icon

Finančné napätie v manželstve po zmene príjmov

14. apr 2025

Dobré ráno/ deň. Tak teraz napíšem ja príspevok na diskusiu lebo som ozaj už vytočená do vývrtky! O mesiac máme len 2 výročie sobáša a máme 10 mesačné dieťa a myslím si že aj posledné výročie pokiaľ sa manžel nespamätá. Zo začiatku vedenia chodu domácnosti sme si zaobstarali spoločný účet. Od tej doby čo na ten účet chodí odomňa len rodičovský príspevok,tak manžel začal počítať ako strááášne veľa rozhadzujem keď som reálne prispela len veľmi malou čiastkou!
Môžem minút len do výšky môjho rodičovského príspevku. Keď som zarobila dajme tomu 1100euro tak som mohla minút len do výšky môjho zárobku.
Mali sme ostrú výmenu názorov a tak som si nas*atá otvorila naspäť vlastný účet na ktorý mi chodí rp. Samozrejme teraz vychádzam len s odratými ušami. Auto máme len jedno a i to bolo moje pred svadbou a samozrejme s PHM sme sa striedali každý mesiac sme dali plnú nádrž čo bolo tak 90 euro,ale teraz z rp to dosť pociťujem. Prišiel autom domov a tam prázdna nádrž - pretože teraz mám byť na rade ja kto má zaplatiť 90 za plnú nádrž - vravím to si nemohol kvapnúť aspoň za pár eur? Nie nemohol pretože ON teraz bol prezuť pneumatiky a umyl ho !!!!!!!
Akože to čo je toto za správanie úplná otočka o 180°
Ide teraz kupovať ešte jedno auto - podľa jeho slov - ide SI kúpiť auto a bude si len to jeho financovať!!!!!!! No čo vy na to 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

lucia147852
14. apr 2025

Dôvod rozvodu, ekonomické tyranie

betulinka1
14. apr 2025

Autorka ty nemusíš ísť hneď do rozvodu. Daj si výživné na dieťa a na seba. S tým, že ti neprispieva na dieťa ani na teba.

autor
14. apr 2025

@betulinka1 ale vraj prispieva, že tomu dieťaťu aj mne platí strechu nad hlavou

autor
14. apr 2025

Tak isto čo s tým autom? Ako mám z rp pokryť nejakú bežnú údržbu,phm a tiež poistenie. To ho mám teraz predať len preto že z rp na to nemám? A potom čo? Tie peniaze z auta by sa rozkotúlali tu v tomto manželstve a nemala by som ani auto ani peniaze

betulinka1
14. apr 2025

Tak na to by som mu rovno povedala, ved to platíš aj z mojho. Lebo tvoj plat je aj moj plat. Co s tým autom? Ty musís mladého pána v prvom rade donutiť aby ti prispieval nejaké peniaze. Ak dáš návrh na rozvod máš kam ísť?

autor
14. apr 2025

@betulinka1 toto je na rozvod a nie že nie pretože podľa tých rečí čo mi hovorí a ako uvažuje ako premýšľa,toto je na rozvod. Žiadna istota do budúcnosti a ja nechcem premárniť život po boku takého človeka

luccija
14. apr 2025

Snáď si robí evidenciu kto koľko km prejde a či náhodou neskoduje, že zaplatil za 90 eur a jazdil menej.Okrem toho je to tvoje auto.
Je to chrapun bol a bude.Chce sa mi grcat z takých ľudí lakomych čo niekoho vydeluju.
Nie si doma z nudy vychovávas jeho dieťa prichádzas o plat atď....

zitaje
14. apr 2025

autorka, nerozumieš? Nemáš predať auto, ani platiť údržbu z rodičáku, muž ti má dávať viac peňazí. Ty nevymýšľaj, ako viac šetriť, ty objasni mužovi, že sa staráš o vaše spoločné dieťa.

zitaje
14. apr 2025

A teda by ma zaujímalo, prečo ti neplatí za starostlivosť o dieťa.

mischy00
14. apr 2025

Platí Vám strechu nad hlavou.....panebože a čo si Vas adoptoval obidve??? A normálne ze charitu robí, no neviem ci by si nemala bozkávať zem, po ktorej jeho nôžky behajú 🤦‍♀️

zitaje
14. apr 2025

však mu navrhni, že nech sa on stará o dieťa a ty pôjdeš do práce. Prepíšete naňho rodičák a nech si to vyskúša.

autor
14. apr 2025

@mischy00 pokazil sa nám počítač. Vraví mi zanes ho do opravy a ja som len poznamenala, že či to nebude drahé a ON že a nie je to jedno veď TY to PLATIŤ NEBUDEŠ

autor
14. apr 2025

@zitaje ale on mi nebude financovať žiadnu údržbu auta, to mi povedal

srbskalizzy
14. apr 2025

Dovod?
Ekonomicke tyranie,
Rozchod v nazoroch

zitaje
14. apr 2025

Tak by som mu povedala, že v tom prípade ho nebude ani používať.
A stále si mi nenapísala, prečo ti neplatí za 24/7 starostlivosť o jeho dieťa. Keď príde domov z práce, už pre teba padla, vidíš dieťa najbližšie ráno, keď odchádza? ALebo ako sa striedate pri dieťati? Si každý víkend mimo domu? Nejak sa mi nechce veriť, že by ste to mali takto podelené...

betulinka1
14. apr 2025

To je dobrý debil. Dufam, že má dobrý príjem aby si dostala aspon dobre vyzivne.

lubina
14. apr 2025

fiha, ved manzelia by mali hospodarit spolu podla mna. Ty sa staras o VASE dieta, nie len o tvoje. To dieta je aj jeho. Tak mu povedz, ze v pohode pojdes do prace a nech je on doma na rodicovskej. A ze tiez mu dovolis minat len do vysky rodicovskeho prispevku...toto fakt nepochopim, takehoto chlapa mat, tak ma porazi!!

zuzu11166
14. apr 2025

@earlgrey presne!!!!
Uz vtedy by mi blikali vsetky kontrolky a s takym kktom by som urcite ziadne dieta nemala.
Ja skutocne nechapem,kde tych chujov tie baby beru.
Kks,to MUSELA vidiet uz ked spolu chodili.či?
Ja neviem...ja necakam od muza aby ma zivil,ale kua,tak to dieta je hadam aj jeho.ked je s nim matka doma,tak ako moze takto rozmyslat.a strasne vela ich takych je.
Denne to tu citam a nestacim sa divit

mischy00
14. apr 2025

Vieš čo by bolo najsmutnejšie? Ze teraz sa cíti na koni,zarába, je zdravý, svet gombicka. Ak by nedajbože prišla choroba, úraz co ho odstaví od poriadneho príjmu, vtedy by som chcela vidieť, či by bol taký hrdina, že si všetko bude financovať sám a nepotreboval by žiadnu pomoc od teba ako manželky, je jedno ci finančnú alebo zdravotnú....
Ja by som mu povedala len toľko, ak si chcel všetky peniaze pre seba, nemal si sa ženiť a robiť si dieťa.
Ak nevieš urobiť ženu šťastnou, nezavadzaj inému 👋👋

rejka7
14. apr 2025

Tých dôvodov na rozvod je tam viac, ako príklad je ekonomické týranie, manžel vydeluje peniaze a ja jeho žena a dieťa nemáme rovnakú životnú úroveň, čo podľa zákona o rodine má byť, o podstatných záležitostiach rozhoduje sám ( kúpa auta) a ešte v nepriaznivej finančnej situácii, auto chce užívať sám (kupuje pre seba), manželstvo neplní svoju funkciu pri výchove dieťaťa tým, že muž ekonomický existuje sám, rozhoduje sám a od ženy vyžaduje rovnaké prispievanie, aj keď žena pre starostlivosť o dieťa dočasne stratila schopnosť prispievať do rodinného rozpočtu rovnako ako muž. Pre finančné nezhody som sa emocionálne a citovo vzdialila a ochladla. Nemáme sex. život, partner sa mi sprotivil, moje snahy o rozhovor a vysvetľovanie zlyhali. Nápravu nevidím, pre neprekonateľné rozdiely v spoločnom fungovaní rodiny žiadam o rozvod.

autor
14. apr 2025

@zitaje prečo mi neplatí za starostlivosť o dieťa 24/7? Podľa jeho slov veď bývam zadarmo čo mi má ešte platiť. Víkend mimo domu a sama? Možno tak s dieťaťom. Kto by s ním bol keď on musí toľko pracovať aby sme mali choď domácnosti zaplatený. Toto sú tiež jeho slová

autor
14. apr 2025

@rejka7 ❗❗❗❗❗ kopírujem

zitaje
14. apr 2025

Mala by si sa najprv sama poriadne zamyslieť. A vážne ti hovorím, povedz mu, že sa vraciaš do práce a tým pádom opatrovateľka stojí ja neviem, poviem niečo z brucha, 800eur mesačne, tak to si budete deliť, plus sa striedať pri dieťati po práci.

autor
14. apr 2025

@zitaje a keď ju nebude chcieť platiť tak čo potom

zitaje
14. apr 2025

Tak bude musieť ostať doma s dieťaťom doma, kým si ty v práci.

mischy00
14. apr 2025

@autorka presne tak, povedať mu, na to aby som sa mohla rovnako podieľať na domácnosti a platbách, musím ísť do práce. Inak to neviem urobiť, takže bud zostaneš doma ty a ja idem pracovať alebo najmeme opatrovateľku. Samozrejme, že ti na ňu dám polovicu, aby si nebol stratový 😉

bielasovicka
14. apr 2025

Máš doma poriadneho cocota 🤔

sima234
14. apr 2025

Autorka, nezastávavam sa manžela, je to debil minimálne vo vyjadrovaní, ale ty čo financuješ vrámci domácnosti. Lebo si písala, že bývanie platí on, nakupuje asi tiež on, nakoľko si písala, že kupuje plienky za 8 eur. Len ma to zaujíma.

mabenn
14. apr 2025

Bohuzial...nevyzera to dobre...nepises kolko rokov ste sa poznali pred svadbou, atd. Ciste riziko, ktore sa naplnilo. Manzelia maju zdielat rovnaku zivotnu uroven. Mas male dieta ani nie rocne...ako mas akoze zarabat? Venujes sa dietatu. Cele zle. To asi ani nema zmysel sa s nim dlhodobo dohadovat, ked sa takto zachovat v case, ked ma byt podporovatel teba a zivitel rodiny.

matago
14. apr 2025

Kokso nedá mi to nezareagovať, dnes mi ráno môj chlap povedal, zlatko dnes si vezmem tvoje auto, treba ti natankovať a aj ho dám umyť.