji s dodrbanym životom v zlatej klietke....

hettinka
6. júl 2019

@ecoli a taký už bol pred splodenim dieťaťa? Či až potom? Preco si s ním mala dieťa, keď si ta vziať ta 10 rokov nechcel?
A čo teraz, aspoň platí na dieťa? Príjmy má legálne, alebo sa bude robiť chudák a dá ti minimum... Z niečoho ta túžba po majetku musí pochádzať, ale na druhej strane, aj toto je zle a aj taký chlap, čo mu stačí 2-izbak a 600€ na výplatu, to toez nie je bohviečo.
Vôbec ti nezávidím, ani jedno riešenie teraz nebude ideálne.

bluka2
6. júl 2019

@hettinka To je jedno už teraz, odkedy bol taky. Načo sa v tom rýpať, prinesie to niečo?
Prečo by nemohla nájsť ideálne riešenie? Však si môže na seba zarobiť a viesť život, ktorý sa viac podobá jej predstavám. To sa samej dá, možno v budúcnosti s niekým iným. S hententakym materialistom, čo je najkrajšie slovo, čo pre neho mám, asi ťažko.

hettinka
6. júl 2019

@bluka2 mne je len ľúto, že niekto je spolu 10 rokov a to, ze mu nevyhovuje zisti, keď už je tam aj dieťa. Čaká ju náročné obdobie.

kristina2412
6. júl 2019

Myslím že práve prichodom dieťaťa sa mnoho veci vykryštalizuje. Mnoho vztahov je ideálnych, keď žiju jeden pre druheho ,je to nekonečná láska a romantika 🙂a keď príde zodpovednosť a nutnosť povýšiť potreby niekoho tretieho nad svoje vlastne,zrazu ľudia zistia, že to vlastne nieje celkom to čo si predstavovali a celá ta
zodpovednost a starostlivost sa presunie na plecia jedného z dvojice. Ja autorke veľmi držím palce aby to zvládla♥️♥️♥️vela žien v jej situácii by sa uspokojilo so zlatou klietkou

aknelem
7. júl 2019

Určite ťa vydiera a snaží sa zmanipulovať. Keď je taký ako popisuješ, osobne by som sa nikdy k nemu nevrátila... 🙂 Držím ti palce.