Finančné zneužívanie - zlatokop alebo mne hrabe
Ahojte všetky 🙂 Som totálne zlomená a totálne izolovaná, že už mám pocit, že neviem čo je dobré správne, či ja som normálna alebo sa proste niekde stala chyba. Minulý rok, skoro presne pred rokom v januári som odišla prvý krát do zahraničia. Prvé tri mesiace boli pre mňa náročné keďže som popri 12 h práci každý deň ešte každý druhý mala online hodiny anglického jazyka na koľko som pracovala v office a moja angličtina bola katastrofálna. Po troch mesiacoch boja, tiež som tu bola úplne sama ,nepracovali tu ženy v office iba jedna ktorá bola podstatne staršia 60 rokov, upratovala a mala problém s alkoholom. Ale mala som aspon ju. Po troch mesiacoch prišiel do kancelárie chlapík, ktorý nebol na prvý pohľad fešák ale vedel zaujať spôsobom komunikácie, bolo ho počuť, bol zábavný. Začali sme sa rozprávať, nejak sme si sadi a ja som mala pocit, že je mi jediná opora. Bol o 10 rokov starší, rozvedený /ex však nežila z dôvodu problému z drogami žial zomrela/ a mal syna o ktorého sa staral. Boli sme spolu tri krát na rande a potom sme sa stetli v aute kde po mne "vyštartoval" nebola som pripravená na sex, necítila som sa na to, ostalo to len pri puse. Bol s tým v poriadku a neskôr došlo aj k sexu po ktorom sme si museli vyjasniť, pretože pre mňa to bolo dôležité čo ďalej. On to mal tak že nevedel, ale ja som nechcela chlapa len na sex, pre mňa to nie je emočne možné. Na koniec došiel do mojej kancelárie a povedal že ma miluje a chce byť so mnou. Začali sme vzťah, krásny no i náročný,je žiarlivý, tažke veľa krát to bolo naozaj ťažké no bol a je pozorný, hovorí mi ako ma miljue, proste dokáže aby som sa cítila ako bohyna (to som nikdy necítila :( ) A teraz kde nastal problém. Po ukončení projektu v zahraničí som sa rozhodla že odíde k nemu do krajiny. Už v zahraničí som sa naučila jeho reč dostatočne na to, aby som si našla v jeho štáte práce, našla som si bývanie, vytvorila vzťah s jeho synom tak zrazu som nadobudla pocit, že ma trošku finanšne zneužíva. Po prvé som v krajine, kde plat dostanem z VŠ 500 € a z toho 200 € platím byť. Boli sme dohovorení, že mi bude platiť polovicu , keďže i celé víkendy trávi on i jeho syn u mňa a ja platím aj stravu aj všetko ale tak podrobne. Postupne sa začalo čoraz častejšie objavovať to, že sme išli i so synom do kina alebo na večeru alebo on chcel ísť napr. do fitka ale popýtal si, či to môžem zaplatiť. Teraz to došlo do štádia, že napr cez víkend chcel ísť aj so synom do kaviarne nemal však peniaze a zaplatila som ja. Taktiež za solárium a darček pre druhé dieťa, na ktorého jeho syn išiel na oslavu. Večer keď sme išli do kina, som prisahala že už to nebudem platiť ja. On mi však v hale povedal že nemá peniaze, film už začal a bolo mi blbé povedať že ani ja. Vo štvrtok minulý som mu požičala 4000 eur lebo kupoval auto a potreboval rychlo vyplatit. Vedela som že mu maju poslat vyplatu zo zahranicia kde sme spolu robli vpiatok. Ja som tie podklady k vyplate robila tak som vedela ze dostane 7500 eur a vedela som ze mi ich bude mat z coho mat. Avak dnes je pondelok, a on sa akosi nema k tomu aby mi to vratil. Teda, cakam, ze mi to sam od seba vrati. Ale povedala som si, ze je to cudne a takto to nejde. Dnes mu chcem povedat ze ma zranuje ze to takto mame. Je mi luto preco nemôzem byt v rovnocennom vztahu, kde minimalne partneri platia vydavky fifty fifty. Pred tym som bola vo vzthaju 6 rokov kde som partnera ktory zarabal lepšie ako ja zivila :( Mozno Vam to pride divne ale mna to tak strasne zlomilo mam deprsiu, prejedam sa, uz ma nebavi o seba sa starat, a nebavi ma starat sa ani o domacnost moju, nemumyte riady... Cely vikend sa venujem jemu a jeho synovi ktory ma uz tiez zacal financne cicat. V sobotu som chcela aby si partner pospal tak som zobrala chlapca 12 r vonku nech sa pohrame a boli sme v obchode kupit si horucu cokoladu. Zacal robit acirkus, ze maam peniaze ze videl ze potrebuje ciapku, rukavice a sal. Alebo v kinde videl ze som kupovala listky ja a on si od teti eštše vypytal pokorn, celu tasku. Zjedol ho sam a v polke filmu mi povedal ze on je este hladny a ze mu mam dat peniaze na dalsi. Uz som bola nasrata tak som sa nahas v kine spytala priatela, ze syn zjedol sam celu tasku pokornu a ze chce dalsi. Cakala som ze zareaguje nejak ze dost. ON MIKOL PLECAMI tak som mu tie posrane prachy dala a zozral este cely jden plny sacok pokornu a opat sa rozdelil .../ironia/ proste nedavam to ..mozno som ja divna ale citim sa ako hovno:/ Najhorsie je ze som tu uplne sama, nemam kamaratky, nemam rodinu, nepoznam tu nikoho :/ co robit ... Je sanca ze sa znormalizuje.....skustče nieco poradit ...Mam 28 on 38
@srbskaprincezna posle ti velke nic len mu uz nic nedavaj ani jeho synovi
tomu sa hovori "slovo" chlapa, co tym chcela "Laska" povedat??? ... pusinka moja, lubkam ta, a uz tie prachy nespominaj...
@karelova Možno sa tu práve rodí nejaká nová evitovka... 😂
v živote by som chlapovi také peniaze nepožičiavala.. my sme s partnerom až do svadby išli 50:50 vo všetkom.. požičala som mu financie len raz na neodkladnú zdravotnú procedúru, ktorá prišla nečakane a zaskočila nás.. financie sú vec, ktorú si treba vo vzťahu vykomunikovať na začiatku...
@srbskaprincezna Boze ten chlap je ale ch*j
Nic ne to nepovedal, nereagoval, teda bol ticho. Tváril sa, že rozumie. Potom ma len objal a pobozkal ale nič na to nepovedal...Neviem.. čakám kym skončíme v praci a uvidim čo bude..ako sa k tomu vyjadri kedze som mu povedala ze si to chcem zaplatit dnes... som v strasne v strese .... trasiem sa ako osika... ale uvidime
@srbskaprincezna ukludni sa dievca. V normalnom zdravom vztahu sa nemas preco triast ako osika, Bojis sa ze bude agresivny? Je mozne, ze doma mimo kancelarii ti to inak vytmavi ...vykresli ta ako zenu co ho nechape a chniape sa po peniazoch /nepodstatne ze svojich/
Uvidime čo bude... dufam te to tak nebude...neverim.. mozno nechcem verit .. ale bojim sa toho lebo ja velmi zle reagujem ked niekto vo mne vyvolava pocity viny.. ale tak povedala som mu ze ich potrebujem surne lebo musim nieco zaplatit..nie len tak
@srbskaprincezna klud, su to tvoje peniaze a ty si mu ich pozicala a pozicane sa vracia. On peniaze ma, tak ti ich ma z coho vratit. A ty potrebujes tie peniaze. Nedaj sa dnes odbit, nedaj sa odbit, hlavne aby bolo vsetko jasne, kedy-dnes, nanajvys zajtra!, a kolko! Nie len laska, pusinka, objatia, chapes? Musis jednat ako chlap, nie ako hovno.
Drzte mi palce , napisem Vam ako to dopadlo....
@srbskaprincezna a ty si myslis, ze ti tie peniaze vrati, ked nechce dat peniaze ani synovi na pukance?
Veru, držím palce,a nerozumiem,že on tiež pracuje a nemá na nič peniaze.
@srbskaprincezna no hlavne si priprav plan B pre pripad ze ti tie peniaze nevrati (uz ich davno nema) je to velmi pravdepodobne na 99%
drzim ti palce. Ber to ako skusku do zivota, vsetko sa da zvladnut. Ak ti ich nevrati, to uz je o nom, ale ty bud silna a nedaj sa od tej temy odbocit, najprv si toto ujasnite. Pocit viny ma mat on, nie Ty!
Uvidime no.... snad sa to cele vysvetli :/ Ja nemam vela penazi,...okrem tych co som mu pozicala nemam uz nic len nieco malo na ucte... ale mna ani tak neseru prachy ale skor to ze ak je to pravda ako ma moze niekto takto odrbat, preco, co som nejaka blba ze si to zasluzim alebo nie som dost na to aby si ma vazil
@srbskaprincezna nevar nechystaj nenakupij kym ti ich nevrati proste nemas a hotovo
@srbskaprincezna ak Ti ich nevrati, tak kaslat na ne. Hlavne sa nelutuj, prave naopak ber to ako lekciu do zivota. Nie si Ty zla, ale on. Ty mas hodnotu, to on nema. Mas to cele prevratene a ides sama proti sebe. Preto sa Ti aj take veci v zivote deju!
@srbskaprincezna no ludia vycitia ze si taka slaba a nevies sa branit. zober si aj to auto, aka nahoda, ze piatok mu maju prist peniaze a "cirou nahodou" on nevyhnutne rychlo musi vyplatit auto den predtym. Proste sa neskor auto kupit nijak raz nedalo...len tak ze ty na to das peniaze.
vies, este sa priprav na to, ze on takeho oslika otras sa, a dojnu kravicku ako si ty...nebude chciet len tak stratit. takze je mozne ze ta bude natahovat, manipulovat s tebou a hrat ti na city.
Priklad vrati ti len cast z tych pozicanych penazi, priklad 1000, a o par dni dojde, ze ty mu ich musis "vratit" lebo ....nejake nevyhnutne vydavky na synacka, hospitalizacia, havaria na aute, matka otec otca kona brat ma rakovinu a potrebuje surne na liecbu...a vsak hadam ty nebues taka kruta, ab si niekoho nechala zomriet.
@srbskaprincezna no radšej zacni rozmýšľať nad plánom B. Nemyslím si, že ti tie peniaze vráti. Do budúcna si vyber chlapa, ktorý nebude čakať dokym vytiahneš ty peňaženku.
@srbskaprincezna nikdy by som chlapovi take peniaze nepožičiavala maximalne 50eur, čo ma nezruinuje aj som si nadavky a uražky potom vyslužila, za dobrotu na žobrotu a ešte mi do oči povedane, že nič nedostal. Odvtedy aj charitu robim len ludom, čo si to zaslužia, ked chlapi maju pocit, že je ich pravo ženy využivať a uražať, tak potom nie som ochotna nič požičiavať. Na zrazeneho psa dam peniaze a tym to hasne
Peniaze ti nevráti, tak ako ti neplatí za byvanie, stravu ani spoločne výlety.
@lienkashoppingqueen ti napisala dobre - na peniaze sa vykasli, peniaze boli aj budu. Ty hlavne potrebujes teraz vymysliet dobry plan ako sa stratit naspat domov a ako potom odrezat s nim spojenie ako spomina negymama - ten bude mat sladkych reci a kalerabov ako sa on zlepsi a ako mu strasne chybas a ako si ublizi ked sa nevratis (neublizi si).. musis odrezat spojenie, trochu si "oddychnut" a zacat nanovo..
Radim ti bud v tejto veci vecna a strucna a nenechaj aby ste odbocili od tejto temy kym nebude jasne kedy si budes moct zaplatit za garaz.
no ja sa normalne pripnem, so zaujmom som si precitala diskusiu a zaujima ma ci tie prachy este uvidis, ale davam stavku, ze nie.
@cubo2 ✈🇸🇰 a postavit garaz a mozno aj na auto vyjde. Tu si najdes lepsieho ako nejakeho smradlaveho jugosa.
@srbskaprincezna nepoucila si sa prvym vztahom, dostala si "do daru" druhy. Je to vyukovy material vypracovany speci pre teba. Tak tu skusku uz sakra urob, aby si mohla mat casom normalny vztah.
@lujza123 to je jasne asi kazdemu okrem autorky. Zodpovedny chlap, ktory dlzi peniaze a ma v umysle vratit, nebude tahat zo zeny peniaze na k*k*tiny typu solarko, fitko a kaviarne s 12 rocnym chalanom. ze kaviaren! 😲 ja umrem, neviem si predstavit ze idem so svojim skoro 13rocnym synom do kaviarne a este na to pytam prachy od cudzieho chlapa. omg!

@heleninamama mne to skor pripomína dievčinu s nickom princeznaseveru ci ako to bolo.... Podobny nick, podobny styl pisania, akurat trochu iny príbeh...