icon

Farár mi zakázal ísť na spoveď, lebo hriešne žijem

anas123
2. jan 2015

pisem vam akmi mozte poradit,som katolicka,nezijem s manzelom v jednom dome,ked sme byvali tak mi nadaval dost zle,a pocuval svokru na kazde slovo,a so mnou sa v domacnosti ani nerozpraval,malu by brali z ruky a ked som im nieco na to povedala,tak ma nazvali cigankou,teraz ked som chcela ist na spoved,ale nas pan farar mi zakazal pretoze zijem hriesne,pritom ten isty kolobeh len idem do prace a potom sa staram o malu,priatela nemam.Ak mozte poradte mi na koho sa obratit

natalym
3. jan 2015

@anas123 Len kľudne choď a uvidíš čo Ti povie iný kňaz.

janinah
3. jan 2015

@svetluska82 gamblerstvo je dôvod na anuláciu cirkevne uzavretého manželstva pred cirkevným súdom,je už na tebe,že si tu anuláciu zrejme neskúsila vybavovať...

@prinzesz do kostola ísť môžeš,to hádam vieš.....

natalym
3. jan 2015

Inka to je pekné, že túžiš po príjimaní. Aj to pomáha v ťažkých chvíľach. Ak úprimne túžiš spovedať sa a príijmať, Boh Ti pomôže, len musíš hľadať spôsob, modliť sa za to a klopať, klopať na tie jeho dvere.

felix2
3. jan 2015

ja tiez len zasnem ludia .. nemy uzas ...
o co v uplnej podstate by malo ist ?? o organizaciu zvana cirkev, so vsetkymi jej ritualmi, alebo o vieru v Boha ??

vsak ked sa deju ako veci ako na pase, co su tu popisane,
za vsetky priklady to co pise @svetluska82 , tak sa vy ..... aj na celu cirkev, aj so vsetkymi ludmi co ju tvoria a hraju to divadlo.

To vam fakt zalezi na tom co vam nejaky farar odrapoce ? naozaj to je ta podstata viery ? to si naozaj myslite ze Boh, co predsa vsade je, vsetko vidi, pozna vase skutky, srdce ... vyzaduje sprostredkovane taky ritual aby vas kategorizoval do kategorii "ok" .. a inac "hriesny clovek" .. ??
Chcete tym vlastne povedat ze je naozaj taky nespravodlivy, neobjektivny ??
Nie je nahodou takou len ta organizacia na ktorej vam tak zalezi (hoci nie dost dobre chapem, preco) ?

prepacte ak som sa niekoho datkol ale .... zasnem

"... ma to aj celkom stve, ze podla cirkvi zijem v hriechu" <<< to ma pre mna asi taku vahu ako .. no ale uz koncim, uz by som bol neslusny 😝

natalym
3. jan 2015

Prirodzene veríme, že Boh si vyberie ako svojich zástupcov na zemi tých najčistejších a najschopnejších ľudí.
Ale Boh vyberá z toho čo má k dispozícii a musí byť tá rôznorodosť zachovaná, každý kňaz vyhovuje niekomu inému, ako slúžil sa bude zodpovedať pred Bohom on.

lienka737
3. jan 2015

Pokiaľ nemáš priateľa, tak požiadaj o povolenie pristupovať k sviatostiam.
Povolenie udeľuje biskup na požiadanie miestneho kňaza. Ak ten Váš robí problémy, skús sa poradiť s iným.
Možno mal ten Váš kňaz o Tebe nejaké nepravdivé informácie (ktoré si mal samozrejme overiť priamo u Teba).

janinah
3. jan 2015

@felix2 to láskavo nechaj na svedomí každého veriaceho,ak som členom nejakého spoločenstva dobrovoľne,tak budem aj dodržiavať pravidlá..úplne stačí žiť podľa 10Božích prikázaní,ktorá dal Boh a nie je problém ani s tým,čo vraví cirkev

edvelyn
3. jan 2015

@anas123 ale prosim ta aka svetokradez...to je pekna blbost..ked uz si taka hriesnica podla farara..tak nato je spoved aby si sa hriechov zbavila..a sudit ta ma Boh a nie farar

lienka737
3. jan 2015

@anas123 to kde je prosím Ťa taký kňaz, ktorý nepozná elementárne veci? A takýto potom robia obraz o celej cirkvi.

marionmarion
3. jan 2015

@anas123 ale jasne, ze netreba malej zakazovat byt s otcom...len ma napadlo ci jeho otec nebude chciet dceru len pre seba, bud opatrna...

svetluska82
3. jan 2015

@janinah neskusila mala som 20 rokov edte nebol rozsireny net aby som si to vyhladala. Stve ma to az tersz ked som zrelsia no uz stymnepohnem asi mam nove manzelstvo. Exma dalsie 3 deti s kadekym no oficialne je bez zeny. Akuratma to hroxne stve a zoziera

halit13
3. jan 2015

Ja osobne verím v boha okolo seba, snažím sa neubližovať, pomôžem ak je to čo i len trošičku možné, a som rada, že sa väčšina mladých ľudí otvara oči a zisťujú, čo sú tí v sutanách a majú ľudí za doslova ovečky čo sa riadia ako oni pískajú a nepoužívajú vlastný rozum...... lebo prave oni ničia to, v čo ľudia dávnejšie verili..... a pritom si to ani nikdy nepriznajú, že robia viac škody ako osohu.... veď viera má byť o lááske a nie o strachu ktorý oni využívajú, aby dosiahli svoje.... ak to a to neurobíš, postihne ťa trest - ach jaj

janinah
3. jan 2015

@svetluska82 tak skús teraz,nemáš čo stratiť,len získať...ak by sa ti podarila anulácia,tak s terajším manželom sa môžte zosobášiť aj cirkevne

janinah
3. jan 2015

@halit13 to akože kto sa riadi pravidlami cirkvi,tak nepoužíva vlastný rozum? to hádam nemyslíš vážne,vieš koľko inteligentných ľudí je medzi veriacimi?

svetluska82
3. jan 2015

@janinah a je to mozne ked uz som vydata a mam ineho partnera?

natalym
3. jan 2015

@svetluska82 Ak Ťa to trápi, tak to rieš, hľadaj. Moja mama písala až do Ríma a pomohli jej.

1katkas
3. jan 2015

cakala som podla nadpisu, ze si podviedla manzela... zajdi do ineho kostola na spoved k inemu fararovi

halit13
3. jan 2015

@janinah vieš, ja osobne som sa stretla s niečim takýmto , síce iná situácia, ale napíšem to obrazne : Si vonku, je krásne modrá obloha , farár ti povie, že nie je modrá , ale žltá .... tak si povieš, pan farár má vždy pravdu ... stretneš niekoho kto ti povie aha aká je krásne modrá obloha a ty nie - je žltá, lebo pán farár tak povedal, čo na tom že ešte pred chvíľou si obdivovala tú krásnu modrú farbu. Možno som mala veľmi ale veľmi zlú osobnú skúsenosť.

lamarlene
3. jan 2015

nič proti kresťanstvu...ale ak tato firma zabila viac ludi počas takzvaného "vraždenia čarodejníc" (Kladivo na čarodejnice- film, skutočné udalosti,kniha fakt existovala) a.k.a. cirkvi nepohodlnných ľudí, než Hitler Židov a i., hanbila by som sa jak pes sa k nej vôbec hlásiť, nieto ešte povyšovať nad niekoho. ty si osudom ťažko skúšaná žena živíš seba aj dieťa lebo tvoj manžel je tyran a on v čerstvo vypranom habite od pani kostolníčky,ktorý nemá za svoje peniaze ale z milofarov ludi(a toho čo cirkev nakradne) ti povie že si hriešna.....grc. vieru ti neberem,ale čakaj milosrdenstvo a pomoc od boha,nie od biskupského uradu,kde papaláši mesač zarábajú viac než ty.

maja031
3. jan 2015

hehe ked som ja mala pred svadbou, isla som na spoved a tam sa farar pytal ci som sexovala pred svdbou. a ked som povedala ze hej (s mm som zila asi 7 rokov pred svadbou) tak sa ma spytal ze kedy, kolko krat a za akych okolnosti. potom mi rozpraval kazen o meste sodoma a o neviem ktorom cloveku co tam isiel a chceli mu syna znasilnit. bolo to nechutne cele, najhorsie bolo ze jeho to neskutocne bavilo, fuj nechutny uchylny chlap. a nakoniec mi povedal ze keby som nemala sobas na druhy den tak mi neda rozhresenie. nastastie nas sobasil iny farar, ale keby som mohla tak celu svadbu v tom momente zrusim a berieme sa na urade. odvtedy som v kostole nebola, lebo to co sa tam deje nema s Bohom nic spolocne. hlavne ze rozpravaju babkam pred volbami ze koho maju volit a tak podobne. u nas v dedine si jeden farar stavia brutalne velku vilu, s vinnou pivnicou, samostatnou dvojgarazou a este ma samostatny dom pre sestricky aby sa o neho starali. na tom dome sa robi nonstop, asi ma panko penazi dost. to je tiez s kostolnym poriadkom urcite 😀 😀

ena70
3. jan 2015

@maja031 presne pre toto ja nemam rada kostoly a fararov.....pokrytci.... a ludia co tam chodia tak veselo podvadzaju, klamu, kradnu, biju, piju, tyraju, ohovaraju a pod. este vedia ohovorit co ma kto oblecene..... no fuuuuuuj.... a kolki pred svadbou sexuju a potom sup-sup do kostola....pomodlit sa, neviem kolko otcenasov, Zdravasov a uz su cisti....toto ja nepochopim...nikdy.... no a farari a ich "gazdine"....ani nehovorim.... ak mam byt cisty a dodrzovat desatoro, tak nech sa toho aj veriaci drzia.... a farari nech sa tiez spravaju poriadne.... ona je mamka, stara sa o dieta a nemoze za to, ze ma blbeho muza, tak farar by mal byt rad, ze vôbec nadalej chodi do kostola a nie ju takto odpinknut.... no des a hruza....

mateson
3. jan 2015

nechce sa mi to čítat celé ale nájdi iného kňaza.

renka40
3. jan 2015

@maja031 my nechodíme do kostola kvôli farárom, babkam, novým šatám ... ale kvôli Kristovi, viere a sebe . Kristus nám jasne povedal: ...toto je moje telo ... toto je moja krv... toto robte na moju pamiatku! A toto sa deje v kostole pri premenení. Nie v našej kuchyni ani v izbičke kde sa v tichosti modlíme ( ako hovoria na svoje ospravedlnenie tí čo nechcú ísť do kostola,žemodliť sa môžu aj doma). Je veľmi veľa dôvodov prečo neísť do kostola,ale kto chce, hľadá spôsob. Nie? 😉 prečo si nebrať príklad z dobrych kňazov? Ale hľadať svoje ospravedlnenie v zlých ? Potom nie sme o nič lepší, keď sa porovnávame so zlými

01fialka01
3. jan 2015

@anas123 To je sa sektarska RKC....

moonlight1210
3. jan 2015

@anas123 zaujimave. Kazdy nas cin ci zlocin, co vykoname za akychkolvek okolnosti je platny ( je to nasa cnost ci hruech v ociach cirkvi), ale spoved by nemala byt? To urcite.
Spoved je o uprimnosti srdca a snahe byt lepsi, nie o selektivani, kto smie ist do kabinky a kto nie. Ani o tom, aby ma z kabinky videli ist, aka som pobozna.
Pan farar je asi ovplyvneny tvojim muzom. Nech je sluha bozi, je to stale len clvoek so vsetkymi pudmi achybami. Nie je vseveduci, da sa nahupat na hocico, ked sa pouziju spravne slova a utrapene vyzory, aj zmanipulovat, aj na neho funguje prvy dojem ako na kazdeho ienho.

Kludne chod do ineho kostola, spoved platna bude.
U nas davaju dispenz aj rozvedenym, ab chodili k sviatosti a spovedi (len nesmu s nikym zit v jednej domacnosti).

pastelka74
3. jan 2015

.....vodu kážu,víno pijú.....je to jedna banda...pedofilov,farizejov.....a vôbec...chodíš do kostola kvôli farárovi alebo bohu?...ved ked si veriaca tak ver boha a nie nejakého truhlíka čo si myslí o sebe je že je nad človek...pôjde nohamy do predu ako ty,ja ....všetci... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maja031
3. jan 2015

@renka40 nechcem to tu rozvadzat, kazdy si zije ako sa mu paci. ale nepovedal Kristus Pán ze najkrajsim Bozim chramom je ludske telo? ja podla desatora zijem, mam vieru v sebe a ked pride ten Bozi sud a ja pojdem do pekla koli tomu ze som nechodila do kostola a niekto pojde do neba koli tomu ze do kostola chodil aj ked klamal a kradol (poznam, mame v rodine takych zopar) , len vsetko olutoval kazdy tyzden na spovedi, tak asi fakt do toho pekla patrim 😀 😀 baby nekazme si pekny den, majte sa krasne, vsetci si zime ako sa nam paci 🙂 idem kocikovat ked je vonku tak pekne 🙂 papa

deanse
3. jan 2015

Viete, čo je najsmutnejšie? Ja som krstila krstnú dcéru v kostole, ale ledva-ledva s tým farár súhlasil, nakoľko som bola rozvedená a to ma "zachránilo", že som vtedy nežila s nikým. Sériový vrah môže krstiť, lebo si cirkev register trestov nepýta... Treba ešte niečo dodať? Preto sa tomu ani nečudujem, čo tu autorka píše. :(

dilino
3. jan 2015

@pastelka74 presne tak ako pišeš seru take iste hovno ako aj my a kostol je pre každeho nema ťa nikto pravo s kostola vyhanať.

nelina1
3. jan 2015

Ja som sa práve včera rozprávala s kňazom o určitom mojom sklamaní, a dileme v tom, že často sú v kostole ľudia, ktorí žijú horšie ako niektorí ateisti, z čoho som strašne sklamaná. Povedal mi, že je v určitom smere bezmocný a on tomu človeku sv. Eucharistiu musí dať. To, že niekto prijíma svätokrádežne je ťažký hriech, opovážlivosť.