icon

Fotografovanie detí rodinou

22. aug 2025

Zaujíma má jedna vec nakoľko my s rodicovstvom iba začíname …
Teraz je leto / teplo / každý v bazénoch doma - malé deti vo vanickach - malých bazenikoch atd

Dovolíte rodine ( babka / dedko atd ) odfotiť si dieťa hole napr vo vanicke / v bazéniku a podobne ?
Je to pre vás v poriadku alebo máte s takou vecou problém ?
Dôverujete im , že to ostane u nich v telefóne ?

zuzanaete
22. aug 2025

Taketo fotky som nerobila ani ja sama. Ako tvar odfotit pri kupani ok, ale nie cele hole telo. Clovek nikdy nevie a mame kopec fotiek aj bez takychto fotiek.

anonym_b4b8ca
22. aug 2025

@anonym_autor nedovolím. Ani nedovolím ich vycapovat na internet vôbec

anonym_a0c7d6
22. aug 2025

@anonym_autor ja sama si taketo fotky nedovolim robit, lebo mobily nie su az take bezpecne a nevies kde ta foto skonci - aj bez toho, aby si ju niekomu poslala.

anonym_1375e7
22. aug 2025

Nie nedovolíme, mala už babka telefón v servise na obnovenie zmazaných fotiek a aj obnovili takú foto kde bolo nahé v bazéniku, ale keď babka fotila nahé deti tak sa im prikrylo pohlavie, alebo sa tak otočili aby nebolo nič vidieť.

Teraz máš fotky automaticky synchronizované do google účtu, ak sa tam niekto nabúra tak vidí všetky fotky (videli sme naživo ukážku ako sa cudzí dostal do gmail účtu a k fotkám), alebo ak si nainštaluje nejakú pochybnú hru tak môže vykradnúť fotky z mobilu.

gribka1
22. aug 2025

Treba ich poučiť, je iná doba. Jasné, že staré fotky sú plné takýchto aktov😂. Voľakedy to neriešili. V dnešnej dobe treba byť opatrný.

marsmykkok
22. aug 2025

Ja teda nevidím rozdiel medzi detskou nahotou a dospeláckou, teda odfotené tak že dieťa je napríklad v pene a vidno len hlavičku a krk je ok alebo aj nahé ale z dialky že nevidno detailne intímne orgány, ale proste zblízka fotené nahé telo ničím nekryté mi ok nepríde. Rovnako ako nahé malé deti na pláži alebo kúpalisku.

oceanahory
22. aug 2025
@gribka1

Treba ich poučiť, je iná doba. Jasné, že staré fotky sú plné takýchto aktov😂. Voľakedy to neriešili. V dnešnej dobe treba byť opatrný.

@gribka1 Presne tak, ja som to proste starym rodicom tiez musela vysvetlit, ze mat foto digitalne v mobile je nieco uplne ine, ako doma zalozene v albume 🫣😁.

really8
22. aug 2025

Ano dovolim ale nerobia to.

anonym_aca23f
22. aug 2025

ked chcu nech si robia. mne je to jedno... nevidim na tom nic zvlastne. myslim si ze ste uzkostlive matky, ale vase decka naozaj nikoho nezaujimaju okrem rodiny..

anonym_74c078
Autor odpoveď zmazal
oli18
22. aug 2025

Ja fotit vnucata zakazane nemam. Fotila som ich aj nahych v bazeniku, ale tak, aby im nebolo nic vidiet a poslala som to len dcere. My v rodine fotky na soc sietach neuverejnujeme vobec.

inga93
22. aug 2025
@anonym_1375e7

Nie nedovolíme, mala už babka telefón v servise na obnovenie zmazaných fotiek a aj obnovili takú foto kde bolo nahé v bazéniku, ale keď babka fotila nahé deti tak sa im prikrylo pohlavie, alebo sa tak otočili aby nebolo nič vidieť.

Teraz máš fotky automaticky synchronizované do google účtu, ak sa tam niekto nabúra tak vidí všetky fotky (videli sme naživo ukážku ako sa cudzí dostal do gmail účtu a k fotkám), alebo ak si nainštaluje nejakú pochybnú hru tak môže vykradnúť fotky z mobilu.

@anonym_1375e7 fotky sa urcite neukladaju do uctu automaticky, to je o nastaveni.. to len na okraj, mimo temu

evcagabi
22. aug 2025

Ruky by som lamala za taketo foto.

anonym_1375e7
22. aug 2025
@inga93

@anonym_1375e7 fotky sa urcite neukladaju do uctu automaticky, to je o nastaveni.. to len na okraj, mimo temu

@inga93 ak automaticky odklikáš čo ti ponúka mobil bez rozmýšľania tak sa ukladajú, musíš vedome zmeniť, že to nechceš ukladať

inga93
22. aug 2025
@anonym_1375e7

@inga93 ak automaticky odklikáš čo ti ponúka mobil bez rozmýšľania tak sa ukladajú, musíš vedome zmeniť, že to nechceš ukladať

@anonym_1375e7 a co ine som napisala ja? je to o nastaveni, to je vsetko... dnes som spojazdnovala novy tablet a vobec to nie je automaticky, system sa ta spyta, ci chces fotky synchronizovat

anonym_cfc25d
22. aug 2025

Niektoré si takú fotku capnú aj sem, neviem čím rozmýšľajú. Ja osobne deti nahé pred rodinou nenechávam ani v bazéne na záhrade a aj keď majú plavky tak nedovolím fotiť. Ale moja rodina všetko zverejňuje a preposiela. Exova je v tomto zodpovednejšia.

vilma7
22. aug 2025

Nedovolila by som. Ale nik to nerobil.

anonym_a0c7d6
22. aug 2025
@anonym_aca23f

ked chcu nech si robia. mne je to jedno... nevidim na tom nic zvlastne. myslim si ze ste uzkostlive matky, ale vase decka naozaj nikoho nezaujimaju okrem rodiny..

@anonym_aca23f takuto kravinu co si vypustil/a ti este aj niekto lajkne…

jamimo
22. aug 2025
@evcagabi

Ruky by som lamala za taketo foto.

@evcagabi kruto, ale pravdivo napísané. 👍
Naša kamarátka s manželom poslali môjmu mužovi k narodeninám do whatsupu video z grilovačky, kde bola ich malá v bazéniku nahá a v rozkročenej polohe sedu. A ešte tak rozprávala všetko najlepší k narodenináááámmmm. Chlap skoro skolaboval a mňa vystrelilo na mesiac. Proste Error 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Obratom jej napísal, že si nepraje, aby mu také čosi posielala. Choré, fakt. 🤦
Ináč keby mi toto niekto povedal, ani nechcem uveriť lebo toto je iný bizár...

anonym_aca23f
23. aug 2025
@anonym_a0c7d6

@anonym_aca23f takuto kravinu co si vypustil/a ti este aj niekto lajkne…

@anonym_a0c7d6 to neni kravina, proste tu len mnohe davaju decko na piedestal, ziju len pre neho mysliac si ze mat decko je nieco super extra vynimocne a idu sa z toho zblaznit mysliac si, ze cely svet sa toci prave okolo ich decka. v skutocnosti to je tak ze to nikoho nezaujima vratane fotiek (a je jedno ci je na nich decko v takej polohe, onakej, oblecene, vyzlecene, polooblecene)..

mogaa
23. aug 2025

tak ja na tom nevidím nič extra ak si odfotia dieťa v bazéniku, samozrejme ak je to pre nich....veď je to pekná spomienka....a ak sa aj pochvália nejakej susede, tú pramálo zaujíma tvoje dieťa a že je tam holé....veď hádam sa 4-5ročné dieťa už nekúpe v bazéne nahé.....ale na zavesiť to na net by mi vadilo, prípadne preposielať kade tade....ale zase ty vieš akú máš rodinu a či chcú fotky pre seba ako spomienku....

anonym_a0c7d6
23. aug 2025
@anonym_aca23f

@anonym_a0c7d6 to neni kravina, proste tu len mnohe davaju decko na piedestal, ziju len pre neho mysliac si ze mat decko je nieco super extra vynimocne a idu sa z toho zblaznit mysliac si, ze cely svet sa toci prave okolo ich decka. v skutocnosti to je tak ze to nikoho nezaujima vratane fotiek (a je jedno ci je na nich decko v takej polohe, onakej, oblecene, vyzlecene, polooblecene)..

@anonym_aca23f pocula si uz o pedofiloch? Vies o tom, ako velmi vzrastol objem materialu pre tychto hnusakov na internete za posledne obdobie? Skus si to prestudovat, je fajn mat nazor, ale niekedy je este viac fajn byt v obraze. Kazdy nech si svoje dieta stavia na piedestal aky chce, ale bez nahoty - lebo prave ta nahota zaujima uchylakov.