icon

Financie v manželstve

14. apr 2023

Dobrý večer, ženy. Prišla som sa asi len posťažovať, resp. opýtať sa ako by ste to riešili vy. Som na RD s 1,5 ročnou dcérou, staršie 2 deti chodia do škôlky ( chodia ako chodia stále sú doma lebo sú choré ) manžel pracuje. Jeho plat je cca 2700€. On zaplatí školku ( na konci roka mu trištvrte vrátia ) inkaso a dá mi ako kedy, cca na mesiac 100-150€. Ja mám len RD(nižší). A tu nastáva problém, stále mi vykrikuje, že z toľkých peňazí musím vyžiť ( potraviny, drogéria, plienky, Nutrilon mlieko pre všetkých troch a zimných mesiacoch veľa miniem na lieky) jemu ostane cca 1500 €, ktoré minia na hlúposti, doslova hlúposti, ale sú to jeho peniaze. Ja už neviem. Včera mi vykričať, že mi nedá nič. Dostal 4 000(zdravotník) z z tých peňazí som nevidela nič! Teraz dostane dane , zasa si bude žiť jak pán a my ako žobrác. On drahé veci, ja si nakupujem v sekacoch, on najdrahšie telefóny, hodinky... Ja ? Čínsky šit! Deti tak isto, topánky z bazárov, oblečenie detto .Viem mám ísť do roboty ...ale keď mu poviem, čo s detmi, tak jeho to nezaujíma... Hovorím od začiatku roka boli dokopy možno mesiac v škôlke, dať ich nemám kde ... Ako to riešiť?

juliet86
15. apr 2023

ja ti radim pravnika

cacianka
15. apr 2023

@ukulela aj preto radím, zobrať/lustrovať všetky papiere, aby nestihol prepísať na mamičku, cocot vydr..any

cacianka
15. apr 2023

@janka608 presne, keď bude v španielsku, vystahujem aj pol domu, všetko čo treba deťom. Aj papiere vtedy vybaviť, keď sa vráti, nech ho čaká obálka s modrým pásom

lienka.7
15. apr 2023

@cacianka taky prepis by bol účelový a neplatný... auto je oboch, aj keď v papieroch je napísaný len on.

cacianka
15. apr 2023

@lienka.7 chápeš že ide aj o čas, dôkazy , naťahovanie ? Napr. kým sa dopracuje súdom k potvrdeniu že auto prepísal účelovo, koľko stálo, koľko jej z neho má vyplatiť.
Mať doklad tu a teraz že vlastníkom je manžel ,je sakra rozdiel , ako sa roky naťahovať že autíčko je mamickine, a uuuaa okradas moju mamičkuuuuuu.
Aj tak budú problémy s vyplatením a finančným vyrovnaním, tak prečo si nepomoct

autor
15. apr 2023

@cacianka on ma všetky papiere u mamy nie u nás v dome , čiže aj keby som chcela nemám šancu...

autor
15. apr 2023

@cacianka robí v nemocnici na jednu zmluvu ale robí akokeby dve roboty, čiže preto má taký príjem. Všetky faktúry, dokaldy atď má u mamy, FB nemá, mobil má zablokovaný, čiže aj keby som sa neviem jak snažila nič nezistim.

sasanka605
15. apr 2023

Prepáč za reakciu ale vy spolu nežijete. Je on a ste vy. Ak nechá doma doklady od auta, odfot technicak. Budes sa musieť vynájsť inak to bude na dlho s takýmto hajzlom.

cacianka
15. apr 2023

Fuuuu
Neviem poradiť iné, keď bude preč, zbal všetko čo sa dá a odsťahuj.
Dovtedy vynášajú nenapadne veci ktoré nie sú vpredu na policiach skrine, mimo sezónne

cacianka
15. apr 2023

A hlavne podaj neodkladne opatrenie vo veci výživné na deti, do riadneho rozhodnutia a rozvodu manželstva. A ak nezaplatí, neváhaj hneď ísť za exekútorom, nie že blokovať účty, ale rovno mzdu v práci a nezabudni na blokaciu vodičáku. Aj to zvykne zabrať. Ja by som kľudne so všetkými deťmi nabehla, hoci aj s nejakým pravnikom do jeho práce, na verejnosti pýtať peniaze, že akosi zabudol doma nechať na jedlo pre deti....

ahhola
16. apr 2023

Ty si si vzala zrejme inteligenta... MUDr.? Z ktorého sa vykľul krcmovy chrapun-ekonomicke týranie.
Zistil. ze emá cit pre rodinu, chce byť sám zo svojimi bubakmi a výdavky na rodinu ho vyrusuju, ci na v merku novú známosť, tak ta ničí cez peniaze... Nedopadne to dobre. 👿

ahhola
16. apr 2023

AUTOR

14. apr 2023
Dnes som malej kúpila macka za 0,20e a on ma vykričal, že rozhadzujem, pri Tom on rozhadzuje oveľa viac.... Nie pred svadbou som si to nevšimla... Až potom... On ma má je nakupovania, napr, nekúpi si jednu košeľu ale kúpi si ich 20. Min si kúpil nohavice 15 ks , jedny za cca 40e. Dedoles ponožky a trenky má vykúpeny komplet cely obchod, teraz začal nakupovať cinky a posilňovacie zariadenia a tak to je , a vyhovára sa že to je pre nás...napr aj auto si nedávno kúpil nie lacné , ja som v ňom ešte nesedela, ani deti, no on stále svoje, že to je pre nás, spoločne... Min rok bol 2x na dovolenke...sám... A dalo by sa rozprávať... Ale ako som písala vyššie, odchádzam preč , mám kde byť... Len som sa chcela uistiť ohľadom toho výživného pri takomto plate ako má on

4Odpovedz

Psychiater....
Rozvod....
Kým ti nezblbne ešte decka, to je diagnóza, neviem aká, ale veľmi zaujímavá. Možno úplne nova🙆‍♀️

0silvia0
16. apr 2023

@ahhola diagnoza: grandiozny narcis

ahhola
16. apr 2023

Tak som si dala nedeľnu chvíľku poézie... Sociálnej drámy. Vidím to na záchranára, zdravotbrata, nejaký manažéris?
Nikde sa nepíše, co on a deti. Ma ich rád, je rád, ze ich ma, hra sa s nimi, debatuje? Ci pozerá na ne ako na spotrebič jeho peňazí a hladný krk, za ktorý mohol byť nový dedoles... Co hovorí tvoja matka na jeho financmajstrovanie, ta jeho je asi úplne prepnuta keď mu kazala odobrať ti platobnú kartu a on poslúchol. Keď nieje jedináčik, švagor-gina by nehelfli dohovorom, keďže vidím, ze sa ti nechce to riešiť radikálne.💦 ▪️🍀

fadama
16. apr 2023

Ak je toto reálne tak ja uz neviem 🤔🙄
To si si rýchlo s nim narobila deti lebo je doktor ?
(alebo nieco podobné ) a teraz plačeš že ti nič nedá

iv007
16. apr 2023

Zeny ako ste prisli na to, ze je doktor?! V nemocnici moze robit cokolvek, brata, zachranara, sofera sanitky alebo kludne nejaku administrativu 🤯

shee11
16. apr 2023

@fadama prečo robíš z obete vinníka? úbohé.

cacianka
16. apr 2023

@iv007 stabilizačný nedostal každý zamestnanec, administratíva ani cent, iba zdravotná profesia.
A taký plat, ako spomína 2 700e, málokto zarobí, ani na rozšírený /kombi úväzok

chiccco
16. apr 2023

@bullinka presne som to chcela napísať ze ved ja miniem 100€ týždenne a nie mesačne.

cacianka
16. apr 2023

Tu ide 9 silné ekonomické týranie blízkej a zverenej osoby, chránenej osoby, na pokraji trestného činu.
Len naozaj urobiť rázny krok a rozhodnutie, veď aj tak spolu nežijete , v podstate ani riadne nehospodarite,

mira0611
16. apr 2023

Autorka stiahni si tik tok a tam vyhladaj pravnicku Lenka Klimanova, dava tam velmi dobre rady+teraz tam dala dve videa, ohladne tvojho problemu. Pri rozvode ked muz pracoval a zena bola na materskej tak sa to berie, ze 1 zabezpecoval financie a druhy spokojny zivot.

iv007
16. apr 2023

@cacianka OKREM lekarov, takze lekar nebude

autor
16. apr 2023

@iv007 nie je lekár už som to písala, robí dosť služieb ( toto sa mu musí uznať) + 420e DB+ má aj inú pozíciu ktorú vykonáva v nemocnici na nočných službách, čiže sa mu to pekne nazbiera

autor
Autor odpoveď zmazal
anonymous87
16. apr 2023

@autorka ja len oci otvaram. Prepac, ale je to chuj. Navyse chory chuj, ktory ta (vas) ekonomicky tyra. Prosim, nenechaj so sebou zametat. Urcite to ries. Takto sa zit neda 😱

anonymous87
16. apr 2023

Inac normalne som sa nasrala. Fakt… by som ho vyplieskala. Doslovne.

tenerifka
16. apr 2023

@anonymous87 ze?
Autorka, daj meno a adresu, prideme ho pozdravit a veru nebude z toho nadseny

anonymous87
16. apr 2023

@tenerifka ja to nechapem. Moj muz tiez nie je dokonalost sama, ale tu ked citam pribehy tych zien, tak mu mam chut ruky nohy bozkavat.
Takychto ako ma autorka doma by som palicou bila. Debil

tenerifka
16. apr 2023

@anonymous87 on je ale pravdepodobne psychicky chory, teda okrem toho, ze je kreten.....

cacianka
16. apr 2023

@iv007 ja netvrdím že je lekár, veď čítam s pochopením a autorka to už písala.