Finančné problémy mojej sestry
Myslím si že mam velmi nezodpovednu sestru a o mame tiež neviem čo si už myslieť.
Sestra je samoživiteľka má jednu dcéru 14 ročnú a býva v dome, ktorý nie je jej, ten je len našej matky. To sa = že sestra neplatí nájom, ale len plyn, elektrinu, mesačné výdavky v dome.
Nakoľko dom vlastní mama,tak preplatky a nedoplatky chodia na jej meno.
Keď bol preplatok,tak sestra bombardovala správami mamu aby to okamžite už išla vybrať ten preplatok a keďže to bolo viac ako 350€ a mama za smeti platila na dvakrát, ktoré zaplatila dva dni po dátume splatnosti,tak už automaticky bola zaradená v obecnom hlásniku v zozname kto čo nezaplatil - to sa jej moja sestra ešte vysmiala hnusne, že je v hlásniku ako neplatič.
Minulý rok sestra od januára neplatila nejakú jej pôžičku,vraj mala vysoké výdavky a nemala na to. Ale nepovedala to hneď,ale až v apríli,až po 4 splátkach nezaplatených.... Čo som nepochopila prečo až tak neskoro sa to ide riešiť.... Neverím tomu, ale že vraj kvôli tomu, že jej vykradli účet. To mi mama volala či nemám požičať 600 eur a tak som sa vlastne dozvedela, že to zháňa pre moju sestru lebo ona neplatila. Nie nepožičala som,lebo neverím tomu, že by som tie peniaze naspäť videla.
A ani netuším ako to poriešili. Avšak teraz v roku 2025 sa stalo znovu podobné. Sestra doteraz od januára nezaplatila mesačne za plyn. Matke chodia výzvy a neviem ešte čo že nie sú zaplatené tri splátky a teraz apríl to budú štyri splátky,kde prišla výzva do konca apríla inak plyn odpoja. Matka už stresuje, že to odpoja a že znovu zapojenie bude drahé atď atď.
Takéto starosti má moja matka s ňou. Písala mi sestra či jej požičiam 200€.ale plyn mi nespomenula . To viem až od matky. ok požičala som. A to si ešte sestra sťažovala mne na mamu, že tá jej stále nemá pozočať
@0silvia0 Presne som to chcela napisat, ze mne ona pride ako keby mala hraničnu, alebo hystrionsku poruchu osobnosti.
Autorka, sestre v klude oznamiť, že jej spravanie nie je ok a mala by vyhĺadať psychologa, ak už nie rovno psychiatra. Vaše spravanie, je reakciou na ti jej a toto si muso uvedomiť, lebo jej v živote neostane nikto, lebo všeykych svojim spravanim od seba odoženie.
@anna777115 no ja som tipovala histerionsku alebo narcistickú poruchu, ale aj hraničná porucha prichádza veru do úvahy.
Ale to by autorka mohla dopísať, či vždy bola takáto
@0silvia0 matka tvrdí, že takáto zlá nebola predtým. Ja tvrdím, že taká bola vždy,len sa teraz ukázala bez škrupulí
@0silvia0 napr. Keď bola sestra pri peniazoch,tak matku ,,nepoznala,, a bola uštipačná, sarkastická voči nej. Mala peniaze a vyskakovala si.
Keď ich nemá,tak zrazu matku pozná a ide si za ňou požičiavať.
Nám ostatným súrodencom sa neozve, nenapíše, nezavolá ako je rok dlhý. Keď je nejaký problém ohľadom domu atď, až vtedy sa ozve.
Ono na druhú stranu,my sa jej tiež neozyvame z pre nás osobných dôvodov, pretože opovrhujeme jej správaním k matke.
Ak aj má nejakú poruchu osobnosti, ona sa nevidí takými očami ako ju vidíte ty. Ona samu seba vidí zo svojej neempatickej, vychcanej a sebeckej stránke tak, že ona to má ok. Vy ste vadní podľa nej, lebo očakáva od vás záujem, empatiu a pomoc, lebo ona ju potrebuje a vy jej to nedávate.
Vy s tým nič neurobíte s touto jej osobnosťou, pokiaľ to nebude ona chcieť riešiť a predpokladám, že ona to riešiť nebude. Čiže musíte urobiť všetci také opatrenia, aby vám neubližovala, nezneužívala vás a neobrala vás v budúcnosti o majetok. Aspoň vy ostatní držte spolu a na ňu kašlite. Pokojne buďte pre ňu zlí, kašlať na to, čo si ona o vás myslí, jej porucha osobnosti jej to skresľuje, lebo je vypočítavá a toxická.
A s mamou neviem, či pohnete, keď ona nechce ísť do konfliktu s vlastnou dcérou a nechce byť zlá. Lebo dobre vie, že by bola v jej očiach zlá, roznesie ju po rodine a v zamestnaní. A vaša mama nechce toto podstúpiť a odrezať si decko zo života.
Tvoja mama nech preda dom na ktoreho reziu zjavne tvoja sestra nema peniaze a sestra nech sa prestahuje do niecoho ekonomickejsieho co dokaze platit. Pozicat by som nepozicala ani halier
Nechysta sa segra do politiky? Zapadla by do galerky zo Slotom, Meciarom, Matelom... Niektori "ludia" nahanaju strach, aj ked realne za nimi nic nie je (boxer, oplzla papula, blazon) ale ludia im radsej ustupia, aj ked su v presile voci agresorovi. Ja byt na mieste vasej mamky ten 2 dom dam na 1/5 nech ich jedna hysterka nepripravi o podiely, ked uz si byva desatrocia zadarmo. ☢️
@ahhola keď sa mam pominie,tak ten dom kde parazituje sestra, automaticky prejde nás všetkých súrodencov
Autorka a máš overené, ci ten dom už mama nezalozila v banke, ak sestra chcela dáky úver? Hovorí vám mama všetko? Aby tam ešte nevznikla nejaká exekúcia pre neplatenie. A keď sa mama pominie, ostanú ešte väčšie dlhý. Lebo sestra ju isto vie pekne spracovať. Bože ani euro by odo mňa nevidela.
Autorka maminka je ešto relativne mlada, veď ešte nie je ani na dochodku. Nemožete rátať s tym domom , veď mamina kludne može ešte 20, 30 rokov žiť. Dovtedy to može byť všetko úplne inak.
Mamina by mala dat sestre ultimátum, že móže v dome bývať pod podmienkou, že si bude načas platiť všetky suvisiace s uživanim domu. Ak nie zrusiť trvale bydlisko a nech ide do socialneho bytu. Ako mamina pride k tomu, aby vysela na ciernej listine ako neplatič, kvóli drzej nevďačnej dcere.
Kde beries tu istotu, mamka je uz mozno naklepnuta to jej prepisat, lebo vsak vy ostatni "mate" a jej osud tak strasne nepraje.😘..
Na ktory dom ma mama hypoteku? A ako dlho?
@ahhola Normalny nie je z ludí nikto. Každy máme v sebe nejaké znamky psychopatie....🤣
@anna777115 ked sa porovnam s matelom, citim sa ok😅len on zbohatol na reklamnom platku a ja nie
@zltalienka na obidva. Obidva má založené v banke a na ako dlho to neviem
A? Aká je otázka?

Prečo stále riešiš čo vraví sestra o vás ,treba s ňou urobiť poriadok a je