Financie v manželstve
Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?
Nemôžem prečítať 7 strán diskusie, ale nasratá som na toho chlapa...takých by som do vajec kopala, čo na vlastné deti a ženu nedá peniaze, chce sa mi z neho vracať 🤮
A čo urobiť? Prestala by som pre neho s fullservisom: neprala, nezehlila, a sex odmietala, nedokázala by som spat s človekom čo nedá na peniaze na svoje deti!!!
Pomaly sa zariad že odídeš, s 3 deťmi bude ťažko, ale ak naozaj chces zvládneš to, je mi veľmi ľúto detí, napíš mi či máš chlapca a aké nosí číslo vecí urobím balík
@marcellka32 jeej ďakujem veľmi pekne ❤️ ale nepotrebujeme zatiaľ oblečenie, máme toho dosť, väčšinou mi dajú susedia od nás z dediny kde som bývala a väčšinou času s deťmi sme tu , ale ďakujem vážim si to ...
Musíš sa vzoprieť, ale tak, že ťa už nič neposunie dozadu, len dopredu, ty máš podľa mňa veľmi mäkkú povahu, a on ťa psychicky terorizuje, počkala by som nech si odíde do Španielska, zbalila seba aj deti a už by nás nevidel...a nikdy nikdy sa už k nemu nevratit
Takže v podstate žijete oddelene už teraz, keď si stále u mamy...ako z toho vyplýva. ESte hod meno váženeho dr, lebo niektorí ľudia majú lekárov stále za nadludi...
@jonnie v podstate áno, s ním sme len keď deti chodia do škôlky, cez víkend chodíme preč a aj keď sú deti chore niesme s ním ...
Zdravotnik co chodi na pute, predpokladam, ze aj pravidelne do kostola na omsu a spoved (lakomost asi vzdy zabudne spomenut). Vzor cnosti toto. No schvalne hod sem kde pracuje, aspon par negativnych recenzii mu napiseme.
Nečítala som celú diskusiu lebo je tu toho veľa... Čo by som ja urobila je, že by som podala návrh na súd na výživné pre deti a manželku. V CPP ti poradia aj pomôžu zadarmo, keďže si na RD.
No, my nie sme sice manzelia, ale teda moj muz sa stara… 90% potravin kupuje on (ja robim naozaj len mensie nakupy), drogeriu a veci pre mna a deti kupujem ja (mam vyssi rodicak+pracujem na dohodu), skolu platim sice tiez ja, ale elektrinu+najom plati vyhradne muz. Hypo mame na polovicu (to som tak chcela ja). Ucty mame kazdy svoje, plus jeden spolocny, kde posielame peniaze (ja samozrejme ovela menej ako muz momentalne), karta je doma v sufliku k dispozicii. Moj mi vzdy povie, ked budem potrebovat mam povedat. Da, posle. Niekolkokrat do mesiaca sa ma pyta, ci mi netreba poslat. Sebe kupuje fakt minimalne… neviem si predstavit zit ako ty 🤷♀️ U nas neexistuje moje tvoje. Vsetko je NASE. Nas dom, nase deti, nase financie, nasa rodina. Na chode sa podielame spolocne, aj na vychove, aj na starostlivosti o deti aj na upratovani, aj na financovani … ja by som muzovi urcite povedala, ze ak si chalan nevsimol, deti su aj jeho. Ak nepochopi, ziadala vyzivne pre deti a seba sudnou cestou
@sisa_s nieje lekár...
Ja mam len jednu otazku, ak si pisala, ze bol na puti. On je veriaci, myslim aktivne veriaci a praktizujuci? Lebo ak ano, tak uz potom fakt nerozumiem.
@pandusica nie nechodí do kostola a veci pod. Ale v taške nosí Bibliu, na krku kríž , na ruke náramok s otčenášom a sem tam počúva gospel... Ale správanie ani z ďalaka podobne kresťanstvu...
V podstate obe tvoje diskusie su vykriky do tmy. Vsetky diskutujuce ta ubezpecili, ze pravda a pravo je na tvojej strane. Teraz treba zatat zuby a urobit prvy krok. A potom to uz pojde. Drzim ti palce, das to, musis byt silna kvoli detom. Musis im ukazat, ze maju svoju hodnotu ako ich mama a ziadny psychopat s nimi mavat nebude.
Baby, nehnevajte sa, teraz tu niektoré autorku zdrbavate aká je hlúpa že s ním má 3 deti, ale v témach kde mladé baby riešia financie vo vzťahu je sústavne podsuvane že žena čo neplatí polovicu zo všetkého je zlatokopka a keď babenka býva v priateľom byte tak je to čo sa peňazí týka pomaly prirovnavane k vzťahu prenajímateľ podnájomnik. Divite sa, že to potom končí takto?
@katka700 pletieš piate cez deviate... Dávaš do súvisu dve úplne iné situácie
@panelacikova presne .veď keď je niekto pár a majú byť jasné že nech si všetko platia na polovicu ale je rozdiel manželstvo ,kde matka sa stará o tri deti a manžel čo si užíva ich peniaze .svinstvo celé
@panelacikova Nie sú to rovnaké situácie ale majú veľa spoločného. Keď chlap trvá že všetko bude pol na pol v dobe keď sú obaja mladí bezdetni pracujúci a on má vyšší príjem ako žena, tak ťažko čakať že sa s príchodom detí zmení z lakomca na štedrého obetaveho otca rodiny. Ostane rovnako lakomy ako pred tým, sebe dopraje (tak ako predtým) lebo si zarobil a žena a deti trpia.
@evamarek77 poznala som bohužiaľ takýto prípad, začalo to keď spolu len chodili, kočka platila presnu polovicu všetkeho čo kúpili lebo však on síce zarobil niekonasobne viac ale rad sa oháňal emancipaciou. Ona záľubena presviedčala kamarátky že jej to nevadí že by ju hanba fackovala keby sa nechala vydrzovat. On na dovolenky chodil sám lebo ona na to nemala. Zobrali sa a skončila tak že na rodičaku chodila v rozpadnutych topánkach.
Emancipacia sem emancipacia tam, keď chlap chce vzťah pol na pol je to red flag rovnako ako závislost na chlast a ďalšie veci nevhodné do vzťahu. Asi rozumies čo chcem povedať. Reagovala som na príspevky kde autorku kritizovali. Chlap sa vstupom do manželstva nezmení, ak je raz lakomec zvyknutý že to čo zarobí je len a jeho tak ostane. Žene dá stovku dve k rodičaku a zvyšok je jeho.
@katka700 ale on taký nebol, pamätám si keď sme spolu chodili ako prispieval rodinám , ktoré nemali dostatok financií, na Vianoce , alebo len tak. Dal. Dal aj napr. zobrajucim deťom, dá svojej rodine, nemalé peniaze...len mne nedá ... Podľa neho deti majú všetko. Veď im stačí jogurt, nejaká výživa a to predsa nemôže stať 400e
Keď ste spolu chodili bol k tebe štedrý? Kúpil darček, pozval na večeru, prispel na dovolenku? Možno tam boli malé náznaky, zaľubena žena prehliadne mnohé. Tiež je možné že tvoj muž je psychopat a zmenil sa keď ťa mal istú alebo keď sa narodilo dieťa.
Každopádne, najlepšie spravíš keď sa toho hajzla (prepáč za výraz) zbavís. Možno to vyzerá že deti nevnímajú čo sa vo vzťahu deje ale oni to vidia a v dospelosti majú problémy vo vlastných vzťahoch.
Tvoja rodina, kamarátky vedia čo sa deje? Netaj to pred nimi, nech vedia čo je zač skôr než začne ociernovaciu kampaň voči tebe.
@katka700 áno zaplatil stále on . A doteraz to mám vykrikovane, a áno myslím si, že je psychopat a manipulátor. Počujem ho sem tam samého sa rozprávať. Bol iný ako ostatní muži, asi to má na ňom tak priťahovalo. A teraz som zistila, že on je do slova a písmená naozaj INÝ
Kamošky niektoré vedia , a niektoré tušia , že nemáme vo vzťahu všetko ok. Rodina samozrejme všetko do podrobná vie ...
Žena prosím ťa, hlavne začni konať. Rady od žien máš, v pondelok šup za právnikom. A kým bude muž v práci, pobaľ seba aj deti a odíď k mame 🙂 veľa šťastia
V ktorej nemocnici ? V jednej pracujem, pôjdem ho oplut....
Pokus o iróniu
@panelacikova ale aj tak by som tiež poradila, aby presnorila všetky jeho papiere, kým je ešte v byte, urobila kópie, lebo takéto výdavky nebude mať iba z platu. Niekde môže mať bočáky, taktiež môže dlho trvať kým by sa ona dozvedela nielen oficiálny príjem, ale aby to mohla s právnikom porovnať, teda príjem/výdaj.
Keď len za nohavice dal 600e, našetril alebo spláca auto, dovolenka tiež nestojí 100e, takže výpisy z banky, faktúry, bločky z nákupu, nafotené veci čo nakúpil za min rok či dva, by mohli ako dôkazy pomôcť. Fotky z fcb, alebo kdekoľvek, Musí mať argumenty na súd, čo sa dá aj vopred pripravené, aby ich mohla použiť hneď, a nie naťahovať ako gumu roky. Kľudne by som do návrhu napísala 1000 € výživné, a veľmi tvrdo o nej bojovala, aj minimálne polovicu nákladov na mimoriadne výdavky pre deti (okuliare, strojček na zuby, liečenie, škola v prírode, plávanie, lyžiarsky, atď.) Dokonca aj príspevok na seba by som žiadala, veď je na RD, má nárok.
Právnika môže mať z CPP, alebo nejakeho fest tvrdého ,čo vybojuje v prospech detí.
budem sa znova opakovat, ako aj v predchadzajucich temach, 3 roky " Slovenskej rodicovskej dovolenky", kedy cca 10% slovenskych zien musi doslova zobrat od svojho partnera/manzela (ktoremu robi full servis-staranie sa aj o jeho deti, domace prace, sex....) prostriedky na prezitie , je system, ktory skratka funguje len na to, aby zenu drzal v sachu, v pozore, chudobe, pokorenu, neschopnu. Toto v ziadnej civilizovanej krajine nefunguje. Nikde.
Treba sa este pred manzelstvom a plodenim deti zabezpecit, mat zadne vratka, byvanie, pracu, uspory ......a hrdost. Ak vlk zaciti zranitelnu obet, skoci po nej. Ano, zakomplexovany vlk si takto nieco dokaze. Takychto primitivnych "vlkov" je habadej, kedze im system prihrava do karat-zena odkazana na 100% na debila.
Zeny, zacnite sa mat viac rady

nestacim sa divit s akymi vselijakymi individuami su niektore zeny schopne si narobit deti a potom vyplakavaju... ja neviem, ved lakomcom sa asi nestal zo dna na den...
ja mam plny pristup k manzelovmu uctu, dokonca aj ked si idem nakupovat pre seba oblecenie, tak mi povie, ze mam platit jeho kartou 😀, a to som zamestnana, deti nemame, ale mam nizsi plat, no neviem si predstavit zit s takym lakomcom obzvlast, ked ste manzelia, kedy SU financie spolocne, ale panko si to asi neuvedomuje a sprava sa ako egoisticke decko