Finančné napätie v manželstve po zmene príjmov
Dobré ráno/ deň. Tak teraz napíšem ja príspevok na diskusiu lebo som ozaj už vytočená do vývrtky! O mesiac máme len 2 výročie sobáša a máme 10 mesačné dieťa a myslím si že aj posledné výročie pokiaľ sa manžel nespamätá. Zo začiatku vedenia chodu domácnosti sme si zaobstarali spoločný účet. Od tej doby čo na ten účet chodí odomňa len rodičovský príspevok,tak manžel začal počítať ako strááášne veľa rozhadzujem keď som reálne prispela len veľmi malou čiastkou!
Môžem minút len do výšky môjho rodičovského príspevku. Keď som zarobila dajme tomu 1100euro tak som mohla minút len do výšky môjho zárobku.
Mali sme ostrú výmenu názorov a tak som si nas*atá otvorila naspäť vlastný účet na ktorý mi chodí rp. Samozrejme teraz vychádzam len s odratými ušami. Auto máme len jedno a i to bolo moje pred svadbou a samozrejme s PHM sme sa striedali každý mesiac sme dali plnú nádrž čo bolo tak 90 euro,ale teraz z rp to dosť pociťujem. Prišiel autom domov a tam prázdna nádrž - pretože teraz mám byť na rade ja kto má zaplatiť 90 za plnú nádrž - vravím to si nemohol kvapnúť aspoň za pár eur? Nie nemohol pretože ON teraz bol prezuť pneumatiky a umyl ho !!!!!!!
Akože to čo je toto za správanie úplná otočka o 180°
Ide teraz kupovať ešte jedno auto - podľa jeho slov - ide SI kúpiť auto a bude si len to jeho financovať!!!!!!! No čo vy na to 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
Ale teda účet máte stále spoločný? Takže z neho môžeš normálne čerpať, nie? Najbližšie, keď mu príde výplata, by som mu tam nechala to, čo on prisudzuje tebe, čiže len vyšlú rodičáku, možno aj tých 60€? Inak a daňový bonus berie on a necháva si ho pre seba? Alebo nechaj rovnú polovicu na účte.
chlapec zjavne nepochopil podstatu manželstva... požiadaj súd o výživné na seba aj dieťa, keď má problém. Možno sa mu rozsvieti.
Vies čo nepochopím ? Že bol taký odjakživa , ty si ho s radosťou vezmeš spravíte si dieťa a potom tu vyplakávas .. ja mať takéhoto chlapa tak letí jak handra a aj tie JEHO pneumatiky rovno za ním . Zeny naozaj nerozumiem prečo si k sebe púšťate takýchto curakov.!!! Ja som bola dlhu dobu na Pn teraz som tehotná som tiež na pn plus tehotenské a nikdy nikdy nikdy som od manžela nepočula , že by ma živil alebo také niečo .
ZHRNUTIE:
- nastahuje sa ku frajerovi, neskor manzelovi z detskej izby
- plati si 50:50 stravu, auto, energie
- z tejto detskej izby ide este s dvomi uvermi, ktore si zaobstarala este pred partnerskym zivotom
- po zostahovani zalozili jeden ucet
- asi spolu az tak dlho nie su, lebo maju financne hadky pred 2.vyrocim svadby, dieta ma 10m a je zle
(Neda mi nepousmiat sa nad tym, ze ja v CR vobec nemam ako buduca matka privilegia tehotenskeho, kocikovnwho a pridavku na dieta - tie posledne dve tu maju len uplni chudaci) a zda sa ze z tohoto sa neotrasitelne autorka snazila financovat seba.
- muz hradi hypo a svoju polku, kupi aj lacne plienky a neda viac ako si vo svojej hlavicke urcil...
Chlapovi treba vysvetlit, ze na RP pri starostlivosti su financie skratka v nepomere, co ocakaval ked si zadovazite babo a co ty? A myslela si @anonym na tie uvery a pytala si sa, ci toto nebude skratka problem? Lebo dajme tomu ze z RP to moze byt 150... vyvrcholilo to tankovanim do auta... smutne
NAJHLAVNEJSIE
- bol zgrlos a vydelovac uz predtym
Zabudla som na nieco?
@any_soj každý mal svoju poličku - tak toto je vyšší level rovnoprávnosti 🙂
@karolinakr @any_soj mna by celkom zaujimalo, z ktorej policky sa varili rodinne jedla 😂
@simona1998 presne, materska, OCR, dokonca neplatene volno 2 mesiace, ked sa inak nedalo a nedavno 2x PN po dobu 3 a 4 tyzdne. Nikdy ani pol slova o financiach a bez slova prevzal domace povinnosti, ktore som robievala zvycajne ja - ani ho nebolo treba poprosit. To, co autorka opisuje, to nie je partner, ale jeden nevychovany egoisticky sebec.
@simsalabim veď toto... Mne to príde šialené.... A sa nečudujem, ak potom muž, čo v takom vyrástol, je z toho mimo, a ak mu to ešte aj žena toleruje, lebo sama nevie, ako zdravý vzťah vyzerá, lebo sama to nemala kde zažiť, tak konec, potom je toto z toho...
Môžem sa tak mimo opýtať? Prečo ho ľúbiš? Prečo ste sa zobrali?
Si si vedomá, že nemáš nič? Bývanie je jeho, nevlastnis nič, žiaden 1izb spred svadby, proste si hola bosá.
Kopne ta do riti a ideš s igelitkou do detskej izby.
Toto by mi asi vadilo najviac.
Skus sa zamerať na to, ako nadobudnúť niečo, čo bude tvoje.
Ak pôjdete od seba, čo je dosť možné keďže po 2r manželstva riešite toto, ty sa vezmeš a pôjdeš kde?
Za ten čas co ste spolu si si mohla odkladať aspoň na garsónku.
Si tam na návšteve.
@mk22 za 2 roky našetriť na garsónku? Ale no, buďme realisti, človek nejde do manželstva s tým, že musí mať nasetrene tisíce.. i keď teraz keď čítam tie príbehy žien, mam pocit ze by to mala byť povinná výbava. Podľa mňa je dôležité, že si to po 2 rokoch vzťahu uvedomila a nevenuje mu celu svoju mladosť, radsej teraz odídem naspäť do izbičky, ako počúvať ako mi platí strechu nad hlavou a kupuje potraviny. Ako keby to žiadny iný muž nerobí a je jediný široko ďaleko.
Keď mu príde výživné na ženu, dieťa, stratí zadarmo upratovačku, kuchárku.....možno potom si aj on prehodnotí priority v živote. Niekedy mám pocit, že niektorí muži ako keby schválne " zachránia nejakú ženu z izbičky " a očakávajú doživotnú poklonu a oddanosť.
@autorka a k tej hypo. Ty nebývam zadarmo, ty si platis polovicu nákladov vrátane jeho hypotéky na jeho byt, ktorý nebude nikdy tvoj. Takže keď rátal platenie napoly, tak potom - 125€ (polovica z 250€). Vidím, že vychcamy je teda dosť 👌👌👌
Pevné verím, že sa viac odrbavat nenechas.
@autorka a mimochodom stavím sa o čo chceš, ze ked začneš opäť zarábať, tak ti spätne "vyuctuje" náklady za čas, ktorý si bola doma a "neprispievala" do spoločnej kasy, tomu môžeš veriť. Z toho aký je to ch.j to ale ze uolne výstane. Inak povedala si toto doma? Máme? Co ti povedala? Mne keby toto povie dcéra, tak s tým ch.jom výrazom dvere ja, tomu ver! Lebo z duše neznášam takýchto hajzli, ktorý si svoje ego honia na zraniteľné osobe- co ako matka s malym dieťaťom rozhodne si!
@karolinakr bývanie je jeho a ona mu ho bude splácať 🤦♀️ no comment dalej.
@lienka.7 ďalšia, čo plati hypoteku na byt, ktory nepatrí jej..
nechápem..to akože prečo autorka?
@karolinakr nemáš chlopa - nemáš pravdy
Je to kkt lakomy...ale nepije a nebije ju, veď je fajn
@karolinakr platí a vlastne ma prd makový 😁
@karolinakr Ale ona tú hypotéku každopádne bude platiť, kedže majú spoločné BSM a sú manželia. Ale má nárok na polovicu splatenie, ak by sa rozviedli
@tiezjedna s akými dôsledkami? Napr.rozvodom? Poznám prípady, kedy sa chlap spamätal a kedy aj nie. Nejaká hypoteticka polovica splátok jej moze byt ukradnutá, keď súd určí, ze jej to muz ma splácať po 100€ mesacne. Aj taký prípad poznám. Pri čistej matematike jej to neoplatí ani do smrti, ale nevadí...
@anna777115 prečo by som mala platiť jeho hypotéku?
Uz si mu povedala, ze to dieta je aj jeho a ty mas obmedzeny prijem, tak nech ide on na matersku.

@janage zbytocne sa tahame za slovicka, zena na rodicaku ma bud svoje uspory a zivi sama seba aj dieta...alebo ma manzela, ktory ich docasne zivi...alebo ma vlastny prijem, ktory cerpa popri RP. rodicak je vzdy iba davka a nema nic spolocne s plnohodnotnym prijmom.
chapem, ze u ejdnoduchych Slovakov sa akekolvek socialne davky povazuju za prijem.
a cim skor si to zeny uvedomia, tym skor budu zit dostojne.
a nie ako ekonomicky tyrane chudery