icon

Frustrácia z platu brata voči vlastnej kvalifikácii

10. jan 2026

Pracujem v školstve 8 rokov, medzitým som vyštudovala ďalšiu vysokú školu, mám C2 Cambridge certifikát z anglického jazyka a zarábam 1110€ v čistom.
Medzitým môj brat, ktorý celé roky nikde nerobil sa teraz zamestnal vo fabrike a zarába toľko ako ja.

Som z toho frustrovaná a smutná. Práca v školstve ma baví, ale je to čím ďalej tým náročnejšie a aj keď človek príde domov, tak si od tejto práce neodpočinie...a ešte všetko naozaj za také smiešne peniaze.

janage
11. jan 2026
@simsalabim

@janage ved ja suhlasim, ale to nic nemeni na yom, ze su zle zaplateni. A podobne by som pridala - aspon raz tolko - vsetkym profesiam, co sa staraju o ludi - zdravotne sestry, osetrovatelia… ich praca je taka potrebna a taka narocna… a tak zle zaplatena. Krasne to odraza hodnoty spolocnosti.

@simsalabim ale nie sú jediní Mala som kamošku vystudovanu zdravotnú sestru aj pracovala v nemocnici. Povedala, že vždy milovala cudzi jazyk a už to v tej nemocnici proste nedávala. Tak si urobila štátnicu z jazyka, pedagogické minimum a učí na 2.st. Ona bola s tou zmenou spokojná. Učí pár rokov. Deti majú.
Ja som bola prekvapená, aké náročné je stať sa samostatným psychológom, logopedom, advokátom. A kým sa tak stane, robíš za almužnu od vidím do nevidím pod niekym iným.
Tým nechcem povedať, že je to v poriadku, ale že učitelia zďaleka nie sú jediní podfinancovaní.
Autorka potrebovala na učenie na ZŠ úroveň C2? Nestačilo C1? Potrebovala veľa rokov kvôli učeniu či v tom chcela byť lepšia jazyk ju bavil? Teda musela tomu, aby kvalifikované ucila venovať až toľko času a námahy? Nemôže učiť v jazykovke? Na živnosť, v škole s rozšíreným vyučovaním Angličtiny, na bilingválnom gymnáziu....?
Učila sa lebo ju to bavilo či pre plat? Nezostávalo dopredu podmienky práce? Veď toto nie je nová situácia, toto trvá už x rokov a dookola sa volia ti, ktorí to takto nechávajú.
Véd parlament schvaľuje to koľko peňazí kam pôjde. Či bude na asistentov, aké budú platy pedagógov atď.

doriiis
11. jan 2026
@anonym_autor

@doriiis Nie, nemyslím. To ste si tam dosadili vy a vzápätí znevažujete učiteľov anglického jazyka. Výsmech je len z vašej strany. Sama píšem, že pochádzam z robotníckej rodiny.

@anonym_autor ... Ešte raz sa opýtam. Keď si študovala a rozhodovala si sa pre povolanie učiteľa, vedela si do čoho ideš? Zisťovala si si, aké sú platy v tejto oblasti?

dagmaraspi
Autor odpoveď zmazal
anonym_ac22a8
11. jan 2026
@anonym_923ed4

@anonym_ac22a8 teba by som s takýmto mentálnym nastavením ako učiteľku môjho dieťaťa nechcela ani náhodou..:pravdepodobne si jedna z tých vyhorerych a frustrovaných uciteliek

@anonym_923ed4 Ked myslis..😄

anonym_3b68db
11. jan 2026
@doriiis

@anonym_3b68db ... Myslíš? Nie každý zarába vo fabrikách 1100 v čistom. Sú pozície, ktoré zarábajú viac. 😂Z domu pracovať nechcem. HO nie je pre každého.

@doriiis Chápem, tá angličtina asi nebude také terno 😂 Takže ak zarobíš 4000-5000€ mesačne, tak ozaj sa ti to neoplatí. Len pracuj za pásom pekne a "spíkuj" si ďalej 😂

anonym_b7b957
11. jan 2026
@doriiis

@alica110 ... A trošku aj ty, že? Keďže minule si mala narazky na mňa a na to, že som zvyknutá na všeličo, keďže robím vo fabrike. No ale nevadí. Áno ja viem. Pracujem s nimi. Mladí 20 roční chalani, ktorí vedia robiť rukami a nemajú ani maturitu ešte majú väčší plat než učitelia.
Darmo, nastáva doba, keď remeslo a manuálna práca začnú byť vzácnejšie ako čokoľvek iné.

@doriiis Čiže cieľom má byť výchovať jednoduchého, až primitívneho jedinca, ktorý nebude mať ani maturitu, len silné ruky a od 18. ho postaviť k pásu vo fabrike?Tomu sa teda povie pokrok!
Takto zmýšľajúcimu národu naozaj netreba školy. Nieže lepšie, ale žiadne. Veď taká matka ako ty ho naučí všetko potrebné doma a potom už môže veselo 50 rokov muklovať ako opica..A ešte nám treba influencerov, ľahké ženy, pre ktoré bude kariérny vrchol účasť v nejakej reality show a predajcov drog typu Plačková, aby sme mali ku komu vzhliadať ako k vzoru životného úspechu.

dagmaraspi
11. jan 2026
@anonym_b7b957

@doriiis Čiže cieľom má byť výchovať jednoduchého, až primitívneho jedinca, ktorý nebude mať ani maturitu, len silné ruky a od 18. ho postaviť k pásu vo fabrike?Tomu sa teda povie pokrok!
Takto zmýšľajúcimu národu naozaj netreba školy. Nieže lepšie, ale žiadne. Veď taká matka ako ty ho naučí všetko potrebné doma a potom už môže veselo 50 rokov muklovať ako opica..A ešte nám treba influencerov, ľahké ženy, pre ktoré bude kariérny vrchol účasť v nejakej reality show a predajcov drog typu Plačková, aby sme mali ku komu vzhliadať ako k vzoru životného úspechu.

@anonym_b7b957 tlieskam a zároveň mi je do plaču

valria
11. jan 2026
@doriiis

@valria ... Na to, aby si sa dohovorila anglicky a vedela komunikovať aj písomne v normálnom živote nepotrebuješ stupeň. Keby si počula ako rozprávajú kórejski a Francúzski riaditelia závodov,tak ti poviem,že tiktok angličtina je ešte veľmi dobrá oproti nim.
9 rokov som sa učila nemčinu, maturovala som z nej. Nepamätám si z nej ani slovo. Angličtinu som sa nikdy neucila a hovorím ňou plynule. 🤷🏻‍♀️

@doriiis Takže ďalšia, čo sa vyvyšuje nad učiteľmi a vzdelaním ako takým...Bravó, super podpora;). Aj preto sme všetci v sračkách.

doriiis
11. jan 2026
@anonym_b7b957

@anonym_b7b957 ... Keby si čítala pozorne, tak by si si všimla slovo ESTE. Ešte nemajú maturitu lebo majú 19- 20 rokov a ešte chodia do školy. Mnohí si maturitu dorábajú, lebo študujú odbory kde je výučný list a potom 2 roky ešte na maturitu. Dokonca dospeláci si dorábajú pomaturitne štúdium. A máme veľa dualistov.
Otvor si profesiu a nájdi si koľko je nástupný plat takého nastavovaca. To je taký ten týpek, čo nerobí za pásom ale so strojmi. Začínajú dnes od 2000 € +. Je ich akútny nedostatok a firmy sa o nich biju. Ale keď pre teba je každý vo fabrike nikel za pásom tak fajn. 🤷🏻‍♀️

doriiis
11. jan 2026
@valria

@doriiis Takže ďalšia, čo sa vyvyšuje nad učiteľmi a vzdelaním ako takým...Bravó, super podpora;). Aj preto sme všetci v sračkách.

@valria .. ja sa nevyvysujem nad nikým. Ja by som to nerobila ani za milión mesačne. Ale keď sa niekto rozhoduje pre profesiu, tak snáď si zisti, či ho to uživí. Či nie?

anonym_533116
11. jan 2026

Nuz hlavne ze mame v oblasti vzdelavania coraz horsie vysledky v ramci OECD a gramotnost nasich deti neustale klesa (vo vsetkych oblastiach), ak by sa to dialo v tej fabrike prijmy by klesali ale v nasom skolstve je v tomto nejaka nepriama umera hadam, ale toto ucitelov az tak netrapi

autor
11. jan 2026
@doriiis

@anonym_autor ... Ešte raz sa opýtam. Keď si študovala a rozhodovala si sa pre povolanie učiteľa, vedela si do čoho ideš? Zisťovala si si, aké sú platy v tejto oblasti?

@doriiis Áno, vedela som, do čoho idem. To ale neznamená, že som podpisovala doživotný súhlas s tým, že sa platy nemajú nikdy zlepšovať alebo že o problémoch sa nemá hovoriť.

Podľa tejto logiky by nikto nemohol kritizovať žiadnu profesiu, pretože predsa "vedel, do čoho ide". Lenže bez kritiky by sa veci nikdy neposunuli.

S týmto dohadovaním končím. Bohužiaľ, niektorí vôbec nepochopili to, na čo som chcela poukázať. Zvrhlo sa v útoky a k tomu sa ja znižovať nebudem.

doriiis
11. jan 2026
@anonym_autor

@doriiis Áno, vedela som, do čoho idem. To ale neznamená, že som podpisovala doživotný súhlas s tým, že sa platy nemajú nikdy zlepšovať alebo že o problémoch sa nemá hovoriť.

Podľa tejto logiky by nikto nemohol kritizovať žiadnu profesiu, pretože predsa "vedel, do čoho ide". Lenže bez kritiky by sa veci nikdy neposunuli.

S týmto dohadovaním končím. Bohužiaľ, niektorí vôbec nepochopili to, na čo som chcela poukázať. Zvrhlo sa v útoky a k tomu sa ja znižovať nebudem.

@anonym_autor ... Tak ale zato, že ty sa cítiš ako učiteľ nedocenená nemôže nikto, kto robí vo fabrike. Ani tvoj brat

anonym_3b68db
11. jan 2026
@anonym_533116

Nuz hlavne ze mame v oblasti vzdelavania coraz horsie vysledky v ramci OECD a gramotnost nasich deti neustale klesa (vo vsetkych oblastiach), ak by sa to dialo v tej fabrike prijmy by klesali ale v nasom skolstve je v tomto nejaka nepriama umera hadam, ale toto ucitelov az tak netrapi

@anonym_533116 A výsledky budú ešte horšie. Nemá kto učiť.

valria
11. jan 2026
@doriiis

@valria .. ja sa nevyvysujem nad nikým. Ja by som to nerobila ani za milión mesačne. Ale keď sa niekto rozhoduje pre profesiu, tak snáď si zisti, či ho to uživí. Či nie?

@doriii Ďalší častý argument typu Vedela si, do čoho ideš, tak nefňukaj...to fakt? Nemalo by to byť o tom, Áno, malo by sa to zlepšiť, aby ste nefňukali...?

anonym_6da5b0
11. jan 2026

Ale inak je velka pravda, ze zalezi od skoly a od vedenia. Ja ucim na prestiznej strednej skole a tento rok urcite odchadzam. Ucila som aj na zakladnej skole a planujem sa bud vratit na zakladnu skolu alebo aj uplne zmenit pracu. Je nemyslitelne, aby som denne cele poobedia a cele vikendy riesila iba pracu, arogantnych rodicov a tiez mi nerobi dobre nenavist verejnosti…
Pracovala som aj mimo skolstva a doteraz spominam na moj volny cas a moj plat.😅
No spomienkovy optimizmus a laska k detom mi pomutila rozum a vratila som sa do skolstva.

anonym_35130c
11. jan 2026
@anonym_289e40

@anonym_35130c ja som zvyknutá na tvrdú realitu , viem do čoho idem .

@anonym_289e40 Aj tak ťa mnoho vecí ešte prekvapí i vytočí, neboj;)

anonym_a0a48d
11. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prečo si si nezvyšovala kvalifikáciu, ako mnohé učiteľky v tejto diskusii?

anonym_a0a48d
11. jan 2026
@anonym_6da5b0

Ale inak je velka pravda, ze zalezi od skoly a od vedenia. Ja ucim na prestiznej strednej skole a tento rok urcite odchadzam. Ucila som aj na zakladnej skole a planujem sa bud vratit na zakladnu skolu alebo aj uplne zmenit pracu. Je nemyslitelne, aby som denne cele poobedia a cele vikendy riesila iba pracu, arogantnych rodicov a tiez mi nerobi dobre nenavist verejnosti…
Pracovala som aj mimo skolstva a doteraz spominam na moj volny cas a moj plat.😅
No spomienkovy optimizmus a laska k detom mi pomutila rozum a vratila som sa do skolstva.

@anonym_6da5b0 môžem otvorene? Máš 1100 čistého? Či viac.

doriiis
11. jan 2026
@valria

@doriii Ďalší častý argument typu Vedela si, do čoho ideš, tak nefňukaj...to fakt? Nemalo by to byť o tom, Áno, malo by sa to zlepšiť, aby ste nefňukali...?

@valria ... Myslím, že autorka tu dostala rad viac ako dosť, ako dosiahnuť v tejto profesii lepšie ohodnotenie. Z vlastných radov. Sťažovanie a pindanie ešte málokomu pomohlo. Ale zapnúť rozum a niečo preto robiť už pomôže.
Autorka mi skôr príde taká, že čakala, že niekto ocení ju a jej štúdium viac ako niekoho iného a jeho štúdium.

anonym_6da5b0
11. jan 2026
@anonym_a0a48d

@anonym_6da5b0 môžem otvorene? Máš 1100 čistého? Či viac.

@anonym_a0a48d mam o nieco viac, mne este schvalili vzdelavanie.

simsalabim
11. jan 2026
@janage

@simsalabim ale nie sú jediní Mala som kamošku vystudovanu zdravotnú sestru aj pracovala v nemocnici. Povedala, že vždy milovala cudzi jazyk a už to v tej nemocnici proste nedávala. Tak si urobila štátnicu z jazyka, pedagogické minimum a učí na 2.st. Ona bola s tou zmenou spokojná. Učí pár rokov. Deti majú.
Ja som bola prekvapená, aké náročné je stať sa samostatným psychológom, logopedom, advokátom. A kým sa tak stane, robíš za almužnu od vidím do nevidím pod niekym iným.
Tým nechcem povedať, že je to v poriadku, ale že učitelia zďaleka nie sú jediní podfinancovaní.
Autorka potrebovala na učenie na ZŠ úroveň C2? Nestačilo C1? Potrebovala veľa rokov kvôli učeniu či v tom chcela byť lepšia jazyk ju bavil? Teda musela tomu, aby kvalifikované ucila venovať až toľko času a námahy? Nemôže učiť v jazykovke? Na živnosť, v škole s rozšíreným vyučovaním Angličtiny, na bilingválnom gymnáziu....?
Učila sa lebo ju to bavilo či pre plat? Nezostávalo dopredu podmienky práce? Veď toto nie je nová situácia, toto trvá už x rokov a dookola sa volia ti, ktorí to takto nechávajú.
Véd parlament schvaľuje to koľko peňazí kam pôjde. Či bude na asistentov, aké budú platy pedagógov atď.

@janage pozri, tato debata k nicomu nevedie. Moja sestra ucila na gympli, plna idealizmu a nadsenia. Skvela ucitelka. Po 7 rokoch odisla kvoli platu. Studenti ju este rok chodili prosit domov, aby sa vratila. Je smutne, ked sikovni ucitelia odchadzaju, ked su konfrontovani s platovou realitou. Kym to nezaziju, drzi ich pri tej profesii par rokov nadsenie. Tento stat je aj preto tam, kde je, ze deti casto vzdelavaju ti bez nadsenia, motivacie… lebo ti, ktori by to tahali dalej, su nuteni kvoli platom odist. Reci typu ucitelstvo je poslanie su im nanic. Uz ziaci na ZS povazuju ucitelov za nic, lebo su “len” ucitelia a nezarobia nic. Je to smutna vizitka nasej spolocnosti.

autor
11. jan 2026
@doriiis

@valria ... Myslím, že autorka tu dostala rad viac ako dosť, ako dosiahnuť v tejto profesii lepšie ohodnotenie. Z vlastných radov. Sťažovanie a pindanie ešte málokomu pomohlo. Ale zapnúť rozum a niečo preto robiť už pomôže.
Autorka mi skôr príde taká, že čakala, že niekto ocení ju a jej štúdium viac ako niekoho iného a jeho štúdium.

@doriiis Žiadne rady som si nepýtala. Viem, ako dosiahnuť viac a aj to robím. Vaše domnienky a súdy sú veľmi necitlivé.
Nechápete nič, dovidenia.

anonym_4c884e
11. jan 2026
@doriiis

@alica110 ... A trošku aj ty, že? Keďže minule si mala narazky na mňa a na to, že som zvyknutá na všeličo, keďže robím vo fabrike. No ale nevadí. Áno ja viem. Pracujem s nimi. Mladí 20 roční chalani, ktorí vedia robiť rukami a nemajú ani maturitu ešte majú väčší plat než učitelia.
Darmo, nastáva doba, keď remeslo a manuálna práca začnú byť vzácnejšie ako čokoľvek iné.

@doriiis
"Darmo, nastáva doba, keď remeslo a manuálna práca začnú byť vzácnejšie ako čokoľvek iné."

To nemôžeš myslieť vážne. Nejakú dôstojnosť by chcelo to slovensko! Ved tu bude otrokáreň, ked nikto nebude myslieť. Všetci pojdeme ku pasu??
Predstav si, že hociktorá učiteľka sa vie postaviť ku pásu a makať 8hodin denne. Otázka je, či hocikto z fabriky sa postaví pred tabuľu a bude učiť. U učiteľov sa cení aj skusenosť, ale to tí pri páse zo dna na den nezískaju a nemôžu robiť učiteľa. A ked tak ako to tu popisujete, že "vedela si do čoho ideš" by rozmýšlali všetci, tak učitelov by ani nebolo. Ale aj teraz je to tak, tí 50+ roční dožiju a potom naozaj hocikto bude dobry za učitela, novych uz nepribuda. A co sa tyka autorky: más pravdu, je to mizerny plat. Ale treba nieco robit s celym slovenskom, nie je mozne ze my(SK) tu budeme za otrokov pre zvysok zapadneho sveta. Evidentne si to tu niektoré pracovnicky za pasom chvalia, ale to asi preto ze nemyslia. Takze môj názor je, ze fer by bolo, aby kazdy kto pracuje mohol dôstojne žiť. Aj ten posledný kopáč kanálov, by mal zarobiť tolko, aby 1x za rok mohol zobrať rodinu na dovolenku. Učitelka (ja som na SŠ, 50+) tiež pracuje 8 hodín denne, ale okrem toho aj po večeroch a na vianoce som si tiež vzala domov kopu roboty, to nie su iba pisomky, aj pripraviť materialy treba, a nie je pravda, že to urobiš raz a budeš použivať to isté 30 rokov. A prepáčte mi to milé čitatelky, som samoživitelka, odkedy som sama-skoro 20r, este som pri mori nebola a dovolenkujeme pravidelne na sídlisku, okolo domu. Nie nevedela som do čoho idem, práve skončil socializmus ked som študovala. Najmladsiu kolegynu mam 40+
Táto spolocnosť si nevazi vzdelanie, ani človeka. Nezasluži si preto nič iné len stať sa otrokom pri pase.

doriiis
11. jan 2026
@anonym_4c884e

@doriiis
"Darmo, nastáva doba, keď remeslo a manuálna práca začnú byť vzácnejšie ako čokoľvek iné."

To nemôžeš myslieť vážne. Nejakú dôstojnosť by chcelo to slovensko! Ved tu bude otrokáreň, ked nikto nebude myslieť. Všetci pojdeme ku pasu??
Predstav si, že hociktorá učiteľka sa vie postaviť ku pásu a makať 8hodin denne. Otázka je, či hocikto z fabriky sa postaví pred tabuľu a bude učiť. U učiteľov sa cení aj skusenosť, ale to tí pri páse zo dna na den nezískaju a nemôžu robiť učiteľa. A ked tak ako to tu popisujete, že "vedela si do čoho ideš" by rozmýšlali všetci, tak učitelov by ani nebolo. Ale aj teraz je to tak, tí 50+ roční dožiju a potom naozaj hocikto bude dobry za učitela, novych uz nepribuda. A co sa tyka autorky: más pravdu, je to mizerny plat. Ale treba nieco robit s celym slovenskom, nie je mozne ze my(SK) tu budeme za otrokov pre zvysok zapadneho sveta. Evidentne si to tu niektoré pracovnicky za pasom chvalia, ale to asi preto ze nemyslia. Takze môj názor je, ze fer by bolo, aby kazdy kto pracuje mohol dôstojne žiť. Aj ten posledný kopáč kanálov, by mal zarobiť tolko, aby 1x za rok mohol zobrať rodinu na dovolenku. Učitelka (ja som na SŠ, 50+) tiež pracuje 8 hodín denne, ale okrem toho aj po večeroch a na vianoce som si tiež vzala domov kopu roboty, to nie su iba pisomky, aj pripraviť materialy treba, a nie je pravda, že to urobiš raz a budeš použivať to isté 30 rokov. A prepáčte mi to milé čitatelky, som samoživitelka, odkedy som sama-skoro 20r, este som pri mori nebola a dovolenkujeme pravidelne na sídlisku, okolo domu. Nie nevedela som do čoho idem, práve skončil socializmus ked som študovala. Najmladsiu kolegynu mam 40+
Táto spolocnosť si nevazi vzdelanie, ani človeka. Nezasluži si preto nič iné len stať sa otrokom pri pase.

@anonym_4c884e .... Rukami nepracujú len ľudia za pásom. Potrebovala si v posledných čo ja viem 5 tich rokoch elektrikára, obkladača, plynara, vodara, kominara,autoopravara?Keď áno, tak vieš ako dlho na nich človek musí čakať ( lebo ich je málo) a koľko zarobia. A nie su to profesie, ktoré vyžadujú VS.
Nie tak isto ako učiteľka nepôjde za pás, vodič nepôjde za učiteľa a riaditeľ nepôjde za smetiara. Presne preto si profesie vyberáme a jedným z kritérií prečo robím to čo robím a tam kde robím je aj plat. Asi u každého normálneho človeka.

anonym_b13bcd
11. jan 2026

Kazda jedna vidite fabriku=robota za pasom,to co Vam ukazu v tv.Je to vidiet,ze ste nikdy v normalnom zavode nerobili a videli ste to len z tv,ako montuju auta jeden otrok vedla druheho a ozaj nemohli ist ani na wc,ani na kavu ani na cigu ani si oddychnut,mimo prestavky bez vymeny.Preto vsetku vyrobu na slovensku,vsetky fabriky hadzete do 1 vreca=praca za pasom.Pricom mnohe fabriky funguju nie na pase,ale na kusy,ak si spravim vykon za 4hod ostatne 4hod mam pokoj,veget,alebo si robim celu sichtu pomalicky.Mnohe fabriky funguju na tomto principe,a nie za pasom.

betulinka1
11. jan 2026

@anonym_autor vo ja ti viem. Ale on bude robit za uplne inych podmienok ako ty. Nie plat porovnaj ale tie podmienky.

anonym_4ef899
11. jan 2026

@anonym_autor moja kaderníčka má muža policajta chcel ísť vyššie, tak si robil JUDr 6 r ona zarobí aj tak raz toľko čo on.Aj smetiar zarobí viac ako väčšina žien v štátnej správe.Teraz budeme všetci závidieť a nadávať na systém?známy si spravil kurz barbera tak sa mu to rozbehlo, že ide si otvárať vlastne so 4 stoličkami.Za 20 min zarobené priemerne 25 rur

anonym_1646c6
11. jan 2026
@anonym_0d6ae3

Akože porovnáva sa tu učiteľ s lekárom, právnikom, stavbárom a neviem kým lebo majú všetci VŠ a teraz čo? Všetci majú mat rovnako? Nech sa na mňa nikto nehnevá ale trvalo mi pol roka kým ja (stavbár s dvoma vysokými školami plus samozrejme ďalšími rokmi praxe, aby som mohla vôbec vykonávať činnosť s pečiatkou) som zastihla pani učiteľku po 14:00 v práci … Nakoľko bežná pracovná doba je do 16:30 … tým chcem povedať že mi príde maximálne odveci porovnávať učiteľa a pracovníka vo fabrike. Nech si učitelia skúsia inú profesiu (kľudne aj s VŠ) a potom uvidia kde je ten “háčik” … A C2? to dnes ma každý druhý 17 ročný gamer … ani certifikát mu netreba

@anonym_0d6ae3 tu ťa zastavím. Ja sa bežne stretávam s rodičmi, ktorí mi rozprávajú aké sú ich deti geniálne z ANJ a prečo majú písomky na 2ky a niektorí aj 3ky, no lebo nevedia gramatiku a ani sa ju neučia, nevedia plno slovíčok ale áno ich dieťa je hotový génius.. nie každý kto vie hovoriť nejak po anglicky tak to ovláda na C2. Spraviť taký certifikát na C2 cez British Council nie je jednoduché.

anonym_4ef899
11. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale veď pedadogom sa celkom za posledné roky zvýšil plat.Vacsina z nich doučuje na čierno, pracuje v jazykovkach.Maju oveľa lepšiu pracovnú dobu, ktorú môžu využiť poznám 2 učiteľky jedna si spravila certifikát a predcvicuje pilates, druhá robí nechty, ak by ju učenie tak nebavilo povedala, že by nechtami zarobila oveľa viac