Fajčiarsky dym od susedov v našom byte a na chodbách bytovky
Ahojte, ako ste riešili keď vás dlhodobo otravoval sused jeho fajciarskými splodinami? Nám dym roky ide cez vetračku z druhého poschodia na štvrté, a tiež dym stúpa hore a tak máme zadymenú celú chodbu pred bytom a keď ideme okolo bytu susedy na druhom tak ani nevravím aký je tam smrad.
Dokým sme nemali deti, tak som zatínala zuby, ale teraz sa to už nedá. Dieťa má imunitný problém, alergie a silny nábeh na astmu. Susedu som viac krát upozornila, no nepomohlo, dokonca sa zaćala vyhovárať na susedu oproti nám na poschodí, ale od nich som dym nikdy necítila. Byt je pre nás kvôli tomuto doslovne neobývateľný. Zvažujem trestné oznámenie. Poraďte ako ju usmerniť a kde to riešiť. Ďakujem.
@nikpa , cize uz budes mat pouzitelny judikat.
@zuzahajdulka ďakujem za osvetu, preziarila si mi tento sivý deň
@zuzahajdulka a máš aj nejaky superkostym?
@zuzahajdulka ty si dosiahla to, ze chodia majitelia svojho bytu fajcit 5o m od bytovky??? Chces mi povedat, ze tuhy fajciar co fajci doma, sa hned po prebudeni v pyzame presunie 5o m pred barak v zime v snehu a tak si vyfajci svoju rannu cigaretku???
Jasne… a daj este jednu rozpravku…
A pre autorku… dym z cigarety je radioaktivny???
A začo budú pokuzovaní a sankciovaní? Že fajčia vo svojom byte? To nie je zakázané a nikto im to nemôže zakázať takže ani pokutovať ich nemajú začo. Či si fakt myslíš že niekto tej tvojej susede zakáže fajčít?
@mistymay33 ci mi ty uveris mi je fakt jedno.
@zuzahajdulka tomu nikto neverí, to si už trošku prehnala
@nika523 kým to cíte len ona v byte tak nie je za čo, ale ak trpia nevinní ktorých svojím smradom ohrozuje denne na zdraví tak to už je o inom že?
@zuzahajdulka Ja ti neverím, a ano to ti može byť jedno, ale ty tu dávaš falošnú nádej autorke, ktorá sa tu chytá každej nádeje. To čo si napísala je proste nereálne. Nikto /žiadne zákon/ ti nezakazuje v tvojom byte fajčiť. A čo nie je zákonom zakázané, je povolené.
Aturoka - ja som tiež nefajčiať a tiež mi to vadí a obťažuje ma cigaretový dym. Tiež moji susedia fajčili na záchode a cez stupačky mi to islo hore do bytu. Išla som za nimi a poprosila som ich, či by nemohli fajčenie na toalete obmedziť. Jednoducho som sa snažila po dobrom nájsť kompromis. Lenže ty dupeš nohami, že len ty más pravdu, a že len ty más práva a ostatní sa musia správať podľa tvojich pravidiel, lebo len tie su správne. Ale aj vlastník nehnutelnosti má svoje práva... chápeš?
@zuzahajdulka Exekučné konanie ? Za to, že niekto vo svojom byte fajčí ? Netáraj také nezmysly, nie sú právne podložené, tak nerob so seba ****
@luliu Darmo jej vysvetľujeme, ona si dookola ide to svoje a len ona má pravdu a všetkých fajčiarov treba podľa nej vykynožiť, lebo ona sa doma "dusí"😝
@zuzahajdulka ty tu také sprostosti dávaš až hrôza, to, že sa ťa niekto jednoduchší možno zľakol je jedna vec, to, že keby si to išla riešiť oficiálne nezmozes nič je fakt. Trocha vyššie som označila právnika - draik - tak uvidíme čo napise
pre nefajčiara je doslova trest, ak dostane prefajčených susedov. Nás tak dusili 6 rokov susedia. Nakoniec sme sa odsťahovali. Tešili sme sa ale nie dlho. Vedla nás dali byt do podnájmu a zase nás susedia dusia cigaretovým smradom. Fajčia v byte, na balkóne a hlavne v noci. Nepomôžete si nijako. Cez stenu ten ich smrad prejde, otvoríte okno, doslova od nich razí. Susedia za trest. Dusia pol baraku. A nemáte šancu si nijak pomôcť. Vedľa majú v byte malé deti a tiež sú z toho smradu od nich zúfalí. Tá pani s nimi robila aj poriadky, samozrejme začali húliť ešte viac.
Kamarátka riešila takto viac veci, smrad z cigariet,hluk síce do 22, ale uf keď som videla nahrávky, tak u nich bol taký hluk o 19 ako na disko , susedia otvorené okná,balkón, plus vyhrážky, sťažovali sa na divokej schôdzi,mali tam zápis,vyjadrenia, sťažnosť podpísaná viacerými, toto bolo opakovane a aj mimoriadna schôdza,potom na bytový podnik že im to poradil právnik,boli aj policajti , nič neurobili, v podstate nič neporusovali, chcela aj od toho zápis, vyhrážali sa im aj pred policajtom že si ich počkajú,podali aj trestné oznámenie , trápia sa 2roky, bez efektu, nik a tým nič nerobi
Ja by som bola len rada ak by sa s tým niečo dalo robiť lebo taký sused je nočná mora ja len píšem že sa s tým nedá nič spraviť ani pokutovať ani sankciovat lebo nie je začo lebo jej nikto nemôže zakázať fajčiť v jej byte
@draik ved to, ze teoreticky... prakticky to tak zial nefunguje
Nepomôžes si ničím buď sa prispôsobia alebo sa odstahujes iné východisko nie je je to jeho byt a tam si môže robiť čo uzná za vhodné pokiaľ nejako neobmedzuje susedov a fajčenie tam nepatri
@andrejka1974 ale patrí ;) treba si to naštudovať. Pokiaľ je to na chodbách a v iných bytoch tak patrí veru a preto je na chodbách zákon nefajčiť.
Zonova prosím vyjadrujte sa len k veci a len užívatelia, ktorí problém riešili a niečo o tom vedia.
ked si tak skalopevne presvedcena o svojej pravde, na co tu zbieras nejake rady? ved so svojou istotou si to uz mala mat davno vyriesene 😂
Môj muž a synovia fajčili na balkóne vždy a nikdy sa nám nikto nesťažoval asi nemali dôvod je to každé ho vec či fajčí doma alebo vonku ja som nikdy nefajčila a brala som to úplne v pohode proste sa s tím zmier a nerob si zbytočne konflikty
Auorka - ale ona nefajci na chodbe. Chapes rozdiel? Ona fajci vo svojom byte a tvoj citlivy nos to citi.
Musela by si jej dokazat, ze obtazuje susedov nad mieru primeranu pomerom. A to, ze fajci v byte a dym prenika cez mini spary na chodbu asi nebude obtazovanie nad pomery.
Joj dievčatá.
Tak mne tiež toto vadí, momentálne nevnímam, ešte nezvykneme otvárať večer balkón, ale musíme vtedy zatvoriť balkón keď suseda z dola s mužom fajčí. Vedľa fajčia.
V chodbe je niekedy príšerný smrad, a to sme bytovka fakt na úrovni len je kopec nájomníkov, je kľud všetko OK, ale taktiež, nemať kvalitné dvere neviem.
A susedia občas fajčia marišu. Je toho fakt plné schodisko. Nechápem ako na toto môže niekto reagovať že citlivá.
Ono sa to fakt da, ale keď človek má pomaly pocit, že ľudia fajčia na balkóne jednu od druhej, kde má potom nefajčiar práva???
@mistymay33 nie je môj citlivý nos. Cítia to všetci. A že fajči v byte a vyvetrá to na chodbu je fajčenie na chodbe vlastne. Plus zadymuje z wc ľuďom byty!
A čo tu prosím ťa píšeš?
Kriste pane, už sa ukľudni a nebuď taká precitlivelá....aj tak s tým nič neurobíš 👎 Táto diskusia tu bude pomaly na dvadsať strán a ty furt dookola ideš to svoje... Neboj, bude aj horšie...
@mandarinka555 načo tu pîšeš? Diskusia je o inom.

@kvetinka75 je mi jedno, ci mi veris. Pisem sem ako povzbudenie a ukazku realneho uspechu v boji s bezohladnymi ignorantmi. Na Slovensku sa ludia casto vzdavaju bez boja, lebo predpokladaju neuspech a to dava mylny dojem porusovatelom zakonov, ze su neohrozeni. Ja som presny opak - uznavaju mi reklamacie, presadim si staznosti - proste nocna mora pre "neohrozenych" 😂. Presne udaje neuvediem kvoli anonymite, bolo to v BA.