icon

Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu

21. nov 2022

Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.

lenkakravcova
21. nov 2022

@panelacikova možno aj zarábal predtým kus, ale mal problém napr s automatmi. Tak ich musel žene odovzdávať a aby neskončili v dlhoch a s holým zadkom, tak súhlasil s tým, že tie peniaze investuje ona a jej brat niekde. Inam mi to nedáva zmysel, žeby s tým len tam súhlasil.

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. nov 2022

@sasa1310 možno "s bratom investovala za jeho peniaze" už pred tým, ako sa chlapec narodil. Ale aj keby to bolo 10-15 rokov, stále to pokrivkáva na vierohodnosti

panelacikova
21. nov 2022

@sasa1310 nebuď až taká prísna. chlapec má síce 8 rokov, ale spolu mohli byť ešte 20 rokov predtým. no a ak boli spolu 20 rokov po 12 mesiacov a mesačne nosil zázračných 2000-3000, tak to máme...........................................v priemere 600.000. eur 😀 áno, áno, zabudla som, že pred 20 rokmi boli tie platy nižšie a v korunách 😀
v každom prípade naozaj mala možnosť jeho ex pokúpiť nehnuteľností až po ko..... a teraz z nich žije, sviňa vychcaná a zdiera ešte aj úbohého bývalého manžela.

panelacikova
21. nov 2022

@bluka2 hej, uvažujeme rovnako 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
apolka77
21. nov 2022

Nečítam to tu celé ale vôbec sa mi nezdá 200 eur veľa na dieťa aj keď ešte dodatočne nakúpi ...trebárs keby mesačne t.j.aj 300 eur...veď ten otec ho koľko vidí? Píšeš že 2 mesiace je v práci zahraničie...tak vlastne všetka starostlivosť je na matke...stará sa ona 24/7 keď ochorie musí zostať má očr t.j znížený príjem...neboj nemusíš sa toľko trápiť že otecko veľa prispieva vo svojom okolí mam známe ktorym priklepli 350 eur na dieťa a jedna má 400...a nie su to žiadny zázobaní oteckovia ...takže buď rada že je to tak ako je...že neplatí viac...výživné nieje len strava,škola,šaty,krúžky,výlety ale aj suma za nájom energie opateru nonstop všetko na min.polovicu....ved matka nebýva pod mostom zadarmo,,

panelacikova
21. nov 2022

autorka 😀 😀 moje komentáre sú k veci. s manželom máme každý svoju domácnosť a nemáme spoločné deti. môj manžel zarába na seba a ja na seba. môj ex mi posiela výživné (vyššie, než ten tvoj chudáčik svojej ex). ale vidím, že ma máš načítanú. si úbohá 🙂

bluka2
21. nov 2022

@apolka77 presne, tiež mám dieťa v tom veku. Som minuly týždeň iba 162 € platila na hudobnú, okrem iného. 200€ v takom veku preč jedným dychom, ak teda sa matka snaží využiť potenciál dieťaťa v tom veku

autor
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
21. nov 2022

ach, autorka, a zabudla som ešte jednu vec.... keby mal môj manžel z predchádzajúceho vzťahu deti neplnoleté a ja by som mu hubovala o výživné, tak by sa so mnou ani nebavil.

mám pocit, že ten tvoj je buď absolútne šikovný klamár a ty mu všetko žerieš, alebo sa snaží zabezpečiť aj prvého syna a tebe to neskutočne vypichuje oči a drása nervy, že časť peňazí ide tam, na jeho syna. takže sa upokoj, nájdi si prácu a konečne sa začni aj ty podieľať na tom, aby bol váš rozpočet vyšší.

alebo mužovi povedz, že už keď je taký sprostý, že nakúpil nehnuteľnosti cudziemu človeku, že robí v zahraničí na nevýhodnú slovenskú zmluvu a že si narobil za cca 6-7 rokov 3 deti, hoci má problém zabezpečiť to jedno-prvé, tak nech sa pozbiera a niečo so sebou robí, aby vás uživil všetkých 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
21. nov 2022

@panelacikova Obaja Vlastne domacnosti, nula deti a robite kazdy na seba? Nechapem, to potom naco ste sa brali?

bluka2
21. nov 2022

Tak to máš s tou jeho ex aspoň jednu vec spoločnú, obe sa cítite ukrátené o financie

sasa1310
21. nov 2022

a ako ťa ukracuje? Načo rodíš každý rok ako jabloň, keď potom vyplakávaš, že musí prispievať na svoje dieťa

tarvika
21. nov 2022

Určite súhlasím s názormi, ze čím skôr situáciu vyriešiť, lebo týmto extrémne trpí dieťa. Na druhej strane výživné na 8r dieťa 200 je síce u nás celkom fajn, ale reálne to nepokryje polovicu nákladov, aspoň u nás nie. Moja dcéra má 8r, len krúžky mesačne stoja 220 ezr, plus družina, obedy, to už je 300. Ešte náklady na bývanie, stravu, dopravu, oblecko a topánky, občas nejaké vitamíny hračky a som vysoko nad 600.

panelacikova
21. nov 2022

ty si šibnutá, ale úplne..... ja môjho manžela - súčasného partnera nevyciciavam, na rozdiel od teba. môj manžel má už deti dávno dospelé, ale občas im niečo prihodí (meniny, narodeniny, vianoce...). ja sa ani nepýtam, koľko to je, ani ma to nezaujíma. môj manžel vie zarobiť peniaze, vie sa obracať a vie aj ušetriť. keby platil na deti, držala by som ústa, sú to predsa jeho deti. ja ti rozumiem, že teba to neskutočne serie, ale mala si na to myslieť predtým, než si si ho vzala a mala s ním až 3 deti...

@drahomirrra no neuveríš, ale z lásky. a neuveríš, ale z takej, ktorá z roka na rok viac a viac prekvitá 🙂 a deti máme. on svoje dospelé už a ja nezletilú slečnu, o ktorú sa starám. to je 1 z dôvodov, prečo sme nedávali domácnosti dokopy, že potrebujem čas na ňu a on zase na seba, doprajem mu oddych a súkromie. my to máme vyriešené, dohodnuté a vyhovuje nám to všetkým takto 🙂 ja sa tým na MK vôbec netajím. hoci viem, že málokto toto pochopí... my už totiž dávno nemáme 20. ani 30 🙂

bluka2
21. nov 2022

@panelacikova wow, to som vôbec nezaregistrovala, celkom pekný model, hneď by som niečo také brala 🙂

panelacikova
21. nov 2022

@tarvika ja mám 12-ročnú a pri všetkej skromnosti som narátala mesačne niečo cez 600 eur. a to ani nemá drahé krúžky napríklad. ale my "máme" zase lekárov a lieky :( každý má niečo, ale mať dieťa v dnešnej dobe je fakt dosť luxus, ak mu poskytneš hoci len základ. niektorí ľudia si nevedia akosi spočítať (hlavne mamičky, ktoré nepracujú, nenakupujú, málo sa starajú o financie), že ceny rastú a to, čo bohato stačilo v roku 2018, dnes minieš za polovicu obdobia....

dadis
21. nov 2022

Aha, tak mame problem v plnej nadhere - to teba ukracuje 😂😂😂...skus jeden mesiac, nech ti muz posle len 600eur na tie 3 deti, zaplat im najom, stravu a vsetko okolo a potom nam napis, kolko si si z toho usetrila na dovolenky...a to mas este drobcov, kde tie naklady su oooovela nizsie bez pri 8r chalanovi...

drahomirrra
21. nov 2022

@panelacikova Wau. Takyto rodinny model som teda este nevidela 😎 To si vzajomne nechybate? Taky ten kazdodenny bezny spolocny zivot?

apolka77
21. nov 2022

Lenže nájom a energie sa počítajú tomu rodičovi ktorý sa stará o dieťa 24/7 a nie tomu kto ho má raz za 2 mesiace...takže nájom a energie matky má z polovice hradiť ex lebo tam býva jeho syn...ja ti radšej ani nenapíšem kolko mne dáva ex lebo by ťa asi roztrhlo od jedu,,,ale môžeš násobit 3 x viac ako tvoj...ešte sa modlí aby ex nepodala o zvýšenie lebo keď dokáže že má príjem vyše 2000 je možné že jej odklepnú 500 potom čo budeš robiť...v dnešných ťažkých časoch je 300 stredna cesta ...

bluka2
21. nov 2022

@dadis možno som to preskočila, ale tipujem a stavim sa aj o tych 200€ 😂, že ona ma malé deti a ešte si nevie úplne tak prakticky predstaviť výdavky na väčšie dieťa

drahomirrra
21. nov 2022

@apolka77 V zivote jej neodklepnu 500€, pokial otec zivi dalsie 3 malolete deti+zenu na materskej a taha domacnost.
Ako baby ja chapem, ze z principu nenavidite autorku uz len za to, ze “vzala decku otca”, - mnohe si situaciu otacate na to, co mate doma, ale zase nefantazirujte o tom, ako a co by sud… a podobne. Najma, ked otec zivi uz dalsiu pocetnu rodinu.

natalienka12
21. nov 2022

Mila autorka, ked si si brala muza s dietatom a este k tomu ty si bola ta, s ktorou ju podvadzal, tak neplac. Tak ti treba! A to este uvidis tie vydavky pri stupacich cenach a zvysujucim sa vekom chlapca.

dadis
21. nov 2022

@drahomirrra Ale z platu 2000 eur je 300primerana suma..zas nehovor, ze nie...

drahomirrra
21. nov 2022

@dadis 300 si viem predstavit, 500 ani nahodou.

panelacikova
21. nov 2022

@bluka2
@drahomirrra ono dievčatá, môj robí tiež v zahraničí. a teda tak či tak je 2 týždne fuč a potom je doma 4 dni. z toho 2-3 je so mnou/s nami. aj povystrájame, aj sa zabavíme, zahráme, ideme von, či na nejaký menší výlet občas. ale ten 1deň až 2 dni potrebuje on pre seba (oprať si, poriešiť si veci v domácnosti, oddýchnuť si len tak na gauči v tichu a kľude) a ja zase pre dcéru, ktorú v jej ranej puberte dokopávam do učenia. takže vyhovuje.
samozrejme, sú to aj dôvody finančného charakteru. nechceme už miešaj jablká s hruškami, sú tu tri "deti" dokopy a v prípade najhoršom by boli nezrovnalosti v dedení. ani jedna strana by nebola spokojná. my sme to všetko premysleli a usúdili sme, že takto je to najlepšie. a čo vám poviem, dobre mi je. muž si operie, navarí (ba navarí často aj nám), uprace si, postará sa o seba a občas aj o nás). samozrejme, aj ja oňho, ale pomenej, priznávam, lebo mám na starosti nonstop prakticky aj dcéru. takže je to dosť zložité na to, aby sme to robili ešte zložitejším 🙂

apolka77
21. nov 2022

@drahomirrra to som nečítala že ona má s ním 3 deti a je na materskej ...písala som že nečítala som celú diskusiu ...tak jasne toto mení situáciu...nedajú jej toľko.,ale stojím si za tým že 300 je úplne stred...aj keď chápem ako ju ako ju to musí jedovat a cítiť sa ukrátené...hold takto to dopadne keď si berieme rozvedeneho so záväzkami...

mk22
21. nov 2022

@drahomirrra posl komenty sú úplne mimo témy, každá si píše ako jej sedí.. Niektoré sú až smiešne.
A, autorka skončí ako posledná chudera🤔 pýtala sa na rady.. Vysvetlila ako išli od seba s 1.zenou a ako sa dali dokopy.. Ako x ďalších párov.. Ale tu už ženy si idú svoje