Hádka kvôli financiám
Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
tak keď sa firme tak skvele darí, prečo ti nevyplácajú zisk ako spoločníkovi?
@karolinakr ale veď ja viem, že na druhom účte má.
@lucka_ke ja nie som spoločník
písala si, že si spolumajiteľka, ja sa v tom už ozaj strácam
Baby teda ja neviem, kde žijete, ale niektorí úspešní podnikatelia takto zarábajú. 😊 A nielen podnikatelia. Robila som koliznu na súde a chlapi tam predkladali svoje príjmy k výživnému. Nehovorím, že ich bolo ako maku, ale boli takí. Neviem co je na tom k neuvereniu.
@karolinakr Naivna, doverciva, uplne mimo alebo klame. Uz sa zamotava do vlastnych klamstiev. Nedavno bola este spolumajitelka
A čo ti pomože, že ti pin od karty na učet, kde je nula a ten kde ma statisice si schovava a neda od neho pristup? ja stale nechapem, v čom je vyhoda žit s bohačom, čo si peniaze schovava pod vankuš a žena musi byt v minuse, minut svoje uspory, nakupovať v bazare, však to je nonsens..A jeho hanba nefacka a neni mu trapne, kde pride na merecedese do firmy a ty tam v 5 ročnych leginach a detičky s obnosenym šatstvom a on sa chvali aku ma rodinku? Dominika Cibulkova zas druhy extrem, synovi len značkove versace postielku a podobne somariny, ale vždy lepšie sa reprezentuje ako tento chruňo tvoj manžel
@mircalla 😅 šiesty zmysel mi vraví, že čosi tu nehrá
@karolinakr Samozrejme. Mna dostalo to HR, ze na to nic netreba...Ale veru treba....
@mircalla ale kde spolumajiteľka, to by si ine poriadky narobila a nechodila do minusu pri prijme 500 000 ročne
tak sme sa zabavili, kks 10 strán, kopec premrhaného času
Autorka, si sa pytala, či si zaslúžiš prefackat_ Ano, lebo si blba a nechaš sa zneužívať vydriduchom, ktory je zlatou lyžičkou a deťom nedá ani omrvinky, !! že mu to odkazujem
@srdeenko19 a ich manzelky tu na mk riesia rodicovsky a veci z bazaru??
@lacibo nikde som nepísala, že ich minie na 0!
Inak na to, ze mas udajne 2 male deti rok a 3 je dost podivuhodne, ze mas cas tu sediet cely vecer a cele doobedie...nonstop. Nepotrebuju take male deti, ze sa postaras? Ale odpovedas velmi promptne na kazdy pristpevok, zaujimave, ze ta deti vobec nepotrebuju
Počuvaj, ja sa ťa tu nesnažim zhodiť ani zosmiešniť, akurat mi povedz ,že čo si si zobrala z tejto diskusie? Povieš mužovi, nech ti mesačne pošle 10 000eur? Ano? Ja by som to urobila,,,chcel ťa prefackať, on ťa okrada, chce ťa fackať a ty s tym suhlasiš? Povieš mu zajtra nech ti ukaže druhy učet, koľko na ňom má, a kam a za čo idú platby? Si písala, že mu rada dopraješ, tak on by s tym nemal mať problem. Ja si tiež viem obhajiť, kde a koľko miniem a takisto dbam,aby ostantí mali, čo potrebuju Ked ti povie nie, nebude sa ti to zdať podozrivé? Ako chce riešiť to, že nedopraje detom . kočikovanie do kopca.veci z bazaru...ber si priklad z Dominiky Cibulkovej, pri plate tvojho manžela môžu byť prvotriedne vybavené a zariadené...a že sa im deti budu smiať, v škôlke, to ťa netrápi? Pri rozvode, ked teraz manžel robi caviky a cirkus, si mysliš, že bez mihnutia oka ti da 500 000 ako bolestne a rozlučkove? Spamätaj sa, človek, ktory je lakomy na 10 eur nebude davať bez boja statisice..Ja neviem, kde si vyrastala, ale vyzeraš, ako by si bola v detstve tyrana, zneuživana alebo z detského domova a nevážiš si samu seba za máčny mak...
To je pravda, ale musíte mat zmluvu medzi Vami a firmou, že na podnikanie išli peniaze Vás oboch. Máte?
@lacibo veru jedna taka bola, ona a ich syn chodili len do sekacu. A brala krásne výživné a robila. Ale proste tak žijú, žiadne kupovanie nových vecí. Ja na tom nevidím nič zlé. To neznamena, že keď sú tisíce v domácnosti, musia sa kupovať len značkové drahé veci, niekto si na to nepotrpi.
@srdeenko19 Ja tiez neviem... Najmudrejsie su tu asi odchovankyne z korporatov. V sukromnej a rodinnej firme veci mozu fungovat uplne inak. Zjavne im lezi v zuboch, preco nieco tak nedokonale ako autorka ma tak bohateho uspesneho manzela a musia ju za kazdu cenu ponizovat.

Prečo donho nemáš prístup? Lebo keby si videla,aké drahé veci si kupuje,tak by ťa vykotilo? A ty si v mínuse kupuješ v bazáre,kocikujes na Hrebienok? Ja neverím,že niekto takto blbý môže existovat