Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem
pisem vam akmi mozte poradit,som katolicka,nezijem s manzelom v jednom dome,ked sme byvali tak mi nadaval dost zle,a pocuval svokru na kazde slovo,a so mnou sa v domacnosti ani nerozpraval,malu by brali z ruky a ked som im nieco na to povedala,tak ma nazvali cigankou,teraz ked som chcela ist na spoved,ale nas pan farar mi zakazal pretoze zijem hriesne,pritom ten isty kolobeh len idem do prace a potom sa staram o malu,priatela nemam.Ak mozte poradte mi na koho sa obratit
@anas123 nechápem farára...nech mi prepáči ale je to idiot....niečo také povedať ....títo farári to je banda pokrytcov...za každú cenu držať rodinu pokope aj keď sú ľudia nešťastní a sa ubližuje....to je choré.... nie som veriaca a nehanbím sa za to, a ani to tak necítim aby som tam chodila....tak nemusím toto riešiť.... veru zájdi niekam na inú faru, kde nájdeš niekoho liberálnejšieho....inak ti poradiť neviem....
@anas123 A nie je to nahodou tak ze ku spovedi chodi k tomuto pankovi fararkovi tvoj manzel? V tom pripade by mohlo ist o to ze si pred fararom tazko ohovarana a on moze mat pocit ze si ty ta zla. Druha vec je samozrejme ze knaz sluzi ludom /prostrednictvom Boha ale LUDOM/ a mal by ti dat moznost prist na spoved, vypocut si ju a potom sa rozhodnut ci ti da alebo neda rozhresenie. Ak ta odsudil bez toho aby pochopil obe strany mince tak ti z toho vychadzaju 2 veci
1. osobny rozhovor nic neporiesi, budes sa citit este horsie - knaz je totiz bud blazon alebo tazko zaujaty
2. treba sa stazovat na biskupskom urade, popisat manzelstvo aj vyjadrenie knaza, spomenut ze si sa v manzelstve snazila ale ze to neznesitelne, spomenut rozvod a moznost odluky manzelstva
Kazdopadne drzim palce, hlavne nezabudni ze chlap v celibáte sa rozhodol ist cestou lasky a pochopenia. Jeho ulohou je pomoc nie ukazovanie prstom ty ides do pekla aj ty ty a ty. Ked nevie pomoct tak ako knaz podla mna zlyhal.
Zmen farara, mozes aj v susednom meste alebo sa na spoved vykasli a zi si svoj zivot. Esteabymi nieco farar a cirkev prikazovaka, zakazovala, to nie. Ved nejake svedomie nas urcite a urcite konas najlepsie ako vies.
@marionmarion no po malu sichodi a berie ju k nim,ja som za ved je otec,ale boli casy ked tam mala nechcela vobec ist a mali sme vynadane cela rodina,vtedy mi aj povedal ze povie fararovi co som zac
choď k inému kňazovi, alebo prestúp do inej Cirkvi... hlavne sa tým netráp, je to pokrytectvo z ich strany, a totálne choré zmýšľanie
nic v zlom s prispievatelkou ale ...
ak sa farar dozvedel ze nezijete pod jednou strechou, tak k primaniu nemoze ist ani tvoj manzel!
ked sa robi priprava na sviatost manzelstva tak mali byt obaja partneri o tomto pouceny. ak ste boli u toho farara a nepoucil vas tak mozes bez tazkeho svedomia podat na neho staznost, bude sa tomu musiet venovat jeho hlavny nadriadeny.
to co sa deje v jej zivote je ta zla cast a existuju urcite pravidla ktore krestania sviatostou manzelstva beru za svoje, akokolvek su hnusne a neprijemne. krestanstvo nie je lazo plazo a svadba v kostole nie je len o tom ze je to pekne
presne kvoli takemu fararovi som ja skoncila s cirkvou ( nie s Bohom) mala som 13 sla som na spoved a farar mi nedal rozhresenie lebo som nebola v nedelu na omsi ( reprezentovala som Slovensko a mali sme kvalifikacne zapasy) Od vtedy som na spovedi nebola....
@anas123 poznamsj pripad ked zena je vydata s muzom nexije par rokov zije s frajetom a v meste v pohode chodi na spoved aj prizna ze smilni a dostane rozhresenie. Chod skus ineho knaza
@stano4000 sesternica chcela mat svadbu v kostole konkretne ruzindol cca 1992 rok a jej rodifuaboli rozvedeny po dlhych utrapach,bitkach a tetinych dolamanych ruk, prespatiach po susedoch, co ich ujo bijaval a vyhanal.....boli rozvedeny ajcirjevne aleten stary farar trval na tom ze ich nezosobasi ked sa jej rodicia nezosobasia v kostole. Jej muz trval na sobasi v kostole v ruzindoleta sa jrj roofivua vzali a peklo zacalo odznovu....faraz do tyzdna zomrel.
Základná vec: Nechodíte do kostola kvôli farárovi, ale kvôli sebe a Bohu. Farári sú tiež len ľudia, sú všelijaký aj hlúpi, obmedzení a pod. Neísť do kostola, nekonať sviatosti kvôli farárovi, je výhovorka, je to dielo diabla, dosiahol čo chcel.
@mala_hobitka moze byt aj to ,ze sa bol pri fararovi na mna stazovat,ked som odisla niekolkokrat mi povedal,ze pojde povedat fararovi co som zac a na co chodim do kostola,ja tam nechodim ani kvoli fararovi a ani chlapovi,verim ze BOH existuje a v nedelu si do toho kostola zajdem
Aha tak ak by si sa odstahovala aj o 500km tak by si konala svatokradez? Ci by si chodila spat k fararovi na spoved. Ani nechcem vediet co jebtobza farara. Ja som krestanka alw toto by mi nikto nepovedal...
Ja zasnem zeny, napr. nad tým, ze ako rozvedena nemozem ist na spoved. Lebo uz mam nove manzelstvo, bohuzial prve som mala v kostole a kedze prvy muz bol gambler tak sme sa rozviedli. ASi o 10 rokov neskor som stretla terajsieho muza, svadba na urade. Zijeme celkom fajn, nenadavam, neklamem, zijeme normalne a predsa nemozem ist na spoved. Kamaratky svojich muzov podvadzaju, maju milencov, a oni na spoved chodia a dostanu aj rozhresenie. Jas om v ociach cirkvi urobila nehorazny skutok, a teraz cim som starsia ma to aj celkom stve, ze podla cirkvi zijem v hriechu, a pritom nic zle nekonam. ☹
@svetluska82 Ak prvé manželstvo nebolo rozvedené z Tvojej viny tak by si mohla. Ale už máš uzavreté nové, na úrade, žiješ v hriechu. Nemáš doriešené to prvé. Treba sa opýtať na fare, poradia Ti. Manželova sestrernica je rozvedená, on sa s ˇou rozviedol, požiadala a môže príjimať sviatosti. Ale s nikým nežije.
@natalym no ja som sa rozviedla. Ano zijem v hriechu, hlavne ze kamaratky ktore ziju aj s muzom aj s milencom v hriechu nie su.
@svetluska82 Ty sa nemáš pozerať na ne ale na seba. Keď umrieš budeš sa zodpovedať za seba, nie za ne. A mimochodom všetko sa vracia za života, dobré aj zlé skutky, len niekedy to nevidíme.
@natalym ja len pre porovnanie. Ze ako to chape cirkev, aj ked je clovek vo svojej podstate dobry aj tak zije v hriechu. Ini zas oficialne zenaty/vydata popri tom maju este bocaky a podla cirkvi v hriechu neziju.
@svetluska82 presne... ja tiez nemozem na spoved, zial preto lebo nie som vydata v kostole, kedze moj muz je rozvedeny.. nie je fer voci mne, ze ja na spoved ist nemozem.. ja za to mozem ze jemu manzelstvo nevyslo a mna si uz v kostole zobrat nemohol??? a za dalsie mame dieta z IVF a to je tiez problem.. a toto sa mi uz fer vobec nezda byt.. do kostala nechodim, v Boha verim a verit navzdy budem.. modlim sa.. ucim aj syna, syna sa nam podarilo dat pokrstit tak to som velmi spokojna lebo inac by som bola fakt nestastna.. uvidime co ho caka dalej..
@anas123 cikev sice myslim nepovoluje rozvod, ak bolo manzelstvo uzavrete plavoplatne, ale je mozne odlucenie od stola a od lozka. si o tom najdi. to znamena, ze sice ste manzelia, ale nemusis s nim zit a cirkevne to je v poriadku. sice som si myslela, ze to proste len odides od neho a kym ineho nemas, tak sa nic nedeje, ale mozno to treba nejak vybavit, ze uz nebyvate spolu alebo co. a odporucam ineho knaza, knaz by mal byt v takych situaciach a poradit ti ako postupovat a nie ta len odsudit. ale zial aj taki knazi su
@prinzesz no moja stretneme sa v pekle ☹
Ja myslím, že Boh to posudzuje úplne inak. 🙂 Len my ľudia sme hlúpi a potrebujem nejaké pravidlá.

no títo kňazi to je už ozaj sila.. ja som tiež katolíčka, rozvedená a druhýkrát vydatá, tým pádom som u nich skončila.. strašný hriech som spáchala že som sa s debilom rozviedla a teraz som šťastná.. taký vrah príde, vyspovedá sa a všetko je ok.. rozvedení nemôžu..