Hádka kvôli cudziemu dieťaťu
Včera sme boli s mužom a našim synom 3r. v detskom kútiku, kde je časť, že si rodičia môžu posedieť na káve. Dali sme si zákusok, kávy, limonády. Zrazu prišiel nejaký chlapec vek okolo 2 rokov najprv môjmu vytrhával z rúk naše autíčka, syn najskôr požičal, ale problém bol pri vrátení,keď ten menší chlapec nie a nie dať. Potom môj syn bol mimo od nášho stolíka,hral sa a prišiel k nášmu stolu opäť ten chlapec a začal si brať pohár s colou, lyžičku mi zhodil na zem, strčil prst do zákusku a chcel ho zobrať. Problém je v tom, že môj muž že nechaj ho je ešte malý no ale dokelu to čo je? Tak sme sa povadili, ja som posielala preč a muž do mňa že nechaj ho. Podotýkam že pre chlapca prišla matka ktorá ho len zobrala za ruku a nič nepovedala ani sa neospravedlnila. Nechali by ste to tak a nič dieťaťu nepovedali lebo je malé?
No už vidím, ako bez slova by, som dovolila cudziemu decku brat mi Colu a pchať prsty do koláča!
Keď ho nevie spacifikovat mater, tak by som ho asi fakt "skrotila" ja, rázne napomenula, schmatla za ruku, a odviedla k tej dotyčnej, že nech láskavo nám ide kúpiť novy koláč, keď ma také nevychovane decko!
A aj keby tam mal byt cirkus, no a čo? Rozum sa mi zastavuje nad takými materami, čo majú pohľad "moje dieťa je pupok sveta a môže všetko". Ok doma nech ju aj vyfackuje, ale k cudzím si nebude dovolovat. A manžel by dostal "kvapky" tiež, keby mi zavalasil, že nechaj ho, lebo je malý.
Čiže keď je malý, teraz co? Ma prevrátiť reštauráciu a všetci ľudia do pozoru? Mam dve deti, syn je akčný, ale tak hádam od toho sme my rodičia, aby nerusil iných a neobtazoval ich. Keby toto urobil, tak sa idem prepadnúť od hanby, okamžite idem, na zadok by dostal priamo tam, ľudia neludia a idem kúpiť aj dva koláče, ako ospravedlnenie.
Pokiaľ by prišla matka a ospravedlnila sa, tak nepoviem ani pol slova, lebo 2 roky je je ešte málo 🤦 ale kebyže ani obraz ani zvuk , tak tiež by som sa ozvala
@jaskolka kapky som tu dostala ja za to že som si dovolila nepohostiť
Toto je dôvod prečo sme prestali chodiť na takéto miesta. Niektoré matere si tam idú vyslovene odpočinúť a absolútne neriešia svoje deti, len vykecávajú s kamoškami a pijú kávu. Ja tam nie som od toho, aby som niekoho sústavne upozorňovala a dávala pozor, aby moje dieťa šlo domov so všetkými zubami. Istotne by som reagovala, manžel je asi len osoba čo sa snaží vyhýbať konfliktných situáciám.
My chodime detom v kutiku za zadkom, aby nerobili zle druhym ani nikto im(lebo poznam aj svoje deti aj mam skusenost s cudzimi). Niektori rodicia vypustia zver a kavickuju, ani sa neobzru. Aj voci cudzim treba zakrocit
Verím, že mnohé deti v 2 rokoch to nerobili, moja však bola presne takáto v tom veku. Ona sa hádam už narodila s presvedčením, že každý je jej kamoš a v 2 rokoch ešte moc nechcela akceptovať, že fakt nie 🤭 a naozaj to nebolo o tom, že by som jej to bežne dovolila alebo že by som ju nestrážila, stačilo sa na sekundu otočiť a už bola pri cudzom stole. Neviem o tom, že by niekomu jedlo chytala, nikto mi nič také nevyčítal, ale nech bolo na našom stole čokoľvek a koľkokolvek, chodila žobrať k cudzím 😬 bože koľkokrát som sa hanbila ako pes 🤭 no, vyrástla z toho. Spoločenskosť a chuť kamošiť sa s každým jej zostala, ale už vie, že sú prejavy, ktoré sú neslušné. Ja som po skúsenosti už veľmi tolerantná k takýmto deťom, lebo viem, ako sa cítia ich rodičia 🤣 takže ja by som sa nehnevala, akurát by som dieťa za ruku zobrala od stola a spýtala sa, či ma vie zaviesť k mame. Ani na muža by som sa nehnevala, ale povedala by som mu, že v mojom koláči sa hrabať nebude, môže mu dať na hrabanie ten svoj 🙂
U nás si podobní smradi kúpili chalupu, za ktorou je obecné ihrisko s hupackami. Ta ich mala drzá plostica si vyhliadka decko, zastavila hupacku a vytiahla ho z nej. Decka sa doma sťažovali a matere išli pozrieť to malé čudo. Mamka to zbadala a konečne dofrcala riesit, aby sa jej grazlicke neskrivil vlások. Tak do nej nahucali, ci to aj niekto vychováva. A matka roka ze...
... Ona si nedá.... 😂
Autorka: Zobrala by som dieta za ruku a odviedla k mame s tym, ze by sme si s muzom radi vychutnali kavicku a kolacik a ci by bola taka mila a prizrela si dieta, lebo u nas sa skoro oblial colou/kavou a pravdepodobne ma aj chut na kolacik, kedze sa skoro pustil do toho nasho. Prva reakcia by bola teda mila a slusna. Ak by to nepomohlo, druha uz iba slusna, ale razna.
Inak neviem tie co si zastavate to deita kvoli kolaciku, ved ho chcelo... polovica zo zien na MK by vyskocilo z koze, keby cudzia zena posadi to dieta za stol a tym kolacom, nebio, s cukrom a co ja viem cim nakrmi to dieta :DD
@katkine_terapie ja som ale nevedela ku ktorej matke dieťa patrí, ono tam pobehovalo celkom samé
@simca06022011 jasné. Potom ešte by som ja mala problémy ak náhodou je to dieťa alergické na nejakú zložku, koláč nebol zrovna bio eko raw
Autorka: Postavim sa s dietatom do stredu a hlasno sa spytam, komu patri toto dieta. (nasledne mamicku poprosim o to, co som pisala vyssie) Ak sa nikto neprihlasi (co nepredpokladam), odnesiem casnikovi/casnicke s tym, ci by bol taky ochotny/a dopravit dieta rodicovi, kedze u nas pri stole skoro na seba prevratilo horucu kavu/chcelo pit/ jest (dosad co ti vyhovuje).
Decku by som to velmi rychlo vysvetlila a aj jeho mamke a rovno jej dala vsetko obchytkane zaplatit
ahoj, sedeli ste v kutiku, nie v cukrarni ani v restauracii. zrejme je na takom mieste vela deti rozneho veku. je velka pravdepodobnost, ze sa k vam teda moze priblizit nejake cudzie dieta. neviem, ake tam mali stolceky, na ktorych ste mali jedlo a napoje, ked to dieta na ne dociahlo. ale keby som sa usadila na mieste plnom malych deti, ktore tam neprisli vzorne sediet, ale prisli sa tam hrat a mozno aj santit, tak by som si mozno davala viac pozor na svoje veci, hlavne tie, ktore by sa mohli dostat do dosahu deti.
cela situacia je skor nevinna a bezna. cudzie dieta vzalo hracky, nechcelo vratit. co je v tom veku dost pochopitelne. rodicia nezasahovali, bud si to nevsimli, alebo si mozno mysleli, ze tie hracky su z herne. alebo im to bolo ukradnute.
dvojrocne dieta sa priblizilo k vasmu stolu a naciahlo sa po pohari a pichlo do zakusku. zrejme tam neprislo preto, aby vas oblialo colou alebo vam sposobilo skodu. ty si mala na situaciu nejaky nazor, tvoj muz iny nazor a vznikla hadka.
korunou vsetkeho bolo, ze prisla matka, ktora sa neospravedlnila. mozno to bola truba, alebo si nevsimla, ze vam pichol do zakusku a mozno mala v hlave uplne ine veci a keby bola sustredena, zachovala by sa inak.
mozem tento prispevok chapat ako nejaky vylev, ale v podstate sa nic nestalo, ziadne dieta sa nezranilo, prisli ste domov zivi a zdravi.
ja deti nemam a rada by som ich mala. a keby prislo k mojmu stolu dvojrocne dieta, asi by som sa aj potesila. a keby mi pichlo do kolaca alebo trebars ten pohar aj nechtiac vylialo, asi by som na to uz davno zabudla a nezivila by som v sebe hnev este niekolko hodin.
nemyslim si, ze je tu jedina spravna reakcia, ako sa ma clovek zachovat. a vidis to sama, ty si mala na to iny nazor a tvoj muz iny. ktory je spravny? v kutiku plnom deti.
Mala si ho nechat nech sa obleje colou.. mater by mala viac starosti..to uz by nebolo bez slova za ruku zobrate dieta..
Zobrala by som dane dieta za matkou aj s kolacom a casnikovi povedala ze dany zakusok ma ta pani vedla pri stole...
@janetinka27 ❤️
Tak 2 ročnému by som nepovedala nič nakoľko by tomu nechapalo od cudzieho .. ...ale zobrala by som dieťa za ruku w išla za jeho rodičmi a povedala im...
Ja akoze po tomto uz nemam chut nohu strcit do "kutika s kaviarnou". Uz v poslednej dobe, co som tam sla, len samy stres. A to moje deti nie su ziadne kamikadze, spravaju sa slusne a cudziemu do taniera by nikdy nesli. Ale ja si nestihnem ani kolac vychutnat, lebo stale mam nervy, co deti robia, kde su, ci sa s niekym nebiju nahodou o hracku, ci nedochadza k nejakej situacii, ktorej nebudem svedok a nasledne z nej niekto urobi takuto dramu a este spravi toho plne internety. Ako, tiez si myslim, ze je to len dieta a neprislo so zlou volou. 2rocny ti neodkomunikuje "teta, prosim si kolacik, mozem si zobrat, nevadilo by vam to?" Ano, treba ho vychovavat, jasne... treba privolat maminu a riesit to s nou, teba nebude pocuvat, nema k tebe ziadny vztah. Vacsina mamin to berie ako riadny trapas, aj ked su ignorantky, ktore pokrcia plecom. V kutiku som fakt zazila aj take babky, ktore tam zobrali deti sa vyjunčit, konflikty neriesili a este od kavy komentovali cudzie deti.
Cez leto som v práci nadčasovala a máme tam také presklené dvere a hneď vedľa je taký detský kútik a kaviareň/cukráreň. A zrazu iba veľká rana na sklo, ja vybehnem pozrieť čo sa stalo a tam také malé decko trieskalo do dverí. Tak som vybehla a nakričala na jeho matku, že tá sa hneď z tej kaviarne pratala. Ja to neznášam, sadnú si tam ako princezné, čo sa nestarajú čo ich decká robia. Keby prerazilo sklo? Takže autorka, tvoj muž je mimo. Je jedno či je decko malé alebo veľké, hranice musia byť.
@janetinka27 krásna odpoveď🙂
No a co ze je male? Urcite nemoze brat veci druhym ludom. Je to chyba rodicov...take male dieta maju mat pod dohladom co robi a hned zasiahnut. A ze matka ani slovo, to hovori za vsetko...
@acrobaleno A este sa opytam, kolko sekund si dala dotycnej mame na to, aby na to trieskanie na dvere vychovne zareagovala? Nemam rada mamy ignorantky s mobilmi, ale zas neni kazda schopna reagovat do 3 sekund.
@basska_b Asi dva dni. Toto sa stalo na tretí deň, keď mi praskli nervy. Ona tomu malé iba Paťko, nerob. To sa nerobí a otočila sa ďalej ku kamarátkam. Takže dosť času som jej dala.
Tak toto je akože vrchol drzosti,keď toto teraz dieťa robí a myslí si že je to ok lebo mu rodičia nič nepovedia,čo z neho bude v budúcnosti pri takej vychove ? Ja by som sa od hanby prepadla keby toto spraví moje dieťa a samozrejme že by som koláč zaplatila ja a ospravedlnila sa
Vieš každý sme ini ja milujem malé deti a samozrejme, že beriem to tak,ze jasne stáva sa a musím rešpektovať ze ešte presne nevedia co sa patrí, ale od tial po tial,ja som huba nevymachana 😅 ja vždy keď sa mi niečo takéto stane normálne v klude poviem dieťaťu a rodičov upozorním,že si ho majú strážiť, ale nič v negatívnom zmysle. Proste, len upozorniť. Za to dieťa nesie zodpovednosť dospelý rodič,takže na budúce si to vybav s nimi,dieťa môžeš akurát tak upozorniť, že sa to nepatrí.
Povedala by som matke toho dieťaťa
Ja by som si pohundrala ale isto by som nerobila cirkus. Nemám rada takéto situácie a isto by som matke nezačala pred všetkými nadávať a dávať jej zaplatiť koláč 😀. Neznášam scény na verejnosti, takže ich ani nebudem sama vyrábať. Samozrejme keby šlo o niečo vážne tak to už je iné.
tak k dietatu by som sa spravala urcite milo. nemoze za to, ze mama ma na haku kde je, co robi, nevenuje sa mu a nevychovava. len pozeram na silacke reci niektorych tu, ako by ste sa zachovali k dietatu... takto vidim spravat sa ludi k malym cigancatam a este aj tych mi je luto.

@chadkroeger tak toto neviem ani odhadnúť