icon

Hádka kvôli financiám

29. jan 2022

Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.

1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.

2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?

sashabb
30. jan 2022

@lacibo ľudia čo zarobia takéto peniaze, ich väčšinou znovu vkladajú do firmy alebo inak investujú.
Mne sa tu normálne rozum zastavuje z poniektorých príspevkov. Vidíte vyššiu sumu a už sa vám točia doláre v očiach a vôbec nepremyšlate. 🙈

autor
30. jan 2022

@sashabb presne tak, ja som už prestala radšej reagovať. Som smutná z celej situácie čo máme doma a ešte tu ma dorazia. Ľutujem, že som sem písala Resp. išla do detailov

lienka.7
30. jan 2022

@sashabb ludia co zarobia takéto peniaze nenechajú platiť zenu výdavky z RP.
Ja netrvdim ze jej ma dat 5.000 mesacne na rozflaknutie... ale toto teda nie.

lienka.7
30. jan 2022

@autorka mozes si za to sama. Prepac.

sashabb
30. jan 2022

@lienka.7 ale veď ja nikde netvrdím, že je správne to, čo robí jej muž

lienka.7
30. jan 2022

@sashabb evidentne ich vzťah nie je ok. Uz len to ze on si za porod kúpil trojkolku a jej nič mi príde ale ze uplne chrapunske. Ale ze to ona trpí, jej vec. Inak ako blbosti sa to nazvať ani nedá...
A tiež aby si privyrabala aby mala peniaze na platenie výdavkov 🙉 a jej stary 30k každý mesiac na účte. Omg.
On je zjavne podkuty, nakoľko 0 na súkromnom ucte a všetko investované na firmu... pri rozvode pani dostane tak veľké guľové.

mandarinka555
30. jan 2022

To prečo si vymazala všetky reakcie ??? Ono, keď sa zamotáš v klamstvách, tak radšej vymažeš ?

autor
30. jan 2022

@mandarinka555 nezamotala som sa v klamstvách. Vymazala som ich z obavy, že sa tá diskusia obráti niekedy proti mne. Povedalo sa príliš detailov. Ale keď tak nad tým premýšľam, je mi to jedno. Čo je pravda, nie je hriech.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
desore
30. jan 2022

@marseillefan Som rada, ze som vyvolala usmev na tvari. 😉 Ja uprednostim kvalitu, radsej si pockam na vypredaj v obchode s kvalitnym oblecenim. Realna skusenost z Pepca nebola dobra. Ponozky sa o 2 cisla zrazili, kratke nohavice sa oprati zvlastne zvlnili na svoch a skoncili v kontajneri pre nemajetnejsich.
Ja si radsej kupim kvalitne kozene topanky ako 3 pary cinskych, ktore smrdia chemiou a aj tak kazdy vidi, ze je to cista Cina. 🙄 Nepodporujem detsku pracu alebo zdieranie Aziatov az do krvi. Treba sa zamysliet aj nad touto strankou.

janewithane
30. jan 2022

@marseillefan súhlasím s @desore ak máte na to príjem nakupovať v pepcu nie je zrovna najzodpovednejsie. Radšej niečo kvalitné bud z druhej ruky alebo kúpiť nové a potom ešte predať..

lienka.7
30. jan 2022

@desore súhlasím s tebou az na to zdieranie deti a aziatov... myslis ze adidas ci iné drahe značky sa kde siju? 😉

loginexistuje
30. jan 2022

autorka a ty chces s tym nieco robit alebo to nechas tak ? v realite je uolne jedno kolko zaraba tvoj muz ty a tvoje deti zijete horsie ako v rodinach s priemernym platom otca a manzela
si myslim ze zijes vo velkej naivite a myslis si aku mas super rodinu atd ale tak to nie je a ty to v hlbke duse vies

len pozor aby si nefigurovala v nejakych pozickach a uveroch atd a exekuciach kvoli neplateniu precerpania

desore
30. jan 2022

@lienka.7 V Azii, viem. Len mzda zamestnancov je vyssia u znackovych firiem. Veci musia byt kvalitne usite, to znamena, ze 10 rocne deti to urcite nevyrabaju. Lacne veci zoparkrat operies, paraju sa, smolkovia sa. Radsej spodne pradlo, pyzama zo Slovenky, z kvalitnej bavlny ako nieco z Pepca. Hovori sa tomu podpora slovenskeho trhu, ekonomiky.

vilma7
30. jan 2022

Milá autorka, nič si z týchto komentárov nerob, pomaly je tu 90% žien, čo všetko vedia najlepšie, z toho 30% v každej diskusii vypisuje, že téma je vymyslená a asi biednycn 5-10% čo normálne poradia.

Asi sa pokúsiš s manželom porozprávať, aj keď asi to k ničomu nepovedie, keďže on má iné okuliare na nose ako ty. Ja by som sa mu asi snažila priblížiť realitu, že nie všetko je tak ako si to on myslí (drie aby ste sa ako rodina mali dobre, keďže koniec koncov sa dobre má jedine asi on). Možno mu skús nejako spominekovymi zážitkami pripomenúť obdobie, kedy ste sa ešte milovali (nenahanali za eurami) , keď bol iný...možno ho tie peniaze tak zmenili (aj keď držgroš na okolie nie je, skôr len na svoju najbližšiu rodinu).

Ťažko v tomto radiť, ale snáď pristúpi aspoň na nejaký kompromis, ktorý mu navrhneš. A nie len ohľadom financií.

Prajem veľa šťastia.
A všimla som si, že máte California, aj s ňou niekam chodievate na Camping? Alebo nemáte tú s vysuvacou strechou?

marseillefan
30. jan 2022

@desore
@janewithane dámy, to je super, že so sebou tak súhlasíte... len my s Pepcom takú negatívnu skúsenosť nemáme. Ak sme aj kúpili ponožky (neviem, nesledujem to), tak sa nezrazili po prvom druhom praní. Šaty držia tak ako ktorékoľvek iné značkové veci (veď ani značkové nevydržia večne). Že máte vy dve v hlavičkách niečo zakódované neznamená, že podľa toho musíme žiť aj my. My sme s kvalitou z Pepca spokojní, niektoré veci tam majú pekné. A ak nám tam niečo kvalitatívne nevyhovuje, tak si to jednoducho kúpime inde. My sa za nákupy v Pepcu nehanbíme a ani to nijako neplánujeme zmeniť. Vy si nakupujte kde chcete...

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
autor
30. jan 2022

@vilma7 určite budeme mať debatu, teraz sa so mnou nebaví a tvári sa, že sa ešte asi dlho baviť nebude. V utorok ide na dovolenku tak očakávam, že debata bude až potom. Áno, máme Cali, je to super auto kde sa zmestí všetko - neoceniteľné ak máš malé deti. A oproti karavánu je to kompaktnejšie a rýchlejšie auto. Chceli sme tento rok začať trosku cestovať, aspoň pobrežie Chorvátska a Talianska. Bála som sa ísť skôr, lebo dćerka je predčasne narodená a prvý rok som s ňou chodila dosť po vyšetreniach. Tiež radi campujete? Tento štýl cestovania je úžasný, zažiješ oveľa viac ako keď si stále na jednom mieste a v hoteli. Akurát sa bojím aké to bude s deťmi. Keď sme boli s manželom ešte študenti tak sme neplánovane cestovali stopom z Luxemburska do Španielska a to bol zaujímavý výlet. Spávali sme pod holým nebom, na staniciach, na lavičkách. Z ničoho sme si nelámali hlavu, jedli bagety s maslom a konzervy. Svet Gombička 😀

mircalla
31. jan 2022

Boze, ty tak klames....

karelova
31. jan 2022

@mircalla baví ta to ešte? Keď je to podľa teba klamstvo tak opusti diskusiu a správaj sa ako dospelá lebo tento hon na čarodejnice čo ste tu spustili, je fakt otras.

mircalla
31. jan 2022

@karelova Dospelost by som ocakavala od autorky a par naivnych osob, co usilovne vsetko zeru aj s navijakom. Takze len tak dalej. Diskusiu som uz par stran dozadu opustila.

karelova
31. jan 2022

@mircalla mas tu fotku, evidujem ta tu dost často a fakt by si mohla skoncit s touto sikanou, co si tu s par neznamymi nickmi spustila... Vadi ti tema? Stačí nesledovat. Ak chces dospelosť od druhych zacni od seba. Od teba som fakt takyto hon necakala.

mircalla
31. jan 2022

@karelova To, ze tu mam fotku ma co spolocne s tym, ze si autorka nechutne vymysla? Vystupujem so svojom nickom a nemam potrebu si vymyslat? Ved to je uplne evidentne. Nemyslim, ze zrovna ja by som na tie klamstva nejako upozornovala, ale toto je uz moc.

karelova
31. jan 2022

@mircalla svoj názor si tu uz vyjadrila niekoľkokrát. Všetci vieme čítať, nemusíš nam to opakovať v každom tvojom príspevku. Nikto na to nie je zvedavý. Aj keby si vymyslala (co ty skutočne nemôžeš tušiť), co teba do toho? 😀 Je to jej téma, tak už daj druhým prosím ta pokoj 🙏 škoda, ze sa nedajú zablokovať nicky v diskusiách, si fakt otravná a len podporuje sikanu na autorku...

mircalla
31. jan 2022

@karelova Evidentne nevies, pretoze si to zjavne necitala. Inak by si vedela, ze na zaciatku som sa snazila brat tuto temu ako serioznu narozdiel od tych, co to prekukli hned

karelova
31. jan 2022

@mircalla 🙂 múdrejší ustúpi takze odchádzam, ale je mi z teba úprimne zle ako si sa tu prejavila

mircalla
31. jan 2022

@karelova Strasne nieco, povedat otvorenie niekomu, kto klame, ze klame....Zbohom

vilma7
31. jan 2022

Moje deti majú 5 a 2.5. Vlani sme si na víkend len požičali, chceli sme vyskúšať či to je niečo pre nás. My ju budeme skôr využívať na víkendové výlety do prírody.
V kempe bolo veľa rodín s malými deťmi, a aj ja ako dieťa sme každý rok stanovili. Boli to najkrajšie časy.
A máte dvojfarebnu? Sen môjho muža, ale tých je v ponuke veľmi málo. A na objednanie novej by sme ešte aspoň rok čakali, ak nie aj viac.

katkazuz
31. jan 2022

@karelova
Lepšie by som to ani ja nenapisala 👏

autor
31. jan 2022

@vilma7 to už sú malí parťáci 🙂 a na čo ste prišli? Je to praktické, že? A deti majú zážitok, hlavne keď spia hore. Dvojfarebnú nemáme. A áno, teraz sa všeobecne dlho čaká na autá a na niektoré ani nie sú kvóty.